www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За Борис 1 и болярския бунт


Страници: (5) [1] 2 3 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За Борис 1 и болярския бунт
anti666
Публикувано на: 17.6.2007, 15:05
Quote Post
Един скромен опит за анализ на онзи драматичен период от 863 до 889г., когато на практика е унищожено могъществото на България след едно от най-коварните предателства, които историята познава. Събитията от тези години влияят дори и днес, 12 века по-късно!
Всичко започва с едно съгласувано решение на колобрите и кан Пресиан за въвеждане на християнското учение, проповядвано от българи на български, както и за приемане на унифицирана българска писменост за ежедневна употреба. В началото на 50-те години от 9 век България е мощна държава, обхващаща огромни територии на север до Днепър и на запад до Германия. В състава и влизат много славяни, печенеги, кумани, авари, ромеи – народи, където тангрианството е непознато, за сметка на активно навлизащото и лесно разбираемо християнство. За да се централизира властта и неутрализират опитите на Ватикана и Византия чрез своите свещенници да влияят на тези народи е взето решение да се развие българско християнство, смятано за естествено продължение на тангрианството. Успоредно с него обаче като част от Орендата управляващият и религиозен елит на българите е трябвало да запазят свещенните тангриански знания и баща и син да живеят заедно в мир. Подобен модел с обратен знак е използван от евреите. За другите гойски народи има Стар завет, за евреите – Тората, а на Синедриона остават тайните кабалистични знания.
Така е било решено и за азбуката. До този момент, само най-посветените са разбирали смисъла на българския куниг. За администрацията и ежедневнието са използвали български с гръцки букви. Това не е било форма на елитизъм, просто свещенният куниг се е разбирал на образно-символно ниво и обикновен човек, дори да го прочете няма да намери смисъл. С две думи е било належащо да има българска, разбираема за поданиците азбука.
Задачата е възложена на Кирил и Методий, които разработват глаголицата. Според проф. Васил Йончев глаголицата произлиза от т.нар. „руни“ или „неизвестни знаци“ от прабългарските надписи от Преслав, Плиска, Мадара, Муфтарлар, Равна и др., и се подчиняват на една и съща фигура-модул, като спазват един основен принцип на изграждане, с тази разлика, че „руните“ са сричкова азбука. Пълна лъжа е, че братята за пратени в западните български провинции от Византия. Ромеите не са имали никакъв интерес българи да разпространяват различна азбука от гръцката.
Но да се върнем отново на религията. Не всеки може да бъде тангриански свещенник. Той трябва да е “прихванат”, преболедувал колобърска болест с много стабилно обучение като се почне от билколечение, бойни изкуства, чакръкчийство и се стигне до по-горните нива на управление на елементните стихии, пътуване по вертикалата и т.н. Да не говорим за моралните качества, които трябва да притежава. Т.е., за разлика от поповете, е невъзможно да завършиш някоя семинария и да станеш колобър, макар в последствие много от монасите да са били и тангриани (като част от плана). Именно в манастирите са съхранени тангрианските знания през последвалите години на робство и погроми. Тези разлики имат плюсове и минуси. Плюс – защото само най-добрите и избраните от Ден Грее могат да бъдат колобри и не е имало място за самозванци. Минусът е, че в новозавладените територии просто не е имало достатъчно обучени хора. Този недостиг е трябвало да бъде преодолян чрез християнски свещеници, проповядващи българско християнство със силен тангриански елемент във възловите точки и разбираемо от хората. Бих казал, че този план отчасти е успял и свидетелство за това е точно българското православие, което просто е изтъкано от тангрианство (вж снимката на Богородица в сайта например). Планът е бил премерен с новите реалности и осъществим, но е имало един непридвиден фактор – предателство. Всъщност, колобрите са знаели, че ромейските и папски агенти са активни в завербуване на ключови фигури от българската държава, но не са очаквали, че предателят ще се окаже самият Кан, в чийто вени тече кръвта на Дуло.
Първоначално, контактите му с папските наместници и ромейски свещенници са го отдавали като част от плана. Може би и самият Борис в началото не е имал намерение да става предател. Подозренията около него се засилват, особено когато той открито започва да говори за покръстване на самите българи и след масовата поява на чужди мисионери в самата столица през 863г. Тогава колобрите взимат мерки и всички свещенни книги, по-значими регалии и Кивота са прибрани на сигурно място, неизвестно и до днес. На тяхно място предвидливо са поставени копия и то съвсем навреме, защото през 864г. Борис обявява, че ще се среща с папския наместник в Македония и взима със себе си ковчега и каквото е останало в него. Там на Овче поле се покръства и като доказателство за сериозността на намеренията си предава исканите от папата клобърски атрибути (или копията им). За папа Николай тези регалии са били невероятно важни, защото той неистово се е страхувал от силата на Тангра и се е надявал, че самият той ще ги използва. В тайната му библиотека са се съхранявали скритите текстове за Исус, къде е бил през годините, за които канонизираните Евангелия мълчат и за това кои са влъхвите, помагали му през цялото време. По-късно, след като се разкрива подмяната, ковчежето е захвърлено в една катедрала в Терачина.
Какво точно кара Борис 1 с един удар да погребе хилядолетната българска мощ и от Кан Сюбиги да се принизи до васал на византийския император (дори да вземе името му Михаил), не е известно. Някои смятат, че е държавнически ход, след удара в гръб от византийските войски през 863г, докато българската армия се е сражавала с Великоморавия. Според мен, този човек е бил жертва на някакви заклинания (НЛП) от един византийски свещенник, който му влиза под кожата и става довереник на кана. Според някои историци ромейският агент след дълги беседи с Борис го стряска като му показва рисунки от ада, но според мен това не е достатъчно да предаде така лесно дедите си и мощта на България.
Каквато и да е истината, факт е, че след 865г. България де факто пада без бой под византийско робство за 24 год, чак до идването на Владимир-Расате. Същата година новоизлюпеният християнин слиза още една стъпка надолу към бездната, избивайки най-верните български дъщери и синове в т.н. “болярски бунт”...
Top
anti666
Публикувано на: 17.6.2007, 16:21
Quote Post
След случая с покръстването и предаването на ковчежето е било ясно, че самият кан е предател. Докато отсъства от столицата колобрите, боилите и всички наследници на Бълг-арите обявяват повсевместен бунт в 10-те провинции (комити). За съжаление обаче ядрото на българска армия е все още далеч на западните граници, задържана умишлено там от Борис. Той не е бил глупав и е знаел, че след този акт няма да го посрещнат с почести в Плиска. Всъщност боилите са се били приготвили за безкръвно удушаване – по стар български обичай, прилаган на знатни люде, нарушили закона Торе. Летописецът Зонара отбелязва: “Българите се побунили против своя княз като против отстъпник от бащината чест и слава.” Борис обаче държи един силен коз – на негова страна е мощната византийска армия, специално извикана за случая. С нейна помощ той успява да потуши бунта. Ромеите са и тези, които извършват поголовната сеч на пленените бунтовници. Никой българин не би посмял да замахне с меча срещу колобър. В случая се говори за 52 боилски рода, но всеки род е бил много голям – поне по 100 човека. Така че тук говорим за една масова касапница на жени, деца, старци. Там са били и ромейските свещенници, които са питали поотделно всеки дали се отказва от вярата си. Според историците Борис дълго след това е имал угризения, но римският папа му е дал специална индулгенция с опрощение. (след като Борис му е пратил необходимите дарове да си я купи, разбира се). Точно тогава някой някъде преди да умре изрича Проклятието. А то е жестоко, направено от колобър няма сила, която да го промени. По същество това си е кръвна клетва. Става дума за откреклите се от Вярата – “добро да не видят те и техните наследници до..”?? Според някои тя е за период от време - 1200 год. Според мен е родова, както всяка кръвна клетва върху поколенията, най-вероятно за 20 генерации напред. Има разлика, защото това дава процент на неточност и тъй сме към края му, може да изтича по-рано от 2065г. Краят на тази клетва има голямо значение за нас, защото тогава ръцете на Съвета няма да са вързани, за да са пасивни наблюдатели на унищожението ни като народ.
Борис – Михаил не спира дотук с развихрянето си. Следва декрет, според който всяко село, където се практикува тангрианство хората ще са поробвани, жените продавани като робини, (през три земи), а на капището там ще бъде построяван християнски храм. Толкоз с милосърдието. Падението му обаче не е стигнало докрай. Идва и 889г., когато на трона застава синът му Владимир – Расате. През това време Борис се е оттеглил като монах, но научавайки, че последният български Кан отново възвръща старата вяра с ромейска помощ сваля от трона и ослепява собствения си син. Тук трябва да отбележа, че Кан Расате спазва тангрианската традиция на уважение към баща си, макар да е имал неведнъж възможността да го елиминира и си реши проблема. Борис като ревностен християнин обаче не е имал тези морални задръжки.
За всичките тези заслуги пред България Борис Михаил – ромейски васал е канонизиран от църквата като светец.

След убийството на Симеон, който позволява религиозна свобода на тангрианството и самият той тайно е пратикувал, с идването на изтърсака Петър през 927г. настъпва и пълното минаване в нелегалност на тангрианството. С малки изключения в някои възлови моменти от понататъшната ни история, колобрите не са се намесвали. Така до днешни дни.
Top
gеorgi_nz
Публикувано на: 17.6.2007, 23:17
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 384
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05Преди да кажа нещо - ще помълча 3 минути заради трагедията на Българите.
А после обявявам, че нямам никакви угризения да обезглава и седемтимата от синедриона. Да им събера рептилоидните тикви в чувал и да ги пусна в пещарата Дяволското гърло - от където няма изход.

Зад всичките злини винаги е стоял синедриона - бавно и методично е опитвал стотици хватки, за стотици години подред - дорде успее накрая. И за да успее нищожеството борис-михаил е направил невъзможното, неочакваното, недопустимото и най голямото престъпление - да предадеш цял един народ и няколко десетки поколения подред.
Следва византийско робство за 200 години - неуспешно по отношение да ни притопи.
Следва турско робство ( а за да бъдат организирани , поведени за да дойдат турците е дело на синедриона - от начало до край, описано от М.Варшавски в "Какво са направили евреите за България")
За да се раздели България на няколко царства и да се противопоставят е заслуга на царица Сара - гнусна еврейка, дъщеря на венециански търговец. Таз мръсотия е майка на Иван Шишман - последния предател на нашия народ. Шишман, подобно на Аихман, Вегман , Зигман или каквото и да е друго подобно. Евреина си е верен винаги на своите. И когато е трябвало да си пази столицата Търновград - мадуркото го е нямало никакъв там щото е оччаквал падането на града. И което е станало през 1393 след предателството или по точно помоща на чифута лазар коен. Последното е описано на няколко места , както и от дядо Славейков . Следва 3 години агония до 1396-та кога пада Видинското царство.
Такива ми ти работи са ни се случили тогава. И днес продължават да ни се случват....и ще продължават тотогава докато седим и чакаме някой друг да ни помогне. Вместо да тръгнем и да си спечелим със свещена битка своето, принадлежащото ни - завещаното ни преди хилядолетия от нашия Тангра.
Ден грее!


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
Top
anti666
Публикувано на: 18.6.2007, 10:10
Quote Post
Поклон пред паметта им!!!

Наистина за саможертвата на тези Българи никъде другаде не се говори, няма паметници за тях, в историческите книги бегло се споменава за тях като някакви езичници и толкова. А това е бил елитът на България. За да си представите размера на пораженията, става дума за опит за изкореняване на най-доброто от генофонда на нацията. Това са древни родове, някои от тях от рода Дуло и роднини на обезумелия екзекутор. Бълг-ари, верни, образовани и горди, прекосили половината свят за да се върнат обратно в родината си. И това с един замах на брадвата - унищожено завинаги. Определено има и хора, спасили се (иначе нямаше и да я има България), но ударът е бил наистина съкрушителен за каквото е останало от Бълг-ария. В този момент Яхве е ликувал, а в Синедриона (скрит тогава в Константинопол, зает с подменянето на Светите писания)са вдигали тост за победата над главния си Враг.
Тези дълго скривани от нас събития трябва всеки българин да знае. За последващите трагедии (като логичен резултат от този удар) - падането под ромейско и турско робство има написано тук във форума отпреди;
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...topic=755&st=60
Top
KOLOBAR
Публикувано на: 18.6.2007, 12:32
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 662
Дата на регистрация: 10-November 06Поклон пред паметта им!

Само ще отбележа, че въстаналите 10 области са единствено онези от крайните части на саракта начело с така наречените външни боили. Във вътрешността на държавата населението не се вдига на бунт срещу "лошия закон".
PM
Top
anti666
Публикувано на: 18.6.2007, 15:28
Quote Post
В уточнението става дума за борбата между външните и вътрешни боили. Точно клетвата е в най-голяма степен насочена към вътрешните боили. Темата е много интересна, защото засяга и днешното положение. Става дума за стария хунобългарски елит, който предпочита да запази свободния си начин на живот, далеч от столицата, двора и интригите в него. Те са били ядрото на истинската България, защото са се придържали към древните тангриански традиции. Боилите около Борис обаче започват да водят типичния уседнал градски начин на живот и да се ползват от привилегиите да са близко до властта.
Подобно е и положението в наше време. Ако погледнете, тези които са най-доволни от сегашния статус са гражданите в София, които са свързани с властовите структури и ползват облагите от това. Дори и сега основното недоволство идва главно от външните територии, т.е. от провинцията.
Пропуснах и да отбележа, че след покръстването на Борис в България се изсипват всякакви секти от Византия. Тогава за първи път тук се появяват и еврейски равини, проповядващи юдаизъм под булото на християнство. Мюсюлманските имами също не закъсняват. България за продан - звучи познато, нали?
Top
Биляр
Quote Post


Участник
***

Група: Изгонени
Съобщения: 241
Участник # 929
Дата на регистрация: 15-April 07може ли да те попитам, защо пишеш Бълг-ария, а не България??? може би заекваш писмено или? smil4334ad1724132.gif


--------------------
"?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ??????
PMEmail PosterICQ
Top
anti666
Quote Post
Ами точно за това го пиша, за да започнеш да си задаваш въпроси. След време може и сам да стигнеш до отговора дали за-за-заеквам или е свързано с произхода ни като Балг-Ари. А после може и да ти светне от какво е трябвало да се отрекат тези Хор-а, за да не бъдат посечени. Те са направили своя избор.
Като за начало:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...opic=1040&st=15
Успех!
smil3dbd4e5e7563a.gif
Top
KOLOBAR
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 662
Дата на регистрация: 10-November 06Прав си за положението на саракта тогава. Но не мисля, че всички в София са доволни от управлението. Който е готов да устои на изкушението на властта и е отворил зеници за Истината, може да живее навсякъде. Трябва да има и някой в гнездото с осите, за да може да отвръща нерешителните от пагубния път. Дори и само един човек да прогледне част от мисията на всеки от нас ще бъде изпълнена.
За сектите също си прав. В саракта се появяват много мними проповедници, представящи се за християнски духовници. Идват големи количества евреи, манихеи и несторианци, както и представители на Халифа. Дори последните подаряват на Борис "сарацински книги", както свидетелства папа Николай І в своите отговори до нашия кан.
Изобщо положението ни ставаше много объркано и ромеите изнесоха при нас всички свои боклуци, за да разядат отвътре и без туй обгърнатия ни от гражданска война саракт.
PM
Top
Tien
Публикувано на: 19.6.2007, 14:42
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 133
Участник # 1 005
Дата на регистрация: 15-June 07И какво - излиза, че всъщност всички беди след предателството на Борис идват от едно страшно Проклятие... Това е огромна мощ - не се учудвам че точно Български колобри са владеели такава Сила. Представяте ли си какво ще стане ако такава сила се обърне в положителна за България посока! - да стане Антипроклятие?? А може би сега няма кой да генерира такова нещо??? Не знам, но нещо трябва да се направи, че то ако така върви, до 2065 година няма да са останали Българи...
PM
Top
KOLOBAR
Публикувано на: 19.6.2007, 18:04
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 662
Дата на регистрация: 10-November 06Тиен, Българи ще има винаги, докато Тангра ни посочва Пътя. Друг въпрос е дали самият саракт ще съществува до тогава.
PM
Top
Tien
Публикувано на: 19.6.2007, 20:14
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 133
Участник # 1 005
Дата на регистрация: 15-June 07QUOTE (KOLOBAR @ Jun 19 2007, 06:04 PM)
Тиен, Българи ще има винаги, докато Тангра ни посочва Пътя. Друг въпрос е дали самият саракт ще съществува до тогава.

Дано да е така... В тази връзка си спомням, една от ясновидките, май че Аерена (между многото спам в тяхната информация има и много ценни неща), та тя казва така: Първият народ на Планетата е Българският, ако изчезнат Българите ще изчезне и цялото човечество!
PM
Top
Tien
Публикувано на: 19.6.2007, 20:29
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 133
Участник # 1 005
Дата на регистрация: 15-June 07Ако някой може да направи нещо за да се промени гадното положение в което е човечеството в момента това сме пак ние Българите.

Анти666 спомена за многото секти и религии надошли след покъстването, освен християнството. И сега е същото, но май-процентно всички те най-малко овце успяват да си съберат сред Българите. И не случайно. Опасността от тях (сектите, религиите, ученията, че дори и научните и философски теории) според мен е най-вече в това че конкретизират и раздробяват мисленето и усещането за Великата тайна, за Тангра, за Това, Което Е - щом имаш такава и такава концепция за Бога, значи си такъв, ако е инакава, значи си онакъв. Всичко е парцелирано, етикетирано и класифицирано - и контролирано: "исти" и "изми" всякакви - паразити върху Идеята. За щастие, много хора вече интуитивно разбират че Тенгрианството няма нищо общо с цялата тая гмеж. То е извън контрола на Системата. Това с ученията и религиите и пр. обаче е капан, в който много хора губят много енергия и години от живота си... и захранват сьществуващото положение.
PM
Top
anti666
Quote Post
За мен Саракт отдавна не съществува. Тук дори вече не няма и българска държава, а по-скоро колониална територия, управлявана от небългари. В случая враговете ни са променили стратегията. Преди се целеха в държавата, но България като феникс възкръсваше, защото българският дух беше жив. Дори в най-мракобесните години на турското робство българите са живеели задружно, имали са по много деца и честността е било нещо съвсем нормално. Да не говорим, че са пазели внимателно чистотата на рода, почти не са приемали друговерци. Дори сега при бесарабските българи, чувашите и балкарците са още запазени тези порядки. Ако попитате някой стар човек може да разкаже как хората преди само 80 години са живели честно и къщите по селата не са се заключвали. Сега ударът е насочен в съвсем друга насока. Срещу Духът. Смазваща корупция, измами, злоба, недоверие, простотия. Азис и Биг брадър, наркодилъри пред училищата и мутри – герои на нашето време. Да не говорим за хилядите българки, омъжени за чужденци, чийто деца са загубени завинаги за България. Във всеки българин има искрица от Ден-грее, но тя може да бъде угасена с целенасочени методи.
Въпреки всичко нешата не са загубени, защото има достатъчно Хора, при които тече и обратния процес. Тази искра избуява в пламък. Веднъж разбрал кой си, много трудно може да се угаси това. А като почнат събитията, ще дойде и Лидерът. Не избран от тълпата, а от Тангра. Мисията му е ясна – да възстанови Саракта – дори без да се знае от всички за какво става дума. Защото Саракт трябва да има, за да настъпи обединението на българите. Без Саракт не можем да си изпълним мисията, за която сме се върнали обратно на Балканите. Тиен много точно го е доловила. По този въпрос е писано в една друга тема – за Потопа.

Top
anti666
Публикувано на: 20.6.2007, 14:09
Quote Post
За да завърша с темата Борис 1, за всеки който все още се съмнява че е ромейски васал, ето и един текст от византйиския хронист Симеон Логотет;
"В това време (863г.) в Константинопол се готвеха на война срещу блъгарете, сиреч метежниците, а не срещу царя и християнете, на които искаха да подадат помощ.”
Блъгарете или балагарите (балагури) е името, под което са били известни самите колобри. Оттам самият народ, от който те произлизат, става известен в древността като българи. С две думи, Борис стратегически изпраща българската войска на една безсмислена война далеч в земите на днешна Чехия, само за да може ромейската армия да окупира България в негова помощ.
Top

Topic OptionsСтраници: (5) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020