Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (4) 1 2 [3] 4 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

PARADOX |
Публикувано на: 12.5.2007, 18:36
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Не спирам да пиша, както виждаш...!!!! Просто имам едно такова предчуствие... Не смятам да ги замерям с книги (ако ме разбираш)...!!! Благодаря на всички за добрите пожелания...!!!! Да ви се връщат тъпкано...! ![]() ![]() ![]() |
||
Ziezi |
Публикувано на: 12.5.2007, 20:45
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 46 Участник # 121 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
благодаря на JulesW за картинките на Jordan 13
|
Ziezi |
Публикувано на: 12.5.2007, 20:59
|
||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 46 Участник # 121 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
ама чакайте бе хора ! какъв тома неверни, какви пет лева !? аз за Тангра и за знака IYI досега нищо обективно не съм прочел, нито видял, нито чул всичко са филми, съветска и тюркска пропаганда, и разни фантасмагории извинявайте , ако накърнявам вашите чувства, ама вие искате от мен да вярвам просто ей така кой ви каза, че аз вярвам в притчите за христос напротив, аз в клуб православие многократно съм задавал неудобни въпроси, и затова съм трит и изхвърлян от там православието е отвратително юдейохристиянство, това го твърдя най-отговорно очевидно е, че богът в вехтия завет няма нищо общо с Отец от новия завет но като отхвърлям православието, това не означава, че ей така - оп - и съм вече "тенгриянин" /получавал съм упреци , че съм "тенгриянин" от атакаджии/ ако сред подкрепящите Атака има лумпени и непросветени люде, аз нямам намерение да ги проклиням, попържам, мразя, наказвам, разтрелвам - имам намерение да споделя с тях моите опитности, моите идеи, до които съм стигнал по Пътя докато сред много от вас виждам хора, които много лесно си създават врагове, и сякаш го търсят съзнателно започвам да мисля, че такъв е случая с елтимир, и дори съм му го казвал - "Елтимире, ти с лека ръка създаваш врагове, приятелю" аз Елтимир го чувствах като приятел, защото преди десет години един мой познат Емил Коларов, когото много уважавам, ми даде статии на Елтимир, и тогава, въпреки че не познавах Елтимир, аз го припознах като съидейник но от тогава изтече много вода, елтимир започна да говори лъжи по мой адрес - че съм бил евреин, че съм искал да изкарам българите евреи, че съм го заплашвал и т.н. ако нервите са му разклатени на елтимир, нека поне запази достойнство и не си слага грях да лъже като циганин аз дъм готов отново да му стисна десницата /виртуално/ защото Левски е казал - Да си кажем кривиците, байно, и да вървим напред !!! |
||
Биргюн |
Публикувано на: 12.5.2007, 21:05
|
||||||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 84 Участник # 322 Дата на регистрация: 6-April 06 ![]() |
Ти кога успя да говориш с всеки, който е дал такава формулировка?
Продължавай по същия начин и няма да стигнеш далеч. Не се ли убедиш сам и не го ли осъзнаеш - и хиляда книги по въпроса да прочетеш, и със 100 професора да говориш, и два милиона снимки да видиш - ефект няма да има. Основната разлика между християнина и Тенгриянина (нали пишем с голяма буква само важните за нас неща) е, че християнинът главно вярва и се надява, а Тенгриянинът знае, усеща и действа. Как се добива знанието? Не бих се наел да отговоря еднозначно, нито многозначно. Ще цитирам само по памет един от пишещите тук: "Тенгриянството няма свещена книга, догми и институции (еквивалентни на хрисниянските или на които и да е, просто защото не е религия). Когато откриеш откъде да прочетеш истината за Тенгрианството, тогава ще го осъзнаеш." |
||||||
PARADOX |
Публикувано на: 12.5.2007, 21:47
|
||||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
В много интересна ситуация си испаднал, приятелю...!!!! Как ти простосмъртния, искаш да разбереш с несъвършенното си тленно съзнание, съвършенната и всеобхватна същност на Бога, след като не можеш да се разбереш сам със себе си..?!!! Този, който вярва няма нужда от доказателства...!!!! Това е същноста на вярата.... Можеш да разкриеш Божествената Истина, единствено ако вървиш по пътя, който ти е посочен от Бога...!!! Всичко останало е суета, която води душата ти там, където неискаш да бъде - в ада... За какво разбиране въобще можем да говорим тук...?!!! Усещаш ли сега колко малки и несъществени сме ние пред Него...?!!! Спри да мислиш за неща, които са отвъд съзнанието...!!!! Усмихни се, излез навън и направи нещо добро на някого..!!! Ден грее...!!! |
||||
Ziezi |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:07
|
Усещаш ли сега колко малки и несъществени сме ние пред Него...?!!!
eй това ми намирисва на юдаизъм богобоязливост, страхопочитание и т.н. това е юдаизъм, приятелю Човекът е еманация на Бога Човекът е Син на Отеца да наричаш Човекът малък и несъществен пред когото и да било, е богохулство никога не мога да повервам в неща, които проповядва и юдейохристиянството - богобоязливост, смирение и т.н. юдеите се страхуват от техния бог, да не ги накаже, техният бог е закон Българският Бог е Любов Човек е праведен пред Баща си не защото се страхува Баща му да не го накаже с огън, жупел, потопи, и други страшни наказания Човек е праведен пред Баща си, защото го обича,защото е плът от плътта му, дух от духа му нашият Отец е нашият Бог аз нямам против да някой да ми докаже, че името му е Тангра но да му прикача юдейски черти - имам нещо напротив !!! |
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:31
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Пред мен е кн. 1-2 от варненското издание на сп. "Борба". Още там, а преди това и във в-к "Феномен" писах, че Тангра не е име, а дума, с която дума обозначаваме Бога. Само че нали непременно трябва да бъда заклеймен като сектант. Също както някога в СССР заклеямявали Ал. Солженицин: "Аз не съм го чел, но мисля, че..." Заклеймявайте си, но помнете, че Слънцето с длан не можете да затулите. Огънят е разпален и нищо не може да го угаси. На мен това ми стига. Каквото и да се случи с мен оттук нататък, аз вярвам, че извършеното е повече, отколкото се полага за един човешки живот. Пък вие там от "Атака", от Общество "Дуло" и от всякакви ченгеджийски организацийки си ме наричайте циганин колкото си искате. Друго не ви остава, освен да плюете. Само че Слънцето и с плюнка не се гаси.
|
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:37
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Из "Завръщането на Тангра":
"А за какво изобщо трябва да обръщаме такова голямо внимание на религията? Нима не можем да си живеем спокойно и без религия? Изглежда не можем. Ако отхвърлим една религия, на нейно място ще дойде друга. И няма никаква гаранция, че тя ще бъде по-добра и по-полезна за нас от отхвърлената Вяра на предците. Вижте едно интересно мнение: “Нима може да се живее в свят, където намират хранителна среда всичките тези мерзости: убийства, грабежи, войни, наркомании? Всичко води началото си от иудохристианските, библейските и коранически догми. “Всичката власт е от Бога”, “Ти си раб божий”, “Смирявай се и се покорявай”, “Всичко е Воля Божия”, “Да бъде Твоята воля” - Тези основни и направляващи съзнанието на човека части от молитви формират покорен, смирен, но едновременно жесток човек-воин, безропотно изпълняващ волята на своите господари. В неговата душа няма място за човешки радости, за щастие, върви зомбиране на човека с помощта на религията. ” "През пролетта на 2006 година получих заплахи с искане да спра да пиша за Тенгрианството, тъй като то било типично тюркска религия. Иначе щяло да последва наказание. Много интересно. Заплахите дойдоха от турци-мюсюлмани. Даже бяха илюстрирани – с плакати на „Сивите Вълци” и турски националистически песни. Значи те едновременно почитат исляма, който е против Тенгрианството и не позволяват на нас да бъдем Тенгриани, защото сме по произход Българи. Ако обаче решим да прегърнем исляма, ще ни посрещнат с отворени обятия. Наистина любопитно-противоречива позиция. Какво трябва да заявим? Тенгрианството е светоглед, годен да бъде приспособен не само към всеки народ. Тенгрианството има уникалното свойство да не влиза в противоречие с отделните национални религии, а да ги допълва и обогатява. Да обявим Тенгрианството за етническа религия, значи да го принизим и унизим. Особено когато го смесваме с ислям, будизъм, християнство или с каквото да било. Никой не може да има монопол върху Вярата и Истината. Още през ХІХ век Жозеф дьо Местр писа: "Не става дума за модернизация на Църквата, а за една нова форма на вечна религия, която ще бъде за Християнството това, което то е за юдейството." Именно, нова и вечно обновяваща се форма на една вечна Вяра, това е Тенгрианството." |
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:38
|
Из същата книга:
"В официалните дискусии, които все повече се разгарят и у нас, обаче ме подразни друго. Това “модерно” Тан-Нак-Ра е истинско безумие. Идиотщина някаква, бълнуване на писателя Йордан Вълчев от последните години на живота му. Той именно го измисли. Нито е танк, нито е нак-рак, нито е ра-ма. Тангра! Една дума! Както и Тангра е един. Всъщност дали на Йордан Вълчев не са му „помогнали” да го измисли? И дали не си служат с думата „Тан-Нак-Ра”, защото ги е страх от призоваването на Тангра? Също и спорът за единобожието, понеже съществували алповете. Ако пък знаеха за Умай, за Улген и Ериг, за Етуген и нартите, съвсем щяха да се объркат. Защото тези начинаещи момчета всичко съизмерват с познатата им религиозна боза. Само че Тенгрианството няма никаква, ама никаква връзка нито с юдаизма, нито с християнството, нито с исляма. Една Сила може да бъде бог на горния или на долния или на средния свят, но заедно с това тази Сила е самият този свят, а освен другото тя е проявление на Тангра, въплътена Негова Воля. Тангра пък е Всичко, Той е Върховното Единство според израза на Димитър Съселов." "Древната ни Вяра е била дарена от сили, познаващи до съвършенство вселенските закони и закономерности. Тенгрианството не е злобният, ехиден, взиращ се във всяка буквичка /Ах, тук “ях” ли е написано или е нацвъкано от муха?/ догматизъм, нито е фанатичнното сектантство, нито е циврещата лъженабожност. Ред, но не музейна застиналост, а динамика, движение. Справедливост, но не адвокатска с нейните "казуси", членчета и алинеи, а реална. Съвършенство, но не будистка нирвана, устремена единствено към смъртта, а въплътявано всеки миг в живия живот. Не знам дали ние, които сме се заели с това, ще успеем да възродим в пълната му сила онова древно Тенгрианство отпреди хилядолетия, дали ще успеем да го възстановим. По всяка вероятност няма. Но не е и нужно. Докато хилядолетията са минавали, и светът се е променял. Затова новото Тенгрианство не само няма да е, то не бива да е същото. Тенгрианството не е догма. Не е дори традиция, в "традиционния" смисъл на думата. То е вечно движение, развитие. То е самият жив живот. То е безкраен път." |
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:39
|
"Ако в Тенгрианството все пак има нещо неизменно, вечно, това са законите на Тангра. Но и те са твърде различни от десетте заповеди на Йехова-Яхве. Ще дам само един пример. Законът за всемирното привличане. Ако скочиш от 50 метра височина, ще се утрепеш. Но не Тангра те е наказал, понеже малко го обичаш, малко му се кланяш, а ти си се сблъскал с него. Не си го нарушил. Законите не Тангра, за разлика от “набожните” лигавщини не могат да бъдат нарушавани! Сблъскал си се ти сам, по своя воля. И той те е убил. Защото такъв е законът. Същото е със закона за възмездието. За злото се плаща. Дали ти или твоите деца, внуци и т. н. няма значение. Но се плаща. /Обаче не бива да правиш грешка като смяташ проявата на сила или насилие за зло. Има момент, когато насилието е зло, но в друг момент то е добро. И убийството може да не бъде зло. По-точно ако за едни е зло, за други не е. Например когато вълкът те разкъсва, за да се нахрани, той изпълнява Закона на Тангра. Едно живо същество, в случая вълкът се храни с друго живо същество, за да живее. Но и ти, когато убиваш, за да защитиш себе си, своята чест, честта на семейството си, или своята Родина – изпълняваш същия Върховен Закон. Само че това е друга и много дълга тема./
Хората могат да се молят на Тангра за остър ум, здраве и за помощ в справедливо дело. Да искаш нещо друго от Тангра, се приема за светотатство. Това е реалното Тенгрианство, то не е и не може да бъде вяра само на едно племе, само на един народ. Тенгрианството принадлежи на цялата човешка раса и народите по света скоро ще го осъзнаят." |
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:41
|
"Какво е човека за Тенгрианството? “Когато бе сътворено отгоре синьото небе и отдолу черната земя, между тях бяха сътворени хората”. Човекът като връзка между Земята и Небето. Човекът като осъзната връзка на Тангра с Неговите проявления. Сега го сравнете с библейското “Прах си и на прах ще станеш” и ще разберете разликата между Тенгрианството и властващите световни религии. Друга разлика. Според Библията и Корана, човекът е създаден “по образ и подобие Божие”. Според Тенгрианството, човекът е надарен от Тангра със способността да твори като Него. Кой още говори за езичество?"
"И като казахме за жертвоприношения, трябва да изчистим една заблуда. Злонамерени към нашия народ типове твърдят, че ние, българите сме имали един отвратителен обичай. Когато някой бил по-издигнат от останалите – по ум или нещо друго, сме го окачвали на някое дърво и сме го пращали при Тангра, за да му помагал. Кой може да помага на Всемогъщия? От каква помощ има нужда Оня, в чиято власт е всичко? Значи нещо е изопачено. Всъщност обичаят бил когато някой почне да се въздига над своя народ, да приема себе си като по-велик от всички, тогава следвало наказание. Много по-късно този обичай бил формулиран като националистически принцип: “С нацията ти си всичко; без нацията си нищо”. Вярвам, че няма нужда от повече обяснения. Тенгрианството е Вяра от Бога за хората, а не от хората за Бога." |
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:42
|
Ето моят отговор към Зиези. Ако изобщо той може да го разбере:
"Интересно е, увлекателно е да се ровим в древното знание, да търсим там истината. Само че сега не можем да си го позволим. Къщата ни, нашият български Дом не само гори, той догаря и нямаме никакво време. Ако трябва нещо да се търси, то е възможността за спасяване на България и на българската нация. Ето, с това трябва да започнем. Може ли да ни помогне Тенгрианството? Трябва да може. Ако не ни помогне древната Вяра на нашите предци, кой друг ще помогне на българина? Когато християнството едва прохождало, а светът бил изпълнен с империи, налагащи своята власт с помощта на грубата сила, с помощта на меча и огъня, ние, Българите създадохме формулата Хунор, обединила около себе си десетки народи. По напълно доброволен начин. И от Китайската стена стигнахме до бреговете на Атлантическия океан. Имаме твърде сериозни основания да мислим, че ние още не сме казали последната си дума. Добре дошли в страната на Тангра!" |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:47
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Или : "Не те знам какво мислиш по въпроса, но не съм съгласен с теб!" ![]() |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:48
|
А ето нещо за еврейския интерес към нас и за еврейския страх от нас. Може би сега ще разберете по-добре поведението на такива като Зиези:
" А сега нека направим малка разходка из библейските земи. "14:1 В дните не Сенаарския цар Амарфал, Еласарският цар Ариох, Еламският цар Ходологомор и Гоимският цар Тидал, 14:2 тия царе отвориха война против Содомския цар Вера, Гоморския цар Верса, Адманския цар Сенав, Цевоимския цар Симовор и царя на Вала /в някои преводи – Бала/, (която е Сигор)." - /Битие, Глава 14/ И по-нататък едно указание, че градът е наречен Сигор поради спазването на някакъв срок. Може би календарно прозвище? Преценете: “Бързай, бягай там защото Аз не мога да сторя нищо, догде ти не стигнеш там. Затова тоя град се наименува Сигор." Съвпадение на имената? Едва ли. "Описаният в "Книга на Енох" календар не би могъл да е творение на еврейския народ. Неговите параметри недвусмислено говорят, че той отразява географска реалност, чужда на неговата. Съотношението ден/нощ твърде недвусмислено сочи областите на 47-мия и 48-мия паралел северна ширина. За същото свидетелстват данните за четирите равнопродължителни сезона, зимният от които е декориран с класическите снеговалежи, нетипични за Палестина и Месопотамия." - /д-р Светлозар Попов/ Съвсем не твърдя, че Българи и юдеи имат един и същ произход. Точно обратното: според мен юдеите изпитват ужас от Българите. И други са констатирали същия ужас, но не са могли да го обяснят. Ето до какво заключение стигнах след дълги разговори с мои съмишленици. През 1 365 г. пр. Хр. - дъщерята на митанския цар Тушрат Тадухепа /Нефертити/ се омъжва за египетския фараон Аменхотеп III. Само накратко ще спомена, че Царство Митани било основано от конен народ, дошъл от север и въоръжен с рефлекторни лъкове. Май по онова време единствено ние сме имали такова оръжие. Но да не се отвличам от темата. През 1 363 г. пр. Хр. - Тадухепа /Нефертити/ се омъжва за втори път - за Аменхотеп IV. Под влияние на жреците, дошли с Тадухепа - Нефертити многобожието, властвало до този момент в Египет се заменя с единобожие. За име на Единното Божество е избрано Атон - полузабравеният стар египетски бог на слънцето. 1 360 г. пр. Хр. - Решено е да се основе град Ахетатон. Новата Вяра обаче не успява да се наложи задълго. Аменхотеп IV умира, оцелелите стари жреци на Озирис и Изида вдигат бунт и започват преследвания срещу привържениците на бога Атон. През 1 300 г. пр. Хр. - Преданият на Атон египетски жрец Мозе оглавява юдеите при прогонването им от Египет. Няма запазени писмени свидетелства, но изглежда той не е имал друга възможност да избегне заплашващото го наказание, освен да се слее с напускащото страната диво скитническо племе. Опитът на Мозе да наложи на скитниците своето единобожие също е естествен. От своя страна юдеите и до днес почитат началната точка на техния поход към света и цивилизацията. Еврейската "нулева година" всъщност е годината, в която била създадена Египетската държава - 3 760 г. пр. Хр. Явно на египетския експеримент не му е провървяло. Поради грешка в заклинанията, вместо Тангра е призован Демонът на Тъмнината. Това се превръща в начало на Юдаизма. По-нататък ние сме забравили, но те явно помнят." |
Eлтимир |
Публикувано на: 12.5.2007, 22:52
|
||||
Точно така. Многократно е казвано и обяснявано, че знакът IYI е знакът на Саракта, знакът на Българската Държавност. Обаче... Обаче те продължават да си твърдят: "Онези бесновати сектанти тангристи не могат да дадат доказателства, че IYI е знакът на Тангра". Какво да им кажеш на такива? Всеки път ли да им се обясняваме, след като те даже не искат да чуят и прочетат нашите думи, а продължават да твърдят каквото си знаят. Или каквото им е наредено да знаят. |
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |