www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За Борис 1 и болярския бунт


Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За Борис 1 и болярския бунт
Йордан_13
Публикувано на: 28.7.2007, 10:09
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ Jul 27 2007, 03:56 PM)
И за да приключа по тази тема бих искал да коментирам и това... "Като искате бъдете тенгриани,ваша работа"
Обаче не е само наша, но и йодейска. Защо например тангрианството не е признато като официална религия в България? Тук има всякакви - йодеи, мюсюлмани, дъновисти, йеховисти, дори наскоро май и сатанисти поискаха статут. На като става дума за исконната българска Вяра - не може. Има там една дирекцийка по вероизповеданията - нека някой да опита да регистрира при тях Тангрианството да видим какво ще стане. Как ще се водят репресии после? Нали има харта на правата на човека, подписана и от режима, незнайно защо нарекъл се български. А веднъж отприщи ли се водата, няма спиране. Страх лозе пази. Така че не е само наша работа!
И още. Тук имаше една тема "Нещото". За съжаление явно този прклет период от Борис, дето се влачи близо 1200 г. още не е свършил. Но може би авторът на темата след като е пак тук би могъл да хвърли малко светлина. Защото сме към края на този период, а трябва и време да се подготвим за Деня, в който България отново ще е на българите!

Според мене регистрацията на Тенгрианството като религия, ще е радикална грешка от наша страна. Това ще го нареди като една от многото религии, които днес съществуват в България и ще го обезсмисли. А то самото е много повече от религия - то е култура, вяра, мироглед, вътрешно откровение - Българина, който живее Бога.
Всъщност регистрацията на извечния, изначалния вътрешен свят на Българина като религия ще е типично поюдейчване.
Тенгрианството трябва да се събуди вътре в Българите, защото то е вътре във всеки Българин, скрито и дремещо. И така, както камъкът е притиснал тревата под него, така, когато го махнем, тревата се изправя и избуява. Ние нищо друго не трябва да правим - просто да отвалим камъка!
Пример за тези мисли, е онова момиче, което рече, когато видя издялания в камъка знак: "Тангра, аз много го почитам"! След това, ще го почитат децата й по този начин и по този начин Завръщането на Тангра ще достигне своята Цялост и Пълнота.
Няма нужда от безсмислени регистрации, които впосле да създадът бесмислени институции, дърления за пари и нова ненавист между Българите. В душата на Българина стои Тангра, да махнем камъка от нея!
PMEmail Poster
Top
Eлтимир
Публикувано на: 28.7.2007, 11:10
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Първият конфликт между Цветомир Йолов и неговата групичка от една страна, и нас, които създадохме този сайт беше неговото намерение за регистрация. Тогава му казах: не ние трябва да се регистрираме пред окупираната от чужденци държава, а тя, държавата трябва да се регистрира пред нас. Йордане, по този въпрос ние с теб мислим еднакво. Нито Движението, нито Тенгрианството трябва да искат признание от страна на управляващите нищожества. И наистина, защо да регистрираме нещо, което носим в душите и сърцата си? Нима ще позволим на някой друг, освен на нашия Създател, на Отлюченото Небе, на Греещия Ден да регистрира нашите души?


--------------------
PM
Top
anti666
Публикувано на: 28.7.2007, 12:02
Quote Post
Далеч съм от мисълта за регистриране. Точно затова написах и дирекциика по вероизповеданията. Това означава признаване на една институция, управлявана от масони и комунисти. С какво удоволствие само биха завели номер, прошнуровали и прономеровали "молбата", а после биха мотали всичко това до безкрай. Става дума за друго, поне за едно признание или реабилитция да го кажем и то не от мастити инстанции, а от хора на държавна или обществена длъжност, които все още се чувстват българи. Все пак вярвам, че има такива. До този момент няма нищо никъде написано, освен в умишлените разработки на масонската фондация Тан-ак-ра
Top
anti666
Публикувано на: 10.10.2011, 17:13
Quote Post
QUOTE
Симеон Логотет
"В това време (863г.) в Константинопол се готвеха на война срещу блъгарете, сиреч метежниците, а не срещу царя и християнете, на които искаха да подадат помощ.”

QUOTE
"Всяко село, където има капище и практикуват старата вяра да бъде унищожено, а жителите му, продавани през девет земи в десета като роби"
"Закон за съдене на людете", чл. 1 от княз Борис-Михаил, 865г.

Оказва се, че ромейският император Михаил III, чието име приема нашия канонизиран "свтец" Борис, си е бил евреин. Неслучайно след унищожаването на Саракта в България се въвежда робството. Нещо непознато за българите в хилядолетията си. Този изрод Михаил III произхождал от еврейската Аморионска династия. Която ужким била приела християнството. Затова тук говорим за юдеохристианство и византийско фанариотство. Фактът, че главният приятел на Борис-Михаил е евреин обаче е нещо ново, макар да не ни учудва.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 10.3.2014, 21:54
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06По Канал 1 некви титулажи обсъждат Борис Михаил и са поканили некакъв счупен параславен поп, който нарече Тенгрианството "лъжлива духовност". Всичко извън Христа било "лъжлива духовност". Тоя ще го обеся лично, и ще го турна в скална гробница, и ще го чакам три дни, за да възкръсне. Ако не възкръсне, че го фърля на чакалите.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Свети княз Борис обаче е първият български владетел, който си е дал сметка, че не придобитите нови територии, а вътрешното единство, културата и духовността са силата на народа и тази спойка, която е залог за неговото бъдеще", каза президентът в приветствието си към гостите на празника, който се провежда на територията на Националния историко-археологически резерват "Плиска".

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/05/02/e...hteto-ni.224290

=====================================================

акай сега да те подхвана Плювньо - все едно вътрешно единство, култура и духовност не е имало при великите ни канове преди нефелното князче Броис Михаил;))) Нещо повече, когато се прави бунта срещу действията на Борис Михаил за въвеждане на християнството, той се прави от гледна точка на древният ни Тенгриански закон - кан изменил на държавата, изменил на Вярата, похабил Орендата, което е най-важното: смърт чрез удушаване, защото казват: "ТИ НИ ДАДЕ ЛОШ ЗАКОН". Можете ли да си представите каква е била огромна разликата между Тенгрианството и Християнството. Все едно да смениш кон за кокошка! ЛОШ ЗАКОН е християнството за предците ни. Та, тогава аз не знам за какво вътрешно единство, говори Плювню, след като Колобърският Съвет е издал смъртна присъда за разпиляване на Орендата и погазване на Вярата ма Борис Михаил! Какво отговаря на Борис Михаил прочутия папа, след избиването навъстаналите срещу ЛОШИЯ ЗАКОН:

"Но това във всеки случай не е извършено без грях и не е могло да стане без вина от ваша страна, щом като поколението, което не е участвало в замисъла на своите родители и не е било изобличено, че е вдигнало оръжие против вас, е било изклано невинно заедно с виновните... Обаче защото вие сте съгрешили по-скоро от ревност към християнската вяра и от неведение, нежели от друг порок, вие добивате от това опрощение и милост по благоволението на Христос, щом последва от ваша страна покаяние.”

Обърнете внимание на последните редове. Затова за предците ни Християнството е ЛОШ ЗАКОН: "Обаче защото вие сте съгрешили по-скоро от ревност към християнската вяра и от неведение, нежели от друг порок, вие добивате от това опрощение и милост по благоволението на Христос, щом последва от ваша страна покаяние.”
След ослепяването на Расате, Борис Михаил, (уж монах) слага на трона константинополският възпитаник Симеон, пререждайки брат му Гавраил, което е явен жест към Източната Римска империя. Държавата при Симеон дължи своето могъщество не на Християнството, а на инерцията, оставена от старата държавна система основана на Тенгрианството. Искате ли силна държава, трябва да имате Тенгрианство. Това е голата истина, а не : "Има православие, има България". Това е абсолютно неверно. Само Тенгрианството може да върне старата Българска държавност и да направи България Велика. Тогава никакъв ЕС, никакъв СССР не ни е нужен. Факт е, че след Симеон започва брутален упадък на България и ние виждаме резултата - подмяната на древната българска държавна система, с такава по източно-римски (християнски образец) води до две много тежки робства и загуба на държавност. Не говорим за безбройните дворцови преврати, интриги и несигурността на трона, за когото, започва да има многобройни претенденти, болярски завери, династическите бракове, чрез които многобройни змии започват да пълзят в леглото на всеки един владетел. Всичко това унищожава държавата. Накратко: искате силна Българска държава, забравете за Борис Михаил! Иначе, ще си имате такива като Гоце ага, Плювню Чехлев, от когото дори жена му се оказа и куп други недоразумения. Да не говорим, че държава няма да имате.
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Юдомасоните са захванали една много коварна игра. Капут Бареков си прави кампанията с някаква пародия на седмолъчицата. Плевника пък тръгнал в Плиска да рекламира един от най-големите изроди в българската история, Борис-Михаил. И що в Плиска, нали онзи я мести неслучайно в Преслав? Там да се влачи Плювно, заедно с ДС поповете си. Плиска е 'езическа' столица. Там, до Мадара са определили колобърите, че ще е гумното на Саракта - там е построена столицата.

Казваме ви, докато тоя кръволок Борис-Михаил се води "светец" за това че е унищожил Саракта - дотогава ще е в сила Колобърското Проклятие. И българският народ добро няма да види. Плевника не го мислете, друг е неговия господар
User posted image
PM
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06QUOTE
Държавата при Симеон дължи своето могъщество не на Християнството, а на инерцията, оставена от старата държавна система основана на Тенгрианството. Искате ли силна държава, трябва да имате Тенгрианство. Това е голата истина, а не : "Има православие, има България"

По това време ромеите се жалват, че като подписвали договори с българите, предците ни още обръщали конско седло и се клели в двуостър нож палешник. По този повод напълно психясалият Михаил (обявил се за княз-васал на кръстника си, император Михаил) заплашвал Симеон, че ще последва участта на брат си. Аз смятам, че на Симеон въобще не му е пукало за гръчетата, просто си е траел, докато ги смаже и си върне Бизант (Константинопол).
Вече епилептика и узурпатор Петърчо довършва делото на погръчения си дядо и логично България скоро изчезва като държава. Заедно с измислената им столица Преслав.
А на това "Има православие - има България", да попитам. Къде беше България 180 години в XI-XII век? Нали е имало православие, все пак гръчетата не са будисти - и църкви е имало. И фанариоти е имало, да горят български книги по манастирите и богомили на кладите.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Искам да поздравя всички именници с името Борис. Първом ще кажа, че вчера (денят посветен на Борис Михаил) не е денят на името ви и То (името ви) не идва и не се определя от това на васалният на Константинопол княз Борис Михаил. То идва от името на великият алп Барс ( Барыс)

"Могучий алп Барыс,
Который в гневе
Мог убить только взглядом,
Был простодушным дивом. " ('Сказание за дъщерята на Шан")

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 3.5.2014, 1:37 )
Юдомасоните са захванали една много коварна игра. Капут Бареков си прави кампанията с някаква пародия на седмолъчицата. Плевника пък тръгнал в Плиска да рекламира един от най-големите изроди в българската история, Борис-Михаил. И що в Плиска, нали онзи я мести неслучайно в Преслав? Там да се влачи Плювно, заедно с ДС поповете си. Плиска е 'езическа' столица. Там, до Мадара са определили колобърите, че ще е гумното на Саракта - там е построена столицата.

Казваме ви, докато тоя кръволок Борис-Михаил се води "светец" за това че е унищожил Саракта - дотогава ще е в сила Колобърското Проклятие. И българският народ добро няма да види. Плевника не го мислете, друг е неговия господар
User posted image

Мисля, че вчерашната проява на Плювню е доста премислен "жест" към нас. Определено е към нас, с поругаването на Плиска с присъствието на това нищожество, което не може да носи дори чехлите на жена си.
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Абсолютно същото усещане имам и аз. Плевника обаче няма толкова акъл, други са му подсказали къде да иде. Смисълът на жеста им към нас е "Говорете си каквото щете, връщане назад няма. Ние сме направили вече цивилизационния ви избор. България цивилизовано ще я изличим от земята и вашият Бог няма да ви помогне".

Ако Плевню се беше завлякъл в Преслав, където логично трябваше да бъде, понеже е избран от Борис за столица, смисълът нямаше да е същия. Защото тази столица просъществува като такава по-малко от 80 години. Благодарение точно на този "цивилизационен избор", който цариградският синедрион прави, за да унищожи омразното Гумно.
PM
Top
18j
Публикувано на: 14.5.2014, 14:17
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 136
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11За Плиска сигурно сте прави - вярно че символиката на мястото е доста определяща. Като бях там на посещение се падна дъждовен ден. Извън лошото време при обхождането придобих тежкото вътрешно усещане че това е 'прокълнатата ни столица'. Чисто интелектуално погледнато за мен е простотия и невежество да организираш там конференция на държавническа или духовна тема.
Но плевела си е примитив и олигофрен така че не ме учудва. Но погледнато като сигнал от чуждите анализатори на плевела /от анал не от анализ :-/ - то си е точно така - демонстрация на безпределната им наглост.
Иначе отдавна съм на мнение и съм го писал и друг път - докато не се отхвърли наследството на Борис-Михаил в исторически план и да се скъса с васалната държавническа традиция която тоя поставя - българите ще страдаме. Той самия плевел е горд наследник на тези традиции. Кога един еврейски помак щеше да може да прави друго в България освен чукане на камъни ако не беше Борис-Михаил.. И всичко започва от свалянето му като светец от българската патриаршия. Това е тежък обществен дебат, който може би е време да се повдигне най-накрая и то на висок глас.

Отново наглостта и простотията на нашия враг е в основата на това което трябва и ще се случи за да падне тяхното царство в калта. Ясно е че освен материален техния гнет е и духовен. Всъщност робството на българите е първо духовно и после се налага като реално чуждо влияние в държавата. Първо събарят духовните устои. Което е показател и как ще се справим с тях. Досега опитите за отхвърляне на чуждото влияние са били съсредоточени в свалянето на дадена светска власт. Грешка която води до цяла серия неуспехи. Като не унищожиш обаче духовния паразит който смуче от нацията - всички битки са безпредметни и постигат временни успехи. Той паразита отново насмуква сила от държавното тяло и пак се връща по-силен. Именно с громенето на паразитните влияния бяха свързани и някои скорошни успехи срещу врага в духовната сфера. Те са една от причините за паническия страх обзел върхушката. Най-вътрешните от тях знаят че вече усилено се късат връзки градени със столетия които изсмукваха силите на нацията. И тази изява на плевела със сигурност е опит за подсилване на булото което е хвърлено върху точно този аспект от духовността на българина - това е християнството и неговото възникване в България. Но стига толкоз.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
anti666
Публикувано на: 28.1.2016, 12:07
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Една добра статия на историка Иван Петрински. Доживяхме и официоза след толкова години да кажат неща, които сме писали преди 10 години.

Голямата тайна на Антихристиянското въстание
Потушавайки бунта с отчаяна жестокост, княз Борис-Михаил се е борил, за да запази живота си и престола
"Ако обаче Антихристиянското въстание от 866 г. е толкова масово, както го показват изворите, то как княз Борис-Михаил успява да го потуши; дори с лекота, според внимателно отредактираните още в тяхното съвремие извори. Потушаването на въстанието е всъщност най-голямата тайна в тези събития; обясненията на изворите за чудеса, свещи и 48 сръхчовеци съвременният здравомислещ българин няма как да приеме."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ние сме го писали отдавна как е станало, но Петрински това или не го е чел или е пропуснал да го отбележи. Също годината на погрома е 865, а не 866г.
QUOTE
Симеон Логотет
"В това време (863г.) в Константинопол се готвеха на война срещу блъгарете, сиреч метежниците, а не срещу царя и християнете, на които искаха да подадат помощ.

Петрински пропуска и да спомене за Проклятието и Забранените години, но това вече е друга тема, а и не отговаря на възгледите му като учен и атеист.
PM
Top
Марин
Публикувано на: 30.1.2016, 15:20
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 114
Участник # 3 408
Дата на регистрация: 30-April 11В интернет пространството на балканския изсраел (снимката по-горе на Резилдента Плевелиев е повече от показателна) от години се рекламират предсказанията на Слава Севрюкова. Христо Нанев пише, че са нейни. Може и така да е. Понеже темата е за "светецът" Борис, мисля че е подходящото място да се пуснат някои цитати. В книгата "Прозрения. Свръхфеноменът Слава Севрюкова", четем следните хвалебствия:

"Княз Борис е прозорлив държавник. Приема учениците на Кирил и Методий, за да превърне страната ни в духовно средище на огромното сла­вянско море. Така младата по негово време Бълга­рия се нарежда сред водещите в тогавашния свят. Стратегически мост е между източната и западната култура.
Последователите на първоучителите въздигат духа на българския народ. Апостолски му помагат за чистене натрупаната със столетия карма, въвеж­дайки го в смирение и богослужение.
(Докато разказва това, лицето на пророчицата е озарено от светлина.)"

"Княз Борис цели да заглуши асимилира­щото влияние на Византия. Благодарение далновидността му, приелата християнството България успешно се конкурира не само със силата на меча, а духовно и културно с ненавистната си съседка."

"Княз Борис преобразува славянобългар­ския етнос в здрава сплав от просветени напредничави люде. Подготвя се народът, с който синът му Симеон ще осигури величието на държавата. И, стигнал до стените на величавия, недосегаем дото­гава Константинопол, с гордост и достойнство ще забие копие в градските му порти.
Вярно, завоеванията на славния цар се дължат на силата на меча. Но многократно повече на про­зорливостта на Духа.
Срещата на княз Борис с учениците на Кирил и Методий събира извисени духовни водачи с изпреварил времето си свръхнапредничав дър­жавник. Това въздига българската мощ.
Славен акт. След него племето ни никога вече няма да е сляпо и глухо. Ще получи път към Истината. Защото тя е глобалният език..."

"Княз Борис - обхваща ни с ведър поглед - от началото на властването си е дълбоко вярващ християнин. Приел от душа новото учение, по-къс­но го въвежда като официална религия не само да обедини славяни и българи в единна сплав. Дълбо­кото му вътрешно убеждение го превръща в духо­вен пастир за народа. Надарена личност, на много високо духовно стъпало."

"Ако, създавайки славянската азбука, Кирил и Методий постигат безсмъртие, Борис I прави това с официализирането на християнството.
Покръстването на народа, според прорицателката, е повече от политически акт. Мощен съзидателен взрив в развитието ни."

"Борис I - заявява тя - не носи кармична вина, защото го прави в името на доброто и на Вяра­та. Дело, подчинено на светла мисия - с покръст­ването да издигне духовните вибрации на народа си и да го изведе на световния хоризонт."

"България оцелява в хилядолетни изпитания, благодарение на вяра и писменост. Княз Борис е свързан с двете."
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 30.1.2016, 15:31
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Е, какво друго да каже, Христо Нанев- баба Славка? smil4334ad1724132.gif Според нас, България по неговото управление слиза под хоризонта, не над него smil4334ad1724132.gif Според мен, докато не се свалят в wav и mp3 формат записите на Слава Севрюкова, само тогава можем да кажем, че тя или Ванга е казала това или онова. Това "Христо Нанев каза, че са на Слава Севрюкова" няма как да се приеме за достоверно. Христо Нанев може съвсем спокойно да спекулира. Ванга и Севрюкова отдавна не са живи и всеки може да говори от тяхно име и д аим слага думи в устите. Само аудиозаписите ще покажат истината. Ако има такива...
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020