www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Интервю с лидерът на БНРП д-р Иван Георгиев

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Интервю с лидерът на БНРП д-р Иван Георгиев
Nordman
Публикувано на: 26.9.2006, 11:43
Quote Post

Участник

Група: участници
Съобщения: 37
Участник # 145
Дата на регистрация: 15-October 05

Лидерът на БНРП д-р Иван Георгиев

Държавна сигурност издигна Волен Сидеров за националист

Лидерът на Българската национално-радикална партия /БНРП/ д-р Иван Георгиев стряска събеседниците си с внушителния си вид и с крайните си идеи, но предразполага с чувството си за хумор, макар и понякога хуморът да е черен. Той посрещна екипа на в. “Всеки ден” с думите, че има доберман, който преди време откъснал ръката на една репортерка. Затова журналистите вече не смеели да ходят в дома му. Д-р Георгиев ни посъветва да влезем внимателно в апартамента му и да не закачаме кучето. То обаче не обърна никакво внимание на екипа на “Всеки ден”.

Д-р Иван Георгиев е роден през 1941 г. в София. Като ученик участва в създаването на Българската национално-радикална партия /БНРП/ през 1955 г. и е ръководител на младежката й организация. Целта на партията е да организира военен преврат и да освободи България от комунизма. След разкриването на партията от органите за сигурност, е осъден на 5 години затвор, от които излежава 3 години. Той завършва училище като частен ученик и в резултат на обявена през 1962 г. амнистия успява да следва медицина. Многократно е бил задържан от Държавна сигурност. След промените от 1989 г. възстановява БНРП. Д-р Георгиев работи в Медицинска академия от 1974 г.

Д-р Георгиев, как си обяснявате появата на силна националистическа партия като “Атака” при положение, че досега е имало и други подобни партии като БНРП например, които обаче не са достигали парламентарния успех на партията на Волен Сидеров?

Волен Сидеров тренира моите маниери, моя начин на изказване. Той копира нашата програма и нашите лозунги. Сидеров обаче има огромни пари, които са му дадени от Държавна сигурност и така привлича нашите гласове. През 1987-88 г. Волен Сидеров е накаран от Държавна сигурност да подпише декларация, че ще бъде информатор. Вие знаете пътя на Сидеров – той беше журналист, зам.-главен редактор на в. “Демокрация”. Ние сме ксерокопирали статиите му, където хули национализма, хули и мен. Когато по-късно го попитаха за тези статии, той каза: “Не ме занимавайте с глупости!” На мен ми е наложено пълно информационно затъмнение, а той получава възможност да се явява по телевизия СКАТ всеки ден в определено време по 10-15 мин.

През 1992-93 г. БНРП взе 63 000 гласа или 1,13 % по времето, когато много хора гласуваха и затова станахме обект на ухажване от страна на ДС. У нас са идвали началникът на Шесто Димитър Иванов и Бончо Асенов също от ДС, и започнаха да ме обработват - не да бъда техен доносник, както когато съм бил по затворите, а с пари. Веднъж ми предоставиха 10 000 лв, втори път – 100 000 лв. да обикалям България. Предварителните условия дойдоха преди един от нашите конгреси. Те платиха в НДК цяла зала, платиха и напитките – всичко струваше около 35 000 лв. Бяха ми дали един текст, който трябваше да прочета и по този начин се поставяхме в пълна зависимост от структурите на ДС. Аз обаче не го прочетох. Тогава те разбраха, че си губят времето с нас и затова трябва да намерят други лица, които да овладеят националистическото пространство. Органите на ДС издигнаха Сидеров за националист, тъй като той остана служител и след 10 ноември. Сега вероятно ще му разсекретят досието и всичко ще се види. Волен Сидеров е идвал на наши сбирки. На него трябваше да му бъде изграден някакъв имидж на националист и затова му написаха книгата “Бумерангът на злото”. Веднъж го попитах къде какво пише в книгата и той не можа да каже, защото може би не я е чел.

Какво е в момента състоянието на вашата партия?

В момента водим дело за пререгистрация на нашия устав във връзка с новите политически положения. Съдия Мария Кузманова от Софийски градски съд, която отказа преди няколко дни да ни пререгистрира. Оказа се, че в Съдебната палата е изчезнал устава на партията. Нашият адвокат попита един служител в съда как така документите изчезват оттам и той каза: “Тук изчезват документи, ама в прокуратурата изчезват повече.” Съдийката поиска да й предадем протоколите от 1990 г., които са били предадени тогава на съда, за да ни регистрира. На нея й е поръчано от ДС да действа така, защото те виждат, че нашата партия пречи на създадената “Атака”, говоря за ръководството, не за обикновените хора, които са наши членове.

Д-р Георгиев, след като Павел Чернев напусна “Атака” той обяви, че ще оглави БНРП. Кога ще стане това?

От две години насам търсех човек, на когото да се опра, да го обуча, за да поведе партията. Павел Чернев е националист, който навремето е гласувал за нас. Преди няколко дни Народното събрание му отне имунитета за това, че е бил хора на Боян Станков – Расате, които са го псували на майка. И мен да ме напсуват и аз ще реагирам така, пък аз се бия добре. Павел Чернев като човек е много добър. Той още няма опит, но е работлив и енергичен. На следващия конгрес мисля да му прехвърля партията, а аз да остана почетен председател. Това не може да стане докато тази съдийка ни пречи да си пререгистрираме устава.

Какво е вашето виждане за България след като страната влезе в ЕС?

Моето виждане е, че България ще бъде напълно ликвидирана по отношение на производство, на стопанска дейност. Коя наша фирма ще бъде конкурентноспособна на тези фирми, които ще дойдат тук. В близките години трябва да платим 1,8 млрд. евро като данък за влизането в ЕС. Тези пари няма да бъдат взети от хора като този Димитров с джакузито, тези пари ще бъдат взети от вас, от моята пенсия. У нас всичко е разпродадено на чужденци и те са дошли тук и се разпореждат. Например в гръцките шивашки предприятия у нас жените работят по 18 часа на ден за 120 лв., не могат да се хранят, когато искат, не могат да отидат до тоалетна, когато искат. Къде е трудовото законодателство? Няма такова нещо. Ние се превръщаме в бели роби на новите господари, които ще ни роботизират.

Кои са тези нови господари?

Съществува една програма за налагането на световния глобализъм. Неговата цел е България да престане да съществува до 2020 г, да бъдат унищожени нациите, историческата памет и хората да бъдат превърнати в една хомогенна маса, в роботи. През 1995 г. беше публикувано, че полезните изкопаеми при този метод на експлоатация ще стигнат за още 80 години. Евреите, които държат всичко в света и които прокарват идеята за глобализма чрез различните международни организации, смятат, че има излишно население от лапачи и то трябва да бъде унищожено, за да може природните богатства на държавите да бъдат използвани от тях. Вижте какво става в България. Имотите у нас се купуват главно от турци, а силите на Държавна сигурност продължават да управляват и сега. Защо Ахмед Доган или подполковник Сава, както е агентурното му име, постоянно е на власт? Той е с огромни икономически резерви и няма кой да го бутне. Той управлява непрекъснато - дали ще управлява с онзи полуидиот с физиономия на олигофрен Сакскобургготски, или с някой друг, той все е на власт. Какъв е Сакскобургготски? Цялото му НДСВ ръководство е все едно Политбюро.

Какво смятате за интеграцията на малцинствата?

Целта на глобализма е да спадне интелектуалния капацитет на българския народ, да ни претопят и това ще стане генетически чрез т.нар. интеграция на циганите, които са далече от еволюционната стълбица на човека. Ще ви го обясня по следния начин. Геномът е носител на наследството и се състои от хромозоми с наредени аминокиселини. При циганина на 17-то място аминокиселината аланин е заменена с левцин и това означава, че той губи способността да бъде човек, т.е той никога не може да достигне интелектуалното равнище на онзи, който има нормално равнище на аминокиселини. Като работех като лекар бях забранил в моята стая да се приемат цигани. Моята стая беше екологически чиста. Ако някой по време на дежурство настани някой циганин на другия ден той излизаше заедно с леглото.

В момента чистите българи в България са 4 - 4,5 млн. души. С нас е свършено и бъдещето ни е изключително черно. Аз го виждам в събратята на Иван Костов – все черни. Нас не ни управляват българи – единият е Сакскобургготски, другият е Ахмед Доган, а Станишев е евреин. Аз например, ако отида в Румъния или Гърция и ме направят министър-председател, да не мислите, че ще мисля за румънците или за гърците? Съвсем не.

Вие ще гласувате ли на президентските избори?

Всички двойки са ръководени от органите на Държавна сигурност, те нямат никакво самостоятелно мислене. Затова аз апелирам не само към членовете на БНРП, но и изобщо към всички българи да не гласуват, да бойкотират изборите. Всички за боклуци. Затова не трябва да гласуваме за тях.

Интервю на Марина Чертова

24-09-2006
http://www.vsekiden.com/news.php?topic=4&id=14708
PM
Bell
Публикувано на: 26.9.2006, 13:14
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05

Страхотно интервю!
Ето, че и д-р Георгиев поддържа тезата, че искат да ни скапят генофонда!!! И по мое мнение вече имат големи постижения!

Освен това, искам да добавя, че от както дойде царя на власт всички партии, които са националистически и представляват заплаха за държавата бяха заставени да се пререгистрират и им бяха създали огромни препятсвтия да го направят, и в момента има партии, които се борят за това да се пререгистрират!
В този ред на мисли ми е интересно как така такава партия като Гвардия се регистрира толкова бързо, защото ако е обикновена партия ще и трябват месеци, поне половин година по закона за партиите, а ако е националистическа то ми е чудно как така набързо по подобие на Атака си стъкмиха партията без шум и проблеми, докато на другите доста по-стари и с доста по-големи позиции националистически партии им се прави голям натиск и им се пречи по всевъзможен начин с цел да се унищожат!!!
БНРП е един от примерите...

Друго нещо-има други членове в ръководството на БНРП, които не бяха съгласни д-р Георгиев да отстъпи изцяло ръководството на Павел Чернев, но той не се съобрази с тях...никой не знае защо самия доктор така експедитивно и настоятелно се постара да отстъпи поста си...

PM
Nordman
Публикувано на: 26.9.2006, 15:47
Quote Post

Участник

Участник # 145

Да, и аз се изкефих, въпреки дългите години на пълно невидение/затъмнение д-р Георгиев е във супер форма.
Все си мисля че можеше да мине и без Чернев.
PM
Azerath
Публикувано на: 26.9.2006, 18:03
Quote Post

Участник

Съобщения: 428
Участник # 9
Дата на регистрация: 8-July 05

Има интересни неща но това за БНС и Чернев ми се стори глупост.
PMEmail PosterUsers Website
Nordman
Публикувано на: 26.9.2006, 18:29
Quote Post

Участник

Участник # 145

QUOTE (Bell @ Sep 26 2006, 01:14 PM)
Друго нещо-има други членове  в ръководството на БНРП, които не бяха съгласни д-р Георгиев да отстъпи изцяло ръководството на Павел Чернев, но той не се съобрази с тях...никой не знае защо самия доктор така експедитивно и настоятелно се постара да отстъпи поста си...

Вероятно защото Чернев има стол в парламента.
PM
LETO
Публикувано на: 26.9.2006, 20:01
Quote Post

Участник

Съобщения: 356
Участник # 154
Дата на регистрация: 22-October 05

Не му вярвам на Чернев.
Струва ми се, че ако поеме ръководството на БНРП това ще бъде кра на партията. Или най-малкото сериозно отстъпление от принципите и.
PM
Nordman
Публикувано на: 26.9.2006, 20:21
Quote Post

Участник

Участник # 145

Чернев днес го има, утре го няма, според мен по-скоро го пробват а и в момента все още има достъп до Народното събрание което е само плюс за партията. Едва ли д-р Георгиев го е одобрил по интуиция.
Не знам, по-важно е че БНРП постепено излизат пак от мъглата а това със сигурност играе по тънката струна на семейство Атака.
PM
Запознат
Публикувано на: 26.9.2006, 20:51
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 3-November 05

Аз искам да ви питам нещо:
Вярвате ли, че ДС, ще направи всичко и на всяка цена* за да си остане на власт завинаги?
Имате ли съмнения за ситуации и причини, заради които ДС ще се предаде или ще предпочете да не владее положението повече?

*всяка цена-Означава, че могат да се използват всички възможни действия и средства за изпълнение на целта, без оглед на последствията. Всичко става целесъобразно.
PM
gеorgi_nz
Публикувано на: 26.9.2006, 20:54
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

За мен Павел Чернев не е нещо повече от една мутра. Не виждам смисъл Иван Георгиев да разтурва партията по този щур начин .
Едва ли е престарял , че да издава партията на някакъв мафиот от аполо и болкан.
Ако не му се занимава вече , нека си спомни за дядо Ильо войвода, на колко години е бил кога за последно е носил пушка!!!
ЗА КОМИТСТВОТО ПРЕДЕЛНИ ГОДИНИ НЯМА!
Тези работи ги пределя ДУХА ЧОВЕШКИ, а не тялото.
PMEmail PosterUsers Website
Nordman
Публикувано на: 26.9.2006, 21:13
Quote Post

Участник

Участник # 145

Според мен Чернев е за парлама, в момента той е по-известен като изгонения от Атака отколкото като лидер на БНРП, емблематичната фигура за БНРП винаги ще бъде Иван Георгиев, дано знае какво прави.
PM
Nordman
Публикувано на: 26.9.2006, 21:44
Quote Post

Участник

Участник # 145

QUOTE (Запознат @ Sep 26 2006, 08:51 PM)
Имате ли съмнения за ситуации и причини, заради които ДС ще се предаде или ще предпочете да не владее положението повече?

Едва ли, изначалния и замисъл е не да се предава, просто ако се наложи сменя стратегията/средствата. Това е гъвкав/аморфен организъм. Дали се казва точно ДС/НСС идея си нямам, по-скоро няма име.
PM

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020