Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) 1 [2] 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Bell |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:25
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
И пак си мисля, че прекалено много се разкриваме по тия форуми...дори нищо конкретно да не казваме за намеренията си, то всичко останало, което облича и окачествява психическия ни портрет, достатъчно добре описва потенцияла ни...
И въпреки това, пак се подхлъзваме и пак не вървим само в избраната от нас посока...дори ако сведем това до един елементарен разговор! Или поне така ми се струва в последно време. |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:25
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Да прави сте , че стола се гледа на ренген и всичко е под контрол. Но контрола е измамен. Спокойствието е измамно. Чифутстващите дето държат контрола и са втренчени в стола и през ум не им минава кое е главното.
И докато следят параметрите на стола, времената и епохата се сменя плавно, плавно и изведнъж тавана на къщата им се сгромолясва върху тях. Сплесква ги доволно добре, а дървоядите продължават да гризат парчетата от стола. |
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:26
|
||||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
А това означава да даживееш в пълна хармония с НЕГО!!! Има една гениална мисъл на Васил Левски: Ние сме във времето и времето е в нас...!!! Успеем ли да го постигнем ставаме недосегаеми за този свят! Това ни отличава нас Българите от всички останали! Ние го носим в с себе си! В гена си! И никой неможе да ни го отнеме... |
||||
Bell |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:38
|
||
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Така е, защото те не са по-силни от вселенските закони - неминуемо е, когато равновесието се наруши, да настъпят незабавните и неизбежни процеси на възтановяване на баланса. Вселенските закони обаче не подбират, а ние трябва сами да се погрижим за своята линия на съществуване, била тя българска или както изберем да наречем кода в себе си. |
||
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 13:42
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Много точно казано! Може и да ни контролират, но никога немогат да имат нашата гледна точка...!!! Жертването на Бялата Царица на 7-мия ход, може да доведе до безусловен мат на черния цар на 42-рия ход! Не ме притеснява факта, че съм пешка на шахматната дъска, защото знам, че ръката която ме движи принадлежи на абсолютния майстор! На ТОЗИ, който пише правилата на играта! Тази партия скоро ще свърши, независимо дали съм, или не съм останал на шахматната дъска на живота... Длъжни сме, заради децата които идват след нас! |
||
Биляр |
Публикувано на: 5.7.2007, 19:28
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 241 Участник # 929 Дата на регистрация: 15-April 07 ![]() |
за момента, това е което може да се направи... а когато настъпи часът ако изобщо настъпи, нека тогава им го върнем справедливо и пропорционално жестоко за хилядолетията злини които са ни вършили. в темата прочетох доста верни неща, с които се съгласявам така, че ще взема да замълча. важното е винаги да се обединяваме, винаги - преодолявайки дребните различия и стигайки до разбиране и съгласие!
|
PARADOX |
Публикувано на: 5.7.2007, 19:49
|
||
Позволи ми да те поправя! Няма"ако"...!!! |
||
ime |
Публикувано на: 5.7.2007, 23:25
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 556 Участник # 484 Дата на регистрация: 10-July 06 ![]() |
Ето и моето мнение. "В началото бе словото".
Мога и до тук да спра. Идеята не умира. "Перото е по-силно от меча". И това е достатъчно. Мисълта създава реалноста. (ако не я създаде, то ти "полудяваш", но все пак някъква "реалност" е създадена). http://youtube.com/watch?v=AqnEGu8VF8Y Един линк към 20 мин. фимлче. 1. Пари. Парите ги правят тези които са против нас, нашите врагове. Една банкнота в сащ струва $0.04. Производсвена цена. Няма значение каква деноминация, $1, $2, или $100. Понеже тези които печата парите, ги притежават, ние никога не можем да ги бием, освен ако не почнем да печатаме наши пари (или фалшифицираме тяхните). Пари трябват в това общество, но те са за вид "подкуп" на тези с промити мозъци. 2. Природа. Природата създава всичко. Аз мисля че ние трябва да се насочим към опазването на природата (това е преди парите). Парите са против нас, природата е с нас. Факт е че когато "американците" са искали да изтребят индианците те са избили почти всички бизони, защото индианците са разчитали изцяло на бизоните за абсолютното тяхно съществуване. Унищожението на бизоните води до унищожението на индианците - законните притежатели на днешна америка. Ако го нямаше балкана, щеше ли да има воеводи? 3. Мисли. Мислите създават тази реалност. Ако ти си мислиш за нещо (няма значени какво е то) то това означава че това за което си мислиш - то съществува. Ако не съществуваше, как ти можеш да си мислиш за него? Как може твоето нищожно човешко съзнание да си помисли за нещо което не съществува. Значи мислиш ли си нещо то съществува. Добри мисли. Положителни мисли. Има един филм "what the bleep do we know", не знам как се превежда на Български. Ако не сте го гледали, гледайте го. Мислите на човек променят водата. Човек е създаден от 60-90% вода (не много точно но относително, важното е че човек е най-вече вода). Ако е така, коя вода променят твоите мисли? Тази вода в теб, или тази вода в този до теб? 4. Бог. Бог е истината, и истината е Бог. Когато човек намери Бог, това е истината. Фактът че човечеството днес е в това положение, говори за безбожност. Иначе религи много, вярващи много. Според мен дали е Алах, Христос, Тангра, Буда това няма значение. За мен хората са добри и лоши. Твоите постъпки, твоите мисли те правят това което си. Както писах в един друг форум за мен Тангра за Българите е както Алах за мюсюлманите. Не ме разбирайте грешно. НЕ СЪМ ТУРЧИН. Бог е един и той е на всички. Кой е той аз не знам. Знам че на Български език Бог се пише ТАНГРА. Аз съм Българин. послепис: Не мога да си обясня някакси че ограниченото човешко съзнание може да има някаква идея, представа, образ за Бог. Опитваме се, търсим истината. Ако Бог реши че сме достойни той ще ни я представи истината, но ние дали ще я разберем? Това не знам. Най важното е. Ако искаш да помогнеш. Мисли положително, помагай на природата, не я унищожавай а я "размножавай", следвай Бог. Според мен България и Българите са се е съхранили десетки хиляди години с помощта на Бог. И ако ИСТИНИСКИТЕ БЪЛГАРИ следват ИСТИНСКИЯ БОГ то България и Българите ЩЕ съществуват. |
ime |
Публикувано на: 6.7.2007, 22:59
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 556 Участник # 484 Дата на регистрация: 10-July 06 ![]() |
Още нещо да добавя за парите. "Пари можеш да вземеш назаем, но добър човек не можеш да намериш просто ей така по волята на случая." Това от една книжка "Записките на самурая". Чашате се пълни всеки изминат ден. Всеки ден някой и друг човек научава истината. Рано или късно чашата ще прелее. Важното е да е по-скоро рано отколкото късно. И ни трябва съвсем нов подход. Такъв който не съществува. това с бронята е добър пример, но не работи. Политически нама как да стане. Освен ако Русия не е зад България и двете правителства не работят за доброто на народа. Политическите дейци са избивани в цял свят. Президенти, кандидат за президенти. Станеш ли им неудобен - бам. Трябва саможертва, но такава че народа да разбере за какво става въпрос. В противен случай ще си поредния "терорист". Най вече знанието. Повече хора трябва да разберат истината. Да си отворят очите и да прогледнат. И това се прави. Всеки малко по-малко прави нещо по въпроса. Книгите които Елтимир пише също помагат. Но според мен трябва да се говори пред народа. Проблема е религиозен. Много хора като им кажеш Тангра и си мислят че си езичник. Един даже ми вика: "ти си бил езичник. ти ще гориш в ада." лол без коментар. Иначе Голям Българин, пък не знае дедите му кой Бог са почитали. мисля че тази тема дето писах за препромиване на мозъци е добра. Показва страната на американската (и не само тяхната) демокрация. Особено 9/11. 9/11 беше така да се каже моя "wake up call". Преди това и аз бях същия промит мозък. Но проблема е както във филма "матрицата", някои не са готови да бъдат освободени. И никога няма да бъдат. Искат да живеят с лъжата. Страх ги е от промяна (че то малко промени ли бяха за 18 години демокрация, все за лошо). Мислят буш за светец, а по плюят нашите политици. Та въпроса опира до "народно просвещение", засега. Една птичка пролет не прави.
|
Биляр |
Публикувано на: 7.7.2007, 15:50
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 241 Участник # 929 Дата на регистрация: 15-April 07 ![]() |
Аз не съм религиозен, и какво? Прави ли ме това, по-лош човек от теб? Смятам, че религиите (християнството, исляма, юдаизма) са измислени от чифутите (лошите демонични изроди, накратко описвани като лошите) които целят само да разединяват на лагери народите и да създават различия и конфликти между тях. Всеки знае, че войната е еврейска жътва. В религиозните догми има прекалено много плява и простотия, чужди идеи, които не ти пасват винаги. Религиите заробват и по тази причина аз съм против тях. Подкрепям знания, които те тласкат напред и нагоре духовно, при това самият Господ ни е създал напълно свободни. За мен най-важното нещо за човешкото общество е природата и земята като част от нея. представи си колко по-хубаво би било да използваме електрически автомобили или такива на вода, да има навсякъде много, много дървета, да се научават децата от малки да пазят и поддържат природата, да се пазят водоизточниците и националните паркове, да има ограничения броя на хотелите и те да бъдат държавни и др. и др. Не религиите правят хората добри и лоши, а техните качествени възприятия на нещата и животът който водят в обществото.
|
Zai4e |
Публикувано на: 8.7.2007, 0:29
|
Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 7 Участник # 999 Дата на регистрация: 8-June 07 ![]() |
според мен хората са си измислили богове , за да оправдаят всяка една низост на своята природа , за да заспиват нощем спокойно , след като са лъгали , крали , убивали.......говоря ня дори конкретно за хората,а за убийства на животни.За мен това е непростимо.Не задруго , а защото никой няма право да взема живот в своя чест и после да се оправдава с бог , жертвоприношенията са човешко желание,не божие.И примерно за мен Гергьовден е такъв недостоен празник.Всяко живо същество си има майка и иска да живее и иска да не го боли , и плаче , когато го убиват хората....в свое име...Как може да правиш курбан , когато си се измъкнал от някакво нещастие......Да вземаш живота на агнето и от смъртта му да просиш своя живот,това е гнусотия.....нечистоплътност човешка.Ако има бог , това е негово творение , той го обича и ти нямаш право да отнемаш живота му. Извинете хора , ако съм ви изнервила с разсъжденията си , не е нарочно.Просто мисля че хората трябва най-много да мислят за земята и животните , те са всичко,което имаме .човек е изградил света си като е стъпил в кръвта на животните , като е изсичал гори и те са му ставали дом , и огнище и всичко.....Гаври се човека с природата,а няма право на това. .........Мерси , че си казах мнението.......
![]() |
Запознат |
Публикувано на: 9.7.2007, 19:32
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 ![]() |
Съвпадение или не, но аз точно това разказвах на един мой колега онзи ден. |
||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 10.7.2007, 14:21
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Zai4e, моето мнение за Боговете е обратно на твоето: считам че Боговете са измислили хората, а не обратното. Иначе те разбирам напълно какво имаш в предвид като казваш че гузната съвест има нужда да бъде оправдавана от измислени същества, щом реални такива не щат да го направят. Така са създадени идолите. Наистина животните не е добре да бъдат убивани, при условие че човек може да се храни с много други неща и пак да е здрав и силен. Дори в по голяма степен. Понеже най силните и големи животни на земята не са хишниците, а тревопасните. Но това е въпрос на ОСЪЗНАВАНЕ И РАЗБИРАНЕ ЗА СВЕТА. Навик. Аз самия също ям месо както всеки обикновен гражданин който си купува салам от Метро ,Била или кварталния магазин ( направен от животни които някой друг е заклал в тяхна чест). И напълно осъзнавам, че трупояденето предизвиква рано или късно някаква "чорбаджийска болест" - я подагра, я високо кръвно, я камъни в злъчката. Имам познати вегитарианци, но за сега предпочитам да съм от тази страна на барикадата. За по нататък ще видим. И да си кажа за теоретична пълнота по въпроса: месояденето не е най ефективното и икономично хранене: за отглеждане на едно прасе отива около 500-600 кг зърно докато порасне до 100 кг и от него се добият в най добрия случай 50-60 кг месо и карантия. Докато с тези 600 кг зърно могат 2-ма човека да имат хляб за цяла година. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 10.7.2007, 16:33
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 753 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Вегетарианството е своего рода олекотяване на материята на човека - от мисловната до физическата. Това олекотяване не бива да се разбира като килограми, а като възможност материята да е по-пластична и Духа да може работи с нея и в нея. Това е едно своего рода освобождаване от вътрешната гравитация, която всеки човек има.
При мене примерно неяденето на месо се извърши като мигновен процес - достигна се някаква точка на насищане, след която - хоп, нямаш вече желание да ядеш месо, да пиеш алкохол, да пушиш цигари, примерно. Нещо в тебе изгаря, нещо се скъсва и ти се променяш, а промяната, която настъпва приемаш за нещо нормално. Съвсем нормално. Ето съвсем наскоро престанах да пия и кафе, макар това да беше съпроводено с първоначално предупреждение и катаклизъм в моя организъм. Така е - когато не се усетиш навреме, както в природата, така и в организма на човека (който е част от нея) започвта бури, ветрове, земетресения, изригвания на вулкани. След това следва корекция и промяна. В нашата древна вяра, нямаме кръвни жертвоприноси и култ към плюскането на месо, колкото някои историци и археолози искат да ни изкарат такива. |
antijew |
Публикувано на: 10.7.2007, 17:01
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 ![]() |
Jordan_13: "В нашата древна вяра, нямаме кръвни жертвоприноси и култ към плюскането на месо, колкото някои историци и археолози искат да ни изкарат такива."
Данчо има някакво противоречие: "Когато хората влизали в карамата , водени от келбира , до западната стена довеждали жертвените животни (бял кон, бял бик и бяла овца) и ги привързвали за три стълба. Сетне животните били довеждани до трите стълба в мястото край Тангра-Капа , наричано аба или уба (“жертвеник ”), заколвани и разрязвани.".. "“ Кумар , лей, лей, лей! Самар , лей, лей, лей! Ще ти принеса в жертва черна овца! Бут ще ти оставя,"... Къде е Истината? http://www.voininatangra.org/modules/xfsec...p?articleid=240 |
![]() |
![]() ![]() ![]() |