www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Българският и първият Кивот на Завета


Страници: (6) « първа ... 4 5 [6]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Българският и първият Кивот на Завета
Сакар
Публикувано на: 28.11.2010, 3:40
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 371
Участник # 2 033
Дата на регистрация: 10-October 09Всеки истински българин може да намери в Сандъка по нещо за себе си...

Заедно в тази тема можем да споделяме усещанията и анализите си, породени от допира с единствения по рода си шедьовър. Както и много други парадоксални и противоречиви явления в историята ни, обаче, не можем да гледаме на Борисовия дар за папата само с жадните очи на увлечения в духовно и естетическо търсене българин. Не бива да забравяме, че това неповторимо произведение на световното изкуство символично събира между четирите си стени както ярки митологични образи и чисто българско световъзприятие, залегнали в съзнанието ни от най-ранна възраст, така и мрачното начало на вече хилядо-летния упадък на българската държава, лишена от едно от духовните основания за съществуването си- тази на пазител на Небесната Вяра.

Така, едновременно концентрирайки в себе си и трагедията на една фатална за десетки поколения българи капитулация, и неподправеното величие на българската цивилизация, Сандъкът непременно държи в своите пазви и съвети за нас, днешните българи, пред които стои тежката задача да осигурим самото ѝ оцеляване занапред.

Терачина идва 1200 години след създаването си, за да ни напомни с пулсиращата динамика на сцените си, че борбата е вечна и откажем ли се от нея, капитулираме ли отново, ще бъдем безжалостно повалени от връхлитащия отгоре ни Звяр.
PM
Top
stonetales
Публикувано на: 13.5.2011, 16:50
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 149
Участник # 3 529
Дата на регистрация: 3-May 11Скъпи Вокил, нима мислиш, че ключът е материя?:)
PM
Top
Garvan
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 9
Участник # 642
Дата на регистрация: 29-October 06Музеят Палацо Венеция са добавили сандъка в страницата си.

Палацо Венеция, сандъкът от Терачина, официална страница

Скоро ще добавя и превода от италиански.

Попаднах и на тая книга по темата.

Кивотът на папа Никита

Моля, споделете мнение, ако сте я прочели, дали си заслужава.
PM
Top
anti666
Quote Post
Ако има някой от нашите в Италия, много моля да намери време и да отиде до този музей. Адреса е даден, намира се в Рим;
http://museopalazzovenezia.beniculturali.i...x.php?en/1/home
Цената на билета е 5 евро и ако Българският Кивот е там - нека да каже. Държавата НЯМА да го направи, защото няма българска държава. Разберете го! Българската държава - това за момента е движение "Воини на Тангра". Ако e позволено, нека направи и снимки.
Това което българоубиецът Борис-Михаил е дал на папата е било копие, няма как колобърите да допуснат един изменник да предаде най-свещената регалия на Гумното на омразната римска империя. Но дори и копие - то е направено по оригинала, като сакралната дърворезба по него е уникална.

Един ден, при възстановяването на българската държава, всички артефакти оплячкосани от римската империя ще бъдат изискани и върнати в Саракта. Ще имаме достатъчно механизми да ги настъпим яко, за да ни ги предадат без много суетня.
Top
anti666
Quote Post
В сайта, който ни даде Garvan са посочени инвентарния номер на Кивота - 1480, както и размерите на ковчежето: 60x106x66 см.
Жабарите дори не са написали откъде е оплячкосан. Датировката също умишлено е подменена, X-XI век. Тоест изкарват го ристиенски артефакт, щото на джабарски нещо пише там за Адам и Ева.

Още Николай Хайтов казва, че във Ватикана всичко откраднато от България е с особен червен печат. Но сами виждате колко нагло си присвояват българската история. Ако човек не знае, ще мисли, че артефакта е италиански от гр. Терачина, в който преди години го търсих безуспешно.
Top
anti666
Quote Post
Garvan, за посочената книга - не сме я чели и няма да я прочетем. То е некакво криминале, но само като видиш заглавието, може да се досетиш какъв е автора и накъде бие. Да не говорим че с фамилии, завършващи на -ски винаги трябва да си имаш едно наум.
"Кивотът на папа Никита". smil3dbd4e5e7563a.gif Още оттам почва манипулацията. Но виждате как италианците си го присвояват. Това, че папата го е откраднал с измама от България, не го прави техен, нито пък християнски. И никога няма да бъде.
В него са се съхранявали регалиите на Саракта още преди рождението на Христа. Тези регалии са дадени на българите от Българският БОГ. Чието прозвище е Тангра.
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11QUOTE (anti666 @ 6.1.2014, 14:34 )
Garvan, за посочената книга - не сме я чели и няма да я прочетем. То е некакво криминале, но само като видиш заглавието, може да се досетиш какъв е автора и накъде бие. Да не говорим че с фамилии, завършващи на -ски винаги трябва да си имаш едно наум.

Като знаем че актрисата Буковска си е чифут не виждам защо друг Буковски би бил българин. Те много обичат да се кръщават на български видове дървета и да слагат накрая -ски: орешарски, черешарска...
някъде през 18ти век се е взело решение - една част от хазарските разклонения на чифутите да се интегрират напълно с народите - пълно приемане на националните религии, пълно спазване на местните традиции и обичаи, спрели са да се обрязват.. Това са най-коварните агенти на Синедриона - изкусни манипулатори тия са до такава степен измамници - представи си щом родителите им са решили да измамят и собствения си и приемния им произход - това е много усложнено положение. На практика тези хора не знаят къде се намират и няма надежда да се ориентират. Точно такива са много удобни за публицистиката и отговорните държавни постове. Такива дори не е необходимо да бъдат напътствани и инструктирани от отговорни агенти. Само ги поставяш на длъжност и помиарщината като тяхна първа природа започва да вали безпирно и обилно.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Garvan
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 9
Участник # 642
Дата на регистрация: 29-October 06За пореден път се убеждавам, че сте прави. Христо Буковски се оказва втори баща на Йоана Буковска. Интересното, на което попаднах е, че 15г. е работил в сп. "Отечество", отдел "История". Може да проверите, дали е бил в екипа на списанието, когато е излязла статията.

Намерих също така и още едно писание от него-

http://www.scribd.com/doc/56784738/%D0%A4%...%B8%D1%82%D0%B0

където пише, че богомилите съживили Христос във Франция, което си е чиста проба Дан Браун. И с това приключвам отклонението от темата.
PM
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11И аз искам да приключа отклонението по темата с това: на пръв поглед такива писания може да изглеждат патриотични и да славят българщината, но обикновено вътре в тях се съдържат фини манипулации, които са предназначени да изравнят юдейската гмеж заедно с великите постижения на другите народи и култури - в случая българската. По същество юдейските изцепки са рушителни за всеки народ и държавност, но такива произведения са предназначени да прикрият с манипулации това унищожение.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Garvan
Публикувано на: 11.1.2014, 12:36
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 9
Участник # 642
Дата на регистрация: 29-October 06Ето и превода за сандъка:

Раклата от Террачина
Изработка от Кампано, Лацио
Раклата, наречена „от Террачина” X-XI век; орехово дърво;60х106х66; Инвентарен номер: 1480
Произход: Замъкът Сант’Анджело (1920), бивша Катедрала в Террачина
Намирането (1889) на тази ракла във вътрешността на Катедралата в Террачина ни предостави една от най-древните ракли, достигнали до наши дни, датираща между Х и ХI век. Темата за вечния сблъсък между Доброто и Злото лежи в основата на включените сцени вътре в арките, които украсяват паната, като със същия смисъл е пресъздаден и Първородният грях на Адам и Ева, разположен ниско в центъра. Толкова много са влиянията, на които попадаме в раклата – били те западни или ориенталски, предназначена да съхранява документи или църковни одежди. Раклата, за съжаление, е изгубила своя оригинален капак и трите ключалки, заменени съответно от четириъгълни отвори.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 13.1.2014, 10:48
Quote Post
QUOTE
Произход: Замъкът Сант Анджело (1920), бивша катедрала в Терачина

Мда, както и очаквахме - фалшифицират произхода на Кивота, че е италиански. Няма и дума откъде се появил там. А най-ме кефи, че предназначението на раклата била да съхранява расото на падрето.

Забележете как отсъства каквато и да е реакция на "българската" държава за тази фалшификация на официална институция в Италия. Както сме казвали и преди - спрямо Тенгрианството е наложена информационна завеса. Още от времето на комунизма. Забрана да се говори, споменава името му, дори и за артефакти, свързани с него.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 8.10.2015, 21:51
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 119
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Mястото на Кивота бе уточнено от участник в Движението, снимките са оттам

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...s.php?album=426
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 15.10.2015, 11:21
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Поздравления на този човек, който ги е направил. Това е работа на българските историци, но по добре известни причини, те се правят, че кивота с регалиите от Саракта не съществува. Е, има го и дори това да е копието му, то е изработено спрямо оригинала и носи своя духовен заряд и историческа стойност.
Къде се намира понастоящем? Явно не е в Терачина, защото преди няколко години аз лично съм го търсил там.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 119
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ето и скандинавският вариант на нашият "Сандък"


https://i.pinimg.com/474x/d7/40/d1/d740d133...rt-viking-s.jpghttp://www.arild-hauge.com/eanglor.htm
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 4 5 [6]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020