www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Българският и първият Кивот на Завета


Страници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Българският и първият Кивот на Завета
Запознат
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05Защото не бил у него. Ако беше, щеше да го предаде.
PM
Top
Vokil_77
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 6
Участник # 1 126
Дата на регистрация: 5-September 07QUOTE (Запознат @ Sep 6 2007, 11:56 AM)
Защото не бил у него. Ако беше, щеше да го предаде.

А в кого е бил? де да знам... ама не мога да вдяга...
Уж Борис дава дупе на Византия, пък не подарява саднъка на Фотий а на папата? От къв зор? трябва да има някаква друга схема... и много искам да разбера каква, защото много живо ме интересува въпроса за Борис.

И ще уночня защо - Кръстен съм Борис и сега от вас разбирам, че съм кръстен на предател! Сега какво да правя? да се прекръствам?
PM
Top
Eлтимир
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 481
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05QUOTE (Vokil_77 @ Sep 6 2007, 11:51 AM)
QUOTE (Елтимир @ Sep 6 2007, 11:38 AM)
Далеч не всичко е било в ръцете на Борис - Михаил. Мнозина измежду колобърите предпочели да умрат, но да не издадат своите тайни. Затова и до днес нашите врагове не могат да намерят ключ към Тенгрианството. Но тази древна и вечноа Вяра отново ще владее над света, както е било преди хилядолетия. Юдеите го знат, християните го знаят, юдеите го знаят. Оттам идва и омразата към нас, Българите като носители на Тайната.

въпроса ми е свързан с това, че в този текст се твърди, че "българите" отказали да предадат тайните си. Има ли идея къде е този ключ, дали ако ключа се открие и се събере с кивота, няма да се случи нещо... ? Не се опитвам да защитавам Борис, но ако беше такъв предател, защо не е предал и ключа, който явно прави кивота активен?

Ключът, и не само той, а и много други реликви не се намирали в ръцете на предателя Борис. Запазени са, обаче. Един от големите колобъри е бил човекът, когото познаваме под името Св. Иван Рилски. Спроред това, което се знае, трябва да минат 1200 години от произнасянето на Проклятието, за да влезе Съветът в пълната си власт. Засега той може да се намесва само индиректно, с помощта на посредници. Все пак много пъти, когато положението на Българите е изглеждало безнадеждно, Съветът се е намесвал по свой начин и нещата са тръгвали в благоприятна насока. Много искам да вярвам, че и сега е така.


--------------------
PM
Top
anti666
Quote Post
QUOTE (a4o1 @ Sep 5 2007, 09:30 PM)
Пичове, вие сте изперкали тотално, къв кивот, къв Борис, кви пет лева, кивота е бил един, и е скрит от пророк Йеремия. Този кивот вашия е смешен.

Кивотът не е скрит от Йеремия и не бързай да квалифицираш че са пълни глупости. Този еврейски пророк е бил висш левин, предполагам знаеш какво значи това. (оттам и наследниците от този род носят фамилията Леви и нямат право да я променят). Ако те, Левините знаеха къде е, досега да е вече в Синдериона, а не да го търсят в България. Той им трябва за новия храм на Соломон при влизането на носителя на Шекина (светия дух на мадам Яхве, спред Кабалата)или както е известен в християнството Антихриста. Ако те го знаеха къде е, определено Йеремия или който левин там го е скрил щеше да предаде мястото на наследника си и при Втория храм на Соломон да е в храма. Да, ама не е там. Малко повече по темата преди.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...t=ST&f=2&t=1097
За българския Кивот, който по-късно египтяните копират (преди да им го измъкне Моше), аз продължавам да твърдя, че това, което е в Терачина е дубликат. Борис не е имало начин да знае че е такъв, защото е бил идентичен. Както знаете, той не е имал колобърски дарби и за един обикновен човек двата изглеждат еднакви. Единствено колобър или посветен може да рабере разликата. Затова и е изоставен от папа Николай, а не е прибран във Ватикана. Папата е имал проблем, на него му е трябвал оригиниалния Кивот, за да използва силата му, а не копие. От друга страна не може просто да унищожи копието, защото то символизира разбиването на Медното гумно на Българския Саракт от Борис и като такъв има символична стойност. Затова и го оставя в катедралата в Таричина. Къде е оригиналния Български Кивот? Ами просто е пази на сигурно място и като дойде времето, когато да се възстанови Саракта той ще си дойде на мястото, където трябва да бъде - при Медното гумно, в централния кръг на Саракта. Така че Борис ако е можел щеше да даде оригинала, заедно с ключа. Но не е могъл.
В допълнение бих казал, че силата му е свързана с Орендата или като приемник на такава. Евреите са я наричали Манна. Отделно в Ковчега е била и Книгата на Завета, както и горната част от влaшката тояга на Главния колобър, все неща, които не са от този свят. Смятате ли, че някой така ще ги предаде на един самозабравил се диктатор или на който и да е.
Top
PARADOX
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07Няколко поста на Йордан по други теми ме наведаха на една мисъл...!!!
А дали природните катаклизми от последните 2-3 години са случайни..?!! Удрат райони с преобладаващо не-Българско население, после задължително следват кризи в правителствата, които от своя страна увеличават неконтролираното народно недоволство.... Дали оригинала на Българския кивот никога не е спирал да работи...?!!!!
PM
Top
anti666
Quote Post
Името ти си е добро и няма смисъл да го сменяш. Всъщност Борис си сменя неговото на Михаил, защото го смята за езическо. А на въпроса защо не ренегата Борис не дава Ковчежето на Фотий, а на папата, отговорът е очевиден. Ромеите във високомерието си не са имали хабер с какво точно си имат работа. Те са смятали българите за варвари и не са могли да си обяснят как така едни езичници са ставали все по-мощни за сметка на единствената свръхдържава по това време Византия. Ватикана обаче е бил достатъчно в час да знае какво става. Причината е, че в негови владения се намират много от тайните книги и артефакти, плячкосани от Римската империя по време на могъществото си, особено от Юдея. Те много добре знаят за тангрианството и ролята му като основоположник на истинското православно християнство. Можете да си представите какво би се случило на властта им, ако между тях и юдовизантийските фанариоти(по това време не е имало и разрив между двете църкви) се развие неконтролируемо от тях православие, базирано на изначалните тангриански принципи (какъвто е бил и началния колобърски план). И всичко това в рамките на един мощен Саракт, притежаващ могъщи знания и артефакти . Ужас!! Затова главното условие към Борис-Михаил е било "Искаме Кивота и всички сакрални предмети на колобърите. А те да бъдат убити!". След като установява подмяната Папата започва да се отнася с пълно пренебрежение към новопокръстения си васал Борис. Това го кара отново да се обърне към ромеите и тъкмо навреме, защото те му спасяват животеца от безкръвно удушване, заедно с трона след навременната намеса на армията им в негова помощ. Българската войска е държана далеч в Моравия в безсмислена кампания по негова заповед, а възстаналите Българи не са имали необходимия ресурс да се преодолеят мощния съюзник, който Борис спешно извиква.
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=1198
и едно отклонение от темата. Ватикана дори сега е достатъчно в час какво става и внимателно следи дори този сайт. Малко хора знаят, че Ватикана си има академия на науките - една наглед невзрачна сграда в Папската градина, където обаче веднъж годишно се събират...почти всички Нобелови лауреати, които между другото са членове на тази академия. Между висши служители на Ватикана има и български свещенници, които пазят нисък профил, но не случайно са там. Наскоро имаше конфликт между пловдивската мутра-митрополит Николай и Ватикана във връзка с небезизвестния архонт Бинев. Ватикана набързо му затвори устата с предупреждението че ще изнесат данни за нашите митрополити за връзките им начело с варненския Кирил (негласния заместник на полковник Максим) с масонски организации.
Top
ime
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 484
Дата на регистрация: 10-July 06QUOTE (seralunga @ Sep 6 2007, 10:23 PM)
Пичове оляхте се бе, само триете неудобни постове

хитър петре, кажи ми кой не трие неудобните постове? Някой даже не ги публикуват. И още нещо. като не ти харесва, не влизай тук. Ходи да пишеш във в. сега. там нас ни трият постовете, но съм 100% сигурен, че твойте ги постват без никакъв проблем.


--------------------
"????????? ?? ?? ?????? — ???? ?????????"
PMUsers Website
Top
JulesW
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 60
Участник # 871
Дата на регистрация: 11-March 07Не се напъвай да разбереш нашия "вълшебен" свят , seralunga. Като му дойде времето и Саракта ни се възстанови и вкара свещените си закони в сила - ще имаш възможност да го видиш и пипнеш. Нали това искат вашите промити комунистически мозъчета - око да види ръка да пипне. Дали този нов за теб , "вълшебен" свят " , ще ти хареса зависи от деянията ти. Там ще има свобода и всекиму своето ...
PMEmail Poster
Top
Фaнaгория
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 101
Участник # 840
Дата на регистрация: 24-February 07QUOTE (seralunga @ Sep 6 2007, 09:40 PM)
Я пусни един линк да видя какъв е този в. сега.

Ти май страдаш от синдрома на тези, дето пишат без да четат. Ами почети малко преди да врещиш - на хората тук им е писнало да се занимават с такива като тебе. Не "с различното мнение" и "неудобните постове", а с безсмислената и откровено тъпа агресивност.


--------------------
?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????.
PM
Top
Фaнaгория
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 101
Участник # 840
Дата на регистрация: 24-February 07Ами аз в твоите постове (включително изтритите) не видях академичност и спокоен тон, а само квалификации. Така и не разбрах какво противопоставяш като аргументи??


--------------------
?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????.
PM
Top
JulesW
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 60
Участник # 871
Дата на регистрация: 11-March 07Не.
PMEmail Poster
Top
Фaнaгория
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 101
Участник # 840
Дата на регистрация: 24-February 07QUOTE (seralunga @ Sep 6 2007, 11:11 PM)
QUOTE (Fanagoria @ Sep 6 2007, 11:49 PM)
Ами аз в твоите постове (включително изтритите) не видях академичност и спокоен тон, а само квалификации. Така и не разбрах какво противопоставяш като аргументи??

Ами аргумент първи:

На всички историци е известно че хан тенгри е тюркско божество, а единственото доказателство че пра-българите са го почитали, е един погрешно прочетен надпис от мадарския конник. От там нататък, всичко са си ваши фантазмагории.

Ко ши ка'иш на това пич? Не е ли така?

На всеки средноинтелигентен човек е известно, че историята (дето уж е известна на всички историци) не е ЕДИНСТВЕН източник на информация. И пак опираме до четенето... Та мислещите хора четат критично. И продължават да търсят.
Немислещите от своя страна предпочитат да се задоволят с това, което "на всички историци е известно". На тях определено се разчита най-много, защото те и не роптаят срещу заколението си.

Сам разбираш (ако можеш), че изборът да мислиш, търсиш, знаеш или НЕ е личен. Безкритичното отношение към популярната "истина" обаче говори и за липса на самокритичност, така че с какво по-точно смяташ да държиш страна в предложената от теб "дискусия"? Тая помия сме я чели и ние - не виждам с какво ще ни изненадаш, камоли да ни "заковеш по местата", както явно се каниш.

Развийш пич? (туй сигурно ще го схванеш по-добре) - на грешен адрес си просто.


--------------------
?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????.
PM
Top
Запознат
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05Не се занимавайте с такива плъхове-провокатори! Те са пратени тук не за да знаят, а за да ни отвличат вниманието и да ни бавят. За възпирането им аз имам грижата.
PM
Top
Фaнaгория
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 101
Участник # 840
Дата на регистрация: 24-February 07Запознат, ти излезе прав.

Луд умора няма...


--------------------
?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????.
PM
Top
Севар
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05Изтрих по-горните му храчки. Г-н мазния чифут, я кажи като много знаеш, къде се дяна царската корона на цар Иван Шишман и ще продължим.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Top

Topic OptionsСтраници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020