www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Сметка за набиране на средства


Страници: (8) « първа ... 5 6 [7] 8  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Сметка за набиране на средства, за сайта.
Георги-НЗ
Публикувано на: 20.12.2013, 14:26
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Към момента постъпиха едни 100 лв, след които и едни 240 лв.
С което пак казвам да не се привеждат повече, понеже желаното е постигнато. Остава да ми дадат сметка за да преведа за хоста.

Иначе аз вчера домейна съм го платил за догодина, без да ползвам тези от сметката.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 136
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Ха сега чак го виждам това положение. Всичко то е фантастично. Понеже и ние този път не сме пращали нека кажат тези които са отделили средства, но мисля, че е по-разумно да се спестят допълнителни банкови разходи по връщането. Добре ще е да си има този резерв за догодина. Но това обсъждане около книжката е още по-фантастично. Значи може би е дошло време. Можем да започнем с едно PDF съдържание което да се разпространява по електронен път и с един подобен резерв да се мисли спокойно за издание. Сега за цените не са по-скъпи отколкото преди 5 години за речем. Ще се намерят печатници - има начин разходите за се сведат до минимум. Една книга от 300 страници с приличен стандартен тираж отива до 3000 лв, цветни корици и т.н.  На нас не ни е нужно това. Така че средства ще се намерят за отпечатването и то на тираж по-голям от 500 бр. - което си е нищо нищичко за такава идея. По-сложното, откровено казано, е дистрибуцията. Защото не можем ние сами да тръгнем по книжарници РЕПове и сергии за да я предлагаме и то на консигнация после да обикаляме да си прибираме парите - дълга и широка. Затова по-добре да се опита първо по издателствата. Ако си плащаме израбоката - повечето малки издатели не ги грее. За тях това е бизнес. Но отново всичко започва от съдържанието. Когато то е готово - можем да го разпространяваме и като елелектронен документ - PDF и да мислим за печатно издание. Автоматически възниква въпроса какво да бъде това съдържание - на каква тема. С изричната уговорка че аз лично не съм в състояние да се захвана с изложение по тези теми - тук е коментирано неведнъж да се съберат и развият данните от форума относно Българския Саракт и Българския Бог - Тангра. Друга тема, която би могло да се повдигне и би била интересна за определени маси от българи това са традиционните български празници и обичаи - но не тези от православния календар а такива каквито са били още преди християнството или както са отбелязани по Българския Слънчев календар. Такава тема е и пряко свързана с почитането на Тангра - поне както аз ги виждам нещата. Познанието около древните български ритуали от предхристиянските времена и преминали в християнството е реален и приятен начин да се върнат българите към своите традиции към своя Бог към своята същност без това да предизвиква излишни спорове и проблеми без да става разделение. Това са български празници които дори се почитат от памаци и други поставени в периферията на българския народ общности.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Георги-НЗ
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Една от възможните теми за включване, на която аз държа е икономическа тема. Владимир Свинтила има една статия "Лихвата е ктажба" , както и Владимир Богданов има издадена книга "Лихвата - рак на обществото". Та от двата материала могат да бъдат извадени няколко страници с които да се разстреля чифутската икономическа система от упор. Този икономически ред , който днес ни краде многопластово е едина специално конструирана система за фино ограбване чрез лихвата.
Механизма не е лесен за проумяване, но след обясненията - човек разбира, че това дето учат днес икономистите е една тотална лъжа, която цели да съхрани ограбването.
А ако се разбие тази система - чифутите умират прави. Понеже те са паразити и не могат сами да създават нищо и трябва да са залепени и маскирани към гостоприемник.

А ето един материл, който съм качвал преди години, но актуалноста си му е същата:

http://georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post.html


QUOTE
Защо живота ни се влошава???
Управлението на България през последните 17 години се осъществява в голяма степен от международните финансови институции.

Тези финансови институции се финансират от големите международни корпорации и от големи банки на големите западни държави между които на първо място е Американския федерален резерв.


Световната Банка, Международния валутен фонд и различните либерални фондации, които оперират в България имат две основни цели.


Приватизация и дерегулация.


Ефектите на приватизацията започват да ни се изясняват но ефектите на дерегурацията все още остават скрити.


Защо е нужна дерегулацията??


Представете си, че международна верига от супермаркети иска да оперира в България.


За това е нужно да получи подкрепата на Българското правителство.

Обаче тази верига ще доведе до фалирането на стотици малки магазинчета и до повишаването на базработицата.


Защо тогава правителството да дава съгласие? То може и да не даде съгласие?


Дерегулацията служи за подкопаване на ефективността на държавния апарат на засегнатата държава, така че този държавен апарат да поставя интересите на международните инвеститори над интересите на местните бизнесмени били те държавни или частни.


Това обаче не е най-дбрия пример.

По-добре помислете, че чуждите капитали или в частност на тази търговска верига имат акционери, които не са в България.

На практика акционерите на всички големи корпорации не живеят в България.

Обече инвеститора е реален човек той купува акции и очаква печалба.

Тоест той очаква да получи пари в Англия или САЩ не в България. Той може изобщо да не знае къде е България на картата. Да не говорим, че изобщо не се интерисува от социалните проблеми в България.

Това значи част от парите на дребните българи да напуснат границите на страната ни и да заминат за Лондон, Стокхолм или Ню Йорк.

Да ама тези пари са спечелени в България с български труд и с български ресурси….от производство на жито, от шиене на чорапи, от леене на стомана, от дървесина от ……

Това са нашите пари и когато те излизат от страната ни остават по-малко ресурси в стараната ни. По-малки пари се въртят. Икономиката се свива а това значи, че бедността нараства.

Следователно населението, което гласува за политиците няма интерес парите му да заминават навън. При нормални обстоятелства българските политици и българската администрация трябва да защитават българските граждани.

Следователно те не трябва да допукат национално богатства да се изнася от страната. Това обаче противоречи на интерсите на глобализаторите.

Глобализаторите трябва да да се погрижат българската държавна администрация да не пречи на корпорациите, така че заработените в България пари да свършват в джобовете на хора живеещи в Ню Уорк или Торонто.

Затова и съществуват тези институции Фондация на Сорос, МВФ, Световната Банка, Европейската банка и.т.н. За да разхлабят местния обществен контрол. Да освободят парите така че те да напуснат границата на страната ни и да пропътуват света.

Затова и от 17 години у нас тече структурната реформа.

На практика това е дерегулацията. Тази реформа има за цел да

1-отвори Българския пазар за стоки идващи отвън,

2- да намали до минимум държавния контрол върху едрия международен бизнес и 3 -да позволи максимално количество от българските пари да напуснат страната.

Естествено обществото ни инстинктивно се съпротивлява. Затова влизат в сила масови митове (за това как международните инвеститори ще подобрят живота ни…), дезинформация, лъжи, промяна на законите и нормативните разпоредби…спонсориране на подходящи политически сили и тн.

Води се борба. Световната банка или МВФ настояват за промени в законите или за промени в практиките на държавно управление, такива че границите на България да паднат. Но границите падат за парите не и за хората. А пък пътя на българските стоки не става по-лесен.

Тези институции работят непрекъснато. Изготвят проекти спонсорират политически партии, плащат за реформи, плащат за обучение на чиновници и тн.

Плащат за обучение на перспективни българи, които после напускат страната си и тн.

Само и само да намалят ролята на българската държавност….и да оставят българите незащитени.

Това е дерегулацията.

Тоест води се много хитра но и много брутална война срещу българската държава.

Глабализаторите пробват триковете си на различни места с различен успех. Може да се каже, че в България те са постигнали почти всички свои цели.

Но какви са резултатите.

България е най-бърза намаляващата по население страна в света.

Условията на живот са лоши , напрежението е едно от най-високите в света.

Ние сме и на първо място в света по износ на хора. Темп на емиграция –4.

Изнасяме хора защото икономиката ни непрекъснато се свива и условията за съществуване стават невъзможни.

Това ще довете до етнически хаос и дестабилизация на държавата.

На пратика последните 17 години за българските народ са по-пагубни от турското робство и от всички войни през последните 100 години взети заедно.

Защото никога досега не е имало толкова малко млади българи в репродуктивна възраст.

Верни на старите ни фашистки традиции и тотално объркани от това, че не разбират какво става със страната им. Българите обвияват турците, циганите, комунистите и тн.. но не и тези които са наистина виновни за разрухата.

Стария национал социализъм не е оборудван да се бори с модерните трикове на глобализаторите. Глобализацията се движи на научно нива от стотици институти в света, които се финасират от международните корпорации да разработват стратегии за борба с националните държави.


Та моето желание е да ударим чифутите, като разкрием МЕХАНИЗМИТЕ С КОИТО ПАРАЗИТИРАТ ВЪРХУ НАРОДИТЕ.
Не че всичко ще изясним, но когато се разбере основното - лесно ще е да се досетим и за детейлите. А те не са всесилни и тяхната сила е единствено в лъжата и нашата вяра в тяхната сила. Ако спрем да вярваме в тяхната сила и почнем да ги осмиваме и изобличаваме във всяка една област - те ще станат просто едни жалки МОШЕници - каквито са си били от древноста до наши дни.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 157
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Мисля си, дали е възможно базата данни на сайта да се разшири с още 10 гб, за да могат да се качват снимки и да не забива непрекъснато сайта от това, че е достигнал лимита си. За да не ползваме други места, от които да прехвърляме снимки тук.
PMEmail Poster
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 18.3.2014, 23:37
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Вчера 17.03. съм превел на Казахстан едни 160 долара (около 260 лева)+ около 30 лева разни такси затова че тази страна е извън еврогейския съюз. Остават едни 640 лева които са ваши средства и след като се реши какво да се прави с тях - това ще се и направи.
Утре ако намеря време ще пусна снимка от банковия документ за доказателство на тези цифри.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
anti666
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Сайта е платен за 2015г. с част от остатъка от сумата, която имахме от миналата година - 160 долара. Ако някой въобще го интересува това. Само за сведение, за да се знае къде за какво са похарчени.
PM
Top
Георги-НЗ
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Последно в началото на месеца има постъпили едни 50 лв по сметката и към момента актуалната сума е 676.33лв.
Платен е хоста за тази година, домейна го плащам аз - така, че това е с което разполагаме.

Идеята за издаване на сборна книга с материали от тук остава.
В крайна сметка средствата са общи и общо трябва да решим как да ги ползваме или неползваме.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
r3nt3r
Публикувано на: 24.4.2015, 15:21
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 5
Участник # 35 544
Дата на регистрация: 9-March 15QUOTE (Георги-НЗ @ 24.4.2015, 10:38 )
Последно в началото на месеца има постъпили едни 50 лв по сметката и към момента актуалната сума е 676.33лв.
Платен е хоста за тази година, домейна го плащам аз - така, че това е с което разполагаме.

Идеята за издаване на сборна книга с материали от тук остава.
В крайна сметка средствата са общи и общо трябва да решим как да ги ползваме или неползваме.

Не съм запознат с идеята за сборна книга, но ми звучи интересно.
Но пък от друго стана трябва винаги да има заделени пари за спешни случай, защото не се знае какви разходи могат да изникнат. :)
PMUsers Website
Top
Йордан_13
Публикувано на: 24.4.2015, 15:42
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 157
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Едно издаване на подобна книга, както си трябва, а не някаква брошура си е минимум 3000 лв. Това говорим за минимума, като тук се включват редакции, коректури и предпечат (който, ако е качествен, не е евтин). Не сме включили първичният труд за събиране на информацията из форума, интернет, библиотеки, библиографични справки и самото създаване на текстовете. Щото това не е никак лесна работа. Нещо, което смятаме за безплатно, но тия, които могат да го свършат, са много заети вече във физическото си време - гледат деца, други бачкат много. С една дума, трябва да имаме поне минимума, за да създадем нещо качествено. Тъй, че парите - в касичката.
Сега като ми лиспва свободното творческо време, създаването на една качествена студия се проточва с месеци, като на ден едвам добавям по няколко реда, а има и дни, в които нищо не мога да напиша.
А се видя с вестника, че няма ли едно ядро, което да работи, да жужи като пчелно ято, нон-стоп, абсолютно нищо не може да се създаде. То и като платиш, пак не е сигурно, че ще се създаде, точно това, което искаме.
В България нещата са много зле, а в тая сфера - книгоиздаването, станаха още по-зле, щото не само няма кой да чете, но и няма кой да пише. Малко са тия, дето имат данни за тая дейност.
PMEmail Poster
Top
Георги-НЗ
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Данчо, така си е - кибици между нас няма. Но тези 3000 за които казваш - много ми се виждат.
Едно време "Завръшането на Тангра" мисля 600 лева беше за минимален тираж. Е, качеството беше като за евтин вестник и черно-бяло. И след първата година хартията на книгата пожълтява, все едно е на стотната година.

Идеята беше да не е чак 600 страници, а 100-200 с материали за Тенгрианството, какво е Саракт, алтернативата на днешната икономика на Силвио Гезел и експеримента с отрицателната лихва във Вьоргл, свободната енергия за домашно ползване на Кирил Чуканов или на “E-Cat” по технология на Андреа Роси ...... и изобщо в събран вид да се покаже , че
1.днешната партийна система е средновековна
2.има решение за нова, поне на няколко хиляди години - Саракта
3.Икономиката е точно каквато не трябва да е и банките са в дъното на цялото Зло
4.Религия, наука, държавност, закони , морал, изобщо цялостен мироглед за Света може да се събира в едно учение - и то древнобългарско.
5. .......
6. .......

Интересно ми е как става за кратко време това: smil4334a580902ca.gif

http://www.orendabooks.com/index/maincateg...ainCategoryId/1

и кой го финансира. smil4334acc8dd304.gif


То не са проблема трто иляди лева, щото ако нещо се купува като топъл хляб - отвсякъде могат да дойдат ( както казва Пурко в "Господин за един ден" -яйцето е първо , а кокошка от всякъде може да прехвръкне smil3dbd4e5e7563a.gif )

Далеч съм от мисълта за печалба, щото досега никога не сме я търсили. Въпросът е че Идеята за съдържанието на въпросната книга е нещо дето досега го няма никъде събрано на едно място. А то е насочено да събори днешния изродски модел на Държавата. Както и да бъдат затворени миризливите усти на онез дето постояно повтарят, че "Демокрацията е най-доброто измислено досега" и че "без партии не може и без банки не може и без Енергото не може и без ГЕРБ не може" ..................


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 12.1.2016, 12:15
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Днес съм платил домейна за още една година и са приведени едни долари в Казакстан за хоста. Остава само да дойде от там потвърждение , че са ги получили. Щото да се привеждат пари в казахска банка по сметка се оказа трудна работа в България. Чак се изпотих. smil44539ea3f2bcb.gif


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
РонинА
Публикувано на: 17.1.2016, 20:44
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 154
Участник # 35 428
Дата на регистрация: 7-March 14QUOTE (Георги-НЗ @ 25.4.2015, 9:04 )
Данчо, така си е - кибици между нас няма. Но тези 3000 за които казваш - много ми се виждат.
Едно време "Завръшането на Тангра" мисля 600 лева беше за минимален тираж. Е, качеството беше като за евтин вестник и черно-бяло. И след първата година хартията на книгата пожълтява, все едно е на стотната година.

Идеята беше да не е чак 600 страници, а 100-200 с материали за Тенгрианството, какво е Саракт, алтернативата на днешната икономика на Силвио Гезел и експеримента с отрицателната лихва във Вьоргл, свободната енергия за домашно ползване на Кирил Чуканов или на “E-Cat” по технология на Андреа Роси ...... и изобщо в събран вид да се покаже , че
1.днешната партийна система е средновековна
2.има решение за нова, поне на няколко хиляди години - Саракта
3.Икономиката е точно каквато не трябва да е и банките са в дъното на цялото Зло
4.Религия, наука, държавност, закони , морал, изобщо цялостен мироглед за Света може да се събира в едно учение - и то древнобългарско.
5. .......
6. .......

Интересно ми е как става за кратко време това: smil4334a580902ca.gif

http://www.orendabooks.com/index/maincateg...ainCategoryId/1

и кой го финансира. smil4334acc8dd304.gif


То не са проблема трто иляди лева, щото ако нещо се купува като топъл хляб - отвсякъде могат да дойдат ( както казва Пурко в "Господин за един ден" -яйцето е първо , а кокошка от всякъде може да прехвръкне smil3dbd4e5e7563a.gif )

Далеч съм от мисълта за печалба, щото досега никога не сме я търсили. Въпросът е че Идеята за съдържанието на въпросната книга е нещо дето досега го няма никъде събрано на едно място. А то е насочено да събори днешния изродски модел на Държавата. Както и да бъдат затворени миризливите усти на онез дето постояно повтарят, че "Демокрацията е най-доброто измислено досега" и че "без партии не може и без банки не може и без Енергото не може и без ГЕРБ не може" ..................

300 лв. от мен за книгата,Георги ще ти донеса парите когато кажеш-обади се или пиши.Още 9 човека по 300 лв. да се включат в това и парите са готови,днес е 17-ти,да видим на думи ли сме силни само
PM
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 17.1.2016, 21:16
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Приятелю, въпросът не е само в парите. Сложно е. При това, че имаме още бройки за разспостранение от книгата ЗАВРЪЩАНЕТО НА ТАНГРА и НЕВИДИМАТА АТАКА на Елтимир......

Идеята е да сътворим АЛМАНАХ на сайта с Идеите, които да противопоставим на Сисемата. И не само , а да я съборим . ХОРата да пожелаят доброто. Да я съборим не като самоцел, а с Идеята за Новото. Новото да зарази една критична маса Българи и да няма сила , която да се опълчи.
Но без средства не става, но преди средствата трябва да сме готови със съдържанието.

Това съобщение е редактирано от Георги-НЗ на 17.1.2016, 21:18


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
РонинА
Публикувано на: 17.1.2016, 22:29
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 154
Участник # 35 428
Дата на регистрация: 7-March 14"с Идеята за Новото. Новото да зарази една критична маса Българи и да няма сила , която да се опълчи"Дай сега да видим къде може са се лучи това,да заразим с идеята за промяна с "Идеята за Новото" временнити обитателите на тази територия,не се заяждам,пиша го с болка и обида,да тръгнем по кафетата?по кръчмите?Фейсбук и другите подобни помии?в кауфланд и лидъл?в "претъпканите" библиотеки и читалища?къде да го търсим този страливец?озлобения и оскотял наричаш себе си - Българин ???
Всеобщо разпостранено мото е "Кото туриш у корема и на к..-туй ша е".Така и така е зле,поне това ще остане.ТОЧКА.
Не става,без чудо- не става!
Трабва да се случи нещо много крайно за да се събудят живите трупове,Но,има едно НО,на онези задници горе по върха им е ясно че ще им хвръкнат кратуните ако се случи това,и понеже са хитри те я карат все по ръба,просто бавно и системно ни затриват,изселват,смачкват.
Преди да се стига до някави крайности аз все пак съм на мнение че може да се пробва,но съобразено с горенаписаното,понеже "он е мързелив и не чете" нека да му поднесем по-просто,кратък филм,вече съм писъл за това.Според мен там е единствения шанс да се получи желаната критична маса.
Интернет.Бабите и дядовците не дремят там,те все се оправдават-вие сте млади действайте,МЛАДИТЕ СА В НЕТА.
15г. вече са много за чакане,действия трябват,така или иначе ножа ще опре на всеки един от нас,аз нямам намерение да стоя и да чакам нещо/някой/някога да се случи...

п.с. а за парите си остава в сила
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 157
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ние нямаме нито колектив, нито сериозна организация по въпроса, нито идея за структурата на този Алманах, за да го направим. За тази цел, като се има впредвид, количеството и качеството на материала си трябват хора, които да посветят цялото си време за това и да знаят какво правят. Защото при работата с вестника се видя, че работата с текстове е също толкова тежка, колкото носенето на вар и киреч и чукането на кофражи. И много сериозна, защото ти готвиш духовна храна за бъдещите поколения, колкото и да са малко те и а сгрешиш, все едно си сипал цианкалий в храната. Не е лесно. Затова останахме само двама, накрая да работим по вестника и да си подаваме топката. И го спряхме...

Колкото до Фейсбук, това е платформа, която ние не подценяваме, макар това да е една напълно еврейска територия, но ние трябва да воюваме навсякъде със словото, където можем. Не е за подценяване Фейсбук, макар да е супер-комерс. Пропагандираш, където можеш, сле дкато нямаш средства да си направиш телевизия или нещо друго, макар, че според някои хора, с които съм говорил, телевизията губи все повече своите позиции.

И тука има и още нещо - проблема не е само в събуждането на една определена маса от хора, а че насреща си имаме огромна маса от хора, която не иска промяна на статуквото, тя просто си иска Тиквата. Това е. Просто е. Тази маса трябва да бъде надделяна или смляна, за да може да се извърши промяната.

Младите нямат култура за много неща, какво да говорим за политическа зрялост. Най-лошото е, че повечето нямат стремеж да си изградят такава. Неслучайно доц. Христов ги определи просто като "демографска шлака". Макар доста крайно изказване, то в голямата си част е верно.
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (8) « първа ... 5 6 [7] 8  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020