www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> IYI-раннохристиянски кръст

Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> IYI-раннохристиянски кръст, или падението на Зиези и атакистите
Eлтимир
Публикувано на: 12.5.2007, 22:59
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Нещо много символично и много християнско. За онези, които все питат, без да искат да чуят отговора:

"- Я, кажи, какво очаква ни? Я, кажи, какво очаква ни?
- А защо всичко трябва да ви казвам?
Бъдещето оставете, не се взирайте напред.
Утре ще си бъде утре, днеска си е още днес.
- Я кажи, какво очаква ни? Е, кажи, какво очаква ни?
- Бих могъл да ви кажа факти и цифри,
бих могъл да ви кажа дати и дни,
дори да предскажа накъде ний вървим.
- Тръгваме ли за Иерусалим? Време ли е за Иерусалим?
- А защо всичко трябва да ви казвам?
В битки с времето, съдбата, не терзайте ден след ден.
Пътя ми и мойта орис не ще да споделите с мен.
- Я кажи, какво очаква ни? Е, кажи, какво очаква ни?"
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Група: изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Ziezi @ May 12 2007, 10:07 PM)
Усещаш ли сега колко малки и несъществени сме ние пред Него...?!!!

eй това ми намирисва на юдаизъм

богобоязливост, страхопочитание и т.н.

това е юдаизъм, приятелю

Човекът е еманация на Бога

Човекът е Син на Отеца

да наричаш Човекът малък и несъществен пред когото и да било, е богохулство

никога не мога да повервам в неща, които проповядва и юдейохристиянството - богобоязливост, смирение и т.н.

юдеите се страхуват от техния бог, да не ги накаже, техният бог е закон

Българският Бог е Любов

Човек е праведен пред Баща си не защото се страхува Баща му да не го накаже с огън, жупел, потопи, и други страшни наказания

Човек е праведен пред Баща си, защото го обича,защото е плът от плътта му, дух от духа му

нашият Отец е нашият Бог

аз нямам против да някой да ми докаже, че името му е Тангра

но да му прикача юдейски черти - имам нещо напротив !!!

Всеки син е малък пред баща си и му дължи почит и уважение...!!!!
Някъде да съм споменал думата "страх"....?!!!
Аз се чувствам обичан със всеки слънчев лъч и съм благодарен, без да искам обяснение от отца си, за разлика от теб...!!!
Аз съм свободен от въпросите които те изяждат, и това ме прави силен...!!!
Аз не треперя от страх пред Тангра, приятелю..!!!
Аз се къпя в любовта му....!!!!
Бъркаш понятията тотално.....!!!!!!!!!
Я вземи и не се занимавай с неща които не ти се отдават...!!!!
PM
Eлтимир
Публикувано на: 13.5.2007, 20:03
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Човекът дори с помощта на техниката може да регистрира до 10 процента от Реалността. С помощта на контролираното затъпяване, той намалява този процент до 4-5. Е, ние не можем да осъзнаем какво представлява Творението, а си въобразяваме, че ще разберем Твореца.
И тъй като пак излизам във "ваканция", трябва да кажа още нещо. Само според юдаизма, човекът не притежава душа. Според всички останали религии, човекът не само притежава душа, но тази душа се намира в непрекъснато развитие. Земният живот на човека е едва незначителна отсечка от дългия път. А пътят, като всички други пътища има два края: или постигане на съвършенство и сливане с Бога, с Тангра, или пълен разпад на душата и сливане с Ентропията.
Нека Зиези не бъде толкова високомерен, нека не си въобразява, че е стигнал върха на Съвършенството. Щом сме тук, на Земята, значи сме още в началото на Пътя. Само че именно от тук, от Земята зависи в каква посока ще поемем.
"Вашите тела не са съвършени, но те са най-доброто, с което разполагате. Вашите умове не притежават абсолютното Знание, но вие имате свободата да се стремите към него. Във вашите души се намесват и проявите на Тъмнината, но от вас и само от вас зависи дали ще им поверите властта над своето бъдеще".
Нямам какво да добавя.
Благодаря ви, приятели, че ми позволихте да бъда заедно с вас в дните на трудности и изпитания. Благодаря ви, че бяхте с мен в тези трудни дни. Бяхме заедно и пак ще бъдем заедно.
PM
Orthodox
Публикувано на: 29.6.2007, 19:00
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 3
Участник # 817
Дата на регистрация: 15-February 07

това е юдаизъм, приятелю

Човекът е Син на Отеца

никога не мога да повервам в неща, които проповядва и юдейохристиянството - богобоязливост, смирение и т.н.

Българският Бог е Любов

Човек е праведен пред Баща си не защото се страхува Баща му да не го накаже с огън, жупел, потопи, и други страшни наказания

Човек е праведен пред Баща си, защото го обича,защото е плът от плътта му, дух от духа му

нашият Отец е нашият Бог

Човекът може и да е еманация на Бога, но той не е Бог сам по себе си. Оприличаването на човека с Господа е един от най-гнусните закони на юдеомасонството. Оттук тръгват течения като хуманизмът - човека е всичко, човека е Бог, не носи отговорност за постъпките си, той е най-важен. Съжалявам, но човек, който няма смирение пред Бога си е чист глупак. И точно това смирение се прави от любов, не от страх.
PM
Йордан_13
Публикувано на: 29.6.2007, 19:59
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 942
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Orthodox @ Jun 29 2007, 07:00 PM)

това е юдаизъм, приятелю

Човекът е Син на Отеца

Българският Бог е Любов

нашият Отец е нашият Бог

Човекът може и да е еманация на Бога, но той не е Бог сам по себе си. Оприличаването на човека с Господа е един от най-гнусните закони на юдеомасонството. Оттук тръгват течения като хуманизмът - човека е всичко, човека е Бог, не носи отговорност за постъпките си, той е най-важен. Съжалявам, но човек, който няма смирение пред Бога си е чист глупак. И точно това смирение се прави от любов, не от страх.

"Да сътворим човека по Наш образ и Наше Подобие"

И в глава 2-ра: "Адам стана като един от Нас, да знае що е добро и зло"

Две слова на самия Господ Бог, както го наричат юдеите. Той ги казва, като констатация за това, което е сътворил - Човека.

Оттук християнството извежда идеята за богоуподобяването и това, че човекът може да стане Бог по благоволение и благодат. Запазва се трансцедентната роля на Божеството и възможността човека да стане бог, макар и силно ограничена, но все пак възможна!
Това го казват Григорий Ниссийски, Григорий Богослов, свети Василий Велики Максим Изповедник и т.н., дори Климент Александрийски. Всички те формират догмата на християнството.

В Тенгрианството тази възможност е неоспорима, тъй като Канът е и владетел, и колобър и бог.

PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 29.6.2007, 20:03
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 942
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

"човека е всичко, човека е Бог, не носи отговорност за постъпките си, той е най-важен"

Това е извод на една доктрина, която е основана единствено на добродетели. При Тенгрианството е важна възможността да се приеме и понесе Духовната сила на Тангра, а затова са нужни много повече неща от добродетелите.

Човека наистина е много важен, защото, когато Бог стъпи на планетата, Той става Човек, човекът, когато надрасне планетата, става бог.
PMEmail Poster
ime
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 556
Участник # 484
Дата на регистрация: 10-July 06

Моето умозаключение. То не е бзаирано на никакви реални факти, данни, или други темподобни. То е базирано на моето "свойство' на мислене, разсъждение и т.н. с две думи използване на сивото вещество. Според християнството можеш да имаш само един Бог. От друга страна всеки знае че Исус Христос (за това се нарича и ХРИСТиянство) е бил син на Бог. Противоречие е , че Исус е син на Бог и Исус е казал да имаш само един Бог. Та питам аз: Син на кой Бог е Исус? Не отричам Исус Христос, но християнството, както и повечето религии днес са извратени. Обяснете ми как пастори в американски "християнски" църкви могат да изнасилват малки момченца. Ясно е че религията днес е покварена. Какво общо имат евреите с Исус? Не съм чел библията, но съм чел части от нея. В стария завет има доста примери за безбожието на евреите. Как са избивали народите, чиито земи са окупирали. Това става и днес, ставало е и преди хиляди години. Та не е ли по правилно Бог да е пратил своя син Исус да помогне на евреите да "влязат в правия път", да спазват Божиите закони. Според мен това което Исус е казвал се е отнасяло директно и само за евреите. Ако те ударят по едната буза, обърни и другата. Може би от там идва омразата на евреите към християните? Възможно ли е Тангра да е бащата на Исус, т.е. Истинския Бог. Не знаем цялата истина, но така както ни е представена, нещо не се връзва. Исус е най-цитирания профет в корана. Според корана Исус е профет, но не и спасител. За евреите може би е бил Спасител, но не и за мюсюлманите. И както казва Елтимир: Бог на Български се пише Тангра. Дали Тангра е баща на Исус, не знам. Между другото някой знае ли дали Исус е казвал някога че е Бог? Ако Исус не е казвал "Аз съм Бог, почитайте ме" или нещо от този сорт, защо тогва има религия християнство? От друга страна знам че библията е преписвана много пъти и е напълно възможно да е преправяна (в което не се съмнявам). И пак казвам, не отричам Исус. Има много истина в това което е казал, но повтарям Бог на Български се пише Тангра.
PMUsers Website
ime
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 556
Участник # 484
Дата на регистрация: 10-July 06

Не знам дали на това тук му е мястото, но админ-а да го прочете цялото и ако сметне за добре да го изтрие.
http://www.gnosis.org/naghamm/gosthom.html

61. Jesus said, "Two will recline on a couch; one will die, one will live."
Salome said, "Who are you mister? You have climbed onto my couch and eaten from my table as if you are from someone."
Jesus said to her, "I am the one who comes from what is whole. I was granted from the things of my Father."
"I am your disciple."
"For this reason I say, if one is whole, one will be filled with light, but if one is divided, one will be filled with darkness."
Кой е Бащата на Исус? И "Съединението прави Силата".

57 Jesus said, "The Father's kingdom is like a person who has [good] seed. His enemy came during the night and sowed weeds among the good seed. The person did not let the workers pull up the weeds, but said to them, 'No, otherwise you might go to pull up the weeds and pull up the wheat along with them.' For on the day of the harvest the weeds will be conspicuous, and will be pulled up and burned."
Затова може би злото е "необходимо". В деня на "жътвата" да се отсее "плявата". Да се отсеят добрите от лошите по-техните постъпки. Или по-просто - съди човек по неговите постъпки.

53. His disciples said to him, "Is circumcision useful or not?"
He said to them, "If it were useful, their father would produce children already circumcised from their mother. Rather, the true circumcision in spirit has become profitable in every respect."
Добре им го е казал за обрязването. smil4334ad1724132.gif

3. Jesus said, "If your leaders say to you, 'Look, the (Father's) kingdom is in the sky,' then the birds of the sky will precede you. If they say to you, 'It is in the sea,' then the fish will precede you. Rather, the (Father's) kingdom is within you and it is outside you.
When you know yourselves, then you will be known, and you will understand that you are children of the living Father. But if you do not know yourselves, then you live in poverty, and you are the poverty."
Казва че Баща му е създал всичко. И ако не се знаеш си беден (душевно). (Може би затова евреите гледат да имат пари, за да се опознаят). Или по точно казал им е че не са парите важни.

63 Jesus said, "There was a rich person who had a great deal of money. He said, 'I shall invest my money so that I may sow, reap, plant, and fill my storehouses with produce, that I may lack nothing.' These were the things he was thinking in his heart, but that very night he died. Anyone here with two ears had better listen!"
95. [Jesus said], "If you have money, don't lend it at interest. Rather, give [it] to someone from whom you won't get it back."
65. He said, "A [...] person owned a vineyard and rented it to some farmers, so they could work it and he could collect its crop from them. He sent his slave so the farmers would give him the vineyard's crop. They grabbed him, beat him, and almost killed him, and the slave returned and told his master. His master said, 'Perhaps he didn't know them.' He sent another slave, and the farmers beat that one as well. Then the master sent his son and said, 'Perhaps they'll show my son some respect.' Because the farmers knew that he was the heir to the vineyard, they grabbed him and killed him. Anyone here with two ears had better listen!"
Тези трите са толкова явни и очеизвадни за кого става въпрос. 1. От материални мисли се умира. 2. Ако имаш пари не ги заемай за лихва, а ги дай на тези на които им трябват. 3. Ако не слушате какво ви говоря това ще стане с вас. Затова евреите са гонени от всички държави.

76. Jesus said, "The Father's kingdom is like a merchant who had a supply of merchandise and found a pearl. That merchant was prudent; he sold the merchandise and bought the single pearl for himself. So also with you, seek his treasure that is unfailing, that is enduring, where no moth comes to eat and no worm destroys."
Забележете как в почти всички случки става въпрос за търговци, богати хора, или такива които притежават земя. Не е ли ясно защо. Кои са търговците, богатите, които дават заеми с лихви, които си мислят как да забогатеят? Казал им е ще "влезете в царството на Баща ми" ако се откажете от тези ваши дейности. И правилно им го е казал, но те не слушат. И тъй като казва че царството на Баща му е на земята той им казва че ще станат "хора" и ще заживеят с природните закони. Та според мен бащата на Исус е Тангра.

40. Jesus said, "A grapevine has been planted apart from the Father. Since it is not strong, it will be pulled up by its root and will perish."
Казал им е да следват Баща му (Бог), за да не вземат да умрат.

И още много мога да пиша, но мисля че няма нужда. Та много истина има в това което Исус е казал, но за кого се е отнасяла тази истина? Кой е трябвало да се поучи от нея?
Има много църкви около Исус Христос. Едни почитат майка му, други самия него, понеже е спасил хората от греховете, не знам в България какво точно почита християнството, но не е ли по правилно да почитаме Баща му?
PMUsers Website

Topic OptionsСтраници: (4) « първа ... 2 3 [4]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025
Любомир 10/12/2024