www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум на Движението -> Петър Дънов докарал комунистите в България


Страници: (7) [1] 2 3 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Петър Дънов докарал комунистите в България
Rean
Публикувано на: 11.11.2006, 1:04
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 68
Участник # 638
Дата на регистрация: 26-October 06Петър Дънов докарал комунистите в България


Петър Дънов е пророкувал идването на комунистическата власт, поне 20 години преди 9 септември 1944, твърдят негови последователи. В своя беседа от началото на Двадесетте световноизвестният окултист предупредил, че България я чакат 9 петилетки в компанията на болшевиките. Русия не послуша Толстой и духовенството доведе болшевизма, казал Дънов. Болшевиките - това са камшикът на Бога. Те са неверници и те действат с оръжие. След 1945 година болшевизмът ще дойде в България и няма да си тръгне от тук най-малко 45 години.
Петър Дънов изтъкнал в беседата си, че причината за идващата комунстическа власт е в лошото отношение на болшинството от българите към самия него. И сега те мислят, че могат да се повдигнат против мен, казал духовникът. Това, което аз говоря, са Божии думи, това са Божии закони. Ако те се опитат да заличат Божиите закони, Господ ще ги заличи от лицето на земята. Със спирането на събора тук (Велико Търново, септември 1923 година) дойде земетресението в Япония. Една връзка има. Това показва, че цялото човечество е като в един организъм. Преди 5 години ме глобиха 25 лева, че съм проповядвал без позволение, без да взема разрешение от началството. И моят повереник каза "Да заведем дело". Не, казвам, да платим. Два милиарда и половина глоба наложиха на България заради тези 25 лева. Ще кажете - една случайност, съвпадение, но нека направят още един път опит - пак същото ще дойде.

Неведнъж в лекциите си Дънов е споделял пред своите поклонници разочарованието си от българите. Когато Христос дойде между евреите, какво им остави, питал той. Нищо не им остави, задигна си филмите. Така ще направя и аз. Няма да дам нито един косъм от главата си на българите. Каквото давам, един ден ще си го взема. Ще си вдигна тялото - цигулката и лъка си, и ще си замина, а те ще останат само със свиренето си.

Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си. Още 2000 години българинът ще си блъска главата, докато тя узрее.

С цел по-бързото "узряване" на тая глава трябвало да дойдат комунистите. Свършекът на века се изразява в едно чистене на старото човечество, за да може на негово място да дойде новото човечество, обяснил духовният водач. Един период завършва през 1945 г. Тогава започва друг период, който ще трае също 45 години, до 1990-а. Идват такива времена и идва такава власт, че който й се противопостави, ще си положи костите в земята. Настъпва една голяма диктатура, допусната да изчисти застоялата тиня. Когато се размъти една вода, трябва да мине време, за да се изчисти. През тоя период ще тече мътната вода, отсякъл Дънов

Копие от http://kalenderov.hit.bg/articles/Douno.htm
някакън коментар User posted image
PM
Top
Petee
Публикувано на: 11.11.2006, 16:02
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Предсказания на Петър Дънов

„В света идват осем хиляди адепти. Някои ще се родят, някои ще се вселят.”
„Необходимо е да научим великия закон, че Бог е наш Баща, че трябва да живеем братски, че никой няма право да убива и насилие не може да става. Тъй е писал Господ и всички трябва да живеем по Неговия закон. Ако съвременните европейски народи не приемат Христовото учение, след десет години ще дойде такава война, каквато човек не помни... И аз казвам: Христос иде! Ако народите приемат Любовта, войната ще се отмени; ако не я приемат, войната ще дойде и тогава ще опитат още по-големи страдания.” (24 юни 1923)
„Няма епоха в човешката история, когато Христос да е работил така. Сега Христос работи най-много. Преди няколко века Христос е бил горе, в най-висшите светове, а сега е слязъл по-ниско, в Астралния и Етерния свят, по-близо до материалния. Ще станат две велики неща: първо, ще почне вселяването на Христовия Дух в човека - разбира се, отначало в готовите души. Когато ти изпитваш в себе си едно хубаво, безкористно чувство, проявяваш милосърдие, любов, милост, това показва, че Христовият Дух те е озарил и започва да работи в теб. И апостол Павел нали казва на едно място: ‘Не аз живея, а Христовият Дух се е вселил в мен’.” ("Акордиране на човешката душа", съставител Боян Боев, София, 2001)
„Христос ще дойде, това е безспорно, и скоро ще дойде... Под думата Второ пришествие не бива да се разбира свършекът на света, а то е второто идване на Христа.” (11 август 1911)
„Христос работи в света, но хората не Го виждат. Те искат да Го видят като човек, да Го пипнат, да Го усетят физически. Ако Той пълни сърцата на хората с красиви и възвишени чувства, какво искате повече от това? ...Крив е възгледът на хората, дето очакват Христос да се роди отново като малко дете. Христос се е родил и се ражда в сърцата и в душите на хората. Днес Христос не може да се роди от жена. Ако очаквате идването на Спасителя, отворете душата си, там ще се роди Той. При това, Христос се ражда едновременно в много души. Когато Христос се роди в твоята душа, ти ще бъдеш полезен както за себе си, така и за окръжаващите. Това е Възкресение. Това значи пробуждане на човешката душа. Когато Христос живее в душите на хората, всички ще оживеят, ще станат и ще си подадат ръка като братя." (25 март 1923)
„След войната ще се заговори за Съединени европейски щати и тази идея ще се осъществи.” (1 май 1940)
„След сто години ще намерите Европа съвсем друга. Границите ще бъдат премахнати и ще се създадат други отношения между народите и човеците.” (20 септември 1935)
„Днес светът се намира пред наказание и ликвидация, затова будни бъдете. До 1999 г. светът ще види това, което никога не е видял.” (1939)
„В Европа идва едно земетресение, което ще започне от север, ще разтърси цяла Европа, така че ще се помни с хиляди години. Обяснява се и причината за туй земетресение. В Стария завет се казва: ‘Гледайте да не станат вашите дела и мисли толкова лоши, че да не може Земята да ви търпи.’”
„В XXII век ще се възстанови Царството Христово на Земята.”

Още ли има съмнения, че Дънов и Ванга са пророци?
PMEmail Poster
Top
Rean
Публикувано на: 11.11.2006, 20:59
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 68
Участник # 638
Дата на регистрация: 26-October 06Аз нямам никакви съмнения относно Бодхисвата и искрено уважавам учението на Бялото Братство,макар че относно мненията Му за "предопределените славяни"хич да не ми се нравят.Просто ми беше любопитно какви ще бъдат коментарите ви относно горния пост.
А ето и още нещо,което ми се стори интересно:

" Земята заедно с човечеството извършва уникален преход в еволюционното си развитие - поредния квантов скок.
Галактиката Млечен път се движи по спираловидна орбита около своето централно светило - Великото централно слънце, точно и както Слънчевата система се върти около централното галактическо слънце.
Земята заедно с човечеството се намира в края на поредния 26 000-годишен цикъл на космическата система Земя - Слънце Плеяди.
Краят на цикъла, в който се намираме днес, трябва да завърши на 23 Декември 2012 г. ( така сочи и календарът на маите ). През 2013 г. започва следващият за Слънчевата система цикъл от 26 000 години.
Преди квантовия възход Земята ще навлезе в цикъла на духовно повдигане, защото във Вселената физическите и духовните процеси вървят заедно. Това е обективна реалност, която все още не се осъзнава от тези, които отхвърлят понятията духовност и духовно познание.
Духовното повдигане е ново еволюционно ниво на съзнание, наречено Христово. При него свещените слънчеви косове за духовно пробуждане ще бъдат предадени на човечеството чрез информация, закодирана в слънчевата светлина.
Хората с лошо функциониращи биоелектрически меридиани и затворена енергия няма да издържат огромните енергийни промени и усилването на светлината, която ще премине през галактиката, докато Гея де придвижва към центъра и. Затова е изключително важно да излекуваме блокажите, които пречат на хармоничното протичане на енергия през електромагнитните ни тела. Не можем да си представим как тези наелектризиращи вълни от фотони ще преминат през чакрите ни.
Процесът на информационно препрограмиране - пречистване на изродената енерго-информационна матрица на обществото, трябва да започне колкото е възможно по-бързо.
За тази цел до 2013 г. минимум 144 000 души трябва да станат посветени и да успеят да преминат във фазата на духовно развитие, наречена Христово съзнание. Това е критичният минимум, под сойто преходът не е възможен. Ако 144 000 души го направят ( известно е каква мощ притежава колективната мисловна енергия ), вибрационната им енергия светкавично ще обкръжи планетата. Ще започне процес на препрограмиране - пречистване на наслоените от хилядолетия низши астрални мисъл-форми, които я задушават и тя като живо разумно същество не може сама да се справи с настъпилия енерго-информационен дисбаланс.
Време е да осъзнаем, че сме божествени същества и се развиваме по план, наричан навсякъде във Вселената Божествен. Той е осъзнат от разума на по-високите нива във Вселената. Самата тя представлява разум в развитие. Този разум е с пирамидална структура, чиято движеща сила е съзидателната, всетворяща енергия, наречена Божествена любов.
Според Божествения план времето на бездуховността, като неминуем стадий на развитие за човечеството вече приключва и ако то не пристъпи към новата епоха на Водолея, ще се самоунищожи. Такъв е непоклатимият закон, под чието безпощадно действие са се самоунищожили хиляди светове във Вселената. "

" През 2012-а година Земята се готви за скок! " - Инж. Стамен Стаменов - председател на фондация " Феномени "

http://liternet.bg/publish5/dmangurov/golgota.htm
PM
Top
Petee
Публикувано на: 12.11.2006, 1:42
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Ето част от една от важна лекция на Учителя. В нея се говори какво ни очаква в близко бъдеще.

За Новото човечество има загатвания тук-там в Новия завет, в Откровението. Евангелист Йоан още преди две хиляди години е видял бременната жена с тази велика идея - Новото човечество - и той е определил числото на тия избраници, носители на тази идея - 144 000 души. Като съберете числата 1 плюс 4 плюс 4, равно е на 9. Числото 9 е резултат на една еволюция на хората, които имат всички положителни, благородни качества. Някои ще кажат, че тези 144 000 души са горе на Небето. Не, тези хора са сега тук, на Земята, те са дошли вече на Земята и са се въплътили между образованите хора. Едни от тях са писатели, други - поети, учени; и всички подтикват човечеството в пътя към новата идея, към Божественото. Те са врагове на онзи мрак, на ония окови, които сковават човечеството. И това брожение, този велик преврат, който иде сега, се дължи на тях; те ще обърнат тоя свят с главата надолу. Не считайте това за лош признак. Когато някой човек погълне много вода и се задави, у българите има обичай да го обръщат с главата надолу, за да повърне погълнатата вода. И съвременните културни хора са погълнали много нечиста вода, затова те трябва да се обърнат с главата надолу, за да изтече водата. След като изтече всичко нечисто, пак ще ги обърнат с главата нагоре и ще започне Новия Живот.

Някои от вас може да кажат: "Какво ни интересува това Ново човечество при сегашните страдания." Обаче трябва да знаем, че страданията са една необходимост за развитието на човека. Ние едва сега, в тази епоха, сме започнали да страдаме и сме станали по-чувствителни. И наистина, съвременните хора страдат повече, но тези страдания са нещо благородно и те са, които ще организират обществото. Всяка бременна майка не изпитва ли известни страдания, известни преживявания? Тя страда, докато се сформирува детето в утробата й, но когато роди, освобождава се от всички страдания. Следователно, страданието показва, че сме бременни с една велика Божествена идея и когато детето се роди и бъдем готови като майката да преживеем всички страдания, в нас ще престане скръбта и ще дойде Радостта.

Тия хора от Новото човечество живеят, те ще се наплодят, за да разнасят навсякъде новите идеи. Всички вие можете да станете членове на Новото човечество. Кои от вас не обичат братството и равенството? Кой баща не иска синът му да бъде учен, да не остане невежа? Новото човечество изисква всеки човек да отговаря на следното: да бъде честен, т.е. да подчини своя егоизъм, да бъде справедлив, умен и добър. Не наглед само да отговаря на тези четири качества, но в абсолютния смисъл да бъде тъй честен, че никога да не пожертва чуждите интереси за своето добро, а всякога своите интереси за доброто на ближните си. Ще кажете: " Ако приложим това, ще дойдат върху нас страдания, нещастия". Ами със сегашните идеи де е щастието? Не се ли избиха тридесет милиона души, не се ли напълниха толкова затвори? И днес хората измират, защото служат на тази стара култура, която казва, че човек за човека е вълк. А Христос казва: " Всички вие сте братя." Аз ли създавам това учение? Аз казвам: ако не искате да изпълнявате Христовото учение, изпълнявайте Мойсеевото; ако не искате да изпълнявате и Мойсеевото, тогава изпълнявайте законите на вашата държава; но във всеки случай постъпвайте като честен и справедлив човек, не изменяйте на думата си. А вие постъпвате ту според Мойсея, ту според Христа - смесвате законите. Някои ме запитват: "Ти говориш ли винаги истината?" - Да, аз съм мислил върху всяка дума, която казвам. Ако говоря честно, справедливо, говоря за своето добро, защото не искам да опозорявам своята чест, не искам да позоря своите братя, не искам да позоря Името Божие. А искам един ден, като ви срещна, да зная, че съм бил всякога справедлив спрямо своята душа и ум, та и вие да вървите по тоя Път. Само така, с това Учение, ще може да се подобрят майките и бащите, а всяко друго учение носи страдания, страдания, страдания!

Това Братство има своето приложение. В окултната наука има определени форми и закони. Законите на това Бяло Братство, на тези 144 000 светли души от сто милиона години насам не са се изменили нито на една сто милионна част. Ето защо казвам, че законите в Природата са разумни и неизменни. Всяка мисъл след хиляди години може да произведе резултат. Ако насадиш една лоша мисъл, тя може да ти причини смърт. Ако ви обясня Живота с всекидневните му произшествия, аз мога да го разгледам от гледището на индусите, от гледището на окултистите, а може и от християнско гледище. Истината ще си остане една и съща. Например, срещне те някой човек и те убие; при този случай ние, съвременните християни, казваме "тъй е писал Господ". Аз казвам: Господ никога не е казал, не е писал да убият някого, но това аз го направих, а Господ само го е допуснал. А индуският закон обяснява това така: ти си го убил преди няколко прераждания и, следователно, днес, в този си живот, същият, когото си убил, те убива. И тъй, вие можете да приемете едното или другото обяснение. Ще кажете: "Това е еретическо учение, може ли човек да се преражда? - Може и не може. Колкото е вярно едното, толкова е вярно и другото.

Що се отнася до вярването или не, това са второстепенни работи. Душата е в сила да създаде всички свои форми: от нея зависи да дойде да живее на Земята колкото пъти пожелае. Ако тя пожелае да дойде на Земята, Господ ще подпише. Онази душа, която иска да се прероди, преражда се. Следователно, в това отношение са прави и индусите, и християните. Като казвам "душа", разбирам онази съзнателна Божествена душа, която може да дохожда тук колкото пъти пожелае. Обаче има друг закон в света, който обяснява нещата по друг начин, за да станат ясни и да се образува един общ морал. Например, някой извърши едно престъпление - обрал е някого и казва: "Кой ме видя в мрачината, че съм откраднал нещо?" Да, но като открадне, оглежда се, страхува се. Защо? - Съвестта ще го гризе, ще го преследва. А що е съвест? - Тези 144 000 души, членове на Бялото Братство, казват: "Господине, ние видяхме престъплението, което извърши, и според нашия закон, който никога не се изменя, ние те осъждаме и ще понесеш последствията от своите дела." Тогава този господин, за да облекчи съвестта си, уединява се някъде, прекарва десет-петнадесет дни в пост и след това отива при някой свещеник да му прочете нещо, да го успокои. Свещеникът трябва да постъпи според закона на Новото човечество и да каже: "Братко, ти ще се изповядаш пред Бога. А тъй - да постиш десет-петнадесет дни и с това да изкупиш това престъпление, това не минава пред Бога."
....
Аз не ви проповядвам за някакъв мъртъв Господ, а за живия Господ. А ако питате де е Господ, ще ви кажа: Той не е в това небе, което виждате. Някои казват: "Докажи ни де е този Господ." Господ няма нужда от доказване. И мравката със своето низше съзнание не разполага с органи, с които да разбере, че съществуват хора. Мравката, като я хванете с двата си пръста, или като се качи на главата на някой човек, казва "на каква голяма могила се качих." Разглежда света от тази височина и като се върне при другарките си, казва им "днес посетих една голяма планина". Така и нас Господ ни хваща с двата си пръста, а ние питаме има ли Господ. Да, Той е тези два пръста и ни казва: "На Моята глава не можеш да се качваш."

Ако вие не виждате в лицето на вашите братя живия Господ, не разбирате това Учение. Ако аз във вашето лице не виждам Бога, моето учение е лъжливо. Ако не ви обичам и не съм готов да се жертвам за вас, проповядвам едно лъжливо учение. И вие трябва да се жертвате. Братство трябва да има в тоя свят! Това Учение трябва да възприемете. То се проповядва от всички добри хора, от всички майки и бащи, от всички братя и сестри. Самопожертване трябва в този свят, доста лъжи! Някои казват: "Колко ще ми се заплати, за да служа?" Никакво плащане вече не трябва. Аз говоря за тези, които се считат християни, за другите не говоря. Затова Христос казва: "Които не са християни, нека излязат навън, за да се знае кои са за и кои - против."

Хората от света казват за някои "ето тези са благочестиви християни". В какво се състои тяхното благочестие? - "Ходят редовно на църква". - Не, не, църквата, това сме ние; тези живи тела, това са църквите. Ако не можем да живеем един чист, почтен живот, какво ще стане с нашите църкви? Какво стана в Русия? Русия не послуша гласа на Толстоя, който бе глас на Бога Живаго. И духовенството доведе болшевизма. Болшевизмът, това е камшикът на Бога в Христовата ръка. И днес Той ни пита: "Това ли създадохте в толкова години?" Христос е, който действа в Русия, а не някакъв сатана. Когато един хирург вземе своя нож, за да направи една операция, той знае как да го употреби, за да изреже само болното месо и да помогне на здравото. Който хирург не е опитен, той не ще знае да направи операцията, макар да минава пред света за съвършен в тази област. И българите трябва да благодарят на болшевиките. Но туй не влиза в моята тема.

А какво направиха американците? Те ни изпращаха ред години мисионери да проповядват Христовото учение, а във време на войната те продадоха на българите десет милиона килограма брашно по два златни лева за един килограм. А днес колко струва златният лев? - Десет лева. Значи един килограм брашно струваше двадесет лева. А мислят ли американците, че постъпиха съобразно с Христовото учение? Те изгубиха случая да дадат един добър пример. Не, това не е християнство! Тъй говори Христос, тъй говорят Светлите Братя!

Ако българите мислят да вървят по този път, по който са тръгнали, не ги очаква някакво добро. Тази култура няма да им помогне! В света всичко трябва да се измени. Никой народ не трябва да изнасилва друг народ, никое общество не трябва да изнасилва друго общество и никой човек не трябва да изнасилва друг човек, а всички трябва да живеят по този велик закон на Любовта. Ако приемете това Учение, всичко ще се измени и вие ще се благословите като народ. И този закон ще дойде. Ако ли не го приемете вие, други ще го приемат.

Сега аз ще ви пророкувам нещо. Няма да гадая. Какво е днес времето? - Хубаво, ясно и топло; слънцето грее отлично. Ясното време показва, че всичко ще се развие добре за в бъдеще, ще има голяма топлина и в скоро време между българите ще има едно течение на добро. Умовете на хората ще се изменят, ще се стоплят и ще започнат да мислят правилно. Тихото време показва, че българите ще дойдат до съзнание, няма да правят опити за нови войни, няма да правят грешката на 1912 и 1915 година. Сега вече българите няма да воюват с оръжие, а с Любовта, ще пазят строг неутралитет и ще кажат: "Досега служихме на Централните сили, на Съглашението, а сега искаме вече да опитаме тоя Нов Живот по Господа и да устроим живота си според Неговата Воля". Само така ще дойде съзнанието у българите и ще се повдигнат те като народ. Тогава те ще се обърнат и към комунисти, и към социалисти и ще кажат: "Братя, ние ви обичаме, ние виждаме във вашите стремежи хубави идеи, които ни са потребни; няма какво да делим, всичко на земята е наше, хайде заедно да работим." Ще ми възразят някои: "Добре, но те не вярват в Господа, те не обичат хората." Как да не вярват? И те си имат Господ; щом обичат, имат Господ. Ако ме срещне някой и ме обере, осакати крака ми, а вярва в Бога, каква полза имам аз и другите хора от неговото вярване? Ако ме срещне някой и ми направи добро, а не вярва в Бога, той ще бъде по-полезен от първия, който остава само със своята теория. Този, който вярва и ме обере, ще го заплюя; този, който не вярва и не ме обере, ще му дам две целувки, защото той не опозорява Името Божие и изпълнява Волята Му. Това е Новото учение, което сегашното поколение трябва да има предвид. Тази обществена проказа трябва да се изчисти от дъно.

Така трябва да проповядват всички свещеници, така трябва да проповядват всички българи. Ако така проповядват, моето благословение на тях! Но ако не вярват и не проповядват така, сами ще се оплюят. Нека свещениците кажат: "С името на Христа ще служим на Бога, без пари ще живеем." Но ще ми възразят, че имат жени, деца. Та жените не могат ли да живеят като вас? Попадията не може ли да живее като вас? - Може. Тя трябва първа да даде пример за безкористие, а тя гледа първа да се осигури. На владика и поп защо му са пари? Как искат те да се осигурят? Христос не беше осигурен. На Христа колко плащаха за проповедите Му? В името на Христа ви говоря. Нали в името на Христа вие служите? Така погледнете вие, тази работа е сериозна.

Две изключения идат. Искам да ме разберете право. Аз нямам ни най-малко желание да обидя някого от вас. Вашите вярвания, вашите дълбоки убеждения, каквито и да са те, са за мене свещени. Но лошите ви постъпки, те са друго нещо, аз тях не мога да споделям. Аз не мога да търпя злото в света, не мога да гледам спокойно, когато един човек оскърбява друг. Мога да мълча, но в душата ми се повдига голяма скръб и си казвам: тези хора са християни; кое е това заблуждение, което ги сковава, какъв е този психологически момент, когато те излизат извън себе си? Но аз вярвам, че иде голяма топлина, която ще стопи ледовете. По планините ще се вдигнат големи изпарения, ще потекат чисти, бистри потоци. След това ще се яви буйна растителност, посадените семена и плодове на хилядите години от миналото ще изникнат, ще цъфнат и ще вържат и народите на цялата Бяла раса ще си подадат ръка. Ще дойде тази Нова култура в света, на която никой не се е надявал и която никой не е виждал. И всички ще бъдете граждани на този Нова култура, на това Ново човечество!

http://www.beinsadouno.org/lek_7.htm
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 14.11.2006, 12:50
Quote Post


Администратор
*******

Група: Админ
Съобщения: 10 580
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Братя, ние ви обичаме, ние виждаме във вашите стремежи хубави идеи, които ни са потребни; няма какво да делим, всичко на земята е наше, хайде заедно да работим." Ще ми възразят някои: "Добре, но те не вярват в Господа, те не обичат хората." Как да не вярват? И те си имат Господ; щом обичат, имат Господ.

Наглостта и безочието да се проповядва на всяка цена дъновизъм в България е повече от кошмарна. Колчем се тръгне да се прави нещо - и хоп, по един дъновист се явява да си каже "тежката дума".
Не мога да дам друго определение за тях, освен Духовната Държавна сигурност.
Истината е, че така наречения Петър Дънов не е нищо повече от пешка в общия юдо-масонски план за промиване съзнанието на Българина.
Свидетелство - горния цитат на "великия учител" Пешко Дънака.
Няма да коментирам другите "откровения". Щял да си вземе цигулката и лъка... и да си ходел. Ами аз викам, да беше си взел и всички последователи заедно с него. Така в България щеше да има поне хиляда комуниста по-малко.
PMEmail Poster
Top
Petee
Публикувано на: 14.11.2006, 16:35
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Забрави да кажеш какво предвижда този "юдо-масонски план". smil4334ad8a149e0.gif Така де, да знаем поне какво са ни намислили smil3dbd4e5e7563a.gif

„След войната ще се заговори за Съединени европейски щати и тази идея ще се осъществи.” (1 май 1940)
„След сто години ще намерите Европа съвсем друга. Границите ще бъдат премахнати и ще се създадат други отношения между народите и човеците.” (20 септември 1935)
„Днес светът се намира пред наказание и ликвидация, затова будни бъдете. До 1999 г. светът ще види това, което никога не е видял.” (1939)
„В Европа идва едно земетресение, което ще започне от север, ще разтърси цяла Европа, така че ще се помни с хиляди години. Обяснява се и причината за туй земетресение. В Стария завет се казва: ‘Гледайте да не станат вашите дела и мисли толкова лоши, че да не може Земята да ви търпи.’”
„В XXII век ще се възстанови Царството Христово на Земята.”
PMEmail Poster
Top
galabov
Публикувано на: 14.11.2006, 16:52
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 125
Участник # 565
Дата на регистрация: 25-August 06QUOTE (Petee @ Nov 14 2006, 04:35 PM)
Забрави да кажеш какво предвижда този "юдо-масонски план". smil4334ad8a149e0.gif Така де, да знаем поне какво са ни намислили smil3dbd4e5e7563a.gifQUOTE
„След войната ще се заговори за Съединени европейски щати и тази идея ще се осъществи.” (1 май 1940)

Това не е пророчество ами се приказва и преди това (справка- Хитлер и Чърчил)
QUOTE
„След сто години ще намерите Европа съвсем друга. Границите ще бъдат премахнати и ще се създадат други отношения между народите и човеците.” (20 септември 1935)

Здрасти!!!
И аз без да съм с претенции за пророк мога да ти кажа че след 50 години от сега Европа ще е съвсем друга и прочие и прочие.

QUOTE

„Днес светът се намира пред наказание и ликвидация, затова будни бъдете. До 1999 г. светът ще види това, което никога не е видял.” (1939)

Е да- с тая подробност че няколко десетки пророци казват това, Дънов повтаря.
1999 е избрана щот я има в Нострадамус.

QUOTE

„В Европа идва едно земетресение, което ще започне от север, ще разтърси цяла Европа, така че ще се помни с хиляди години. Обяснява се и причината за туй земетресение. В Стария завет се казва: ‘Гледайте да не станат вашите дела и мисли толкова лоши, че да не може Земята да ви търпи.’”


Е здрасти- те това още от откровение на Йоан, руски старци, разните там по-нови пророци всеки го повтаря.
Пак нищо ново.

QUOTE
„В XXII век ще се възстанови Царството Христово на Земята.”

Това за ХХII век не знаем точно ли е или не но хммм- пообъркал е някой век ама както и да е.


QUOTE
Забрави да кажеш какво предвижда този "юдо-масонски план". smil4334ad8a149e0.gif  Така де, да знаем поне какво са ни намислили  smil3dbd4e5e7563a.gif

Блаватска ... Ани Безант ... Рьорих ... Хелън Уайт ... Дънов и още един куп такива. Все преминали през УСА и все еднотипни неща се бълват. Сега и Стефан Гайд пробутват и още подобни.
Дънов е компилирал оттук оттам и за капак даже и паневритмията не е негова щот е чуждо дело.
Сите са от едно и също място вероятно пратени.
Херметиците казват "млякото за децата- месото за мъжете"
Е на вас ви се подхвърля "мляко" па вие си вервайте.
Ама внимавайте от кого е това мляко....
Виж сега- с най-добри чувства- създал си си идол/ кумир.
Нямаш нужда ни от идол ни от кумир ни от водачи. Всичко си знаеш сам и всичко си е у теб.
Не ти е необходим Дънов- не ти носи нищо което не знаеш.
PMEmail Poster
Top
Petee
Публикувано на: 14.11.2006, 21:41
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Значи Хитлер и Чърчил също са пророци :)

QUOTE
„В Европа идва едно земетресение, което ще започне от север, ще разтърси цяла Европа, така че ще се помни с хиляди години. Обяснява се и причината за туй земетресение. В Стария завет се казва: ‘Гледайте да не станат вашите дела и мисли толкова лоши, че да не може Земята да ви търпи.’” 

Е здрасти- те това още от откровение на Йоан, руски старци, разните там по-нови пророци всеки го повтаря.
Пак нищо ново.


Къде в Откровение на Йоан се говори за земетресение в Европа? Кой са тия руски старци и по-нови пророци.
QUOTE
Е да- с тая подробност че няколко десетки пророци казват това, Дънов повтаря.
1999 е избрана щот я има в Нострадамус.

Значи Дънов и Нострадамус са били дружки. Колко хубаво :)
QUOTE
Сите са от едно и също място вероятно пратени.

Напълно съм съгласен с теб!
QUOTE
Дънов е компилирал оттук оттам и за капак даже и паневритмията не е негова щот е чуждо дело.

Това вече ще трябва да го доизясниш и да го докажеш, а не просто да си говориш. Кой, кога, къде и защо е създал Паневритмията? Откъде е компилирал? От Библията ли? И аз "компилирам" от там :)

Още някое пророчество:
Бог е приготвил голяма реторта за българския народ. И вас ще турят там. След като излезете от тази реторта, ще минете през още 10 реторти, а като излезнете от последната, от десетата реторта, други българи ще бъдете. През тия реторти ще минат всички държавници, всички свещеници, всички майки и бащи. Излезете ли от там, никакви бесилки няма да има вече в България. Туй нещо ще опитат всички българи, ще видят дали думите ми са верни, или не. Най-много 100 години давам срок да се проверят моите думи. От затворите няма да остане нищо, от съдилищата - също, от съвременните бесилки - също. От всички тях ще останат само някои паметници - свидетели за културата на някогашните хора.
Бъдещата култура се отличава с три неща: повдигането на жената, повдигането на бедните и застъпване на правата на човека.
Днес еволюционният процес е съкратен. Всяко нещо, за реализирането на което в миналото се е изисквало хиляда години, днес може да се реализира в продължение на секунди, минути или часове - зависи от интензивността на мисълта.
Няма да се мине много време и въглища няма да има. Няма да има дим, няма да горят хората дърва. Ще впрегнете магнетическата и електрическата енергия за отопление и осветление. Горе , из пространството, на 500 километра над Земята има цял океан от електрическа енергия. Тя ще се снеме, ще се използва, ще светне Земята.
....Ще се потопи цял континент за да се спаси светът. Ще изплува грамаден континент от Великия Тихи океан, а сегашна Европа ще бъде един остров - остров на белите. Части на Франция, Белгия, Гърция ще потънат. Сахара ще се наводни - ще стане море, около което ще възникнат култури. Климатичните условия ще се изменят. Магнетичната вълна, която идва, има възможност да изгори цялата земна кора. Духовните хора ще се приспособят веднага към условията, а светските хора и материалистите ще се лутат, ще бягат по Земята, покой няма да имат.
Средиземно море ще се влее в Каспийско. В Азия ще се образуват много и големи езера. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. Средиземно море ще се приближи до Родопите и затова няма смисъл България да се бори за излаз на Бяло море. То само ще дойде. Някои крайморски градове ще потънат. Пристанище ще бъде един по-вътрешен град.
В един ден Земята ще се освободи от милиарди хора, които я населяват. В бъдеще ще останат около милиард - за толкова души тя има хубави условия за живот. Останалите хора ще отидат в други светове да работят.

източник: Енциклопедичен речник - Петър Дънов

PMEmail Poster
Top
Rean
Публикувано на: 14.11.2006, 21:51
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 68
Участник # 638
Дата на регистрация: 26-October 06Проблемът 2012 година

Можем ли да се подготвим за неизвестното?Част 1. Загадъчната цивилизация

На Земята е имало много цивилизации, които в далечното минало са били в разцвет, но после е започнал упадък и са изчезнали. Тяхната история предизвиква голям интерес сред историците и археолозите, но най-загадъчната от всички, е цивилизацията на маите. Ако другите отишли си цивилизации са оставили след себе си напълно разбираеми следи за своето начало, разцвет и изчезване, то народът на маите в изчезнал внезапно, буквално за един час, не оставяйки никакви следи от войни, епидемии или други разбираеми причини. Те са живели, развивали, търгували и изведнъж вече ги няма. Няма цял народ. Градовете са останали, зданията не са разрушени, а хората са изчезнали. Как е станало това, никой не знае и до ден днешен.

Хосе Аргуелес, един от най-големите изследователи на наследството на маите, пише:

„Впрочем, по драматично от толкова късния разцвет на маите, е тяхното внезапно изчезване. Към 830 год. пр. н. ера, след 500-600 години неуморна дейност, всички основни центрове на тази цивилизация били изоставени на произвола на времето и джунглата. От всичките загадки на маите, тази е най-голямата.

Като хипотетични причини за това, че прекрасните градове на маите били неочаквано изоставени, се изтъкват гражданска революция, суша и епидемия, но не са били намерени никакви доказателства, потвърждаващи която и да е от тези хипотези. Остава вероятността, колкото и да е странно за нашия начин на мислене, маите съвсем съзнателно да са напуснали своите градове, достигнали най-високия връх в развитието на своята цивилизация. Но все пак, защо?”

По останалите материални следи може да се разбере, че народът на маите е бил много образован, имал е задълбочени знания в областта на астрономията и времето. Календарът на маите поразява със своята подробност и точност. Астрономическата продължителност на годината била според тях 365.2420 дни, а по съвременните изчисления слънчевата година е от 365.2422 дни. Разликата е само 2 десетохилядни!

Как са могли маите да извършат такива точни изчисления? Като цифри те използвали само два знака: точка и чертичка. Точката обозначавала 1, а чертичката – 5. Имало още един символ, който играел ролята на нула. И това е всичко! Никаква алгебра, тригонометрия и диференциални изчисления. В своята дейност те не са използвали дори колелото. И въпреки това са имали много точен календар, в който отбелязвали всички астрономически явления.

Но това не е всичко! Те се ползвали не от един календар, а няколко. По единия са вършели селскостопанските дейности и той се състоял от 18 месеца по 20 дни. Получават се всичко 360 дни. Последните 5 дни не влизали в нито един месец и се смятали за нещастна придатка. По друг календар, който бил от 13 месеца по 20 дни (календар цолкин) те провеждали обредите си. Точното предназначение на този календар и обредите, не е известно и до сега. Имало и специален астрономически календар. А учените от нашата цивилизация едва от скоро се научиха да съставят такива точни календари.

И една от най-големите загадки е тази, че календарът на маите завършва на една конкретна дата: 23 декември 2012 година. Какво ще се случи тогава?Съдбоносната дата

Тази загадка вълнува мнозина. В езотерическата литература се приема като време на възнесение – масов преход на човечеството на друго ниво на съзнание, своего рода – край на света. Това се обяснява с факта, че по това време завършват три космически цикъла: завъртането на слънчевата система около Плеядите (26000 годишен цикъл), движението на Плеядите около центъра на Галактиката (230 милиона години) и движението на Галактиката около Великото Централно Слънце.

Започва новият цикъл на космическо движение на планетите и явно трябва да има съответно друго ниво на съзнание на обитателите на тези космически тела, в това число и на обитателите на Земята. Самите маи са казвали, че тази дата означава Край на Епохата. Ще завърши епохата, която е започнала на 12 август 3114 година (до н.ера) и която маите са наричали Петото Слънце.

Знаели са за съществуването на предишните 4 епохи и тяхната продължителност. Първото Слънце е продължило 4008 години и било разрушено от земетресение и изядено от ягуари. Второто Слънце продължило 4010 години и било унищожено от ветрове и яростни циклони. Третото Слънце продължило 4081 години и било унищожено от огнен дъжд, пролял се от кратерите на вулканите. Четвъртото Слънце продължило 5026 години и било погълнато от вода, заляла всичко наоколо в гигантско наводнение. След това се родило Петото Слънце, което ни свети сега. То е известно като „Слънце на Движението”, защото според представите на индианците, в тази епоха ще има движение на Земята, от което всички ще загинат. Всяка епоха имала своя бог.

В 2012 година, по време на декемврийското слънцестоене, Слънцето ще се окаже в зоната на Млечния път. Това изчисление може да направи всеки астроном. А нашата Земя и Слънцето ще бъдат на една линия с центъра на нашата Галактика.

Ще има ли край на света или край на епохата и обновление на света – никой точно не знае, но пророчеството на маите касае събития, които ние не можем просто да игнорираме – те ще изменят хода на историята.Какво да правим с предсказанията?

Както винаги реакцията на хората се изразява по три начина.

Първи вариант. Не се обръща никакво внимание на тази информация и всеки си живее така, както си е живял. Ако стане нещо, да става както то си знае. Ние ще си гледаме нашата работа, а ако стане, тогава ще му мислим. Така постъпват повечето хора и този път се нарича пасивен, пътя на „мълчаливото мнозинство”, пътя на спящите. Добре или зле, но така постъпва по-голямата част от човечеството.

Вторият вариант а характерен за активните хора, които имат енергия и са свикнали да спорят за всичко на света. Те обичат да анализират и оспорват всякакви сведения, които достигат до тях, независимо дали са за цената на нефта или парламентарните избори в чужда държава. Те изтъкват доводи „за” и „против”, търсят положителни и отрицателни моменти във въпроса, който изследват. Така ще постъпят и със загадката на маите. Главното за тях е да обсъждат, получавайки от това удоволствие, а също и да не станат за смях. Този способ на безкрайни обсъждания води до същото, до каквото и първия – нищо неправене. Само че в този случай се вдига много повече шум.

Третият вариант - да се отнесем към получените сведения като към хипотеза, която трябва трезво да проверим и да бъдем готови за това, ако тя се окаже вярна и събитията в света протичат в съответствие с нея. Какви основания имаме да не вярваме на тази хипотеза? Точно толкова, колкото и да й вярваме. В дадения момент нямаме никакви убедителни доводи нито за едната, нито за другата страна. По-точно, по-убедителни са все пак аргументите за тази хипотеза, защото:

а) по-рано не е имало такива сведения

б) от този календар се ползвал един цял народ

в) историята на този народ е най-необичайната на Земята

Това са достатъчни основания, за да започнем щателно да изучаваме заявлението на маите за началото на нова епоха. Може, разбира се, както във втория вариант, цялото внимание да отделим на търсенето на аргументи „за” и „против” и да спорим безкрайно, по-скоро до 23 декември 2012 година. Но, убедени сме, това води до задънена улица, защото просто ще помете встрани варианта за истинността на хипотезата и ще доведе до това, че времето за подготовка ще бъде загубено. По-разумното е да признаем, че на 23.12.2012 или около тази дата, в космоса ще стане нещо, което жреците на маите наричат начало на ново Слънце и това събитие по категоричен начин ще се отрази на живота на цялото човечество. В дадения момент ние не знаем точно какво ще стане, какви изпитания чакат човечеството, но ни се иска да сме подготвени.

Възможно ли е да се подготвим за неизвестното? На този въпрос ще отговорим малко по-късно.

Сега ще поставим друг въпрос. „ Трябва ли да се готвим за тази дата и за тези събития, които са предсказани?” За нас отговорът е еднозначен: „Да!!”.

Целият следващ материал се отнася за това, как можем да се подготвим за промените, за които не се знаят подробности. Ако ти, читателю, се отнасяш към първите две категории хора, то можеш и да не четеш следващия материал – той ще ти бъде безинтересен, защото той е посветен на практическите методи за подготовка за бъдещите неизвестни събития. Хората от първата категория дори изобщо няма да попаднат на този материал. Тези, които съзнателно или несъзнателно се отнасят към породата на учените-критици, искаме да предупредим: „Ние не се каним да си губим времето в дискусии за възможността или невъзможността за настъпването на новата епоха на 23.12.2012 година. Ние не искаме да спорим за достоверността на намерените материали. Ние обсъждаме само въпросите за практическата подготовка на хората за предстоящите изменения”.

Може ли да се подготвим за неизвестното?

В дадения момент ние не знаем нищо конкретно за възможния преход или възнесение. Ние не знаем как може да стане, не знаем какъв ще бъде новия свят. Може ли да се подготвим за такова непонятно събитие? Дайте да поразсъждаваме на тази тема.

Първо на първо, трябва да отбележим, че никакви изменения не започват и не завършват внезапно (освен на кино). Изменения в живота на хората стават постоянно, само че интензивността им е различна и зависи от времето. Доста често хората предварително предвиждат тези изменения, дори ако са незначителни. Ако всички нас ни очаква „преход” – големи изменения, то те също няма да започнат внезапно и интензивността им с приближаването на датата, ще расте. А изменението на интензивността може да се проследи и да се направят съответните изводи.

Възможно е измененията (както пише в езотеричната литература) действително да носят квантов, т.е. скокообразен характер: днес състоянието на хората е едно, а само след седмица – съществено друго. Това е трудно да се проследи, но и за такова събитие може да се подготвим.

Второ. Малко са хората, който са доволни от този живот, който ни обкръжава и мнозинството иска това да се промени. Възможно е космическите движения на планетите и звездите да способстват за тези изменения и да се надяваме, че те ще са за добро. Под по-добър живот се разбира по-лек живот с приятелски отношения между хората, страните, нациите, континентите.

Но може да стане така, че измененията да станат само с някои хора, които и ще влязат в новия свят. За останалите всичко ще си остане по старому и те нищо няма дори да забележат. Или дори за тях светът ще стане по-лош – те просто незабелязано ще попаднат в по-долен свят.

За сега ние не знаем нито какво ще стане, нито към коя категория хора спадаме (ако има категоризация изобщо). Но всичко това трябва да определим до настъпването на съдбоносната дата, доколкото сме избрали третия вариант.

Как можем да се подготвим за бъдещите изменения на живота? Особено за такива, за които никой нищо не знае?

На хората е ясно, че може да се подготвят малките момиченца и момченца за живота на възрастни, когато ще трябва да станат майки и татковци. Тук всичко е ясно, тъй като процеса на израстване е добре известен. Нас са ни учили нашите родители, а тях са ги учили нашите баби и дядовци и процесът просто се повтаря. А какви изменения чакат цялото човечество? Никой не може да каже какво ще бъде и как да се готвим за това. Можем ли изобщо да се подготвим за неизвестното?

Веднага ще кажем, че отговорът е положителен – можем да се подготвим. И тази подготовка, общо взето не е много сложна. Напротив, тя е достатъчно проста и достъпна за всички хора, макар и неизвестна за мнозина.Какво знаем ние за прехода?

И така – подготовка за неизвестното. Какво знаем ние за него?

Първа забележка. Когато говорим, че бъдещето е неизвестно, ние сме и прави и неправи едновременно. Да, бъдещето ни не е известно и това е вярно. Но действително ли то е съвсем неизвестно, абсолютно неизвестно на никого? Тук може да се поразсъждава и поспори.

Има много косвени свидетелства, че в света има сили, Висши сили, на които е известно нашето бъдеще. Времето им на съществуване е неизмеримо по-голямо от времето на живота на човечеството и в своята история те, вероятно, са преживявали подобни периоди, така че настоящите изменения могат да са им добре известни. Когато става въпрос за изменение на условията на живот на планетата, то обезателно ще има сили, имащи достатъчно разум и възможности да контролират и направляват ситуацията в нужното русло. Трябва само да се намери начин за контакт с този разум и да се научим да слушаме и изпълняваме неговите подсказки. И тогава тази неизвестност няма да бъде толкова неизвестна. За всички нас.

Какво ни е известно?

Първо, ние знаем датата. И я знаем не в последния момент, три дни преди нея, а много по-рано. В настоящия момент ние имаме 6.5 години и през това време може да се направи нещо.

Второ, знаейки дата и имайки време, ние можем внимателно да следим за всички събития на планетата, за да се убедим действително ли хипотезата за края на епохата се потвърждава. Ако започнем да се готвим по някоя методика, то тази методика може да се коригира в съответствие с измененията в условията на живот.

Трето, имаме сведения от езотерични източници, които казват, че този преход ще бъде квантов, т.е. скокообразен. Това налага известни изисквания за подготовката.

Защо все пак трябва да се готвим за този квантов скок? От езотеричните източници е известно, че квантовият скок (ако той стане) заема някакво време, казват около три денонощия. И това време е най-трудното, защото магнитното поле на Земята пропада и човек губи всякаква ориентация. Ако може да издържи този период и да не се саморазруши – добре, ако не му издържи психиката на тази неопределеност – смятай го за пропаднал и няма да достигне новото ниво на съзнание, дори точно обратното ще пропадне към по-примитивно състояние.

Така ли ще стане в действтителност или не, не ни е известно. Но да отричаме такова развитие на събитията е неправилно. Затова трябва да се подготвим и за такъв неприятен вариант.

Четвърто, имаме многовековен опит в духовните техники и методики, от които можем да изберем най-подходящото за настоящия момент.

Какъв може да бъде новия свят? За сега не можем да кажем. Можем само да се надяваме, че ще бъде по-добър от днешния. Езотериците пишат, че ще бъде много хубаво, че всички хора ще се възнесат, ще оживеят и умрелите. Може и така да е.

Но от друга страна, сега виждаме доста голяма разлика в съзнанието на хората. Някога в обществото е имало строго деление на групи: кастите в Индия, аристокрация и помешчици в Европа и т.н. Сега такова явно деление по съзнание няма. Има деление по ниво на доходите, по образование, по професии. Т.е. обществото, въпреки демократическите лозунги, все пак е разделено на групи. Всяка група има своя ценностна система и разбирането за по-добър свят, естествено също е различно. Това е разбираемо. Затова е логично да се предположи, че ще стане някакво разделение на хората преди прехода. Разбира се, не по капитали и месторабота, а по по-финото, което сме свикнали да наричаме ниво на съзнание. „В една каруца не можеш да впрегнеш кон и лопатар”. Желателно е в новия свят всеки да попадне в своята група.

От тук и възниква задача. И тя се заключава не в това, да изясним какъв ще бъде новия свят и какви ще бъдат групите с различно състояние на съзнанието, а в това, че през дадения период кои свои качества трябва да развиваме и от кои да се отървем, за да възприемем правилно новия свят и бързо да се адаптираме към него. Висшите сили могат да ни помогнат в тази задача. Как да се свързваме с тях и как да слушаме техните подсказки, ще обсъдим понататък.

Забележка. Напълно е възможно, измененията да станат само с някои хора, които ще влязат в новия свят. За останалите всичко ще си остане по старому и те може изобщо да не забележат нищо. Или за тях светът ще стане по-лош – те просто незабелязано ще попаднат в по-долен свят с по-тежки условия за съществуване.Какви трябва да станем към 2012 година?

С какво трябва да се сдобием към 2012 година? Има хубав израз: „Да се окажеш в нужното време на нужното място”. Тази фраза обикновено я употребяват хора, които са направили бърза кариера или имат голям успех в някое начинание. В нужното време те се оказали на нужното място, забелязали са ги и са им предложили хубава длъжност, която току-що се е освободила. Животът е прекрасен! И само затова, че в необходимото време са се оказали където трябва. Съдбата ги закриля!

В тази ситуация не се споменава третата съставка на успеха – самия човек, който се е оказал „в нужното време на нужното място”. Подразбира се, че той е добър, затова и са го забелязали на „нужното място”. Но никога не се говори кой още от претендентите е бил на същото това място в същото това време и нищо не е получил. Очевидно такива кандидати е имало и то не един. Просто техните качества са се оказали не толкова добри като на щастливеца и съдбата не им се е усмихнала. Значи, за да протече всичко както трябва през декември 2012 година, трябва не само да се окажем на нужното място, но и да се подготвим. Тогава ще бъдем в положението на щастливеца. Времето ни е известно, остава да намерим място и да се подготвим. Как да намерим „нужното място” и какво означава „да бъдем подготвени”?

Търсенето на нужното място и правилната себеподготовка трябва да става едновременно, ако започваме да се освобождаваме от вътрешното напрежение и редовно практикуваме медитацията дза-дзен. След занимание с медитация трябва да се появява ясна представа за това, какво трябва да се прави в следващия момент – къде да се отиде и какво да се прави. И това ще бъде състояние на пълна яснота, която и ще ви приведе на нужното място с правилното настроение и в нужното енергийно състояние. Ако такова чувство-знание се появява редовно, то значи че човек се намира във своя поток. Желателно е колкото се може по-бързо да се научим да чувстваме своята вълна и своя поток и добре да различаваме ситуацията, кога се намираме в потока и кога не.

http://www.spiralata.net/nakratko/2012year.html
PM
Top
Petee
Публикувано на: 15.11.2006, 13:29
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Rean smil4334abded4493.gif smil4334ad1724132.gif
PMEmail Poster
Top
galabov
Публикувано на: 15.11.2006, 14:51
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 125
Участник # 565
Дата на регистрация: 25-August 06QUOTE (Petee @ Nov 14 2006, 09:41 PM)

QUOTE
Значи Хитлер и Чърчил също са пророци :)

Нееее никакви пророци не са- шефовете им казват какви са плановете а те ги популяризират, Други пък "пророкуват"
Виж и аз ако знам че мача Х ще бъде продаден , мога да измъдря прогноза а "пророка" Х може и да "пророкува" резултата но реално това няма да значи че аз съм добър футболен анализатор и някой е пророк а само че сме получили информация от където трябва.
В този смисъл нито Дънов нито Хитлер нито Чърчил са пророци. По-скоро са информирани.
QUOTE

Къде в Откровение на Йоан се говори за земетресение в Европа? Кой са тия руски старци и по-нови пророци.

Пророчества на руски православни старци ...
И още на 100 места ...
От много четене на Дънов вероятно четеш малко друго.
QUOTE
Значи Дънов и Нострадамус са били дружки. Колко хубаво :)

Нееее- просто го е чел smil3dbd4dbc14f3f.gif
Между другото "успеваемостта" на Нострадамус е не повече от 50%
1999 можеш да си я откриеш на 1000 места преди Дънов.
Да де ама за да я откриеш трябва да четеш и друго освен Дънов
QUOTE
Това вече ще трябва да го доизясниш и да го докажеш, а не просто да си говориш. Кой, кога, къде и защо е създал Паневритмията? Откъде е компилирал? От Библията ли? И аз "компилирам" от там :)

A не видиш ли- въъъъобще е измислил паневритмията а не са антропософските общества преди него. И името не е сменил даже.
жокер- Рудолф Щайнер
Дънов е умеел хич да не е да преписва от него.
От къде е компилирал- е откъде ли не. Тва Щайнер, Тва Блаватска, Тва Ани Безант и Елена Уайт нееее ич нищо не е преписал ....
smil3dbd4dbc14f3f.gif

QUOTE
Бог е приготвил голяма реторта за българския народ. И вас ще турят там. След като излезете от тази реторта, ще минете през още 10 реторти, а като излезнете от последната, от десетата реторта, други българи ще бъдете. През тия реторти ще минат всички държавници, всички свещеници, всички майки и бащи. Излезете ли от там, никакви бесилки няма да има вече в България. Туй нещо ще опитат всички българи, ще видят дали думите ми са верни, или не. Най-много 100 години давам срок да се проверят моите думи. От затворите няма да остане нищо, от съдилищата - също, от съвременните бесилки - също. От всички тях ще останат само някои паметници - свидетели за културата на някогашните хора.

Хаааааааааааа хАаааааа хааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!
Е не като се има предвид как се развиват нещата в СССР и че е било пределно ясно кой ще спечели войната и при кой ще ни отредят място всеки средно интелигентен журналист е можел да напише това. Правиш ли разлика между прогноза евристика и пророчество а ???

QUOTE

Бъдещата култура се отличава с три неща: повдигането на жената, повдигането на бедните и застъпване на правата на човека.

Ako според теб това е някакво пророчество не виждам що се хабя да споря. Това средно интелигентен студент-политолог на 5 ракии ще ти го избълва ако го питаш за бъдещата култура.
Общи фрази ....

QUOTE
Няма да се мине много време и въглища няма да има. Няма да има дим, няма да горят хората дърва. Ще впрегнете магнетическата и електрическата енергия за отопление и осветление. Горе , из пространството, на 500 километра над Земята има цял океан от електрическа енергия. Тя ще се снеме, ще се използва, ще светне Земята.


BUAAAAHAAAAA HAAAAAA Е не няма що невероятно пророчество- недей ме весели толкова. Според теб хората през 30-те са били олигофрени и не са знаели след колко време ще свършат въглищата и дървата с тия темпове а? И да те светна какво има като енергия на 500км над Земята е било идеално известно ако и да не ти е известно на теб.
Тук няма отново никакво пророчество а преразкази на популярни журнали от онова време.

QUOTE
...Ще се потопи цял континент за да се спаси светът. Ще изплува грамаден континент от Великия Тихи океан, а сегашна Европа ще бъде един остров - остров на белите. Части на Франция, Белгия, Гърция ще потънат. Сахара ще се наводни - ще стане море, около което ще възникнат култури. Климатичните условия ще се изменят.

Tва ся от Блаватска ли е преписано, от Безант или от Хелън Уайт примерно????
Или от някой съвременен журнал по климатология щото там това се пише и без да са пророци

QUOTE
Магнетичната вълна, която идва, има възможност да изгори цялата земна кора. Духовните хора ще се приспособят веднага към условията, а светските хора и материалистите ще се лутат, ще бягат по Земята, покой няма да имат.
Средиземно море ще се влее в Каспийско. В Азия ще се образуват много и големи езера. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. Средиземно море ще се приближи до Родопите и затова няма смисъл България да се бори за излаз на Бяло море. То само ще дойде. Някои крайморски градове ще потънат. Пристанище ще бъде един по-вътрешен град.

Toва не го твърди само Дънов ами още един куп хора.
А и не е станало тъй че не е ясно дали е точно пророкувано.
QUOTE
В един ден Земята ще се освободи от милиарди хора, които я населяват. В бъдеще ще останат около милиард - за толкова души тя има хубави условия за живот. Останалите хора ще отидат в други светове да работят.


Aaaaa златния милиард- че това си е стара чифутска мечта- брей за кой работил Дънов!

И накрая- някой който е бил протестант, посетил САЩ където са му казали какви да ги дрънка, ОБЯВИЛ ЧЕ ГОВОРИ С АНГЕЛ БОЖИ или че сам е такъв (някой говори ли ми такива е ясен) и не обявил ясно че ИХВХ е ДЕМОН за мен е НЕГОДЯЙ

А и тука кат гледам сайта е Войни на Тангра а не войни на Дънов и на Ях-ва
Нема да убедиш никой да мине на тъмната страна!
Гледай та помисли за себе си и се отърви от тия зомбита.

PMEmail Poster
Top
Севар
Публикувано на: 15.11.2006, 15:01
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 369
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05QUOTE (Petee @ Nov 14 2006, 10:41 PM)
Откъде е компилирал? От Библията ли? И аз "компилирам" от там :)

Оттам може да се бъгваш най-вече. Petee, търся онази икона на Дънов, нарисуван като "Бог Саваот"? Не мога да я намеря в Интернет, а е много забавна.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top
Petee
Публикувано на: 15.11.2006, 18:24
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Хитлеp, Чърчил и Дънов са информирани? За какво? От кой? Хайде кажи го най-сетне. В прав текст го кажи. Излез с една ясна теория.
Това за паневритмията не го разбрах. Кажи директно КОЙ, КОГА, КЪДЕ И ЗАЩО е "пробутал" този красив танц на хората. Не овъртай и без антропософски общества. Паневритмията нещо хубаво ли е или нещо лошо? Защо един от "тъмната страна" ще прави подобно нещо? Защо днес се практикува от милиони на няколко континента?

QUOTE
Е не като се има предвид как се развиват нещата в СССР и че е било пределно ясно кой ще спечели войната и при кой ще ни отредят място всеки средно интелигентен журналист е можел да напише това.
Какво е прогноза еврестика? Такава дума няма.


Как са се развиват нещата в СССР? Че е било определено съм съгласен, но е факт, че никой журналист не е написал подобно нещо, а Дънов.

QUOTE
И да те светна какво има като енергия на 500км над Земята е било идеално известно ако и да не ти е известно на теб.


Не, не ми е известно. Какво има на 500 км над земята? Какво общо има Щайнер с паневритмията? Говориш без да обясниш нищо. Нищо не ти се разбира! Слагай запетайки поне. Пиши на български. Говори директно.

QUOTE
Tва ся от Блаватска ли е преписано, от Безант или от Хелън Уайт примерно????
Или от някой съвременен журнал по климатология щото там това се пише и без да са пророци


Ся, тва не е от Блаватска преписано, нито от Безант, нито от Хелтън Уайт. Примерно. Посочих ти откъде е "преписано".

Бъдещата култура се отличава с три неща: повдигането на жената, повдигането на бедните и застъпване на правата на човека.

QUOTE
Ako според теб това е някакво пророчество не виждам що се хабя да споря. Това средно интелигентен студент-политолог на 5 ракии ще ти го избълва ако го питаш за бъдещата култура.
Общи фрази ....


Струва ми се, че ти се имаш за повече от "интелигентен студент-политолог на 5 ракии" , затова ще поискам някои предположения/пророчества от теб. Какво ни чака през следващите 5-10-20 години. Общи фрази бе...Колкото да се ориентирам, че Дънов много ми е завъртял главата и вече не знам къде се намирам.

Дали "всеки интелигентен студент-политолог на 5 ракии" има нещо общо с политиката? Дали е чувал за бъдеща култура и ако да, то от учебниците ли?

Когато казваш, че един кое си не го твърди само Дънов, а и един куп други хора, то редно е да посочиш кои са и кога са го казали.

"Чифутската мечта" за "златния милиард"? Чифутската мечта е милиард от слуги-зомбита с чипове нямащи право да мислят, а не от братя. Чифутите говорят за New Age, а не за "най-старото учение" в света.

QUOTE
тука кат гледам сайта е Войни на Тангра а не войни на Дънов и на Ях-ва Нема да убедиш никой да мине на тъмната страна!
Гледай та помисли за себе си и се отърви от тия зомбита.


Темата е за Дънов и ще пиша каквото смятам за добре, защото има хора, които се интересуват. Ходил ли си на гроба на Дънов? А на Рила? Къде я видя тъмната страна? От тъмната страна е онзи, който иска да убива, коли и беси, а тук във форума има доста такива. Или не?
Омраза, празни обвинения, ругатни, заплахи и пак омраза.

Севар, търси, търси.
Откъде тогава да "компилирам" за да не се "бъгвам"? От писанията на Елтимир ли?
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.11.2006, 18:38
Quote Post


Администратор
*******

Група: Админ
Съобщения: 10 580
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Petee @ Nov 15 2006, 06:24 PM)
Хитлеp, Чърчил и Дънов са информирани? За какво? От кой? Хайде кажи го най-сетне. В прав текст го кажи. Излез с една ясна теория.
Това за паневритмията не го разбрах. Кажи директно КОЙ, КОГА, КЪДЕ И ЗАЩО е "пробутал" този красив танц на хората. Не овъртай и без антропософски общества.  Паневритмията нещо хубаво ли е или нещо лошо? Защо един от "тъмната страна" ще прави подобно нещо? Защо днес се практикува от милиони на няколко континента?

QUOTE
Е не като се има предвид как се развиват нещата в СССР и че е било пределно ясно кой ще спечели войната и при кой ще ни отредят място всеки средно интелигентен журналист е можел да напише това.
Какво е прогноза еврестика? Такава дума няма.


Как са се развиват нещата в СССР? Че е било определено съм съгласен, но е факт, че никой журналист не е написал подобно нещо, а Дънов.

QUOTE
И да те светна какво има като енергия на 500км над Земята е било идеално известно ако и да не ти е известно на теб.


Не, не ми е известно. Какво има на 500 км над земята? Какво общо има Щайнер с паневритмията? Говориш без да обясниш нищо. Нищо не ти се разбира! Слагай запетайки поне. Пиши на български. Говори директно.

QUOTE
Tва ся от Блаватска ли е преписано, от Безант или от Хелън Уайт примерно????
Или от някой съвременен журнал по климатология щото там това се пише и без да са пророци


Ся, тва не е от Блаватска преписано, нито от Безант, нито от Хелтън Уайт. Примерно. Посочих ти откъде е "преписано".

Бъдещата култура се отличава с три неща: повдигането на жената, повдигането на бедните и застъпване на правата на човека.

QUOTE
Ako според теб това е някакво пророчество не виждам що се хабя да споря. Това средно интелигентен студент-политолог на 5 ракии ще ти го избълва ако го питаш за бъдещата култура.
Общи фрази ....


Струва ми се, че ти се имаш за повече от "интелигентен студент-политолог на 5 ракии" , затова ще поискам някои предположения/пророчества от теб. Какво ни чака през следващите 5-10-20 години. Общи фрази бе...Колкото да се ориентирам, че Дънов много ми е завъртял главата и вече не знам къде се намирам.

Дали "всеки интелигентен студент-политолог на 5 ракии" има нещо общо с политиката? Дали е чувал за бъдеща култура и ако да, то от учебниците ли?

Когато казваш, че един кое си не го твърди само Дънов, а и един куп други хора, то редно е да посочиш кои са и кога са го казали.

"Чифутската мечта" за "златния милиард"? Чифутската мечта е милиард от слуги-зомбита с чипове нямащи право да мислят, а не от братя. Чифутите говорят за New Age, а не за "най-старото учение" в света.

QUOTE
тука кат гледам сайта е Войни на Тангра а не войни на Дънов и на Ях-ва Нема да убедиш никой да мине на тъмната страна!
Гледай та помисли за себе си и се отърви от тия зомбита.


Темата е за Дънов и ще пиша каквото смятам за добре, защото има хора, които се интересуват. Ходил ли си на гроба на Дънов? А на Рила? Къде я видя тъмната страна? От тъмната страна е онзи, който иска да убива, коли и беси, а тук във форума има доста такива. Или не?
Омраза, празни обвинения, ругатни, заплахи и пак омраза.

Севар, търси, търси.
Откъде тогава да "компилирам" за да не се "бъгвам"? От писанията на Елтимир ли?

Като е за Дънов, гледай колко кофи мастило изписа. Паневритмията не е изобретения на Дънов, а негова интерпретация и възстановка на древните соларни магични шествия. А за Щайнер , какво? Нима не е истина, че преди Дънов и Щайнер си създава така наречената "евритмия". Но и тя не е нещо ново. Дънака понеже доста е зубкал теософия в Щатите, няма как да не ги знае тия работи и да не си сложи пред "евритмия", представката "пан".
Как кой? Кой стои зад Дънака - евреите разбира се. Иначе няма как да си обясниш странната смесица между юдаизъм, протестантизъм и теософия (използвана като езотеричен инструмент за идеята за новия световен ред).
То си и личи и в поведението на тебе и на други дъновяги.
PMEmail Poster
Top
Petee
Публикувано на: 15.11.2006, 20:59
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06Точно така е! smil4334ad1724132.gif smil4334abded4493.gif
Ей, пази се! Може и зад теб да стои някой еврейн smil4334ad1724132.gif
PMEmail Poster
Top
0 човека преглеждат тази тема сега (0 гости, 0 анонимни)

Topic OptionsСтраници: (7) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
NormanWarb 18/2/2018
Daniela21H 18/2/2018
LatanyaFai 18/2/2018
OnitaGrose 17/2/2018
EmersonJor 17/2/2018