Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) [1] 2 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

jdv9so |
Публикувано на: 2.7.2007, 17:53
|
Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 4 Участник # 982 Дата на регистрация: 28-May 07 ![]() |
Не искам да обидя никой с този пост . Дълбоко уважавам направеното , опитите и вярата на всички милеещи за Родината.
От доста време влизам тук и смятам , че е един от малкото смислени форуми в бг пространството. Много пъти съм си мислил , какво може да се направи за да променим тази "кочина" в която живеем и стигнах до заключението ,че трявба да се действа. Само с вяра и добри чуства няма да стане. Да анализираме как нашите изтребители действат: -с гъста мрежа от отдадени на каузата хора -със стабилно финансово подпомагне Да , техните характеристика са много повече , но тези са главните , без които всичко ще пропадне. За да се победи такъв враг е нужно нещо с подобна структура и организация , нужни са хора готови да жертват себе си за доброто на България. Може да кажете , че това е начина по който враговете воюват , защо и ние да го правим така , няма ли да станем като тях.НЕ.Докато вярваме и действаме с главите си има шанс. Единствения начин да бъдат победени е като действаме по същия начин. Единна и стабилна организация , силна финансово и идейно може да промени везните. Далеч съм от мисалта да се използват похвати от корупционната практика или силовата . Трябва да се действа честно и борбено . Нужно е да се покаже на масата Българи , че има хора които искат промяна . Нужен е пример. Знае се за нас , че сме най-силни когато се обединим и когато имаме цел в която вярваме . Не става въпрос за политическа организация , а за изцяло финансова. А защо финансова? Защото нищо не може да се направи без пари. Тези пари трябва да се влагат както в нейното развитие така и в масово провокиране на събуждането на масата от хора. А това стане ли... първата голяма крачка ще е направена. Аз съм готов да направя една крачка напред . Програмист с достатачно опт съм и идеи. Нека хората които са специалисти в дадена област и имат желание да използват труда си в нещо по свято от собственото си съществуване да напишат своите предложения и с какво могат да помогнат . Сигурно звучи лудо или глупаво ,може би не добре изложено , но ако се замислите наистина , единствения начин да събудим хората е този. Който желае да помогне е добре дошъл , а който не , поне да не пречи. П.С В никакъв случай не говоря за организирането на някаква партия или правя политически лозунги. |
Запознат |
Публикувано на: 2.7.2007, 18:21
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 ![]() |
Добре дошъл сред нас jdv9so!
Като гледам какво си написал, нямам какво още да добавя. Ясно е какво е нужно да се направи. А относно първата крачка, някои от нас вече са я направили, но далеч само това не е достатъчно за да си върнем държавата. Читавите не са много. |
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 3.7.2007, 9:32
|
Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 ![]() |
Трудно ще се победи враг,който толкова хилядолетия е внедрявал схемите си и трупал богатствата си."Финансиране" и "пари" са просто думи,които са дадени на човека,за да онагледни смислова стойност.
Една смислова стойност винаги може да възприеме нещо индивидуално.Както сградата мени фасадите си.Всички говорим за един смислов възел,но на едни е позната думата "пари",а на други - абзаците от сложни изречения.Защото друга дума все още няма. В миналото кожените брони са предпазвали главно от студове и от удар.С по-широкото разпространение на острото оръжие те стават неизползваеми.Идва ерата на плетената ризница.Тя била чудесна за защита от острите оръжия.Но стрелите с лекота я премахвали като фактор и тя постепенно започнала да се сгъстява.Малко оръжия се справяли с нея,въпреки че заедно с бронята се развивало и оръжието. Станала твърде тежка.Дошла ерата на броните от цели метални пластини.Те били относително добри.Всичко зависело от дебелината им.Затова започнали да стават все по-тежки и по-тежки.Заедно с тях и оръжията - от маневрени мечове до огромни двуръки остриета.Броните станали релефни - когато стрелите не падали под прав ъгъл те рядко поразявали целта.Появили се всевъзможни орнаменти по металните бидони.Което спомогнало за появата на арбалета,с късата си стрела,не особена далекобойност,но изключителна сила на сблъсък тези брони станали по-скоро ковчези. Развитието на броните и оръжията достигнало задръстена точка.Докато един ден тежки рицари-танкове с нечуваните си оръжия,по-тежки от тях самите,не влезли в бой с народи,които не използвали броня.Не използвали големи оръжия,дори щитове.Голи от кръста нагоре,оскъдни от кръста надолу,с прости брадвички отваряли рицарите като консерви.Те от своя страна изглеждали неподвижни в сравнение с противника си. Някой наблюдателен човек се сетил,че метална пластинка не може да се разреже с нож,но се пробива с игла.Мечовете от огромни и широки станали къси и много тънки.Мушкането им превръщало рицарските доспехи в масло. Броните трябвало да се свалят.Били заменени от платнени плащове и обикновени дрехи.Появила се рапирата.Боят от касапско налагане се превърнал в прецизно изкуство на бързина и ловкост,където всяко малко мушкане можело да е фатално. Дошло огнестлентото оръжие,хладното отстъпило лидерството.Металът започнал да се връща на първото място - бронираните жилетки. Не разказвам това,за да отегча читателя,а за да му покажа по-ясно,че ерата на парите си отива.Парите се превръщат от предимство в недостатък,както тежката броня. Който пръв открие техния заместител и който пръв ги замени със следващия етап,той ще бъде победителят в бъдещето. |
jdv9so |
Публикувано на: 3.7.2007, 17:35
|
Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 4 Участник # 982 Дата на регистрация: 28-May 07 ![]() |
Ако някой знае кой ще да е този заместител , нека сподели.
Ако не , по-добре да воюваме използвайки тази "броня". |
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 3.7.2007, 18:16
|
||
Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 ![]() |
Това и става.Тази "броня" е в употреба,докато някои междувременно се стараят да й намерят заместител. Успехът в тази насока е доста относителен и все още несигурен.И все пак не бива бъдещето да се изгражда върху старото или поне не изцяло.Според мен по-рационално ще е парите да бъдат включвани в такива главни роли,които лесно и бързо могат да бъдат дублирани,когато дубльорът бъде открит. |
||
Биляр |
Публикувано на: 4.7.2007, 23:45
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 241 Участник # 929 Дата на регистрация: 15-April 07 ![]() |
Спорт-Здраве, това за оръжията през Средновековието, беше много интересно. Прати линк да прочета повече на тази тема, ако имаш под ръка информация, моля!
Относно темата - автора е напълно прав, проблема е, че в момента нито сме много хора осъзнати и решени на действия, нито пък имаме пари. А за това трябват пари, аз лично мисля, че с добро няма да станат нещата... изказвал съм се и по други теми. А относно заместителя, има такъв... но хората не са все още готови за него, масово. На места са се осъзнали. А и ТЕ скоро ще предизвикат криза и по този начин ще обезценят хартийките отново. ![]() |
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 10:35
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Пари наистина трябват, но ако смятаме да правим революция...!
Нито смятаме да правим революция, нито можем да набавим толкова пари..! Една от любимите ми мисли на Елтимир е, че най-мощното ни оръжие са нашите мисли и намерения! Никой неможе да научи за тях, докато те не узреят достатъчно в главите ни, и ние самите не решим, че е време останалите да научат за тях! Тогава обикновенно е прекалено късно да им се противодейства...!!! Представете си един стар дървен стол - олицетворяващ системата ни в момента! Сега си представете дървоядите в него - олицетворение на нашите идеи! Предполагам, че сами се досещате какво ще стане със стола и тези които седят върху него...!!! |
Bell |
Публикувано на: 5.7.2007, 12:42
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Нашите мисли и идеи стават достояние на който трябва чрез тия форуми без да се усещаме.... Преди си задавах въпроса защо властимащите допускат хора като нас да се свързват така лесно чрез нет-а...сега ми става все по-ясно!
Това е като да гледаш стола с дървоядите на ренген едва ли не и там, където стола става кух, веднага да запушваш, за да не може никога да бъде достатъчно кух, че да се строши... Ние си мислим, че контролираме информацията, която издаваме и подаваме, обаче докато говорим за едно и си мислим, че второто си остава за нас, то точно чрез първото, който трябва, добива косвена информация за второто... |
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 12:51
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Донякъде съм съгласен с теб...!!! Пример в подкрепа на това което казваш е съдбата на предния сайт, но...!!! Появи се този..Скоро и на него ще му намерят чалъма, но ще се появи трети, четвърти и т.н.!!! Хората четат през това време и някои от тях започват да мислят..!!! Малко по-малко дървоядите стават все повече... Това е необратим процес! Въпрос на време е стола и този който стои на него да паднат...!! Така е устроена вселената! Всичко е преходно! Никой не е вечен освен ТАНГРА...!!! |
||
antijew |
Публикувано на: 5.7.2007, 12:54
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 ![]() |
Права си.Значи пак сме "на старта".Трябва сигурно да се измисли по-рационално противодействие.На "4 очи",може би.Тогава пък ще се появи пак някой Лазар Коен да отвори вратата на "Търново". ? |
||
Bell |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:04
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Каквото и да става човешкото битие се върти в определен кръговрат и дали ще падне една система, за да възникне нова с ново, прясно и добро начало, то новата система постепенно ще пропадне като старата... Такива са законите на земята - всичко е един повтарящ се кръговрат с възход и падение. Така че, ако си говорим за нещата по принцип, то аз съм по-скоро склонна да се съглася с мисълта, че ни трябва нов вид био-физическа и психическа енергия, нов потенциял - еволюция, за да се промени съществуването и начина на живот на човека...
|
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:07
|
||||
Предатели винаги ще има! За съжаление не всички имаме еднакъв морал, или пък сме достигнали едно и също ниво на развитие! Това трябва ли да бъде повод да се обезкуражим и да не продължим нататък..?!! Просто намираме една хубава Трепетлика, обесваме поредния предател на нея, като заковаваме гарванови криле на клона през който сме преметнали въжето, оставяме го да съхне на слънцето, и продължаваме нататък...!!!! |
||||
antijew |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:11
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 ![]() |
..."Но поредното човешко усъвършенстване все пак предстои, предстои поредното преобразяване. Познатият свят ще бъде унищожен, повечето хора ще загинат, досегашният начин на мислене ще се разпадне, устоите на познатото ще се разпаднат и човечеството ще престане да съществува. Нека не ви е жал за него. Как ще се роди отново, ако не умре? Нима не забелязвате: хората престанаха да вярват в живота след смъртта. Лошото е, че напоследък взеха да не вярват и в самото умиране. Ето, затова ще им се случи непоправимото. s
Вместо да се вайкате над приближаващите изпитания, по-полезно ще е, ако размислите над три важни въпроса: причините за смъртта на Старото; методите на унищожението; и пътят, по който ще стигнете до Новия свят. Ще става все по-ясно, че за много хора действителността, проектирана в техните мозъци има много малко общо със същинската заобикаляща ги действителност. И че миналото, запомнено от тях не е еднакво с миналото, в което те действително са живели. В такъв свят ще става все по-невъзможно да се живее"... Кръгове-Червена Книга |
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:12
|
||
Навлизаш в една съвсем друга плоскост на проблема! ![]() |
||
Bell |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:19
|
||
Дано се случи... Иначе аз съм на същото мнение, отдавна съм разбрала, че пътя е такъв, защото така трябва! И това "трябва" съдържа цяла една вселена от причинно-следствени връзки и взаимовръзки в себе си... И когато човек стигне до тоя извод или това усещане, то единственото, което му остава е да следва вътрешния си устрем. |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |