Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |

isvev |
Публикувано на: 22.11.2007, 23:43
|
Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 4 Участник # 1 294 Дата на регистрация: 22-November 07 ![]() |
[FONT=Impact][SIZE=7]Прездаден е Устава на БРЦК, отново в червени корици, който иска да го види може да го направи на следния адрес: http://www.lulu.com/content/1430269
Цената му за Българския пазар ще бъде 3лв. Тиража е малък 500 бр. Всеки които иска да се сдобие с него може да се свърже с мен на isvev@abv.bg Искам предварително да кажа, че това издание не е направено за пари, 500 е била бройката на на уставите внесени в България след събранието на БРЦК. Книжката е малка и включва освен Устава на БРЦК и следните интересни документи свързани с Българското революционно движение: 1.Встъпителни бележки . . . . . . . . . . . . . 3 стр. 2.Правила върху начина как да се ръководят горски чети (от Панайот Хитов) . . . . . . . . . . . . . . . 8 стр. 3. Привременен закон за народните горски чети за 1867 л-то (от Георги Стойков Раковски) . . . . . . . . . 20 стр. 4. Правилник за четите, образувани за извоюване свободата и независимоста на България (от Иван Попхристов) . . 26 стр. 5. Българският революционен централен комитет до Българският народ . . . . . . . . . . . . . . 32 стр. 6. Нареда на работниците за освобождението на Българският народ(от Васил Левски) . . . . . . . . . . . . 39 стр. 7. Програма на Българския революционен централен комитет 49 стр. 8. Устав на Българският Централен Революционен Комитет 51стр. 9. БРЦК-НОВ цели и задачи . . . . . . . . . . . 60стр. 10. Народна клетва (от Васил Левски) Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) ![]() |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 27.11.2007, 19:40
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
А как става получаването и разплащането?
|
isvev |
Публикувано на: 27.11.2007, 22:50
|
Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 4 Участник # 1 294 Дата на регистрация: 22-November 07 ![]() |
Разплащането става при среща в удобно за вас и мен време. Можете да се свържете с мен на имейл адрес isvev@abv.bg Оставете телефона си или ако не искате аз ще ви пратя писмо с моя телефон(не искам да оставям номера на телефона си във форума - мисля че ще ме разберете)Другия вариант(и по евтин) е да се разберем по Скайп моето име там е isvevv.Пишете при представянето си че се интересувате от устава. Все още не е ясно дали ще се разпространява по книжарниците, но с оглед на малкия тираж това е почти изключено.Можеби ще може да се намери в една или две точно определени книжарници но това е още не съвсем сигурно.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) ![]() |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 9.1.2008, 11:31
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Препоръчвам Ви да си вземете устава. Не защото за да се продава, а защото е ценен с автентичните материали в него. Списващия книгата наш съфорумец добре се е поровил и е подбрал материалите – освен устава вътре има и други неща. Книгата е като ръководство.
Например при приемането на четници са ги изпитвали да им видят мотивацията и са ги събличали после голи да не би да има някой световна болест(срамна) или да не се промъкне незабелязано някой сюнетлия (обрязан). Описано е за какво провинение – какво е наказанието. А доста често то е смъртно. За предателите винаги е смъртно. Изпълнява го този на който се падне жребия. Описани са тактика и стратегия за воденето на четите, за водене на боя. Например сещам се за една подробност – четниците в боя трябва да са с гръб срещу вятъра, за да не би дима от стрелбата да влоши видимоста на стрелците, ако няма на близо вода за пиене , воеводата не дава да се яде за да не се ожаднява после. Трябвало на 4-5 места в околноста да има тайни складове за боеприпаси и храна. Алкохола е напълно забранен. Придвижването да става само в гората или по тъмното, да се стои в края на гората за да се наблюдава кой идва. И изобщо си е едно ръководство по водене на партизанска война. Мисля, че е настанало отдавна време да ги знаем тези неща и в един момент да ги приложим. |
Публикувано на: 9.1.2008, 11:36
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- ![]() |
Не може ли с наложен платеж по пощата?
Веднага ще ти дам данните. |
Миро |
Публикувано на: 9.1.2008, 11:39
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 ![]() |
Жоре, шъ фащаме гората ли бре?
![]() |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 9.1.2008, 12:16
|
||||
Ама не го продавам аз. Аз само се сдобих с една бройка по пощата с наложен платеж. И казвам, че е интересен. На мен ми го прати isvev.
Миро, ние само се подготвяме теоретично. Тъй да се каже от научна гледна точка. А иначе много си обичаме правителството , първия министър и цялата шайка дето е около и над него. Иде ни да го цункаме. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 9.1.2008, 13:58 |
||||
isvev |
Публикувано на: 15.1.2008, 23:50
|
||
Може трябват ми само адреса и трите имена ![]() Благодаря за добрите отзиви |
||
Владимир |
Публикувано на: 16.1.2008, 23:29
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 63 Участник # 1 066 Дата на регистрация: 31-July 07 ![]() |
Преиздаването на този устав, още по-силно разрази в мен страстта по Македония. От много време насам си мисля и като че ли ми се струва, че нещо не е наред. Според мен решаването на въпроса с Македония трябва да е една от първите цели на България, националистическите партии и партиотични умове. Хората, като че ли забравиха, че Македония е един от основните български неразрешени проблеми. Къде остана идеята за националното ни обединение, нима напразно що кръв проляхме. Македония трябва да е от основните точки по уставите на наште партии. Като че ли икономическите проблеми, ДПС, атомните реактори и др. оставят този въпрос на заден план. Македония и многоброините българи по света трябва да си ни прескъпи, защото разсеем ли се, ще загубим много сили. Да на последното факелно шествие на ВМРО крещахме, че Македония е българска, но от там на сетне какво. По медииното пространство почти нищо за нея. Според мен възхода на България няма как да не мине през Македония. И така унесен в мисли си имам нова мечта, на лято ще направя всичко възможно, ще спестя пари и ще я посетя. "До Скопие и назад" би станал чуден пътепис, а? Пък и през Странджа ако мина, още по-добре. Този идеал за връщането й при България трябва и все повече да се прокламира в Македония. Абсурдно е просто тя да съществува или ние сме свикнали!?
А когато дойде време да хванем гората, то тогава ще е песен за сърцето! |
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.1.2008, 23:35
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 767 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Според мен възхода на България няма как да не мине през Македония.
-------------------------------------------------------------------------------------- Това е верно и истинно, тъй като неслучайно фланга на Кубер възвръща Македония. Тя е една от свещените области, в които се е формирал Българският народ. |
Владимир |
Публикувано на: 17.1.2008, 0:01
|
||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 63 Участник # 1 066 Дата на регистрация: 31-July 07 ![]() |
Да, и историята за това говори и подкрепя. Незнайно как още докато бях в основното училище знаех и убеждението ми за Македония беше твърдо и не се е променяло от тогава. Дори съм сънувал, как на един висок хълм я гледаме вече отвоювана от нас. И сякаш не на скала, а в небето бях. Но как се е получило така, че хората я забравят. Когато говоря с мой колеги от университета почти никой не трепва, нямат мнение, не ги интересува нито тя, нито България. Сред тях има и едно момиче дошло от Македония, с нея пък най-малко се разбрах по въпроса. Още малко ще ме обявят за терорист. Не искам да си представям, че моите бъдещи внуци въобще ще са забравили за нея, искам съня ми да се сбъдне. Почти същото може да се каже и за духа на българския народ- Тангра. Още от малък знаех и убеждението ми за това не се е променяло. Та мислех, че повечето и те така, а то се оказва че даже не знаят за Тангра или им е познато, ама за кой народ ставаше въпрос?. Отново нямат мнение, не ги интересува, като чели не е в същността на нещата. Та ако ги няма корените ни, то ще сме обречени на гибел, безплодие и липса на поколение. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 17.1.2008, 1:09
|
||||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 767 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Не, при всички случаи е така. Има родители, които учат децата си на това що е Тангра и те даже го почитат. Бях писал за един такъв случай, в който една ученичка, видя знака на Тангра на моята къща и едва не падна на колене. Беше много умилено детето. Ако са деца на комунисти, възпитани в строг комунистически дух, много трудно при тях може да се направи нещо, освен, ако Българския Бог не се събуди в тях с времето и им отвори очите. Има и такива, които ще отпаднат и ще бъдат загубени за нацията. Това е неизбежно при процеса на катарзис на нацията. С Българите от Македония, които идват да учат тука, не мисля, че трябва да се подхожда директно,защото те са като затворени цветя, трябват съответните слънчеви лъчи и топлина, която ги накара да разцъфнат и да се отворят. С тях трябва да се работи индиректно, да им се показват нещата символно и не пряко. Нежно трябва да постъпваме с цветята в градината... |
||||
isvev |
Публикувано на: 17.1.2008, 21:51
|
Македония наистина е рана в Българската история, но според мен присъединяването и към България ще бъде едно от малкото полезни неща които ще станат с приемането и в Евро съюза. Рано или късно този съюз ще се разпадне и тогава ще дойде часът
|
anti666 |
Публикувано на: 17.1.2008, 22:02
|
||
![]() |
Македония ще бъде българска когато възстановим Саракта. Автоматично, на момента. Когато усетят могъществото на България, тогава всички те ще пожелаят да са с нас. Точно както някога е било въпрос на чест да се наречеш българин или поне че детето ти е от българин. |
||
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 22.11.2008, 16:37
|
||
Така е. Но считам, че вместо да хващаме гората - ще е по-целесъобразно да щипнем по жълтите павета с тояги, сопи, търнокопи или калашници. Да ошетаме президента, да ошетаме министерски съвет и накрая да трупосаме 240-те фуражни тикви в антинароодното събрание. И междувременно кой ни се изпречи да ни спира - да го отнесе. Като се свърши тази встъпителна народна работа - от сетне почва основната. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 22.11.2008, 16:38 |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |