Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (4) 1 2 [3] 4 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Севар |
Публикувано на: 25.10.2005, 0:39
|
||
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 ![]() |
Нали казват, че ние сме били секта. С кого да внимавам, със себе си ли!? ![]() ![]() |
||
LETO |
Публикувано на: 25.10.2005, 0:44
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 ![]() |
Последно, секта ли сме или не?
Войни на Тангра ли е секта или това, че сме християни? |
Локи |
Публикувано на: 25.10.2005, 1:08
|
||
дебелооки ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
Секта-сектор хахах Всички, които поватрят и преповтарят библийката и я смята за свещена и абсолютно истиина книга са християни. Но малко или много всички живеещи по тези земи са повлияни от вече хилядолетното простсвие на тези еврействащи отрепки. всеки от нас е малко или много хрситяини в начина на мислене във надеждите си, във очакванията си и вярата си в доброто, ткака като смао християните го дефинират. Но да си дойда на темата . Хитлер е наредил да се поставят жълти шестолъчки за евреите а лилави за "свидетелите". Няма ли силна държава-общество всякави секти , фондации и др. ще виреят и ще ловят загубени души и замъглени с фанатизъм и алчност съзнания. |
||
LETO |
Публикувано на: 25.10.2005, 1:18
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 ![]() |
Локи, имах предвид постинга на Севар по-горе
|
Локи |
Публикувано на: 25.10.2005, 1:22
|
||
дебелооки ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 ![]() |
Разбрах и се поправих!! ![]() |
||
LETO |
Публикувано на: 25.10.2005, 1:47
|
Разбира се, и аз нямах намерение да апострофирам постинга му - просто ми хареса и за това попитах.
![]() |
Севар |
Публикувано на: 25.10.2005, 3:04
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 ![]() |
Ето как са разсъждавали преди по този въпрос:
Умря Раудеб, но останаха песните на българите за него. Умря Раудеб, но остана неговият завет към нас: “Силна е Българската земя, докато гори в сърцата на мнозина огънят на любовта към обичаите – огънят на Аратеб! Така, че хора, не позволявайте на злото да гаси огъня на Аратеб във вашите души... Нека вечно гори той, пръскайки светлина по цялата Земя, нека вечно живеят и процъфтяват народът и земята на българите!”. Но след Раудеб мнозина в Бирак успяха да забравят правдата и обичаите. Дайте сега, българи, да подхраним огъня на Аратеб: да изгорим чуждоземните дранкулки и да се върнем към своите обичаи! Това изпях аз, потомъкът на Сандугач, синът на Байджан – Тимджан, на помена на Раудеб. И мнозина хора тогава си спомниха за славния Раудеб и изгориха в огньовете чуждоземните вещи и богатства... (“Чулман Толгау”, V, 62, 1 – 9). |
Воина |
Публикувано на: 25.10.2005, 7:26
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 65 Участник # 149 Дата на регистрация: 18-October 05 ![]() |
Еми какво да Ви кажа,преди като бях малко по-малък 5-6 блока след моя имаше секта!Веднъж се разхождахме с един приятел и решихме да видим какво правят вътре в самата къща(а тя беше доста голяма и газарска!!).Предната и част имаше само офиси и никой не подозораше ,че това е секта,а задната част беше разполейена в малка чат от парка.И отидохме с моя приятел наддикнахме и видяьме много хора облечени в бяло седнали като си скръстили кръката и държат някакви бели купички ,а тях има нещо червено мисля,че беше кръв незнам!Както бяха наредени пред тях имаше много свещи,зад свещите на стената една голяма картина,откоято си спомням само че имаше шестолъчката!Казаь на майка ми и баща ми,но те не ми повярваха,но след време се разбра ,че това е секта,защото имапе смъртен случай!!!Забравих да отбележа,че хората бяха пребеднели все едно са болни и някой от тях имаха странни прически.По описанието,което съм Ви дал горе-долу,колкото си спомням бухте ли ми дали името й ,ако знаете имена на секти де!:))
|
Mistique |
Публикувано на: 25.10.2005, 12:27
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Това което ще ви напиша беше за мен повратен момент - кулминацията на религиозните ми търсения и проучвания.....
Първо всички западни течения (хайде да не кажа секти за да не ядосвам Севар) се базират на библията само - методистка, англиканска, евангелистка, баптиска, Слънчева, Ново-християнска, Свидетелите на Йехова....... и католическата разбира се. Използваната библия е 3 варианта - превод от Иврит, превод от Гръцки и библията на Крал Джеймс. Те всички са променени и са включени текстове които да внушат страх на хората и подчинение от управляващи и църква....още от времето на Император Константин. Очевидно и очевадно е дори за идиоти като мен, че нещо не е наред. Хората търсят и винаги са търсили ИЗВОРА. А какво им предлагат техните църкви - осакатен текст, които се дъвче и плюе до припадък. Всички, с изключение на православната! Докато милиони хора от западния свят се обърнаха към източни религии, култове и секти, милиони хора по света пък се обърнаха към православните църкви в Русия и България, защото смятат, че замразяването на църквите през комунизма може и да е запазило "истинското" учение. Жалко, че църквата в България се реформира толкова бавно. Жалко, че хората не разбират нищо от службите и библиотеките не са преведени на съвременен език. Жалко.....защото аз имах привилегията да се "заровя" за 3 години в библиотеката на една гръцка църква където имаше преводи на английски. Съкровищница датираща дори преди Христос. Всякакви трудове на философи и мислители от Балканите и остров Атон. Имаше трудовете и на наши философи и мислители. Имаше трудове за и срещу богомилите. Имаше трудове за Исихизма. Имаше трудове за паралените светове и стари легенди и митове. Но най-важното от всичко - вярата, че ние сме деца на Бога и като такива трябва да се борим за съвършенство и победи. Нашата Православна църква учи, че добрия християнин трябва да е и добър воин, че добрия християнин трябва да се стреми да постигне повече и по-голямо съвършенство. Богатството не е грях според нашата църква, защото е доказателство за успеха на вярващия. Богатството според нашата вяра се дава на хора, които са милостиви и достойни и ще го използват за правата вяра и да помагат на другите. Изумително е колко православни ритуали се базират на .....древни магии. Така че преди да плюете по християнството като цяло, проучете нашето християнство - то не е робско, а се базира на още по-стари вярвания от нашите земи. |
Eлтимир |
Публикувано на: 25.10.2005, 12:35
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
"Всички, с изключение на православната!"
Колко евангелия познава Православната Църква? А колко са ВСИЧКИТЕ евангелия? 15, 16? Или даже повече? Ами колко неканонични книги са изхвърлени от така наречената Библия? Ами какво е било преди Библията, преди Мойсей? Иначе Православието е взело много, доже прекалено много от тенгрианството. както впрочем и Католицизмът. А Християнството като цяло е взело твърде много от съществувалите преди него древни религии. Обаче всичко е толкова объркано и замърсено, че за Извор изобщо не можем да говорим. Християнството умра. На някои може да им е мъчно, може да им е болно, обаче това е истината. Когато умре техен близък човек също им е болно и мъчно. нека приемат, че именно това се е случило и с Християнството. |
Mistique |
Публикувано на: 25.10.2005, 13:02
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Елтимир,
аз говоря за съкровищницата на православната църква и за това, че там се пазят стари вярвания от нашите земи. Да ако сравниш много от писанията, те съдържат и Тенгрианство. Аз например чак сега го забелязвам, когато имам по-голям достъп до литература за тенгианството. |
Mistique |
Публикувано на: 25.10.2005, 13:05
|
Жалко че съм жена и няма да ме допуснат до Атон......
Аз съм безкрайно любопитна и вярвам целия свят ще спечели, ако се отворят две съкровищници - Ватикана и о-в Атон. Знаем, че ние българите имаме много откраднати неща и в двете. |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 25.10.2005, 13:45
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Убеден съм, че ще дойде време и това ще стане. Може да не е през нашия живот но откраднатото и скритото ще излезе на яве.
Много тенгриански писания предполагам, че крият в Атон и Ватикана но като не знаят да ги тълкуват и използват те са им безполезни. Нещо като компютър без програма или програма без компютър. |
Миро |
Публикувано на: 25.10.2005, 16:34
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 ![]() |
Смяташ ,че са толкова глупави?Не,не,не,много даже са наясно какво ще стане ,ако такива материали видят бял свят-ами те самите си умират прави,особено Ватикана.
|
Azerath |
Публикувано на: 25.10.2005, 18:09
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 428 Участник # 9 Дата на регистрация: 8-July 05 ![]() |
След цитата на Севар няма какво повече да се добави. Поне според мен.
Само Тангра-Небе! "Дори когато воинът пристъпва прага на църква, джамия или синагога, той се осланя единствено на Тангра, защото земята, върху която тези сгради са построени, е подвластна на Неговата воля." из Основания |
![]() |
![]() ![]() ![]() |