www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО


Страници: (9) « първа ... 6 7 [8] 9  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО
Йордан_13
Публикувано на: 28.11.2019, 13:51
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06(Валерия Фол§Ружа Нейкова. "Огън и музика")
Стр. 76.
Конакът в село Агия Елени е издигнат след като жена е сънувала къде е „изворът на светците“ и го споделила с телетарха. Нестинарите разкопали мястото и открили вода.
Стр.77. Когато правех обхождания в района през 1973-1986 г. все още имаше хора, които помнеха свещената горичка около конака и оградата, която е заграждала това свещено пространство.
Стр. 78. Конакът е дом на Бога, където той пребивава, от където бива ритуално изнасян, за да обиколи храма, да отиде до свещеният участък с извор в гората, да посети всички домове на вярващите и да играе в огъня носен от нестинарите
Стр.79. Столнината/иконостасът поема иконите. В миналото когато конакът е бил в дома на главната нестинарка, те са стоели там през цялата година. От това място те участват във всички обредни действия. С тях се играе пред и в жаравата на огнището, те присъстват на обредната трапеза, „получават“ подаръци и си „почиват“ след като са ходили до свещеният извор и са „обикаляли“ домовете, където им е оказвано гостоприемство.

...Свещеното огнище като център на територията се свързва с най-древните пластове на средиземноморското религиозно мислене. Този огнен център се пази от Великата богиня-майка и е средище на социума в етносна среда. Такива функции изпълнява огнището–олтар на т. нар. Дворец в Севтополис. Огнища-сакрални центрове като елементи на пространствената организация са присъщи и на други етносно-културни кръгове от Евро-Азия.

Дайте да не си играем на шикалки, да либерализираме и космополитизираме древнобългарската тенгриянска огнена обредност. Да видим кога и защо сме наследили описаното по-горе.

(18) Като намерил Алабуга,
Джам го помолил
да получи за огнището на българите
малко от вечния огън.
(19) Същевременно той узнал
от добрия Иджик
как да построи
огнището за вечния огън.
(20) Алабуга успял
да се промъкне в пещерата
под планината Гидж и да вземе
малко от вечния огън.
(21) А докато той
ходил за него,
Джам построил край Джамбул
едно голямо огнище.
(22) Огнището поставили до
един чист извор и горичка
и една уба с меч
на самия връх.
(23) Защото, както обяснил Иджик,
“Край вечния огън
трябва да има място
за великите алпи:
(24) извор – за Чулман,
уба – за Кубар,
и горичка – за Субан:
нека и тримата бъдат доволни!”.
(25) Затова, когато Иджик се върнал
с неугасимия огън,
те запалили огнището
и го нарекли Аратеб.


Забележете колко точно "Сказание за Чулман" описва запазената почти до наши дни нестинарска обредност и уредба в Странджа. Затова съм цитирал горе, определени абзаци от изследванията на Фол по въпроса, за да няма измъкване, после;))) Ама това не е така, онова, не е така. Чулман - вода - св. Пантелеймон; Кубар - огън и светлина - св. Илия; Субан - свещена горичка - Загрей/Дионис. И д а добавя Субан и неговата съпруга Чак-чак-Байгал, които загиват заедно (точно както св. Константин и Елена) - Св. Св. Константин и Елена. Това е. Тангра руууулз!


"Сказание за ЧУлман" дори дава сведение за природата на огъня в свещеното огнище. Това е един Хтоничен Огън взет вътре изпод недрата на планината Гидж! Да кажем,че това е огънят от недрата на вулканите. Но, като такъв, той е вечен! Така се формира Гумното на Държавата (Медното Гумно), Свещеният й Център, което ромеите се стремят и достигнат впоследствие, за да унищожат Българската Държавност и Народност. Това е нещо като днешното търсене на Кивота
smil4341944e6b0c8.gif

И тук да добавя, според Сказанието, Св. Елена-Чак-Чак-Байгал като хипостаза на Умай Артимас става покровителка на домашното огнище - алп биката Теб биче, т.е. ако в днешното нестинарство ролята на св. Елена в цялата ритуална нестинарска обредност е по особен начин оскъдно дадена или по-скоро скрита, то "Сказание за Чулман" я пояснява. Тя е свързана именно с обредното свещено огнище.

Айде и оттук да подплатим написанотоsmil4334ad8a149e0.gif т.е. истинността на Сказанието ( от Българска митология.Енциклопедичен речник "Служба, слуга, светец, обрук, обречен курбан, масло..."):

"Изборът на светец патрон има обикновено обреден характер: пече се прясна пита, поставя се върху обърнато трикрако столче; на трите му крака се запалват свещи, завързани с червен конец и наречени на трима светци; избраната от стопанина свещ посочва и избрания патрон."

Дай пакsmil4334ad8a149e0.gif : (23) Защото, както обяснил Иджик,
“Край вечния огън
трябва да има място
за великите алпи:
(24) извор – за Чулман,
уба – за Кубар,
и горичка – за Субан:
нека и тримата бъдат доволни!”.


И да продължа в стила на Валерия Фол свързвайки тенгриянската обредност в случая изначалната тенгриянска троица - Чулман-Кубар-Субан с мегалитен обект в Сърнена Гораsmil4341944e6b0c8.gif Тангра руулз, г-жо Фол http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php… smil4341944e6b0c8.gifИ когато говорим за значението на Свещеният Огън при Българите, той е и само е, за да станат Българите велик народ, защото дотогава били малък народ. Свещеният Огън е и административно централизираща Сила, която играе ролята на мелачка-миксер в разностранният племенен субстрат на древнобългарската общност, за да може да бъде хомогенизирана и създадена от нея Българската Народност.

Ето: (26) Като чули останалите
сънджакски вождове
за запалването в огнището
на вечния огън,
(27) те тутакси дошли
в благословения Сандугач
и се подчинили на Джам:
така целият Сънджак станал Булгар.
(28) Наричали го още
Бурджан, защото родът бурджан
тогава бил главният
сред сънджакските българи.


PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 26.1.2020, 16:05
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06
Само в Тенриянството нема Обрезание Господне. Не е нужно на Българинът да сключва Договор с Тангра за нещо си и като параф под договора да си реже краекожието на чуркатаsmil4341944e6b0c8.gif Българинът е Тангра. Това е! Няма две страни - едната грехопаднала и изменила на Създателя си, а другата, тази, която Изкупва, Спасява и Обожествява... Затова и алпите не са на Олимп, както гърците ги качиха там. Те са сред Българите и с Българите! Огромни са разликите между Тенгриянството и авраамическите вери, наречени "световни религии"

Анонимен
преди 3 секунди
Лицемерието на т.н. християни е шокираща за всеки нормално мислещ человек!
Плюят и критикуват мюсулманките, че се покриват, храчат по мюсулманиите, че имат брада и са образяни.
И след това отиват в църквата да се молят пред иконата на покритата Дева Мария и брадатия и обрязан Исус Христос!

18-годишната Ниа под забрадката: За исляма и предразсъдъците
Семейството й било в шок, когато приела исляма

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/01/26/1...dycite.437103,1
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 26.1.2020, 16:29
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06До Анонимен
Пък аз съм с Тангра всяка милисекунда! Ще ме настигнете и задминете, кога? Другари, просто се чудя, как е възможно това! smil4341944e6b0c8.gif

Анонимен
преди 1 час
Бог е Един и за Християни за Католици за Мюслюмани и за Будисти. Разликата е в това че Мюслюманската вяра е по силна от Християнската. И най вярващият Християнин не се моли по пет пъти на ден на Бог. Докато Мюслюманите се молят. Това че има фанатизирани мюслюмани не означава че всички са такива. В Корана не пише нищо такова което го представят радикализираните фанатици.
PMEmail Poster
Top
Kamikadze
Публикувано на: 26.1.2020, 19:45
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 118
Участник # 35 455
Дата на регистрация: 2-July 14"...Християнин не се моли по пет пъти на ден на Бог. Докато Мюслюманите се молят..."

И едните и другите сте ПРЕСТЪПНИЦИ!
Талмудтистите са човекоядци!

Религии и партии са ДИВЕРСИЯ.
Диверсия,военно дело използвано с-у народите да ги разцепи поне на две части и след това да ги сблъска.

Богоборци.


--------------------
????, ?? ?? ????? ?? ?????????????? ?? ???? ????, ?? ?????? ?? ????????, ?? ?? ???????? ?? ??????????. / ?? /
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Юдаизмът и християнството ни рамкираха отношенията по оста грешен-безгрешен. Това са едни умствени категории облечени в дрехите на първородният грях (властващ там) и в крайна сметка са повече формули за подчинение. Стремежът в живота на човека не бива да се основава на този фундамент "грешен-безгрешен". Несъвършеният, т.е. развиващият се, винаги ще греши, и ако не прозира, че греши, Законът ще го осъди, Съдбата ще го назидава, Съществуването ще го коригира. Дори за този, който е в единение с Тангра, с Небето, не се очаква да е безгрешен. Защото е човек и защото приложението на Орендата изисква непрекъснато йерархиране на собственото му несъвършенство. А това йерархиране е във всекидневното общение с Тангра и с неговите планетарни сили - алпите. Йерархирането е, за да се излезе над ума и да се заработи със силите на Духа, първата, от които е интуицията. Интуицията е окото на алпа Кубар Урус Барыс Бабай.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/utresi-iska...gO6dOKTAelLVEw0
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 30.4.2020, 18:41
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Авраамическите вери поставиха човека на върха на планетарната верига като единствено разумно същество и отрекоха всякакъв друг разум. Затова днес, науката го търси единствено извън планетата;))) Наличието на Разум извън човека бе обявен за "езическо вярване". Но, Тенгриянството не просто говори, то демонстрира чрез своите епоси и сказания наличието на този Разум, както в планетата, така и извън нея, индуизма също, будизма също, но те са по-късни клонове на Великата Изначална Вяра. Къде отива Великият Творец, Тангра в образа на алпът Чулман, изначало? В Морето. В онази Велика Водна Бездна - Абзу. Първом твори в нея, а след това над нея. И едни от първите сътворени са рибите. И по-натам йерархията на сътворението е един нестихващ творчески динамизъм. Първите сътворени са онези цивилизационни общности на планетата, които ще сътрудничат в изграждането на Българина, не казвам още човека, защото Българинът е нещо като негов предобраз, негова матрица и същевременно бъдещата му божественост. Това е Разум различен от Разумът, който осезаваме и дефинираме, че е такъв чрез спекулативният си рационален ум. Тепърва, когато днес науката започва да борави с абстракциите на ума, а не със спекулации, тя започва да забелязва, че Разумността я има и в заобикалящото човека естество. Затова Българинът първи има своят тотем в лицето на Вълкът. Ама Вълкът не е просто едно животно, Вълкът е една разумна цивилизационна общност. Както рибата Байгал, раждаща алпа Иджика Алабуга е също една цивилизационна общност, която гради образа на Българинът. Въобще, цивилизационната общност на алпите обхваща многобройни видове Разум. Аз човечеството резонно и редовно го оставям настрана;))) Не ми липсва;))) Защо? Защото съм тенгриянин.https://novotopoznanie.com/neshto-stranno-s...74THtRcddKDSGUE

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тенгриянин
преди 1 секунда
До Анонимен
Да, но това име произхожда от прозвището на алпа Кубар Урус Бабай (Дядото) - Баръс/Барс - Снежният Леопард или Лъвът. Има си древната ни тенгриянска традиция история за произхода на това име. Инак, бихме могли да говорим много дълго върху предателството на Борис станал Михаил;))), но резултатът от това е, днешният атеизъм при българите, защото те отхвърлят наложената им чужда еврейска вера, инстинктивно, на клетъчно ниво. Повечето атеисти днес, са си чисти Тенгрияни, макар и неосъзнати;))) Появата на атеизма при българинът не е свързано с политическите идеологии, като болшевизмът например, както твърдят християните днес;))) Лесно е да прехвърлиш топката в чуждият двор;))) за да излезеш ти невинно чист, появата на атеизма при българинът е протест срещу налагането на християнството, защото то административно е наложено на държавно ниво, тогава, както днес, маските;))) Част от т. нар. "традиции" , дори и в интимните отношения са си чисто авраамически християнски нравствено-морален норматив и вече поколенията след това, няма как да знаят какво е било;))) За тях това е наследие, традиция;))) И не го приемат, че някога е било, иначе;))), казват: това не може да бъде. Може, може;)))...Добре, че са Сказанията и Епосите;)))


Църквата почита Св. цар Борис І Покръстител
Имен ден имат Борис, Борислав, Борислава, Боряна

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/02/c...448189#comments

На всички хора изведнъж родоначалникът им се оказа Авраам, един обикновен човек;))) и то прокуден скитник;))) И на българите ли е Авраам?;))) Дайте да се разберем! Аз не смятам, че "моят родоначалник" е Авраам или че аз съм "авраамово семе";))) А и къде отидоха алпът Бури- Вълкът, където отиде Байгал...? Затова правя разлика между Българите и Човечеството. Човечеството може да си е Авраам или Абраам, както и да го напишат различните монотеистични авраамически вери. Ама той бил български кан, както Нариман Тарих ще каже;))) Абе, за вас може да си е кан, но за нас, които носят гените на алпите, той е един обикновен човек;)))

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06До До 36
Гърчолята никога не са ни били "братя". "Братя" мой да са на новото поколение православни ристиени, които са изцяло гърцизирани начело с поп Какалайча Пловдивски;))) Да не говорим, че кряшците и лабътците са най-големите врагове на Българите! Слава на Тангра и на великия Кубар Урус Баръс, от който идва името Борис! Това е алпът- гръмовержец, християнизиран като "Свети Илия". Неслучайно гърците са наричали "свети Илия" - български бог и са забивали ножове в портите на параклисите му.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Цитат: Ще разгледаме материал,който е пряко и сигурно доказателство, че в цикъла има песни и поеми с прабългарски произход. Към “Веда словена” има приложения,някои от които представляват разговори с хора разказали някои от песните включени в сборника.В случая ще разгледаме “Разговор с помака Хасим от село Чавдърли, Пазарджишка кааза относително народността”/ “ Веда словена”- изд.Отворено общество,София,1997 г. ,т.2,стр.432-434/.Разговора е проведен от Иван Гологанов на 10.06.1875 г. Отначало помакът Хасим разказва преданието за преселението на народа си от “край земя” в земите до р.Дунав.
От отговорите на някои от въпросите става ясно за кой народ става дума,независимо от това,че Хасим не назовава директно това име.Ето въпросите и отговорите на тези въпроси:
Въпрос:-“ Когато дошли нашите дедове по тая земя,нямали ли са тия писмо или китапе?”
Отговор:-“ Ама, чорбаджи, какво нещо ма питаш и ти, дурма ти казувам, че тие били най-учени от онова време.Дедо ми казваше,че тие си имали ходжите,които хми колели курбане и гледали на звездите,та казвали пред три години какво ша стане,техната вяра имали много китапе(1),но най- що имали ихтибар(2) били пет,които ги пели когато отивали на юрдия(3), и когато ги нападал някакъв таксират.Ходжата пеял и колел курбан на бога, а моми свирели със свирка и правели хизмет(4).Ако си каил чорбаджи вярвай,че онова време нашите дедове били най-учените на земята и другите сичките дохождали,та се допитвали до ходжите хми за секакви работи”.
Въпрос:-“Чул ли си нейде да е имало скоро от онези книги или китапи?”
Отговор:- “Дедо ми казваше,че такива китапе имало в секо село в Доспат дур станат кауре(5).Тогава нашите душмане като надвили нашите дедове с вярата,което някакъв юнак с пусат или с юнашество не могли да достигнат,зафанали да горят онези стари китапе,най-сетне с техния мурафет,тогавашний наш цар издал буюрутие у кого се намерят стари китапе,ще го накаже със смърт.Тога едни са противили на царската повеля дур и кавга устроили,но царят спомогнат от душманите надвил хми и ги разгонил,като предпочели да оставят отечеството си,а не вярата си и търнали по връст земята,а други скришом си чували старата вяра и китапите.Това го правели нашите душмане не че имали гайле за нашите дедове,но да достигнат с вярата онова ,което с юнашество не могли и да се зачува нашият ихтибар,че всичко от нас излязло,но пак ще дойде време ,когато нашите дедове пак ще си вземат първия ихтибар,защо и
Господу кабул(6) не чини да се тънтът толко онези ,от които всичко излезло на земята.”


Помакът Асан, нарича ристиените "кауре" сиреч "неверници", но не от гледище на сегашната си вяра, мюсюлманската, а на миналата, тенгриянската. За тенгрияните, ристиените също са били "кауре";))), Та така се върти "колелото на историята";))) Но, тук в този разговор, ясно се говори за писменост и книги на Тенгриянството. Точно тези книги, гръцкото духовенство през 18-19 век е издирвало по нашите черкви и ги е изгаряло. Така до нас, не е достигнало почти нищо или ако го има ще е истински късмет да е оцеляло някъде след толкова време. За наша радост, обаче епосите ни са оцеляли във Волжка България и то "на ръба". Там пък един път мюсюлмаското духовенство ги е забранявало, втори път НКВД е унищожавало всички български книги на арабица. Единствено факта, че дядото на Фархат Нурутдинов ги е превел на руски, сиреч на кирилица, ги е спасило за да стигнат до нас. Хубаво е, че и сред НКВД-то е имало прости селяни като при нас, в България smil4341944e6b0c8.gif
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 158
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Това да го добавим и към тема отпреди 3 години;
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...=ST&f=26&t=2641

QUOTE
И като се заселил в нея, започнали да идват от край земя самодивите и учели човеците на секакви занаяти. После захванали да вярват, че сам Господ слязъл в планината и учел човеците на всяко нещо.... Че когато ние сме имали царе, от нас по-юнаци нямало, защото ни помагали самодивите. Но пак, казваше дедо ми, когато и да е, ще се завърнат за нас онези златни години, в които пак нашите синове ще показват юнашество, с което ще плашат всички.

QUOTE
Тогава нашите душмане, като ги надвили нашите дедове с вярата, която никой юнак с никакво юнаштво не можел да достигне, най сетне зафанали да горят онези наши книги с техното умение. Тогавашни наш цар издал заповед, у кого се намерят онези стари китапе, ще го накажат със смърт. Тогава едни се противили на царската повеля, дори кавга устроили, но царят спомогнат от душманите, нaдвил им и ги разгонил.

QUOTE
И те предпочели да оставят отечеството си, а не вярата си, и тръгнали по земята, а други скришом си чували старата вяра и китапите. Това го правели нашите душмане, не че ги е било грижа за нашите дедове, но да достигнат с вярата онова, което с юнаштво не могли и да се запази почитта към нас, че всичко от нас е излязло

QUOTE
Но пак ще дойде време, когато нашите дедове пак ще си върнат нашата слава, защото и Господ не е съгласен да страдат толко онези, от които всичко е зависело на земята.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 10.6.2020, 20:01
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Великият Урус Бабай Кубар-Баръс с Небесната Саръджа (Мълния) си взе своето! Той заедно с алп биката Таук е създател на хората, затова принасяйте му необходимото, когато идва месец юни в Дунавска България. Момчето,което си взе, неслучайно се казва Илия, т.е. носи юдео-християнският вариант на името му. Бикът/кравата (Шегор) е негова вахана (ездитно животно), затова "инцидентът" става точно,когато трябва да се приберът кравите. Ако ги бяха оставили, Урус щеше да си вземе крава. Затова именно на денят "Свети Илия", Българите му колят за курбан теле, вол,крава, бик, защото това е "ваханата" Му.

Закъсняла ли е линейката за момчето, ударено от мълния?
Братът на загиналото дете първо стигнало до него

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/06/10/zak...3Ni323m29BR9OvM
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...4839&fullsize=1

Волен верно е Боленsmil4334ad8a149e0.gif Напекли са го яко летните жеги или го гони некакъв православен национализъм, при все, че християнството не е национална вера, а интернационална. Той се връща към 2004 г., в идейна безизходица е или руснаците му плащат за глупости. Ако кажеш "братя и сестри", това е юдаизъм един път, защото с това обръщение тогава се е визирала расовостта на евреите и втори път си е чисто езичество това "братя и сестри", ако требе да задълбаем в проблематиката на изразът. Основното ядро на християнството е "Обичайте враговете си, добро правете на тези дето ви хулят и т.н.", с една дума, обичайте различните, негрите, циганите, турците и т.н. Това е глобализъм. Второ, християнството не борави със Заповеди. Десетте "Божи" или по-скоро Мойсееви заповеди са фундамента на юдаизма, който има за цел да култивира юдейското племе така, че да го вмъкне в кройката на монотеизмът, който Мойсей взема от Египет, за да развие в друга географска точка на планетата. Хрситиянството си има Деветте Блаженства. Те християните знаят за тях, но не знаят, че това са тейните "Десет Божи Заповеди". Сега започнахте ли да схващате обликът на християнската вера, а кратуни? Човекът, Моше си има задача и си изпълнява с цената на много кръв. Все не го вервах, но така се получава, когато ограниченият човек трябва да порасне и шанс за това му да дава богословското образование. Проблемът е, че, когато си тесногръд, богословското образование не те прави вярващ, още по-малко знаещ, прави те просто фанатик! Какво да кажа сега, за този термин - доктори-християни smil4334ad8a149e0.gif Повечето доктори са или материалисти или атеистиsmil3dbd4e5e7563a.gif Ама Хипократовата клетва... Ами виж сега, Сидеров, много преди Христос да лекува и възкресява и други са лекували и възкресявали. Особено в Египет и Индия и след това вече и в елинистичният святsmil4341944e6b0c8.gif Това, господинчо е обща способност на всеки посветен в обучителна школа в древността, затова и Иисус, когато се връща от Египет, вече пораснал, го прави - лекува. Иисус е египетски школуван посветен!

И кът почнат русофилчетата и русофобчетата да ме учат на православие... ... и фикирлийският ген... Абе, аз, оттам дет съм се върнал, вие сега отивате, бе! Ни стига тва, ами и такива, поучителни... Абе, пикльовци... оня ден, бейте марксисти, днес станахте капиталисти и накрая и православни...
PMEmail Poster
Top
idle
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 135
Участник # 1 441
Дата на регистрация: 13-April 08
При Волен просто си валят "руските" пари.
Да разграничаваме руския народ от елитите им, които ги управляват и които рядко имат руска принадлежност.

Той Воленчо няма друг полезен ход освен да си изпълнява задълженията. Иначе ще спре кранчето. А може и да му набият канчето, че не слуша!
Като си се хванал да играйкаш ще играйкаш. За това като ти кажат да пишеш срещу Хипократ - пишеш! И падат кинти! Доктори християни - пишем!
Остана ли нещо което да не се "християнизира" в тая държава!?

Това ми се чини като една съставна част от новата политкоректност в световен мащаб - де що има останало и парченце от нещо старо, автентично традиционно, често нарично "езическо" се бърза неимоверно да бъде "християнизирано". Това както знаем не е автентично християнство.

Волен за съжаление си е курва, както нееднократно беше наричан още и от Елтимир. Не вярвам сега когато се е покрил и маргинализирал да се промени изведнъж, ей тъй да го осени и да му просветне! Нема начин! Просто ще си взема паричките и ще публикува казионните си поръчкови шитове(лайнарийки, казано по нашему)!

То нима може А за Б да плати на Капитал и те да не напишат статията, която са им поръчали?!?!?!?
Същото е и тук! Дрънкат доларите с ориджин Русия и Воленчо е доволен! "Български патриот"! Лайно!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Борисов, ти не бери грижата за Годината Угер Шегор, Годината на Кана Субиги;))) Тя е Негова! И Самор ще е Негова! И тогава ще се каже над Свещеният Аратеб: "Самор бъди алп-бика, бъди Негова!" Как ще се обърнат ролите! Велик е Българският Календар, лабъти, велик е! Велико е Завърналото се Тенгриянство, но то се завърна такова, каквото много хора, не очакваха smil4334ad8a149e0.gif

Борисов очаква най-тежката година: Който и да управлява, трябва да сме подготвени
https://news.bg/politics/borisov-ochakva-na...%B5%D0%BD%D0%B8
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 11.9.2020, 13:04
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 486
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06„О, тъй синьо Небе! Не съществува нищо не обгърнато отъ тебе и нищо незакриляно отъ тебъ. Тогава, когато небето и човекътъ са въ хармония помежду си, тогава Вселената става една велика целость, въ която всека разлика пада и изчезва. Но щомъ настъпи въ тяхъ двуначалието, щомъ се появи въ техния духъ и същина янгътъ и йинътъ — горното и долното, положителното и отрицателното, пълното и праздното, горещото и студеното, мъжественото и женственото, откритото и покритото, питомното и дивото, смелото и плахото, светлината и тъмнината — тогава човечеството се поделя на множество държави съ техните владетели и старейшини. Владетелите и старейшините са всъщносгь наследствената последица на янга и йина*. (Вижъ АТ с9). Тиен Йи - Небесно Единство...

Дайте да видим и лакотаsmil4334ad8a149e0.gif "Думата Уакан Танка означава всички същества уакан, защото всички те са Едно. Уакан Танка Кин (Wakan Tanka Kin) обозначава главното или водещото същество Уакан, което е Слънцето. Обаче най-могъщото от съществата Уакан е Наги Танка, Великият Дух, който е също и Таку Сканскан; Таку Сканскан/Шканшкан означава Синьото, с други думи Небето."

И сега ще ви буфна в догмата на кряшенството "Отче Наш, ти Който си на Небесата..." smil4334ad1724132.gif
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (9) « първа ... 6 7 [8] 9  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020