www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Няколко въпроса

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Няколко въпроса
Nemski89
  Публикувано на: 29.10.2006, 1:45
Quote Post

Участник

Група: участници
Съобщения: 41
Участник # 641
Дата на регистрация: 28-October 06

Ами първо здравей на всички smil4334ad8a149e0.gif открай време се ровичках из форума ви и се чудя дали може да ви помоля за малко разяснения smil3dbd4e398ff7b.gif

Първо-относно това,че прабългарите са един он най-древните народи...как точно стигнахте до този извод smil4334acc8dd304.gif Просно ми стана любопитно...можете ли да ми дадете някакви ръкописи на други народи,говорещи за нас, или нещо от сорта?И от кои точно земи идваме?

Второ-защо сте толкова против евреите ? smil4334acc8dd304.gif
И трето:какво значи чифут
smil4334ad8a149e0.gif

Искам само да уточня,че питам за първите два въпроса от чисто любопитство не казвам че не съм съгласен. smil4334abded4493.gif
PMEmail Poster
Иван
Публикувано на: 29.10.2006, 12:36
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Здравей, г-н Немски.
Казваш, че питаш от любопитство, а иначе си съгласен с това, че българите са едни от най-древните. Бих искал да те питам ти откъде почерпи информация, за да се "съгласиш" с това?

Като четеш материалите на сайта ще разбереш, че източниците са най-разнообразни:
- писмени източници на съвременни учени, използващи днешните исторически методи.
- оставени в наследство по родова линия писмени и устни данни, предоставени ни от наши братя воини.
- използване на способността да мислим самостоятелно. Например, като знаеш, че лихвата е една геометрична прогресия и финансовата система няма отрицатена обратна връзка, без да си ясновидец лесно можеш да предвидиш след колко време тази система ще излезе от строя.
- методи, основаващи се на способността на човека да вниква в действителността пряко. Използване на принципите "Това, което е горе, това е и долу", "Всичко във Вселената е подчинено на върховно единство" и други. А също наличието у някои от воините българи на разширено съзнание, даващо "ясен поглед", непосредствен достъп до информация, възможност за работа с времето като материален обект и т.н.
PM
Boil
Публикувано на: 29.10.2006, 16:55
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 7
Участник # 623
Дата на регистрация: 18-October 06

Часно мнение: Евреите.

И те, като всеки друг народ не са еднакво лоши. Сред тях сигурно има обикновени хорица, дето направо изглеждат добрички и безобидни.

Но!

- Евреи са носили чума в Евопа, на няколко пъти. Те не боледували, но спокойно гледали как съгражданите им измират. А след това прибирали каквото могат.
- Евреи насъскали Отоманската империя срещу българите.
- Евреи съсипаха Русия. И избиха милиони хора там, ей така - по Съветски.
- Евреи излкали всички "несъгласни" християни на Никейския събор. Премахнали от Библията главата, където Бог казва как трябва да се изтребват...евреите.
А по "материалите" от тази глава, евреи организирали...Инквизицията.
И още много, много подобни истории.

Мъдростта на евейските книги, от които равините се учат и издигат нравствено:
- Скарвай хората, винаги когато можеш. И им бъди приятел, за да ги използваш.
- Вреди им винаги когато можеш и когато няма да разберат и да те накажат.
- Убивай всеки, ако така можеш да спасиш своя живот, дори и собствените си деца убивай.
- Избивай и хората от своя народ, ако така и малка част от този народ ще се запази и оцелее.

И "добрите" евреи живеят по тези правила.
Евреи организираха избиването на евреиТЕ, по времето на Хитлер.

Евейска правителствена лаборатория в Израел произведе заразената ваксина
за Либия. Която предизвика мъчителна смърт на стотици деца.
Австрийските Служби уведомиха за това, но май никой не им обърна внимание.
А процесъст в Либия е...срещу българи. И защо ли се проточи толкова...
И още много, много подобни истории.

Та как да се отнесем към евреите? И какво да ги правим?
Да си кажем, че те не са толкова лоши, че не всички са лоши?
Но точно измежду тях са хората, които вредят на човечеството - избиват, скарват, разделят хората, връщат ги назад и надолу.
За всеки човешки изверг - просто потърсете еврейското в него. И ще го намерите. То е или в произхода му, или във влиянието, което му е оказал...евреин.
Да ги оставим ли евреите, да си живеят мирно и кротко, защото не знаем кой
точно от тях ще бъде поредня изверг, и какво точно ще направи? Но поне знаем, че ще е евреин, нали винаги така е било.

Дядо ми поне казваше така: Като ще сееш и реколта ще чакаш - първо се прави дълбока есенна оран. Никакъв плевел да не остане. И оше казваше:
Лозето не иска молитва, а иска мотика.

PM
Nemski89
Публикувано на: 29.10.2006, 18:16
Quote Post

Участник

Участник # 641

QUOTE (Иван @ Oct 29 2006, 12:36 PM)
Здравей, г-н Немски.
Казваш, че питаш от любопитство, а иначе си съгласен с това, че българите са едни от най-древните. Бих искал да те питам ти откъде почерпи информация, за да се "съгласиш" с това?

Изразих се неправилно.Исках да кажа,че не искам да започваме спор на тази тема.Нито бях убеден в това,че са от най-древните народи нито го бях отхвърлил и затова помолих ако можете да ми покажете някакви документи,които го доказват.
В една тема мярнах нещо от рода "всички знаем,че прабългарите са една от най древните цивилизации" и оттам се започна всъщност smil3dbd4daabd491.gif

И мерси на Boil за информацията относно евреите

PMEmail Poster
Boil
Публикувано на: 29.10.2006, 18:55
Quote Post

Новодошъл
*

Участник # 623

Още малко инфо:)
Тук, във Варна намериха каменна плоча с надпис.
Датирана е с въглероден анализ на 47 хиляди години.
Някой споменава българите, писмено, преди почти 50 хилядолетия.
Поне толкова сме...древни. А може би и повече.
PM
galabov
Публикувано на: 29.10.2006, 19:25
Quote Post

Участник

Съобщения: 125
Участник # 565
Дата на регистрация: 25-August 06

QUOTE (Nemski89 @ Oct 29 2006, 01:45 AM)
Ами първо здравей на всички smil4334ad8a149e0.gif открай време се ровичках из форума ви и се чудя дали може да ви помоля за малко разяснения smil3dbd4e398ff7b.gif

Първо-относно това,че прабългарите са един он най-древните народи...как точно стигнахте до този извод smil4334acc8dd304.gif Просно ми стана любопитно...можете ли да ми дадете някакви ръкописи на други народи,говорещи за нас, или нещо от сорта?И от кои точно земи идваме?

Второ-защо сте толкова против евреите ? smil4334acc8dd304.gif
И трето:какво значи чифут
smil4334ad8a149e0.gif

Искам само да уточня,че питам за първите два въпроса от чисто любопитство не казвам че не съм съгласен. smil4334abded4493.gif

Защо българите сме най-древният народ- как да се убедиш?
Готови отговори и да ти се дадат има опасност да не възприемеш нещата и да не бъдеш убеден. Няма и рецепта.
Налага се активно сам да потърсиш отговора и доказателствата. И у теб и навсякъде около теб.
Може да се наложи дълго да търсиш но толкова по-хубаво ще е като намериш отговора.
За целта първо трябва да се откажеш от всякаква сляпа вяра в авторитети. Истинските открития най-често са в резултат от съмнение в авторитетите и в бунт срещу тях а след това достигане до откритието.
Да престанем да приемаме авторитетите безкритично е трудно и често пътя е дълъг. На самия мен ми трябваха години и все още съм само в началото на един път и не е ясно дали ще продължа успешно да крача по него или ще се препъна някъде.
И за това и за другия въпрос за евреите можеш да започнеш от собствен критичен прочит на стария завет. На митологиите на народите. Задавай си въпроси и търси отговора.
PMEmail Poster
Nemski89
Публикувано на: 29.10.2006, 19:40
Quote Post

Участник

Участник # 641

QUOTE (Boil @ Oct 29 2006, 06:55 PM)

Би ли дал някаква статия или снимков материал? smil4334ad1724132.gif Ще ми помогнеш много,защото от край време се джавкам с едни сръбски приятелчета,които ни наричат "дива татарска орда" smil4334aa21c9ca7.gif
PMEmail Poster
Boil
Публикувано на: 29.10.2006, 20:15
Quote Post

Новодошъл
*

Участник # 623

Немски:) Сещам се за 2 книги: "Големя заговор срещу българите" и "Златния век на България", от Христо Маджаров. Там има много факти, има и снимки. Струва ми се че от там знам за тази каменна плоча. Но тези дни ще питам мои приятел, който повече се рови и чете, и ще ти кажа точно. Аз съм войн, все пак:) Повече помня фактите и не винаги источниците. А и сигурно тук има хора, които знаят много повече.
PM
galabov
Публикувано на: 29.10.2006, 22:23
Quote Post

Участник

Съобщения: 125
Участник # 565
Дата на регистрация: 25-August 06

QUOTE (Nemski89 @ Oct 29 2006, 07:40 PM)

Би ли дал някаква статия или снимков материал? smil4334ad1724132.gif Ще ми помогнеш много,защото от край време се джавкам с едни сръбски приятелчета,които ни наричат "дива татарска орда" smil4334aa21c9ca7.gif

Тия сръбчета ги попитай защо някъде два века преди 681 някой в Равена ще напише следното на латински (Равенски космограф):
'Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant'. Ravennati Cosmographus, IV, 6.

Ако не знаят латински да знаят!
След това ги попитай къде тогава са споменати сърби?
След което ги посъветвай да си преговорят колко века по късно се появяват някакви татари.
PMEmail Poster
Karutzar
Публикувано на: 30.10.2006, 8:24
Quote Post

Участник

Съобщения: 214
Участник # 433
Дата на регистрация: 16-June 06

Който търси - намира. Ще намериш и ти твоите отговори - търпение и упоритост.
По въпроса за евреите: Винаги съм твърдял, че евреите се отделят от Българския Народ в Египет - поемат по пътя на отрицанието на светлината водени от мОйсей. Не казвам, че повечето участници в този форум са съгласни с мен. Бих могъл да се аргументирам естествено за по-горното си твърдение, но нито някой ми иска аргументи и доказателства, нито има антагонизъм мужду нас.
Обратното на светлината е мрака, на живота - небитието, на истината - лъжата - - мога да продължавам с още... smil4334ad8a149e0.gif
Евреите са тръгнали към небитието много отдавна, естествено искат да "завлекат" със себе си мнозина. И това е един вид тест - Тест за право и смисъл на живот
Най-старата писменост (за публиката) открита в иЗраел (противник на Бога) е арамейската - има-няма 2000 и нещо години. Е, откриха еврейските археолози и много по-стара писменост - но не и за публиката - и не искат да кажат каква е - за да не споменат протобългарският си корен. А за измислиците в еврейските писания (които мужду другото са писани след "вавилонския плен" (ако такъв е имало въобще), защото "старите били изгубени" smil3dbd4e5e7563a.gif ), за дАвид и сОломон - измишльотини - с големи букви!
Херодот - най-честния и педантичен древен историк - - не споменава не само дума, но и буква за "великия цар соломон" - дето бил приказно богат, и с огромно влияние в целия свят - та Херодот описва Дамаск до последни подробности, бил е на 30тина километра от йерусалем точно по времето на "царуването" на соломон - smil4334ad8a149e0.gif "великия, и най-голям град на планетата" (според писанията чифутски) - - и не споменава и буква (да не говорим за дума) за него - този точен до педантичност историк би ли направил такъв пропуск? Съмнявам се...
Успех в твоите търсения.
PMEmail Poster
iss
Публикувано на: 30.10.2006, 8:44
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (Nemski89 @ Oct 29 2006, 07:40 PM)

Tuk moje6 da pro4ete6 interesni ne6ta ako dejstwitelno te interisuwa:
http://balgarite.interbgc.com/
PM
Nemski89
Публикувано на: 30.10.2006, 8:51
Quote Post

Участник

Участник # 641

QUOTE (galabov @ Oct 29 2006, 10:23 PM)

Тия сръбчета ги попитай защо някъде два века преди 681 някой в Равена ще напише следното на латински (Равенски космограф):
'Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant'. Ravennati Cosmographus, IV, 6.

Ако не знаят латински да знаят!
След това ги попитай къде тогава са споменати сърби?
След което ги посъветвай да си преговорят колко века по късно се появяват някакви татари.

Благодаря ти беше доста ценна информация.
Направо ме влудяват като започнат да се изкарват едва ли не доминиращата държава на Балканите.Само един Стефан Душан не оправя работата.А и да не говорим колко пъти български армии са вклучвали земите им в нашето царство smil4334a8edcde62.gif
По времето,когато България е била велика сила те още са били някакви смешни племена без организация!Единствената по-голяма победа срещу нас през средните векове е тази при Велбъжд,но и тя не е била честен двубой-използвали са измама.
PMEmail Poster
iss
Публикувано на: 30.10.2006, 9:24
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (galabov @ Oct 29 2006, 07:25 PM)

И за това и за другия въпрос за евреите можеш да започнеш от собствен критичен прочит на стария завет. На митологиите на народите. Задавай си въпроси и търси отговора.

smil3dbd4daabd491.gif Pri pro4ita na stariq zawet bi bilo dobre da se napomni ,4e bojieto slowo e bilo dosta smelo cenzurirano,redaktirano,donaglasqno,twor4eski prepiswano, i to ne ot edna 4owe6ka ryka.Bibliqta-towa ne biwa da se zabrawq i to se otnasq kakto za Nowiq,taka i za Stariq zawet-predstawlqwa sbornik ot prit4i,pri towa proizwolni w redica otno6eniq.Po sy6testwo w neq bi moglo da bydat pomesteni dale4 powe4e knigi,otkolkoto ima sega.Oswen towa e izwestno,4e mnogo ot lipswa6tite knigi ne sa bili "izgubeni".Tykmo obratno-te naro4no sa bili premahnati ot Swetoto pisanie...i t.n.... smil3dbd4e398ff7b.gif
P.S....sorri za latinicata...
PM

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020