www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> ...Християнство, юдаизъм, ислям, будизъм...


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> ...Християнство, юдаизъм, ислям, будизъм..., само не Тенгрианство
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 211
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06http://www.segabg.com/online/article.asp?i...d=16&id=0000101

Това определено се очакваше. След тоталната комунистическа мъгла, която проми мозъка на редовия българин, преди 62 години, религията се превърна в опиум за народите, а идеята за Бога в съвършена глупост. Съзнанието на човека се насочи към грубия материализъм, невежеството и скодоумието, а оттам до консуматорството в днешно време е само крачка.
Днес "бившите" комунисти решиха да се извинят за своя войнствен атеизъм и след 62 години размисъл, решиха, че е време чедата на израслите при "зрелия социализъм" родители да научат що е то религия и има ли тя почва у нас. Добро начинание, ако зад него не стояха юдеи и комунисти. Тогава съвсем естествено е, изучаването на религия да се сведе само до нейната история и морал, с което съвсем се цели да се ограничи силата на нейното въздействие върху човешката душа, водеща до просветление и обратното завръщане към Бога. Това директно подкопава светската власт на комунизма, който в неговия тотален аспект днес е наречен глобализъм.
Интересно е, да се разгледа и предложението, което идва. То не опира само до възрастовата граница на децата, а и до предложените четири религии за изучаване - християнство, юдаизъм, ислям и будизъм. Само един поглед е достатъчен, за да разбере човек, че това са четири съвсем чужди на изконната Българска душевност вери. Християнството и исляма бяха насила наложени в България, будизма е неутрален като историческо присъствие в нашите земи, а юдаизма ни го налагат като политика и икономика днес.
Тогава следва да запитаме г-н професора Бакалов, що ще учи българското дете от тези четири чужди нему вери? И отговорът е съвсем прост - да не бъде Българин. Ето защо
съвсем настрана и без никакъв шум въобще не се споменава древната и изконна Българска вера, Небесната вера - Тенгрианството - ширнала се в археологически паметници, история, народни обичаи и приказки, втъкала се в семейните и родови отношения и черти, в архитектурата на старите къщи, където и да се обърнеш в България, дори да поглед да отправиш в Небето, ще видиш там Небесната ни вяра, ще нашепне в сърцето ти, онзи Бог, що вижда всичко. И колко по-лесно е малките първокласници да се учат на етика, на история, на отношение към природата и човека от древната ни Вяра, защото са се родили Българи и техния ген, тяхното съзнание много по-лесно и истинно възприема ромонът на планинския ручей, изгревът на Слънцето, повеят на вятъра, гласът на Планината, шепотът на звездите и най-накрая да научат най-големия етичен урок - да казват винаги Истината! Защото нито християнството, нито юдаизма, нито исляма, имаха тази тайна - да словиш Истината! Християнството антропоморфира Истината в един Богочовек, който да я изрече, за да ги спаси и освободи, юдаизмът забрани лъжата" "Не лъжи!", но каза ли ни за Истината? За исляма Истината е само една: " Един е Аллах и Мохамед е неговият пророк".
А знае ли някой истината, която може да изрече душата на Българина? Някой чувал ли я? Ще я чуе ли за в бъдеще, когато изучил четирите чужди нему вери, той все по-малко, ще се замисля, дали е Българин.
PMEmail Poster
Top
antijew
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07QUOTE (Jordan_13 @ Jan 15 2008, 01:48 AM)
Християнството и исляма бяха насила наложени в България, будизма е неутрален като историческо присъствие в нашите земи, а юдаизма ни го налагат като политика и икономика днес.

Вярно е това, което казваш.
Ето какво казват нашите деца в първия си учебен час по православно вероучение:Господи Исусе Христе, помилвай ме!

"Господи Исусе Христе, помилвай ме!, повтарят след митрополит Николай с неукрепнали гласчета учениците на Гинка Жечева и се прекръстват неумело. Това е първият им урок по православно вероучение, от който те ще запомнят вълнението, че лично Пловдивският владика ги е поръсил със светена вода и а, бе-то на вярата. Другото е шум, светкавици от камери, много външни хора в класната стая и безброй въпроси защо."
http://www.duma.bg/2008/0208/060208/index.html


--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Top
gеorgi_nz
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 384
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05QUOTE (antijew @ Feb 6 2008, 11:08 AM)

"Господи Исусе Христе, помилвай ме! "

Ето отново едно многото православни недоразумения - все едно че Исус е тръгнал да коли и беси тези които не му се молят.
И това да караш невини деца да се молят за да бъдат помилвани.... прилича ми на сатанизъм.
Де да знам - не ги приемам тези неща. Нищо че съм кръщаван в църква, но това не ми пречи да заявя, че църквата днес вече се е поизпразнила от първоначалния си смисъл.

Иначе имам един съученик - поп. Дано го срещна , че да го запитам косо как я мислят поповете тази работа с това помилване на деца.

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 6.2.2008, 12:22


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (Jordan_13 @ Jan 15 2008, 01:48 AM)
И колко по-лесно е малките първокласници да се учат на етика, на история, на отношение към природата и човека от древната ни Вяра, защото са се родили Българи и техния ген, тяхното съзнание много по-лесно и истинно възприема ромонът на планинския ручей, изгревът на Слънцето, повеят на вятъра, гласът на Планината, шепотът на звездите и най-накрая да научат най-големия етичен урок - да казват винаги Истината!

Да,би било много по-лесно...по-приятно и полезно....НО...но е опасно и "неефективно",защото така се изграждат личности а не хора...Защото "Старата Вяра" развива 4-те сили,които управляват душата:
-тази ,която ще даде сила на словото ти.
-тази,която ще даде чистота на мисълта ти.
- и т.н.
Фундаменталния момент в Тангризма е идеята,че човешкото самосъзнание трябва да надрасне домогването за власт от една душа над друга ДУША-ДУША ДА НЕ ПОРОБВА и ДУХ-ДУХ ДА НЕ ПОДВЕЖДА.
...и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам... smil3dbd4e398ff7b.gif


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 211
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (georgi_nz @ Feb 6 2008, 12:19 PM)
QUOTE (antijew @ Feb 6 2008, 11:08 AM)

"Господи Исусе Христе, помилвай ме! "

Ето отново едно многото православни недоразумения - все едно че Исус е тръгнал да коли и беси тези които не му се молят.
И това да караш невини деца да се молят за да бъдат помилвани.... прилича ми на сатанизъм.
Де да знам - не ги приемам тези неща. Нищо че съм кръщаван в църква, но това не ми пречи да заявя, че църквата днес вече се е поизпразнила от първоначалния си смисъл.

Иначе имам един съученик - поп. Дано го срещна , че да го запитам косо как я мислят поповете тази работа с това помилване на деца.

Точно така е. Вземи ми думата от устата, но така трябва.

"Господи, помилуй ме", вместо "Господи, благослови ме". Първото е израз на юдаистичния Саваот в симбиоза с греховния човек. Защото според юдаизма и след това и християнството, човек не просто е грешен, той е зачнат в грях, защото е ял от плода за познаване на добро и зло и е престъпил забрана за неядене на плодовете от дървото за познаване добро и зло. Както виждаме, става въпрос за забрана, за Закон, не за Път.
Забравя се да се спомене, обаче и констатацията на Господ подире: "Те станаха като Нас (богове) да знаят що е добро и зло". Господ - юдейския ги наказва и ги прогонва от Рая, защото са грешни пред него, а той е зъл, жесток и безмилостен.
Затова в християнството остава: "Господи, помилуй ме" - един вид опит да се измоли индулгенция, след признание за грях, вина и грешност на самия човек.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Е, това ли е Българинът? Ние питаме, господа поповете: "Това ли е бъдещия Българин?"
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Овцете, които ще се възпроизведат след подобно повторение на "Помилуй ме", ще обслужат много добре системата на тоталния комунизъм - глобализма.


"Господи, благослови ме" - това е свободния от СТРАХ Българин, който е готов да приеме Орендата/Вакан/ Бао/ Кут/ Ка и да започне своето велико Божие дело.
Защото той е Богоотговорния човек. Евреите нека си се смятат за богоизбрани.

"Господи, благослови ме, за да започна своето свято дело днес". Именно затова ние сме "Българи" - Благословените от Бога хора. Ние не искаме и не просим милост, защото нямаме вина за грях, каквато евреите имат пред своя Бог. Те да му мислят. Ние с Бога Наш, напред и без СТРАХ!

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 211
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06..и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
С насилие е бил наложен върху тях исляма, но с насилие няма да си отиде, само ще ги укрепи в това, че наистина са мюсюлмани и турци. Само изконната Българска Вяра, Тенгрианството може да ги освободи от оковите на юдео-исляма.
Най-важното за тях на тоя етап, е да си възвърнат съзнанието, че са Българи, въпреки, че изповядват ислям, както Волжките Българи и след това да се търси Път за промяна на мирогледа, който така или иначе е наложен насила на повечето от тях.
PMEmail Poster
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (Jordan_13 @ Feb 6 2008, 03:02 PM)
..и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
С насилие е бил наложен върху тях исляма, но с насилие няма да си отиде, само ще ги укрепи в това, че наистина са мюсюлмани и турци. Само изконната Българска Вяра, Тенгрианството може да ги освободи от оковите на юдео-исляма.
Най-важното за тях на тоя етап, е да си възвърнат съзнанието, че са Българи, въпреки, че изповядват ислям, както Волжките Българи и след това да се търси Път за промяна на мирогледа, който така или иначе е наложен насила на повечето от тях.

Моите извинения ,че не уточних...Това което гледах не беше предаване за миналото ,а за сегашно време- млада жена,която след като се жени за мюсюлманин започва да чете корана и така полека-лека приема исляма.В момента е забрадена и по-стриктна в религията и от най-дъртата баба от турско село.Това беше предаване с което се демонстрираше чрез интервюто с въпросната и родителите и ,че в БГ всеки има свободното право да избира религията си...как една християнка става мюсюлманка...


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 211
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (iss @ Feb 6 2008, 07:41 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Feb 6 2008, 03:02 PM)
..и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
С насилие е бил наложен върху тях исляма, но с насилие няма да си отиде, само ще ги укрепи в това, че наистина са мюсюлмани и турци. Само изконната Българска Вяра, Тенгрианството може да ги освободи от оковите на юдео-исляма.
Най-важното за тях на тоя етап, е да си възвърнат съзнанието, че са Българи, въпреки, че изповядват ислям, както Волжките Българи и след това да се търси  Път за промяна на мирогледа, който така или иначе е наложен насила на повечето от тях.

Моите извинения ,че не уточних...Това което гледах не беше предаване за миналото ,а за сегашно време- млада жена,която след като се жени за мюсюлманин започва да чете корана и така полека-лека приема исляма.В момента е забрадена и по-стриктна в религията и от най-дъртата баба от турско село.Това беше предаване с което се демонстрираше чрез интервюто с въпросната и родителите и ,че в БГ всеки има свободното право да избира религията си...как една християнка става мюсюлманка...

Едва ли е била християнка, била е атеистка, с родители комунисти. Комунизмът като един вид социален юдаизъм, отрича напълно християнството и създава негативни нагласи спрямо него. Не такова обаче е отношението му към исляма. Това се вижда и днес с ДПС. Това, че една атеистка е приема исляма, то е като коалиционен брак, както го правят кумирите й - партийните дрогари днес.
В другия случай, може да се говори за връщане на старо съзнание, което е малко вероятно, но не невъзможно.
PMEmail Poster
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020