www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Старобългарски или славянски мотиви

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Старобългарски или славянски мотиви, малко помощ
Rain_Demon
  Публикувано на: 5.5.2009, 22:40
Quote Post

Новодошъл
*

Група: участници
Съобщения: 4
Участник # 1 874
Дата на регистрация: 5-May 09

Не съм сигурен дали това е правилната тема (моля, модератора да премести мнението в точния раздел, ако прецени, че не е за тук).

Търся старобългарски или славянски мотиви и изображения (може и модерни интерпретации на такива). Трябва ми такъв мотив, за да бъде вплетен с два глаголически надписа.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 10.5.2009, 20:10
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 17 495
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Славянски мотиви? Тука не приемаме наличието на такива в Българската история. Става въпрос за древнобългарски мотиви. Какво точно те интересува. Нямаш нито конкретно питане, нито конкретно искане, просто някаква обща молба за нещо, което искаш да вплетеш в някакви 2 символа.
PMEmail Poster
bgskin
Публикувано на: 10.5.2009, 21:08
Quote Post

Участник

Съобщения: 274
Участник # 69
Дата на регистрация: 4-August 05

Момчето или момичето, явно иска да си направи Татуировка и най-верочтно търси нещо като т.нар Трибали (плетеници)
PMUsers WebsiteICQ
Rain_Demon
Публикувано на: 12.5.2009, 10:19
Quote Post

Новодошъл
*

Участник # 1 874

QUOTE (Jordan_13 @ May 10 2009, 08:10 PM)
Славянски мотиви? Тука не приемаме наличието на такива в Българската история. Става въпрос за древнобългарски мотиви. Какво точно те интересува. Нямаш нито конкретно питане, нито конкретно искане, просто някаква обща молба за нещо, което искаш да вплетеш в някакви 2 символа.

Не съм наясно с полемиките по въпроса за присъствието на славяните по нашите земи, затова не искам да бъда замесван в подобни спорове. Писах за славянски, понеже сме учили, че славяните са живели по тукашните земи и са участвали в управленито на държавата и т.н.. Дали това е вярно или не, не знам.
Молбата ми е за изображения на такива символи, старобългарски или славянски или модерни интерпретации на такива. Мисля, че съм го написал ясно.
PM
Rain_Demon
Публикувано на: 12.5.2009, 10:26
Quote Post

Новодошъл
*

Участник # 1 874

QUOTE (bgskin @ May 10 2009, 09:08 PM)
Момчето или момичето, явно иска да си направи Татуировка и най-верочтно търси нещо като т.нар Трибали (плетеници)

Той smil4334ad1724132.gif
Иначе, абсолютно точно. Трябва ми такъв символ, понеже имам желание да го вплета в татуировка с две глаголически имена. Просто не искам думите на глаголица да стоят "голи", а да са съчетани с накакъв такъв символ.
Вероятно трябваше да го спомена това, за да стане по-ясно какво точно издирвам.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 12.5.2009, 10:31
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Rain_Demon @ May 12 2009, 10:19 AM)

Не съм наясно с полемиките по въпроса за присъствието на славяните по нашите земи, затова не искам да бъда замесван в подобни спорове. Писах за славянски, понеже сме учили, че славяните са живели по тукашните земи и са участвали в управленито на държавата и т.н.. Дали това е вярно или не, не знам.
Молбата ми е за изображения на такива символи, старобългарски или славянски или модерни интерпретации на такива. Мисля, че съм го написал ясно.

Ясно,но много общо. Тия символи са стотици, а на теб ти трябва някакъв ясен, конкретен символ, който отговаря на някакво твое душевно търсене или друга потреба. Как искаш да публикувам стотици символи... В галерията на сайта има подобни изображения, можеш да потърсиш там. За 24 май смятам да публикувам някои неща свързани с писмеността и там, може би ще намериш това, което ти трябва.

Наученото в училището е пълна лъжа, просто вземи учебника по история и го хвърли в коша. "Славяни"не е имало, имало е племена, нещо като днешните цигани, множащи се безконтролно, установяват се на едно място, опоскват го до шушка и се местят на друго. Примерно можеш да прочетеш на Бешевлиев, книгата "Първобългарите". Там има доста по-ясен изворов материал за това, което наричат "историците" "славяни". Там примерно има един пример за "трудолюбието" на тези племена. Възстановената Българска държава на Балканите, а не основаната, както пишат учебниците по история е имала много строга политика спрямо тях, до покръстването, когато се осъществява първата глобализация на националната държава чрез християнството и в управлението на държавата влиза всякаква измет. Това е точно както днес в управлението да има евреи, турци, а скоро и цигани.
PMEmail Poster
Rain_Demon
Публикувано на: 12.5.2009, 11:07
Quote Post

Новодошъл
*

Участник # 1 874

QUOTE (Jordan_13 @ May 12 2009, 10:31 AM)
QUOTE (Rain_Demon @ May 12 2009, 10:19 AM)

Ясно,но много общо. Тия символи са стотици, а на теб ти трябва някакъв ясен, конкретен символ, който отговаря на някакво твое душевно търсене или друга потреба. Как искаш да публикувам стотици символи... В галерията на сайта има подобни изображения, можеш да потърсиш там. За 24 май смятам да публикувам някои неща свързани с писмеността и там, може би ще намериш това, което ти трябва.

Наученото в училището е пълна лъжа, просто вземи учебника по история и го хвърли в коша. "Славяни"не е имало, имало е племена, нещо като днешните цигани, множащи се безконтролно, установяват се на едно място, опоскват го до шушка и се местят на друго. Примерно можеш да прочетеш на Бешевлиев, книгата "Първобългарите". Там има доста по-ясен изворов материал за това, което наричат "историците" "славяни". Там примерно има един пример за "трудолюбието" на тези племена. Възстановената Българска държава на Балканите, а не основаната, както пишат учебниците по история е имала много строга политика спрямо тях, до покръстването, когато се осъществява първата глобализация на националната държава чрез християнството и в управлението на държавата влиза всякаква измет. Това е точно както днес в управлението да има евреи, турци, а скоро и цигани.

От търсенията си из нет-а не намерих никак много такива символи, а дори напротив, затова и не съм направил уточнение. Вероятно нещо от рода на "Дървото на живота", който е при Келти и Викинги...не знам дали има нещо подобно и при нас.
Имената изписани на глаголица ще са тези на синовете ми, та в този смисъл, символи на закрила, живот и т.н. или подобни, мисля биха свършили работа.

Единствения символ, който досега ми е хванал окото, ако може да се каже е Известната розетка от Плиска, но сякаш не е много подходяща за вплитане с надписите.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 12.5.2009, 13:14
Quote Post

Админ

Участник # 544

User posted image
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 12.5.2009, 13:21
Quote Post

Админ

Участник # 544

User posted image

Ето още един знак, който в този му вариант има и закриляща, благославяща функция.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 12.5.2009, 13:35
Quote Post

Админ

Участник # 544

User posted image

Знак номер 51 е един още по-опростен вариант на представяне на Световното дърво. Това е и руната Олгиз, точно с предназначение на защита и покров, който търсиш.
PMEmail Poster

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
bohi 11/11/2025
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025