Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |

Nemski89 |
Публикувано на: 27.12.2006, 23:28
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 41 Участник # 641 Дата на регистрация: 28-October 06 ![]() |
Видях,че стана дума за книгата на този монах и я намерих в интернет:
http://ziezi.net/spiridon.html Кръгчетата,които са вмъкнати в текста са линкове към оригиналния текст ![]() |
LETO |
Публикувано на: 28.12.2006, 23:50
|
||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 ![]() |
Интересен материал. Не се осмелявам да го коментирам относно неговата фактологична част, след като в началото му свещеника така благопристойно ни иска прошка за пропуските си. Учудва ме факта, че е публикуван от Зиези (Ziezi ex quo Vulgares - според анонимен латински хронограф) Знаем, че Зиези е син на Сем, а Иеросхимонах Спиридон Габровски твърди, че българите произлизат от Мосох син на Яфет - третия син на Ной!! Странно! Аз, лично имам обяснение за себе си, но бих искал и останалите да вземат участие в тая дискусия. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 29.12.2006, 2:01
|
||||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 753 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
То и руснаците твърдят, че името Москва идва от Мосох... Лично и аз не се доверявам изцяло на исторически източници. Моите търсения ме отведоха до това, че нашия народ е първия възникнал на планетата като народ и ако следвам линията на библейското родословие, за да съм възможно най-близко до истината, веднага бих отпратил произхода нашата народност много отпреди Потопа и бих посочил, че ако трябва да говорим за произход, нашия произход е от Сит - третия син на Адам и Ева (негови потомъци са Енох и Ной). Но това е от библейската позиция, където човека е разделен на Адам и Ева - на полове мъж и жена. Аз бих отишъл и по-далеч, но ще спра дотук, защото останалото ще почне да звучи като фантастика. И тогава ясно е, защо йероскимонах Спиридон Габровски посочва такива данни. Той започва разказа си така: "Българския народ, който е един от първите народи, посветен в християнство..." Ясно е тогава че не може да се иска от този човек посочване на 100% на Истината, но в неговия труд има и доста верни неща. |
||||
anti666 |
Публикувано на: 29.12.2006, 13:33
|
![]() |
"Учудва ме факта, че е публикуван от Зиези (Ziezi ex quo Vulgares - според анонимен латински хронограф)"
Зиези е достатъчно информиран и може да бъде много полезен като източник на знания.Възгледите му за тенгрианството значително се промениха в последно време. Участието на нашите във форума на Атака явно има влияние върху хора, достатъчно интелигентни да се замислят за някои неща, които преди категорично отричаха. |
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |