www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО


Страници: (9) « първа ... 7 8 [9]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> НЕБЕСНАТА ВЯРА - ТЕНГРИАНСТВОТО
Йордан_13
Публикувано на: 25.3.2021, 20:43
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Над две хилядолетие веке православието бега от Песаха и не мой да избега от него! ;))) Големо бегане, пада! А, колко е по-велико да си тенгриянин! Ем го тураш в устана на масуржиките, ем не се задъхваш от бегане Песах да ни тъ фане!

https://www.24chasa.bg/amp/6162012
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Западняците слабо са информирани! Тук не говорим просто за корени, а за възстановената, изконна Българска Вера - Тенгриянството заедно с Българският календар! Ние не залагаме на "фестивалността" или "фестивалната календарност", която е западното възприятие на древният свещен обред, а на вътрешният живот на Вярата, която е изграждала през епохите българската духовност,душевност, култура и бит. И всичко това стана въпреки западняците и русофилите, които са си фундаментал чрист и които всеки ден ни противостоят!

АФП: 5 неща за България - изчезващи, русофили, с езически корени
Агенцията определни 5 неща, които трябва да знаете за страната ни

https://www.dnes.bg/stranata/2021/04/04/afp...#comment-newest
PMEmail Poster
Top
Петър.
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 437
Участник # 5 893
Дата на регистрация: 29-March 13Много интересно нещо... България е хем изчезваща, но и възраждаща се. Изчезваща най-бързо в света, но духовно възраждаща се с най-бързите темпове по мое разбиране. Колкото и малко представители да има това духовно възраждане в лицето на тенгрианите то е там и е факт!

Слава на Тангра!


--------------------
?? ????????? ???????? ???? ?????,?????????,????????.???????? ???? ???-?????????? ????,???? ? ????????? ??.???? ?? ?????? ???.?? ??????,?? ?? ?? ??????????.?? ?????? ?? ???? ???? ???? ??????????.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Вървим към цивилизация от ведри темерути
https://darikradio.bg/varvim-kam-civilizaci...Gd_kSlelxdATlfE

Определението е как си требе "ведри темерути" smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif

Но, Българите не са дълбоко варваризирани, днес, а дълбоко християнизирани! Търсенето на Спасител е юдейство и християнство, това е техният мироглед, при който не правиш история, защото опасността да сгрешиш и да сториш грях е голяма, а като сториш грях, ще бъдеш изгонен от Рая! Това е вече психологията на българинът. Затова се чака Спасител, на който да се стовари, абсолютно всичко грешно, греховно и неосъществено и ако не успее, да бъде оплют, убит и се отива към новият. Проблемът за мен е верови, не социален, защото вярата изгражда личният мироглед и оттам и съответният тип социум и общество. Ку щете, вервайте!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ами, като чета легендата, не мога да се съглася с отвращението на некои, които издали по няколко книги за произходът на българите и дават оценки от родът "примитивни";))) Айните са всичко друго, но не и примитивни;))) те са почитатели на алпът Субан Субаш, това говори легендата, на която се обосновава мечият празник, защото "

(231) Ти обичаш хората
и своя баща Субан,
затова приемай образите
на човек, мечка и елен."

Мечката е един от аватарите на Субан и затова тотем на айну, а както знаем, тотемът се консумира ритуално. Християните ядат "Тялото Господне", но не са примитивни, нали? Хахахахаха.... Богочовекът за Айну е Субан - Мечката! Винаги съм твърдял, че учените, от какъвто и ранг да са и интелектуално ниво, не могат да дават духовно-религиозни оценки. Те нямат този оценъчен апарат, техният оценъчен апарат е спекулативно- мисловен! Да не съм по-груб в изказването си, де smil4341944e6b0c8.gif

Медвежий Праздник
https://history.wikireading.ru/378261
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Уникалното е, че ние сме различни от онова плямпало Дънов във вижданията си, относно историческата съдба! Освобождението като наказание;))) Ама всеки приема този акт с радост, че ни е освободил руският император, но всъщност, това е наказание, защото, когато не си готов да бъдеш свободен, Свободата за тебе е непосилен товар!
И днес го виждаме в пълна сила с метаните при Ердоган и "Мерхаба аскер"! С влизането в ЕС! С копнежите за Евразия, т.е. Русия! Българинът вътрешно не е свободен, как да има политическа свобода?
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Борис не е вече Баръс/Барс, той става Михаил, Борис Михаил, признава ромейският император над него. Затова "Освободи Враговете ни от нашият Път". Нашият Път е всичко, в него, дори своите са преходност и когато тази преходност те убива, значи те вече, не са свои. Не може, своят, да те убие smil4334ad8a149e0.gif На християните им се ще, Борис да е нещо велико, но за тенгрияните, той е нещо като Сатаната за християните, хахахахахха ... Та, на въпросът, как ще бъдат освободени враговете, ние, тенгрияните, веднага няма да тръгнем да вадим меч, защото мечът, един път изваден от ножницата, трябва да бъде употребен в люта сеч с презумцията за справедливост и истинност, затова ще изчакаме Съдбата да извади своят! За да може, после да кажем: "Българите строиха много добрини на християните, но християните, не им отвърнаха със същото, но Тангра Вижда!" Над мечът на Съдбата е "Окото на Тангра", да се изразя лаично и вулгарно...

От Борис и след Симеон, нататък, вече, всички наши управляващи, независимо какви са, славни или неславни, добри или лоши са вече "михаиловци"! И това го виждаме днес във фактът, че нито един от тях не ражда идеята за собствената си национална независимост и държава без опекунството и санкцията на "Големият Брат", независимо кой ще играе тази роля. Имперското, държавното мислене, не е мислене под крилото на "Големият Брат". Така може да имаш имение, графство, кантон или бейлик, както го наричат волжките българиsmil4341944e6b0c8.gif, но не можеш да имаш Държава!
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 22.7.2021, 22:16
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ким Чен Ун е прав, но отчасти. Защо? Защото, ако традициите не се развиват, тогава те биват заместени или изместени от нещо по-атрактивно. Навремето, традициите, не са били традиции, били са нещо ново, което с времето се е наложило и е изместило или се е съчетало с тогавашната традиция и самото то е станало традиция. Традицията трябва да се развива, за да се съхрани. Така и самият народ, няма да изчезне, нито да се промени под външни давления. Ние, българите имаме същият проблем. Пеем песни създадени столетия назад, а нови не композираме. Новото, което създаваме е под външно давление. Това е началото на краят ни. Трябва да се създава според вътрешният ни живот като нация, но проблемът е, че, точно него го няма! И ние, подражаваме във всичко. Истинската смърт е духовно-културната смърт, смъртта на българосъзнанието. Какво ще стане след това с телата ни е без значение!


Северна Корея предупреди младите: Придържайте се към традициите ни!
Ким се опитва да предотврати допълнителни проблеми в бъдеще

https://www.dnes.bg/index/2021/07/21/severn...ite-ni.497517,2
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 12.2.2022, 10:48
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06" Не, били сме и в Азия и тук. Колкото до Тенгриянството, то се завърна, не както много хора го очакваха, нито като богомилство, това изрично да го подчертая. Богомилството си остана прерогатив на Дънов и последователите му. То се завърна с идеята за Българският Саракт като основен Път за спасението му като народност при днешната, последна за него, национална катастрофа. Защото тя е катастрофа и на съзнанието, не само физическа. Колкото до ритуалността, тя няма как да е същата, но основното вече при нея е, че се обосновава на ритмите и годините в българският календар. Много от нещата, за които говориш, няма как да се завърнат, защото просто вече, няма условия за това, епохата е друга. "
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.2.2022, 14:40
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Най-грозната черта на днешните хора не е това, че сме грешници. Защото Христос затова дойде - за да потърси и да спаси погиналото. Църквата е лечебница за грешници. Най-ужасното и неправославно нещо е усещането ни за невинност - никой не е виновен за нищо, включително и за греховете си. Малцина са тези, които искат да поемат отговорност за тях. Копнея да срещам грешници. Хора, които знаят, че са виновни. И могат да поемат отговорност за това. Каещите се грешници са красиви."

отец Владимир Дойчев


Дайте да ва научим, ние тенгрияните на ристиенство;))) Бахти, колко сте изостанали и какви духовници и свещеници имате. С тия не само нема да прокопсате, а и нас ша затрийте поради глупостта си. Християнска институция, която, за да съществува, има необходимостта от грешници, не е християнска институция, а чисто юдейска такава! Идеята за грешникът е чист юдаизъм и няма общо с проповедите на Христос. По този начин, една институция се поставя над човекът, детерминирайки го със своите канони и догми, като самата тя е лишена от божественост и святост. Това в един обществено-социален аспект поражда войнстващ атеизъм. Атеизма е имунният отговор на човека със свободна воля и пълния провал на християнската институция;))) запазила в темелите си, забраните на десетте "божи заповеди" на юдаизма. "Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят"; "Блажени кротките, защото те ще наследят земята"; "Блажени нищите духом, защото тяхно е царството небесно"и т.н. и т.н.. И те са Десет;))) макар, че има спор, дали са десет, девет или осем, но са десет и на онази планина в Палестина са дадени именно като контрапункт на юдейските 10 заповеди, които откровено са за имбецили! И вижте, колко е интересно, а християните не са се замисляли въобще. На Планината (която има не само физически, но и духовен аспект), Десетте блаженства са дадени пряко в присъствието на двама от учениците му, не са писани на каменни плочи;))) Заповед има там, където съществува идеята за грешника, където тази идея е освободена, вече, съществува идеята за Блаженството! Научете се, и това ми били духовници. Смехурковци, вие не сте християнски духовници, а юдейски администратори!;)))
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 300
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Та нашата външна политика трябва рязко да се обърне на Север. Изгребваме ги тези, сегашните, премахваме идеята за Запада, която е идеята за благосъстоянието, но не и духовността, не и културата и връщаме идеята за Севера, но чрез нас, разбира се, ние начело, защото кой друг да го направи, нали, хаха, поколенията отдолу са неспособни (масоните са вредни), те могат да бъдат водени, да следват определени световни тенденции, но не и да творят българските! Идеята за Севера е идеята за Божественото, пътя към боговете, както в индуизма, а юга е пътя към предците, затова и Аспарух завръща в Прародината, част от Българите. Но, сега, ние ще се завърнем към Божественото и това Събитие да се нарича "Великото Завръщане", защото то е Завръщането към Небето, не към Предците! Слава на Тангра!
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (9) « първа ... 7 8 [9]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020