www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За Борис 1 и болярския бунт


Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За Борис 1 и болярския бунт
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06България оцелява в хилядолетни изпитания, благодарение на вяра и писменост. Княз Борис е свързан с двете
Toва е писано от некой върл ристиенин, понеже им е любимата дъвка. Но преди Борис-Михаил е имало България, както и много преди християнството. Според Дагфар Тарихи, хилядолетия преди Христа. Така че не е Борис, който създава съвременната Дунавска България, а кан Аспарух, който преди да умре, произнася молитвата с "Един е Тангра", както Гаази Баба го пише в Летописите.
И другото, малко след ромеизирането през Х век, логично падаме под византийско робство. Понеже ромеите също са християни, какво тогава ни е опазило като народ?! Явно не е християнството, иначе да сме се претопили с византийците.

Йордан е прав като казва, че докато не го чуем от самата Слава Севрюкова или Ванга - няма как да сме сигурни, че е на 100% автентично. Специално за Ванга, филма на Тома Томов е най-точен, защото можем да я чуем самата нея.
https://www.youtube.com/watch?v=h1C2yK__exw
Във филма Ванга казва, че е преродена от древен Египет. Просто няма как поповете заради тия приказки да я канонизират както Борис I Българоубиец.
PM
Top
MESALINA
Публикувано на: 14.1.2018, 14:45
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 13
Участник # 42 653
Дата на регистрация: 15-November 17зашо Борис-Михаил оставя на престола третия си син, Симеон, а не вторият му син Гаврил. Гаврил само си седял и гледал мирно как са му прескочили правото да царува? И тук никакъв коментар не съм намерил в учебниците. Всличко ми изглежда без всякаква логика
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 15.1.2018, 19:11
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06В "Нариман тарихи" има доста интересна фактология за тези трагични времена от края на IX век, които я няма никъде другаде. Проблемът е, че така не се намери някой да преведе и оформи текста.

Така че на нас ни писна да подаваме като на бройлери готова информация и на никой да не му пука. Съжаляваме, дали сме ти насока къде да търсиш, успех в търсенето! Аз лично "Нариман Тарихи" нямам намерение да го превеждам.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Борис не е вече Баръс/Барс, той става Михаил, Борис Михаил, признава ромейският император над него. Затова "Освободи Враговете ни от нашият Път". Нашият Път е всичко, в него, дори своите са преходност и когато тази преходност те убива, значи те вече, не са свои. Не може, своят, да те убие smil4334ad8a149e0.gif На християните им се ще, Борис да е нещо велико, но за тенгрияните, той е нещо като Сатаната за християните, хахахахахха ... Та, на въпросът, как ще бъдат освободени враговете, ние, тенгрияните, веднага няма да тръгнем да вадим меч, защото мечът, един път изваден от ножницата, трябва да бъде употребен в люта сеч с презумцията за справедливост и истинност, затова ще изчакаме Съдбата да извади своят! За да може, после да кажем: "Българите строиха много добрини на християните, но християните, не им отвърнаха със същото, но Тангра Вижда!" Над мечът на Съдбата е "Окото на Тангра", да се изразя лаично и вулгарно...

От Борис и след Симеон, нататък, вече, всички наши управляващи, независимо какви са, славни или неславни, добри или лоши са вече "михаиловци"! И това го виждаме днес във фактът, че нито един от тях не ражда идеята за собствената си национална независимост и държава без опекунството и санкцията на "Големият Брат", независимо кой ще играе тази роля. Имперското, държавното мислене, не е мислене под крилото на "Големият Брат". Така може да имаш имение, графство, кантон или бейлик, както го наричат волжките българиsmil4341944e6b0c8.gif, но не можеш да имаш Държава!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Истината е, че Борис Първи много добре познава тенгриянството, от което сам се е отрекъл и е предал като Бащина Вяра. Но това не му пречи, изключително спекулативно да го ползва за своите политически цели, а през останалото време, винаги да го предава опирайки се на Източната римска империя, за да управлява България! Оттогава както се вижда, нататък сме все така, управниците ни са същите "Борисмихаиловци", т.е. силно външно зависими управляващи!
Вярата в алпа Иджик Алабуга, който е наистина древнобългарският предтеча на еврейският Иисус не е чисто Тенгриянство, това е вера в един алп, т.е. само в една от многобройните вибрационности и образи на Вечното Небе! Още повече, че българският спасител е много древен и българите отдавна нямат нужда от Мешиях и неговото Спасение, нито от "Помилуй мя, Господи!". Живей с Тангра, Живей във Вечното Небе и за теб не е нужно Спасение!

=========================================================
Нариман Тарих, част 5, стр.19.
Хакан-бекът Арслан на първо време бил изключително зает да се бори с християнските вълнения. Едва успял да отслаби християнското влияние, да утвърди на киевския трон верния на Хазария Йолъг Салахби (Олег II, 882 г.) и да въведе в Кара-Саклан (Украйна) маджарските българи и хазарските войски отново взели да нападат Кара-Бурджан (Дунавска България). Този път начело на набезите били маджарите, а себерите по принуда им помагали. В 889 г. Борис, който бил доведен до отчаяние от набезите, се подчинил на Хазария и отстъпил трона на хазарския фаворит - сина си Маламир. През 894 г. с поддръжката на Византия Борис свалил сина си Маламир от престола и дал властта в ръцете на другия си син - Симеон (Шамгун). В отговор на това Арслан насочил двамата Арбатовци към Дунавска България. Те победили в началото Симеон, но той, добре обучен в хитростта на византийската политика, склонил на своя страна себерските вождове, като им обещал земи и добри служби. При това Симеон, който притежавал великолепно красноречие и лично обаяние, убедил себерите, че християнството е същата вяра във всемогъществото на Тангра, както и че християните наричат Исус, алпа Иджик (покровителя на българите). Тогава вождовете на себерските българи му заявили: "Ако приемането на твоята вяра, която излиза, че не противоречи на нашата, ще бъде единствената цена, която искаш да платим за райската земя на Дунавска България, то ние приемаме твоята вяра!" Казват, че не помалко от 500 000 себери, оставени от Арбатовците в Кара-Бурджан, преминали в подчинение на Симеон и приели православието. Двамата Арбатовци отново по заповед на Арслан тръгнали срещу Дунавска България, но този път маджарите се сблъскали със себерите и трябвало да се оттеглят назад...
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06В това повествование на Нариман има разминаване с историята, която знаем. Защото Маламир е дядото на Борис-Михаил. А явно става дума за Владимир Расате, много е възможно Расате да е кръстен на прадядо си Маламир, докато Владимир да е славянското му име. Нещо, което е неизвестно в нашата история. Но е напълно логично Борис Михаил да предаде под натиск от Велика България (не Хазария) короната на пърородния си син. С голямо нежелание разбира се. Както е и логично след което да се намесят неговите нови ромейски приятели , за да го свали с дворцов преврат. Да не забравяме, че Забранените години вече са в сила.
PM
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Другото, което прави Борис е смяната на имената. От български с тенгрианска символика, на гръко-юдейски и славянски със старо и новозаветни имена. Започвайки от самия себе си. До 9 век в България не са били познати имена като Шимон, Вениамин, Самуил (Шломо) или дори Владимир. Така че Нариман си е много добър източник за истинските имена на нашите царе и канове.
Ясно е, че Расате Маламир няма да си смени сам името на Владимир, макар да е близко по звучене. Смяната на името променя цялата енергетика на човека, както тотално обърква кармичния му път. Обикновено за лошо.
PM
Top
Петър.
Публикувано на: 25.6.2023, 22:12
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 448
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 29-March 13Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!


--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.
PM
Top
Петър.
Публикувано на: 25.6.2023, 22:13
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 448
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 29-March 13Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!


--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Петър. @ 26.6.2023, 1:13 )
Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!

https://www.youtube.com/watch?v=abjgajoBgV4

Татары - такого народа нет, как и государства Татарстан, это оскорбление болгар. Мы, из Дунайской Болгарии, признаем только Волжскую Булгарию и этнических болгар. Болгарам пора торжествовать в Евразии. На будущее необходимо восстановить название Болгария вместо Татарстана, убрать авраамические конфессии как официальные государственные религии ислама и христианства, а на территориях, населенных болгарами, восстановить тенгрианство. Это объединит нас культурно и духовно и превратит болгар в новый духовно-культурный и цивилизационный центр планеты Земля.

Татари - няма такъв народ, както и държава Татарстан, това е обида за Българите. Ние, от Дунавска България признаваме само Волжка България и етнос българи. Време е Българското да възтържествува в Евразия. За в бъдеще е нужно възстановяването на името България на местото на Татарстан, премахването на авраамическите вери като официално държавни на исляма и християнството и възвръщането на тенгриянството на териториите обитавани от българи. Това ще ни обедини културно и духовно и ще превърне българите в новия духовно-културен и цивилизационен център на планетата Земя.

Великая Болгария не является провинцией Восточной Римской империи. Это очень неправильное историческое понимание. Великая Болгария мыслится как временное государство. Основная задача его существования - обеспечить плацдарм для возвращения Балкан Болгарам. Здесь Кубрат проявляет себя как отличный дипломат, тем самым обеспечивая Куберу и Аспаруху контроль над балканскими территориями. Черная Булгария с Бат Баяном играет роль арьергарда для защиты вновь созданной Дунайской Болгарии от санкции Хазарского ханства, а Волжская Булгария защищает вообще от любой угрозы, которая может исходить из Средней Азии. Мы всегда были одним целым, одним телом, и в будущем Дунайская Болгария ответит жестом и подарит всем болгарам то, о чем они мечтали – наше болгарское единство. Слава Болгарии!

Велика България не е провинция на Източната Римска империя. Това е много невярно историческо схващане. Велика България е мислена като временна държава. Основна задача на нейното съществуване е да подсигури плацдарм за възвръщането на Балканите на Българите. Тук, Кубрат се проявява като отличен дипломат осигурявайки по този начин на Кубер и Аспарух овладяване на Балканските територии. Черна България с Бат Баян играе ролята на тил, който да защитава новосъздадената Дунавска България от санкцията на Хазарския канагат,а Волжка България пази като цяло от всяка заплаха, която може да дойде от Средна Азия. Ние, винаги сме били едно цяло, едно тяло и за в бъдещето Дунавска България ще върне жеста и ще даде на всички българи, това, за което са мечтали - нашето българско единство. Слава на България!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Петър. @ 26.6.2023, 1:13 )
Зачетох се в преводи на записките на Ахмад ибн Фадлан, в които се говори за пътешествието му до Волжка България и как през 922 се е срещнал с българския Кан Алмиш. Една интересна част от записките: "Битката на умове между двамата мъже (Фадлан и Алмиш) продължи, като Алмиш очевидно искаше да изплаши своя посетител, като накара преводача си да му разкаже съдбата на особено интелигентен посетител от Синд, който беше обесен от своите спътници като най-подходяща жертва за Тенгри, богът на небето. Тогава Алмиш усили натиска върху Ибн Фадлан, като го заведе в мрачна гора, за да види останките на гигант, който беше обесил. Гигантът беше намерен да плува в реката, не можеше да говори и беше толкова отвратителен, че бременни жени правеха спонтанен аборт, когато го видеха. Очевидно той бил от земите на Гог и Магог, заплашителното царство, което играеше изключително важна роля в съвременните ислямски представи за Апокалипсиса. Гледката на останките на гиганта, която включваше череп с размерите на кошер, трябва да е била отрезвяващо преживяване за Ибн Фадлан: „Бях изумен от гледката. След това си тръгнах."

"Тhe battle of wits between the two men continued, Almish apparently seeking to frighten his visitor by rather pointedly having his interpreter tell him the fate of a particularly intelligent visitor from Sind, who was hanged by his travelling companions as a most suitable sacrifice to Tengri, the sky god. Then Almish increased the pressure on Ibn Fadlān by taking him to a dark forest to view the remains of a giant that he had had hanged. The giant had been found swimming in the river, could not speak and was so hideous that pregnant women
miscarried when they saw him. Apparently, he was from the lands of Gog and Magog, the threatening realm that featured so prominently in contemporary Islamic conceptions of the Apocalypse. The sight of the giant’s remains, which included a skull the size of a beehive,
must have been a sobering experience for Ibn Fadlān: ‘I was astonished at the sight. Then I went away.’
Тук има превод на български: https://www.kroraina.com/fadlan/fadl_index.html

Интересни записки! Въпреки това, винаги се питам един въпрос! Как може и двете Българии да правят една и съща грешка? Едните приемат християнството, другите исляма. И двете са поробени. Играели са си с единственото нещо, с което не би трябвало да си играят - Тенгрианството, Българската Вяра. Нищо не оправдава замяната на Българската Вяра - нищо!

https://www.youtube.com/watch?v=abjgajoBgV4...vCsL0HgrcSxxp6A

Татары - такого народа нет, как и государства Татарстан, это оскорбление болгар. Мы, из Дунайской Болгарии, признаем только Волжскую Булгарию и этнических болгар. Болгарам пора торжествовать в Евразии. На будущее необходимо восстановить название Болгария вместо Татарстана, убрать авраамические конфессии как официальные государственные религии ислама и христианства, а на территориях, населенных болгарами, восстановить тенгрианство. Это объединит нас культурно и духовно и превратит болгар в новый духовно-культурный и цивилизационный центр планеты Земля.

Татари - няма такъв народ, както и държава Татарстан, това е обида за Българите. Ние, от Дунавска България признаваме само Волжка България и етнос българи. Време е Българското да възтържествува в Евразия. За в бъдеще е нужно възстановяването на името България на местото на Татарстан, премахването на авраамическите вери като официално държавни на исляма и християнството и възвръщането на тенгриянството на териториите обитавани от българи. Това ще ни обедини културно и духовно и ще превърне българите в новия духовно-културен и цивилизационен център на планетата Земя.

Великая Болгария не является провинцией Восточной Римской империи. Это очень неправильное историческое понимание. Великая Болгария мыслится как временное государство. Основная задача его существования - обеспечить плацдарм для возвращения Балкан Болгарам. Здесь Кубрат проявляет себя как отличный дипломат, тем самым обеспечивая Куберу и Аспаруху контроль над балканскими территориями. Черная Булгария с Бат Баяном играет роль арьергарда для защиты вновь созданной Дунайской Болгарии от санкции Хазарского ханства, а Волжская Булгария защищает вообще от любой угрозы, которая может исходить из Средней Азии. Мы всегда были одним целым, одним телом, и в будущем Дунайская Болгария ответит жестом и подарит всем болгарам то, о чем они мечтали – наше болгарское единство. Слава Болгарии!


Велика България не е провинция на Източната Римска империя. Това е много невярно историческо схващане. Велика България е мислена като временна държава. Основна задача на нейното съществуване е да подсигури плацдарм за възвръщането на Балканите на Българите. Тук, Кубрат се проявява като отличен дипломат осигурявайки по този начин на Кубер и Аспарух овладяване на Балканските територии. Черна България с Бат Баян играе ролята на тил, който да защитава новосъздадената Дунавска България от санкцията на Хазарския канагат,а Волжка България пази като цяло от всяка заплаха, която може да дойде от Средна Азия. Ние, винаги сме били едно цяло, едно тяло и за в бъдещето Дунавска България ще върне жеста и ще даде на всички българи, това, за което са мечтали - нашето българско единство. Слава на България!
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 3 4 [5]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020