www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Меню

Галерия

Списък от албуми :: Последно качени :: Последни коментари :: Най-гледани :: Най-високо оценени :: Търсене

Галерия > Българско Тенгрианство и Саракт 
ИМЕ НА ФАЙЛА  +   - 
ДАТА  +   - 
Оригинална лазарска носия.jpg
Оригинална лазарска носияОригинална лазарска носия от Пирин представена от Натали Стефанова, изпълнителка на песента "Руси коси"
https://www.youtube.com/watch?v=S7VDf-VUcOM На нея, ясно е изобразен символа на алпа Субан - "Х"
Stolovatetz_stellae_Razlog_Museum_Bulgaria.jpg
Stolovatetz_stellae_Razlog_Museum_Bulgaria;))) Недоказана принадлежност към древнотракийската култура?;))) Категорично, няма такава принадлежност! ;))) Другият вариант е въпросната култура да няма нищо общо с представите на Фол и Серафимов;)). Състоянието, в което, където и да погледнеш, да виждаш траки е болестно състояние:))) Ако съществуваше подобна духовна представа, тя щеше да бъде несъмнено отразена митологично в олимпийската религия, както модерно се изразяват апологетите на Фол, днес. Ние не срещаме подобна представа. Да, там змейската форма на определени олимпийски ебливци;))) е налице, но не и драконовата слънчева лодка, която донякъде, в някаква степен чрез образа на Мехен я намираме в Египет, а чрез Нехебхау и Урей като близък идеен образ. Защото това са позитивните драконови образи в Египет, другите ядат трупове;))) и са злонамерени спрямо Ра, като един Апеп, например. Инак, драконовата слънчева лодка е изцяло източна и далекоизточна представа;))) , но в случая с плочите от м."Столоватец" гр. Разлог имаме точно "драконова лодка" или двуглав дракон, чието точно българско наименование е Барадж (двуглав) - братята близнаци Кубар и Субан. Колкото до жреца, който храни Барадж, този образ го имаме и в Китай. Разбира се, той там събужда Субан Барадж, храненето е след това, но е налично - с оризови топки. Тези "топки-храна" определено ясно символично са изразени и в плочата от Столоватец, а жреца със стърчащия чеп, всъщност е антропоморфен змей! Това може да се счете двуяко - и като човешка форма на алпа, змеят-витяз и като жрец с драконово одеяние. Разбира се, натопорченият чеп, не бива да ни учудва, ако чепа не се топори, бедата ще ни събори;))) Както се и случи на българите, днес. Тук имаме и календарните взаимоотношения на годините Дванш-Верен, но плодовитостта е несъмнена. Имаме размяна на сили характерна за алпа Дванш и годината Дванш - аз ти давам храна, а ти ми даваш твоята плодородна потентност. Както казваме и до днес "ранътъ прай борбътъ";))) Да не забравяме, че именно в човешката си форма, Верен люби девойките и създава мъжете на силата.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B8_%D0%BE%D1%82_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%86

" На най-голямата каменна стела е изобразено лъчисто слънце, разположено в средата на ладиевидно изобразен двуглав дракон, пред който е изправена мъжка фалическа фигура, бъркаща с лявата в устата на змея.[6]"

...според научната интерпретация, вероятно посветено на слънцето, датирани от края на бронзовата и началото на желязната епоха, но с все още недоказана категорична принадлежност към древнотракийската култура.[1]"
Warring_States-Han_Jade_Dragon_29 - Jade-carved dragon ornament from the Warring States period 403–221 BC.jpg
И пак: S-C !
С-образният нефритен тотем от култура Хонгшан ок 4700–2920 г  пр н е.jpg
С - Субан!;))) С-образният нефритен тотем от култура Хонгшан (ок. 4700–2920 г. пр.н.е.)
Сказание за Чулман-съвременни свидетелства-съпоставка-1.jpg
Сказание за Чулман-съвременни свидетелства-съпоставка-1.jpg
Сказание за Чулман-съвременни свидетелства-съпоставка-2.jpg
Сказание за Чулман-съвременни свидетелства-съпоставка-2.jpg
Сказание за Чулман-съвременни свидетелства-съпоставка-3.jpg
Сказание за Чулман-съвременни свидетелства-съпоставка-3.jpg
Змей  - село Пирин Гоцеделчевско.jpg
Змей - село Пирин ГоцеделчевскоСкулптурата е зле, определено. Скулптурът, въобще не е вникнал в същността на Субан Верени, просто е любител на "френската любов", няма лошо стига и на жената да й харесва, но скулптурата не изобразява същността на Субан Верени, той не е рептил! Трябваше да е момък с могъщо тяло със змейски атрибути, примерно от кръста надолу змей с крила вместо ръце или ръце като крила със седем плитки и т.н. Някой е трябвало да контролира скулптура, да не изобразява сексуалните си фантазии

Змей витяз, девойки люби,
Ой, Субане, мой Субане!
И превръща ги в съпруги,
Ой, Субане, мой Субане!
На Субан жена, щом станеш ти,
не си царица, разбери!
Но ще познаеш горестта, що утешава гордостта!
Субан как силно люби, тъй бърже и разлюби
в сърце му - не една жена,
но любовта му - към една!
Тя, неговата майчица любима!
Умай бийке е несравнима!
И за да счупиш таз несгода,
да обърнеш таз прокоба,
съдбата своя изкови
Чак Чак Байгал бъди,
към Слънцето се устреми
И със Субан, едно стани!
Британски музей-свастика от Сердика.png
Британски музей-свастика от Сердика
Амулетче конник.jpg
Амулетче конник"Кобанска култура" сиреч Българска култура ;))) Който разбира, тук са спира, който не разбира, отлита при Серафимов да му дудне за траките;))) Горното прилича на драконче, а долното е от въпросните наши "кончета амулети";))) само че, вероятно поне хилядолетие по-рано;)))
Змееборчески сюжети от Добруджа 1928.jpg
Змееборчески сюжети от Добруджа 1928Подобни змееборчески пропагандни сюжети само показват духовният хал, на който е бил и тогавашният българин. Първом, змеят излиза от водата. С подобен змей, не се бориш, принасяш му жертва на брега на водоема. Ако искаш да имаш наистина реколта;))) Господ Бог Йехова, отгоре, нема ти прати дъжд, вервайте ми;))) Защо? Защото, тва е все едно да се бориш със Създателя си. Разбира се, не е невъзможно. Богоборчеството е широко разпространен обичай сред евреите, т.е. при кочан-парчан резли нациите;))) Най-долните народи - рязаните!
Дракони и Заекот погребална могила Волжка България.jpg
Дракони и Заекот погребална могила Волжка Българияhttps://cyberleninka.ru/article/n/o-proishozhdenii-obraza-drakonov-na-plastine-iz-shilovskogo-mogilnika/viewer1 коментара
Годината на Дракона.jpg
Годината на Дракона
DSC05314-1.jpg
DSC05314-1
Символа на Тангра Субан 514-header.jpg
Символа на Тангра Субан 514-headerСимвола на Тангра Субан Същият зографисах по ъглите на Огнището, заедно с сарманите, плуговете за Акатуй!
https://www.meteobalkans.com/novini/astronomiq/astronomi-nablyudavaha-parvoto-za-dekemvri-moshtno-slanchevo-izrigvane-ot-klas-x2-85?fbclid=IwAR1eSIwPKXYLMjAEOIqmsjdXz5M1L9SnWsKK4vBgYWURZ1hOlDsQ1rSDlG4
Елхичке гори.jpg
Елхичке гори
baraj.png
гр. Казан, Волжска България
Леу Субан Барадж Трек.jpg
Подготовка на Свещеното Огнище за Годината Верени
   
18 файл(а) в 1 страница(и)[ xcGallery powerd by dev.xoops.org ]