www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Който му знаят много устата....

Страници: (4) 1 2 [3] 4  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Който му знаят много устата....
gеorgi_nz
Публикувано на: 26.10.2005, 9:51
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Ами линка не се отваря, пък държа да го прочета.
PMEmail PosterUsers Website
Миро
Публикувано на: 26.10.2005, 11:42
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

QUOTE (georgi_nz @ Oct 26 2005, 09:51 AM)
Ами линка не се отваря, пък държа да го прочета.

И при мен не може.
PMUsers Website
Севар
Публикувано на: 26.10.2005, 11:55
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Поправих го. Ако ви е интересно, имам и още.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Севар
Публикувано на: 26.10.2005, 15:56
Quote Post

Отдаден

Участник # 13

Ето и статията За Илия Велбов от Иван. Качих я на сървъра: http://www.voininatangra.org/uploads/razni/Free.rar
blag009
Публикувано на: 26.10.2005, 18:53
Quote Post

Участник

Съобщения: 234
Участник # 49
Дата на регистрация: 27-July 05

QUOTE (Иван @ Oct 25 2005, 08:07 PM)
[QUOTE=Севар,Oct 25 2005, 07:35 PM]
...
Точно така! Да си направи в къщи или да му бъде направено от приятел от общността, но не е задължително да е елементарно.
...
И толкоз.

Иване доколкото съм запознат със ФИЛОСОФИЯТА на патентите при тях има една ТЪНКОСТ-НЕ ПЛАЩАШ И ЦЕНТ ЗА КОЙТО И ДА Е ПАТЕНТ ЩОМ Е ЗА ТМОЕ ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ И НЕ ПИЧЕЛИШ ПАРИ ОТ НЕГО? smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif
gеorgi_nz
Публикувано на: 27.10.2005, 9:34
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Точно така - ми ние нищо няма да продаваме.
Само ще си го построим в мазето и за лично ползване. Най много комшията ако не може да си направи да го прикачим безплатно, по комшийски. Пък ако реши да почерпи няма да се дърпаме я!
Mistique
Публикувано на: 27.10.2005, 10:32
Quote Post

Участник

Съобщения: 354
Участник # 72
Дата на регистрация: 6-August 05

Тогава и аз искам един по "комшийски"! smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Иван
Публикувано на: 27.10.2005, 19:46
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Ха, така значи с патентите!
Щом по комшийски може - значи разбрахме се, ще е срещу червено вино и компания smil4334ad1724132.gif
PM
Mistique
Публикувано на: 28.10.2005, 15:18
Quote Post

Участник

Участник # 72

Ако изравнят стандартите с тези на европейската общност, само определени от държавата производители и монтажници ще имат право да инсталират. Твърдят, че така контролират безотговорни и опасни за населението дейности. Така, че и червеното вино няма да ни помогне. smil3dbd4d99c6eaa.gif
PMEmail Poster
Иван
Публикувано на: 28.10.2005, 15:30
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Mistique,
туй правило за монтажниците как се спазва в Европа?
Ако имам котел за парно в мазето на моята къща, поставен при строежа на къщата, след което днес отивам и на мястото на котела слагам моя топлогенератор, кой ще разбере за това, ще има ли право да ме провери някой и нямам ли право преди за го пусна да провери да го застрелям?
PM
Mistique
Публикувано на: 28.10.2005, 15:59
Quote Post

Участник

Участник # 72

Закона за електро-газови и водоснабдяване в Англия е, че всяка компания има право да инсталира само одобрени от правителството бойлери, бушони, табла, радиатори и т.н. Техника, който идва трябва да е преминал курс за обучение на битови инсталация към държавата. Сертификатите им се печатат на пластмасови карти, които носят на врата си. Всеки две години се явяват на опреснителни курсове.

А пропуснах и канализацията - същата работа.

За всяка промяна свързана със:
- канализация
- газ
- водоснабдяване (имам впредвид и слагане на тръби или филтри)
- централно отопление
- електрически инсталации

се попълва молба до кметството където техника, който ще върши инсталацията се подписва и попълва държавния си регистрационен номер.

Накрая идва инспектор от кметството да провери и се подписва.

Ако не направиш всичко това:

- и стане беля - особено ако пострадат съседите ти - ти си в затвора (ако не ще разследват техника, който е направил инсталацията)

- и искаш да си продадеш къщата - няма да можеш защото няма да имаш всичките свидетелства за инсталациите и шанса съда по прехвърлянето да се усети е много голям.

Доколкото знам в Щатите е по-лесно, но в Европа е кошмар. Най-лесно е в Южна Африка където можеш да инсталираш каквото искаш стига застраховката да не ти прави проблеми, ако изгърмиш. Е - това последното - ако си застраховаш къщата.

Имам приятел, който инсталира охранителни системи в Южна Африка - слага електрически мрежи на оградите - ако не се лъжа 1000 до 2000 волта. Не те убива, но те хвърля на няколко метра. Сещам се, че е хубава идея за инспектори от елктрото, които идват да подменят съмнителни елетромери без да предупреждават собствениците (по разказа на Рейзор). smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Локи
Публикувано на: 28.10.2005, 17:50
Quote Post

дебелооки

Съобщения: 124
Участник # 119
Дата на регистрация: 24-September 05

Много ме дразниш, Мистик, тук май само си разтягаме локуми и нишо съществено за първопричините за положението в което сме не чух И ще обобщя накратко:

Хората не са съвестни, не са морални-това е в следствие от загубенитe традиции и скапването на обществото, и от друга страна от объркването в идеалите вследствие на огромното к-во "информация " заливаща и от медиите. Просто гадните прирoдни междуобществени закони са стимулирани от капитализма!!

1.Тази аморалност и липса на идеали, които да изградят нови такива и традиция и морал между хората са поправими единствено с нов абсолютно тоталитарен режим подобен на Хитлеровия и НОВА ВЯРА!!!. Ние можем ли да го направим ?? Как се прави? Какво ни е е нужно?? Кое е първото от което трябва да започнем? На какво да стъпим? На кого да се доверим?....

2. Другият "начин" е със всичко да се прикючи, но за това си има Божествени закони и колкото и да правим нещо нищо няма да излезе.. говоря за Края на света или края на нашата "цивилизация" -не зависи от нас вече.

Ше кажа само , че Бог не е пристрастен към народ или раса в сегашните им определения. Няма да има добро, НЯМА!!

Чао!!
PM
Mistique
Публикувано на: 28.10.2005, 19:54
Quote Post

Участник

Участник # 72

Ей бе Локи,

защо аз да те дразня когато се опитвам да обясня как глобализацията и влизането ни в Европа ще ни ограничи свободите - давам примери от закони и ежедневие..... smil3dbd4d99c6eaa.gif

И мен ме дразнят много неща, но ако прости си търпим.... smil4334ad4cc8e95.gif

PMEmail Poster
Миро
Публикувано на: 28.10.2005, 22:23
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

QUOTE (Локи @ Oct 28 2005, 05:50 PM)

1.Тази аморалност и липса на идеали, които да изградят нови такива и традиция и морал между хората са поправими единствено с нов абсолютно тоталитарен режим подобен на Хитлеровия и НОВА ВЯРА!!!.

Благодаря,ама няма нужда- това вече сме го минали, тоталитарния режим, де.
Казваш,нова вяра?Че ние и сега си я имаме, от преди 3-4 000г. Прочети Елтимир каквото е написал ,защото той е капацитетът.
PMUsers Website
Севар
Публикувано на: 28.10.2005, 22:50
Quote Post

Отдаден

Участник # 13

Нещо грешиш. Преди някакви 3600 години се появява най-противната секта - юдаизма. А българската религия няма начало, затова не може да се говори за нейната древност. Извинявайте, ако ви отклонявам от темата.

Това съобщение е редактирано от Севар на 28.10.2005, 23:07

Topic OptionsСтраници: (4) 1 2 [3] 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020