Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |

Dennitsa |
Публикувано на: 14.2.2017, 9:27
|
Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 3 Участник # 35 651 Дата на регистрация: 19-August 15 ![]() |
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 14.2.2017, 10:02
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 996 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Уникалното е, че изчезването на българите се дължи не на война, бедствия, епидемия или геноцид, а на изцяло икономически, политически и социални особености в тяхната народопсихология. Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие. Това е силно изразено в техните политици и бизнесмени. Те са крайни демагози и популисти, целящи да се доберат до властта, за да могат да се отдадат на корупция и да разпродадат богатствата на държавата срещу някакъв процент. В стремежа си към бързо забогатяване те надвишиха многократно позволената скорост, изстисквайки безмилостно силите, живота и здравето на своите съграждани. В резултат получиха едно болно, застаряващо население, а младата част от българите преобладаващо свързват щастието с възможността да емигрират и да се устроят в друга държава. В резултат на това населението на България през последните 23 години е намаляло с 1 600 000 души и не се вижда начин този процес да бъде спрян.
Почти всички можещи и знаещи българи търсят начин да емигрират, а и не само те, хората от малцинствата също. България за последните години е загубила близо 260 000 жени в детеродна възраст. В страната живеят предимно пенсионери, които нямат нито силите, нито възможността да се противопоставят решително на пагубната политика на своите управници. Оказа се, че българите не могат да излъчат от средите си хора, които наистина да милеят за държавата и бъдещето на нейните граждани. Процесите в България не биха могли да бъдат обърнати дори и по насилствен, революционен път, просто защото липсва необходимото количество млади, мислещи хора. Те предпочитат емиграцията. Българите изчезват поради загубата на вяра в собствените си възможности и значимост, те губят желание за живот, не виждат смисъл, обзети са от стрес, страх и апатия. Но моята цел не беше да ви разкривам причините, довели до това обезлюдяване, а да погледнем как този уникален случай оказва влияние върху Европейския съюз. И така, да повторя: в лицето на България ние имаме територия в рамките на Европейския съюз, която стремително се обезлюдява. Територия, която е стратегическа не само от геополитическа гледна точка, но и от климатична. Защото изследванията сочат, че въпреки глобалните промени на климата, които се очакват, територията на България ще представлява едно уютно място за живеене, слабо засегнато от промените, в сравнение с останалите части на съюза. Тук искам да предупредя, че едно такова обезлюдяване няма да остане незабелязано от другите глобални сили и тази територия надали ще остане за дълго ненаселена, особено като се има предвид стремглавото нарастване на населението на Земята. През отминалия месец, в. “Милиет” публикува скандална карта на “Нова Турция”, където една голяма част от територията на България, която вече е територия от Европейския съюз, е обозначена като турска. Убеден съм, че подобно действие нямаше да бъде възможно, ако нямаше демографска криза в България. Все повече руснаци си купуват имоти на територията на България, което също е обезпокоителен знак за нас. И не на последно място, нашите партньори от САЩ преди време открито обявиха, че ромите са бъдещето на България и усилено работят с този етнос, който е с предимно младежки състав, като не е тайна, че по този начин си гарантират, че бъдещото население на тази територия ще бъде настроено проамерикански и ще защитава техните интереси на Балканите. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 14.2.2017, 10:27
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 996 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Тези процеси станаха видими вече, още 2001-2002-ра година и тука нищо ново нямаме в този доклад. Въпреки усилията ни в тази посока, след този период, нещата скоростно се влошаваха. Точната дума е Геноцид, Невидим Геноцид, защото извеждането на върха на държавата на хора с лични амбиции за забогатяване, не е само вследствие, на народопсихологията, а на умело насочване на народопсихологията в тази посока от определени антибългарски сили. Просто беше поощрена и стимулирана дори финансово, жаждата за забогатяване на гърба на сънародника, на всяка цена. Стига се дори дотам, ако засея една нива и изкарам 2 чувала картофи повече, да се предприема стратегия срещу мене, догодина да не сея. И това са съседите, над мен. Значи може да си представим, за какво става въпрос. Антагонистичното напрежение е толкова силно, че ние дори не можем да живеем заедно, не можем да се понасяме и дори не можем да общуваме. Българският народ не съществува и то отдавна не съществува. Сега на физически план скоростно се проектира това, което на духовен, душевен и мисловен план се е случило отдавна. Националният дух е разбит на малки отломки и националното ядро е съкрушено. Ние ще спасим, това, което може да се спаси от ядрото и най-вече Сърцето му. За него ще създадем ново тяло, защото Българският народ, това е пребиваващият на Земята Господ. Тогава ясно е, че няма как да изчезне, но явно ще се трансформира в друга форма.
З.Д.: Никой няма да изчезва. Българките в чужбина раждат едно, две. Има условия за итглеждане на деца просто и мисля, че колкото и да не ти харесва, това е начин да се съхраним. Навън. Сигурна съм, дори убедена че огромна част от тях ще се върнат. Отговор: Ако има къде да се върнат! Да избягаш е лесно, да воюваш за Родината си е трудното. Най-лесно е да се емигрира, но да се воюва всеки ден срещу това, което те убива е много трудно. Вие няма да има къде да се върнете един ден, защото ако ние тука, паднем, няма да има място за българите въобще. Това аз го виждам всеки ден. Е, тука в махалата, много хубава мадама беше, избяга в Германия и се ожени за някакъв мелез италиано-германец, детето е още по-голям мелез и дори баба му се чуди каква е националността на детето... И ми се оплаква. Нали виждам, всеки ден на детските площадки, какво идва от Европа по празниците. Двуезични, с баща енгилизин, майка българка, бабата разговаря с енгилизина със знаци. Виждал съм и българки с негърчета в ръцете... Вчера гледам бе някакъв афган, майката бяла мамка му, а детето в нея - шоколад, бутат количката в парка... Това става все по-често явление. Това ли ще се върне? Националният дух затова е Дух, защото се диша и те храни, той е праническата сила на Родината, а тя е свързана със земята. Това съм го казвал много пъти. Какво да говоря по въпроса. Ако ние загубим Дунавска България напълно като територия, нищо не е сигурно за историческата съдба на българите. З. Д.: Всичко в световен план се променя. И в тоя ред на мисли на някой със сигурност ще му излезе крива сметката. Около мен имам примери(много), на българи(семейства), които създават и отглеждат децата си. Да ти кажа 90% от българите в чужбина си милеят за родното и за България. Факт е, че много хора, верно не пропорционално на заминаващите, но много хора се връщат. Аз съм една от тях. Убедена съм, че започва обратен процес. Бавно, но е на ход. Нели: И двамата имате право. Да не спорим и за това. Действително е възможно тези хора да окажат неочаквана подкрепа, лошото е, че наистина нещата в деструктивен смисъл са много напреднали. Коментарите горе в тези видеа са реалност. Да не стане като с един куп народи, които живеят в диаспора. Например асирийците ... не знаехте ли, че има такава общност, която е загубила родината си... З. Д.: Не споря, че фактите във видеата са реалност. Просто човек или по-скоро българина се нуждае от малко повече вяра. Тези факти, които се излагат, убиват и последната капчица надежда. И искам само да споделя скромните си наблюдения. В сравнение с всякакви други народи, националности, ние наистина сме работливи, умни, способни, адаптивни. Болно ми е, когато отвсякъде едни за други приказваме гадости, но като се поогледам и позаслушам, виждам, че няма дори и база за сравнение. Трябва малко повече да се подкрепяме, а не да се плюем! Нели: Ъхъ - това беше за евреите. Другият коментар - да, не бива да се оценяваме толкова ниско, но фактите са факти - има някаква огромна парализа, неразбиране на това, което се случва и нежелание да се поеме отговорност. относно коментаторите - не съм съгласна, че са черногледи и плюещи, подценяващи българите. ако мотивацията им да говорят тези неща беше зловредна - ок, но не, според мен това са отчаяни опити за сблъсък с реалността, за да има изобщо шанс нещо да се случи, ако има такъв шанс. нали знаете - скритата или добре прикривана болест доста по-трудно се лекува, трябва да излезе наяве, ако трябва и болезнена криза да се предизвика. Й. С.: Такива са реалностите, в общия план. Отделни прослойки могат да се крепят, криво-ляво, но като се счупи макрорамката, т.е. на кацата и паднат обръчите, виното изтича на земята и изчезва. Ние сме в такъв исторически момент. Не мисля, че доц. Иво Христов прави лошо, като ги говори публично. Това, което той казва, още 2004-та година (много добре си спомням) го казвахме и дори почнахме осъзната съпротива срещу това. Но тогава мечтите за ЕС бяха много розови, мед и масло течеше от чешмите и надеждата да ни оправят беше голяма. Е, те ни оправят де, в буквалният смисъл. И тогава, това, което казвахме беше лошо, но интернета, още не беше чак толкова широко разпространен в България. З. Д: Аз мисля( това са си мои предположения), че това, което се случва е необходим процес т.е. трябва да минем през всички тия мъки, зада се надигнем малко. Факт е, че българина започва да се бори, едва, когато е притиснат до стената и няма друг изход. Й. С.: За да се бориш и победиш, трябва да имаш общност зад себе си. Крали Марко е герой, защото е общност. Сам човек, кучетата го яли, защото силите му един ден се изчерпват. Затова "гръб в гръб" е решението. Ако гърба на брата ти не е достатъчно надежден, няма как да оцелееш дълго и ти. З. Д.: Освен това ЕС е доста почезен за българина. Защото той излезе, сравни и видя, че навън не е това, което си е представял. А също и да оцени това, което му е дала България и това, което е България всъшност. Й. С.: Съгласен. Пътя на опита е като пълзенето на охлюва. Все пак се движи. Но вероятността да бъде смачкан е голяма. Прости ми, че съм така черноглед и леко саркастичен, ама така ми идва. За мене България винаги е била, това, което съм искал и съм си представял. Неистово силно е в мене желанието да остана в нея, въпреки всичко. Само като си помисля, че трябва да емигрирам и почва да ми се гади, вие свят и други такива симптоми, на дървото, което го изкореняват. Просто съм така устроен психологически. З. Д.: Имаш късмет. Такива като мен с практика придобиват това усещане. Г. Ц.: България и българите няма как да изчезнат. Те са които слязоха на тази планета, за да дадат на земните хора Космическите понятия за Държавност и Монотеизъм. Така че....Много други държави и народи ще се претопят и ще изчезнат, но тези които са сложили началото на тази Коренна Ра Са на тази планета просто няма как да изчезнат....Иска им се на някои.....други пък вече са се отчаяли и в отчаянието си виждат катастрофични картини.....но и едните и другите грешат.......сори. Й. С.: Не бива да се лежи на тази кълка. Опасността е видимо реална. Всъщност ние никога в историята не сме стигали до такова положение, като днешното. То е ново изпитание за нас и ние на стара кълка не е хубаво да лежим. Г. Ц.: Не е хубаво- прав си. Но нали знаеш как действат Законите - това върху което съсредоточаваш вниманието си, това увеличаваш! Ако сме постоянно с тази мисъл - това е края, това е катастрофата която ще ни помете.....и все в тая насока.....все там насочено вниманието - към лошото, към черното, към ужасяващото. ....ами то накрая ще не ще......се случва щото все такова го чертаем. ..Айде да се постараем пък да ТВОРИМ другата реалност.....А? Какво ще кажеш?.......Аз, ти, хората до нас.....особено пък Българите сме Творци.......И ако ТВОРИМ черно.....черно ще получим......Айде пък да почнем да бъдем според Името си БалГури - Бели Учители.......Светли, светлоносещи. .....каквито СМЕ СИ всъщност. Й. С.: Абе ние творим, ама въпроса е какво творим. Определено в момента това е дейност само на единици, другите търчат след парата. Просто го пиша така, за да не излезе пак черногледо. Г. Ц.: Напълно съм съгласна с теб - нещата са мамата си тракали.....ако си позволя да съм по- пряма :) . и то точно защото масата търчи след парата, както пишеш......Но аз и ти сме само Части от Цялото, не самото Цяло.....Затова си мисля че понякога ни е трудно да схванем, да видим цялата Картина.....целия Пъзел..... и точно затова си мислим, че всичко е сгрешено и всичко върви на провал.......А след време се оказва че това е бил само един Детайл......пък ние сме го взели за цялата Картина.....В такива моменти ВИНАГИ казвам на децата си - никога не забравяйте, че всяко Зло ни е изпратено за Добро.....Оказва се даже че никой друг народ няма такава поговорка - Всяко зло - за добро.......Само ние......не е случайно , мисля...... Й. С.: Та въпросният Йоханес Ханс, пише тия работи, не за да ни помогне, както се вижда, а за да изследва процеса на измирането ни, което означава само едно, че този процес е изкуствено предизвикан или най-малкото - стимулиран. Човека действа като учен и изследва измирането на българите, нещо като да изследваш измирането на даден вид животно или птица. В това отношение, Ханс ми бие на зелен соросоид. За него е страшно, че България ще бъде населена с руснаци и то точно там, където е териториалният мерак на Ердоган. Ако ЕС беше Съюз на място, той би трябвало да реагира поне дипломатически на карти от типа на "Нова Турция", защото и ние можем да начертаем една карта "Нова България", чак до Троя включително. Въпрос на управление на върха на държавата. Нели: Въпросният не го обсъждаме - той констатира това, което го касае. Само че, както току що прочетох - изпадна и ще споделя за хъс, не за депресия - все още говорим за нас си в първо лице множествеино число и докато ни касае в първо лице единствено и множествено число : "Вpeмeтo нa paзпaд e нaй-дoбpoтo вpeмe зa изпитвaнe нa иcтинcкитe кaчecтвa, кoитo дa ни гpaдят кaтo oбщecтвo. Нямa пo-дoбpo вpeмe зa пpeoткpивaнeтo нa тoвa, кoeтo нapичaмe oбщнocт, зaдpyгa, взaимнocт. Вce нeщa пpoтивoпoкaзни нa eгoизмa, кoйтo тoлкoвa чecтo нocим кaтo дpeхa, кaтo cвoeoбpaзнa бpoня нa дyшaтa, тa бeлким oцeлeeм кaтo индивиди – я тyк, я в имигpaция. А вcъщнocт имeннo eгoизмът ни пpeчи кaтo oбщecтвo дa cвъpшим нeщo зaeднo." http://www.dnesbg.com/…/dots-mariyan-stoyadinov-bogoslov… Иначе приятелките ти са прави - многото българи в чужбина са демографският и другият резерв, който може да се включи в определен момент. Освен това най-вероятно нямаме гледната точка на цялата картина ![]() |
Йордан_13 |
Публикувано на: 14.2.2017, 10:34
|
Й. С.: Аз бих си избрал това
![]() – Toгaвa, пpeз 90-a, бяхмe мнoгo “мaлки”. Днec e вpeмeтo нa иcтинcкaтa ни oтгoвopнocт и cъдбoвнocт. Акo пpoпycнeм тoвa “днec” – или cи “вдигнeм шaпкитe” и oцeлeeм някъдe пo бeлия cвят кaтo coциaлни хaмeлeoни, чиитo дeцa в нaй-дoбpия cлyчaй щe гoвopят бългapcки c aкцeнт – cлeд 25 гoдини вeчe щe e къcнo зa вceки paзгoвop в пъpвo лицe, мнoжecтвeнo чиcлo. Нели: Поколебах се между двете, но егоизмът тези дни ми идва в повече и така надделя по лични причини - ха ха ха Й. С.: Усещането за Съдбовност, не ми позволява да бъда егоист, поне не и изявен такъв;))) Някак си това нещо се изключва по някакъв начин. Разбира се, мога да се заям, запъна и противостоя за определени неща, но това не го броя за егоизъм, а за отстояване на принципи и позиция. Нели: Всички сме егоисти и в другия понякога виждаме нещо дразнещо от себе си като в огледало, но някои хора прекаляват и нямам предвид теб естествено. И то под формата на приятелство са готови да изтърбушат така нар. си приятел, само да им свърши работа, независимо може или не може. Аз явно съм подходяща мишена. Й.С.: Ти сама видя, че, когато не съм прав, мога да разруша онази част от егото, която ми пречи и поражда конфликтен антагонизъм. Усещането за Съдбовност не ме е напускало от ученическите години. Това е донякъде едно доста кофти чувство, защото ти отнема в известна степен, радостта на младежките години, но по-късно произведе истински взрив напред. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |