www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За Борис 1 и болярския бунт


Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За Борис 1 и болярския бунт
Tien
Публикувано на: 21.6.2007, 17:34
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 133
Участник # 1 005
Дата на регистрация: 15-June 07Да, много е важно да разбереш Кой си! Истината! То си е казано че тя ще ни направи свободни, напоследък се убеждавам колко вярно е това! Да си Българин - означава всеки миг да живееш с Истината! Не е толкова лесно колкото звучи, затова нашите са го имали като възпитание още от малки - да яздят, да стрелят и да говорят винаги истината. Това е особено важно сега когато всичко в "обществото" е лъжа и имитация - от това което ядем до това което гледаме по ТВ. Мисля че всеки Българин в един миг ще закопнее за Истината... И тогава...

smil3dbd4e398ff7b.gif Е вярно да яздя не съм пробвала, но пък навремето като карахме военно в у-ще бях доста добра в стрелбата с Калашников smil4334a5a360a6a.gif и много бързо ще си припомня ако се наложи
PM
Top
anti666
Публикувано на: 22.6.2007, 21:59
Quote Post
Тиен, дано не се наложи и жените да участват с Калашници. Макар, че в критични ситуации българкитe редовно са помагали като воини на мъжете си.
Тук пускам една извадка от Кръгове (има ги в Материали), където е отговор на участници тук, които си мислят че оттеглянето в планината не е решение срещу нехуманоидните им ръководители (дивите). Да - не можем, но само ако сме сами. Но кой е казал, че ще сме сами? Ние имаме други работи за оправяне, а после помощта от Аменти ще дойде, уверен съм в това.
" Сразяването на противника в човешки облик е само начало. Отпорът срещу врага от неземната Бездна е хилядократно по-тежък. Колобърите бързат. Угрижени са боилите... Подготовката за големия сблъсък с нехуманоидните подчинители трябва да започне колкото е възможно по-скоро....Маговете пак ще се справят, както винаги са се справяли. Но наложително е първо да свършим със земните им съюзници, с тукашните човекоподобия, с отреклите се от човешкия род, с паразитите в човешки кожи"
Толкова по този въпрос.
А в момента за нас е актуално точно това, което казваш по-горе. Ние сме на този етап, макар че имаме броени години..
"Дълго спа, Тенгрианино! В своя дом заспа, а се събуди бездомен в земята, която твоите деди отвоюваха за теб с меч. Погледни, Тенгрианино, Мечът е още у теб. Вдигни го! Тогава ще се извърши Разделението - на Разумни и на звероиди (ние си му казваме мутри). Зная, че насочвано от необявени източници Разделението е започнало, макар и друга, вредна за нас посока. Но днес ние все още можем да направим своя избор. Днес все още можем! Утре събитията ще бъдат предопределени от днешната ни воля или безволие."

Казано е и за Лидера

"А Водачът ще бъде издигнат от Небесната Вяра и във вените му ще тече кръвта на рода Дуло, към който принадлежал великият Атила"

А ако не успеем...

"Осъдените са екзекутирани, тъмничарите са избити, свободните са поробени. Краят си е отишъл, без да дочака Началото. Помръкнало е Слънцето над Скрития дом, избледняват цветовете на Книгата. Колобърите заспиват, без изобщо да са се пробуждали. Паразити изсмукват последната капка Българска кръв. Чандала тъпчат свещените граници.
Така ще е, ако не го направим иначе!"
Top
Йордан_13
Публикувано на: 27.6.2007, 12:29
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 211
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (KOLOBAR @ Jun 18 2007, 12:32 PM)
Поклон пред паметта им!

Само ще отбележа, че въстаналите 10 области са единствено онези от крайните части на саракта начело с така наречените външни боили. Във вътрешността на държавата населението не се вдига на бунт срещу "лошия закон".

То дори не е "бунт", нито "въстание". Християните почват да го наричат така. Тук става въпрос за изпълнение на свещен дълг пред Ден Грее - сакралното цареубийство чрез удушаване, тъй като с приемането на християнството се разпилява Орендата от Кана и се застрашава целостта и хомогенността на Българската етнична общност - разрушава се Медното гумно. Приема се една вяра от Византия, която е еврейска по произход, и която вече е двуостра, тъй като съчетава негативизма на два народа - този на елините и този на евреите. Това е истината.
Болярите, независимо какви са и откъде са, са в дълг пред Ден Грее да бъде сакрално жертвопринесен Борис Михаил - бившия кан. Някои днес си честват Борис Михаил като Покръстител - тяхна си работа. Всъщност тезата, че така нареченият Покръстител е създал българската нация каращисвайки няколко народа е повече от нелепа и смешна и много добре обслужва евреите и комунистите. И най-вече, в същността си е неверна!
Жалко, че те не успяха, да удушат Борис Михаил, но ние днес сме твърдо решени да издигнем Орендата отново. Само така може да се възкреси свещения Саракт.
PMEmail Poster
Top
Tien
Публикувано на: 27.6.2007, 13:05
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 133
Участник # 1 005
Дата на регистрация: 15-June 07Да, наричат го бунт или въстание защото "Победителите пишели историята", Ами да си я пишат тия "победители", да си я четат и да си я живеят тази сбъркана история. За нас остава да направим Истинската история!
PM
Top
Nemski89
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 41
Участник # 641
Дата на регистрация: 28-October 06QUOTE (anti666 @ Jun 17 2007, 03:05 PM)
Един скромен опит за анализ на онзи драматичен период от 863 до 889г., когато на практика е унищожено могъществото на България след едно от най-коварните предателства,

А ти за този от аватара ми чувал ли си?
Боже Господи престанете вече с тия ИДИОТЩИНИ,християнството както и всяка друга религия си има свои недостатъци заедно с добрите си страни с това съм съгласен.Изповядвайте каквато религия искате не ви натрапвам вижданията си,но това твърдение беше толкова глупаво,че не мога да се сдържа да не го коментирам!

Искам anti666 да ми отговори само на един единствен въпрос:Как България щеше да просъществува заобиколена от християнски държави?Щяхме да воюваме на всички фронтове и да ги побеждаваме през вековете до един винаги ли?

Щяхме ли да отблъснем ромеите,унгарците,русите и сърбите ако бяха решили да си поделят територията на държава,която смятат за по-низша от тяхната заради религията и да ни нападнат по всички граници?

Като искате бъдете тенгриани,ваша работа,но помислете реално преди да правите такива глупави генерализации..


--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?
PMEmail Poster
Top
Запознат
Публикувано на: 30.6.2007, 10:06
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 3-November 05QUOTE
Като искате бъдете тенгриани,ваша работа,но помислете реално преди да правите такива глупави генерализации..

Тези думи са глупави! На вас христиените май не ви се удава да мислите и анализирате събитията сами, че се налага да повтаряте като папагали, фрази заучени от форуми и телевизии!

В момента времената на са по различни от тогава. Ясно е че други сили искат да ни променят, така че отново да сме техни роби. Както едно време. Немски, ти съгласен ли си да целунеш талмуда и да приемеш юдаизма, за да си нямаме проблеми с чифутите? В името на мира? Да се спре с геноцида вече, а?
И от къде накъде ти можеш да кажеш, какво е щяло да стане, ако не сме приели християнството. Да не би да си пророк някакъв?
Този, който убива от своите за да налага чужда религия, какъв е, да ми отговориш?
PM
Top
Pirov
Публикувано на: 30.6.2007, 18:58
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 25
Участник # 966
Дата на регистрация: 17-May 07Ще ви попитам само едно нещо:

Вие наистина ли вярвате в тези неща които си ги измисляте, и ако да, как постигате това?
PM
Top
KOLOBAR
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 662
Дата на регистрация: 10-November 06От гледната точка на ромеите си е било точно бунт, както и за папа Николай І. Но за сакралното приношение на Кана си прав. То по принцип отдавна е трябвало да бъде одушен след загубените войни срещу ромеи и славяни(Сърби и Моравци) и сушата.
А за враждата между християните и тенгрианите - братя, проявете малко търпимост! Не случайно България дълго време е била една от най-веротърпимите държави и в нея е имало и последователи на Тангра, Аллах, Яхве и Христос. Всеки има правото да вярва в каквото и да е стига да не вреди на останалите и да не разлага държавата. Ако постоянно се сражаваме помежду си няма да можем да се пазим от външните врагове - А тях ги има в изобилие.
PM
Top
Nemski89
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 41
Участник # 641
Дата на регистрация: 28-October 06QUOTE (Запознат @ Jun 30 2007, 10:06 AM)
Немски, ти съгласен ли си да целунеш талмуда и да приемеш юдаизма, за да си нямаме проблеми с чифутите? В името на мира? Да се спре с геноцида вече, а?


Не,разбира се smil4334aa44c7e89.gif евреите можем да обезвредим и с много други средства.А положението в България при Борис не е било с няколко различни изхода.

QUOTE
И от къде накъде ти можеш да кажеш, какво е щяло да стане, ако не сме приели християнството. Да не би да си пророк някакъв?

Никакъв пророк не съм,опитвам се да мисля логично и да си пресъздам цялата ситуация тогава.Християнските съседки са можели преспокойно да нарушават мирните договори с България,защото ние не сме полагали клетва в Христос при подписването на споразуменията.Добави и земетресенията,които са люляли Балканите тогава,лошата реколта и гладуването на народа,бездарността на Борис I като пълководец(4-5 войни води и нито една не печели) и мисля,че ще ти стане ясно каква щеше да е картинката по-нататък(той управлява още 20-30 години след като покръства народа-предостатъчно,за да се нахвърлят ромеите и свещената римска империя на слаб съсед и да му откъснат огромни територии).

QUOTE
Този, който убива от своите за да налага чужда религия, какъв е, да ми отговориш?

Избиването на толкова много представители на аристокрацията ни действително не е приемливо това не го одобрявам.Добре поне,че разбунтувалите се селяни пуска да си отидат по домовете им.
Тук едва ли не се опитвате да демонизирате всички християни.Никой няма да ви пречи да бъдете тенгриани,но недейте обижда другите религии,които Българи изповядват-ще гледат на движението както вие гледате на някой,който обижда тенгриянството.Не стига,че националистите вече по толкова признаци се разделиха на групички и се псуват,само по религия остана да се разцепим.


--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?
PMEmail Poster
Top
antijew
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.Бъди конкретен,а не просто така да се намираме на приказка.
Аз досега не прочетох никаква обида към никого.Незнам що така ти се обиждаш безпричинно.
Гузен ли си нещо?Кажи!
И пак казвам бъди КОНКРЕТЕН.
Пример:Този с този текст така и така ме обиди и не е прав,защото....
smil4334abded4493.gif


--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Top
Astronomer
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 196
Участник # 784
Дата на регистрация: 28-January 07Това че другите съседи са били християни по никакъв начин не може да ни принуди и ние да станем християни. Евреите защо са си запазили религията, а ние да не можем? Религията не била възприемана като самоцел, а като политическо средство. Да не говорим колко "жалка" е идеологията на християнството. Аз мисля, че всеки тенгрианин(забел.) трябва да обича и да е привързан към земното, а християнството презря тялото, отрече всичко земно, плюя аз на такава идеология. Колкото е важен духът, толкова е важно и тялото !

Това съобщение е редактирано от Запознат на 2.7.2007, 17:45
PM
Top
Иван
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05QUOTE (Nemski89 @ Jul 2 2007, 03:31 PM)
Тук едва ли не се опитвате да демонизирате всички християни.Никой няма да ви пречи да бъдете тенгриани,но недейте обижда другите религии,които Българи изповядват-ще гледат на движението както вие гледате на някой,който обижда тенгриянството.Не стига,че националистите вече по толкова признаци се разделиха на групички и се псуват,само по религия остана да се разцепим.

Говори се за конкретната личност Борис и се показва какви конкретни пагубни за България последствия има дейността му. Говори се за конкретна идеология - християнство, която е в основата на пагубното въздействие. Не може един човек да се почувства обиден нито от действията на Борис, нито от това, че иеологията християнство е такава. Ако нещо го отблъсква - нека не постъпва като Борис или нека не се свързва с противни идеологии.

Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?
Борис сам се е демонизирал. Днес няма какво да се обиждаме от фактите - казваме истината, вземаме си поука и продължаваме нататък. Ти, Немски, каква поука си взе?

По фактите. Много се плямпа за положението тогава със съседите, религията им и пр., но това е все хляб за историците. Много думи, никаква поука, никакъв резултат. Нали Кубрат още беше Християнин? Както и други от Дуло. Вие представяте ли си въобще, какво означава това?! Означава, че режимът въведен от Борис няма нищо общо с онова, приетото от Кубрат. Защо не е удушен Кубрат след като е бил Християнин, а?
Християнството е излязло от България. Тук е Йерусалим, тук е Витлеем, тук е Йоан и Христос - в това се съмняват само днешните християни, които са завити под юргана. Жал ми е за тях. Жал ми е, защото те са едни от нас и не знам как да помогна да разберат.
PM
Top
Nemski89
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 41
Участник # 641
Дата на регистрация: 28-October 06QUOTE (Иван @ Jul 3 2007, 08:02 AM)
Къде тук е направен опит за демонизиране на всички християни?

QUOTE
Nemski89,само не можах да разбера кой те обиди.

Ами за пореден път християнството ви стана виновно за всичките проблеми при Борис.Не,че съм някакъв религиозен фанатик,дето ходи с библия в ръка,но все пак не е приятно да четеш такива неща.Че е бил бездарник като пълководец си е ясно,но да казвате,че ромеите с християнството му промили мозъка нарочно да прати воиските в Чехия,за да можела източната римска империя да ни окупира земите е абсурдно(anti666).И по принцип във форума винаги християнството се плюе при всяка възможност.

Ако искате движението да разшири влиянието си и да установи връзки с другите националистически движения(не партии) най-малкото не трябва да разделяте Българите на религиозен признак и да ги отблъсквате като им обиждате религията.Има много националисти християни,които също толкова милеят за България,само ако се обединим всичките ще имаме някакво влияние в държавата.


--------------------
"????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????." ??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?
PMEmail Poster
Top
Ахинора
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 108
Участник # 824
Дата на регистрация: 18-February 07QUOTE (Tien @ Jun 19 2007, 08:29 PM)
Ако някой може да направи нещо за да се промени гадното положение в което е човечеството в момента това сме пак ние Българите.

Анти666 спомена за многото секти и религии надошли след покъстването, освен християнството. И сега е същото, но май-процентно всички те най-малко овце успяват да си съберат сред Българите. И не случайно. Опасността от тях (сектите, религиите, ученията, че дори и научните и философски теории) според мен е най-вече в това че конкретизират и раздробяват мисленето и усещането за Великата тайна, за Тангра, за Това, Което Е - щом имаш такава и такава концепция за Бога, значи си такъв, ако е инакава, значи си онакъв. Всичко е парцелирано, етикетирано и класифицирано - и контролирано: "исти" и "изми" всякакви - паразити върху Идеята. За щастие, много хора вече интуитивно разбират че Тенгрианството няма нищо общо с цялата тая гмеж. То е извън контрола на Системата. Това с ученията и религиите и пр. обаче е капан, в който много хора губят много енергия и години от живота си... и захранват сьществуващото положение.

И щом става дума за секти, аз бих поставила следния въпрос: Известно ли е на някого в тангрианството да са съществували секти?Май въпросът е риторичен.На мен поне не ми е ивестно подобно явление. Следва другият въпрос: Защо в християнството и исляма има секти? Според мен,защото юдеите така са написали свещените книги и за двете религии,че да има спорни текстове,които да срещат различно тълкувание,т.е. да объркват четящите. Лично аз съм чела Библията много бавно,връщала съм се и т.н.,също и немалка част от Корана-от чисто научен инерес. За мен това са книги-близнаци. Фактът,че в Тангрианството няма секти,лично за мен означава,че тук всичко е ясно и няма нужда някой да тълкува написаното.Защото тълкуването е човешка направия,а колкото хора,толкова мнения. А вярата е божественото у човека.Тя няма нужда от тълкуване.
И какво излиза? : че единствената обединяваща българите сила под едно знаме е Тангра - един бог,една вяра,един закон. Ето от това се страхуват нашите врагове. Затова така воюват срещу завръщането на Тангра.
PM
Top
tankista
Quote Post


Участник
***

Група: Изгонени
Съобщения: 168
Участник # 258
Дата на регистрация: 19-February 06Какви са доказателтвата за съшествуването на такава 1200 годишна клетва? Къде е записано това.


--------------------
User posted image
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020