www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Йерохсхимонах Спиридон Габровски

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Йерохсхимонах Спиридон Габровски
Nemski89
Публикувано на: 27.12.2006, 23:28
Quote Post

Участник

Група: участници
Съобщения: 41
Участник # 641
Дата на регистрация: 28-October 06

Видях,че стана дума за книгата на този монах и я намерих в интернет:

http://ziezi.net/spiridon.html

Кръгчетата,които са вмъкнати в текста са линкове към оригиналния текст smil4334ac775281d.gif
PMEmail Poster
LETO
Публикувано на: 28.12.2006, 23:50
Quote Post

Участник

Група: участници
Съобщения: 356
Участник # 154
Дата на регистрация: 22-October 05

QUOTE (Nemski89 @ Dec 27 2006, 11:28 PM)

Кръгчетата,които са вмъкнати в текста са линкове към оригиналния текст smil4334ac775281d.gif

Интересен материал.
Не се осмелявам да го коментирам относно неговата фактологична част, след като в началото му свещеника така благопристойно ни иска прошка за пропуските си.

Учудва ме факта, че е публикуван от Зиези (Ziezi ex quo Vulgares - според анонимен латински хронограф)
Знаем, че Зиези е син на Сем, а Иеросхимонах Спиридон Габровски твърди, че българите произлизат от Мосох син на Яфет - третия син на Ной!! Странно!

Аз, лично имам обяснение за себе си, но бих искал и останалите да вземат участие в тая дискусия.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 29.12.2006, 2:01
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 753
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (LETO @ Dec 28 2006, 11:50 PM)
QUOTE (Nemski89 @ Dec 27 2006, 11:28 PM)

Интересен материал.
Не се осмелявам да го коментирам относно неговата фактологична част, след като в началото му свещеника така благопристойно ни иска прошка за пропуските си.

Учудва ме факта, че е публикуван от Зиези (Ziezi ex quo Vulgares - според анонимен латински хронограф)
Знаем, че Зиези е син на Сем, а Иеросхимонах Спиридон Габровски твърди, че българите произлизат от Мосох син на Яфет - третия син на Ной!! Странно!

Аз, лично имам обяснение за себе си, но бих искал и останалите да вземат участие в тая дискусия.

То и руснаците твърдят, че името Москва идва от Мосох...
Лично и аз не се доверявам изцяло на исторически източници.
Моите търсения ме отведоха до това, че нашия народ е първия възникнал на планетата като народ и ако следвам линията на библейското родословие, за да съм възможно най-близко до истината, веднага бих отпратил произхода нашата народност много отпреди Потопа и бих посочил, че ако трябва да говорим за произход, нашия произход е от Сит - третия син на Адам и Ева (негови потомъци са Енох и Ной). Но това е от библейската позиция, където човека е разделен на Адам и Ева - на полове мъж и жена. Аз бих отишъл и по-далеч, но ще спра дотук, защото останалото ще почне да звучи като фантастика.
И тогава ясно е, защо йероскимонах Спиридон Габровски посочва такива данни. Той започва разказа си така: "Българския народ, който е един от първите народи, посветен в християнство..." Ясно е тогава че не може да се иска от този човек посочване на 100% на Истината, но в неговия труд има и доста верни неща.
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 29.12.2006, 13:33
Quote Post

"Учудва ме факта, че е публикуван от Зиези (Ziezi ex quo Vulgares - според анонимен латински хронограф)"

Зиези е достатъчно информиран и може да бъде много полезен като източник на знания.Възгледите му за тенгрианството значително се промениха в последно време. Участието на нашите във форума на Атака явно има влияние върху хора, достатъчно интелигентни да се замислят за някои неща, които преди категорично отричаха.

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020