www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Пренесена тема

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Пренесена тема, Комунизъм
otnesen
Публикувано на: 17.6.2008, 15:42
Quote Post

Участник

Група: участници
Съобщения: 73
Участник # 1 370
Дата на регистрация: 2-March 08

Спорът,основани на идеологическо противопоставяне на разни политически,религиозни,икономически и др. системи е абсолютно безпредметен и е загуба на ценно време.Ще обясня защо.

Първо - вземаме техните спецификации и упътвания за употреба.Прочитаме ги внимателно и констатираме - всичко написано се отнася за благото на поданиците,поклонниците,служителите във фирмата,клиентите и т.н.Оглеждаме реалния свят наоколо и установяваме,че това не е така.Има отклонение.И то отклонение,което не е случайно или поради недоразумение, а съвсем преднамерено.
Следователно причините за това трябва да се търсят в НАМЕРЕНИЕТО на ръководителите и участниците в съответната структура,а не в евентуалните грешки и недомислици на системата.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 17.6.2008, 16:58
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Покойният ми кум Илия Стоянов Минев от гр. Септември обичаше да казва: "Не хората извращават марксизма, а марксизмът извращава хората". Макар на места да звучи примамливо, на тази идеология е създадена с цел да извращава. Да не забряваме, че и червейчето, надянато на рибарската кукичка е много примамливо за рибката.
PM
Богатир
Публикувано на: 17.6.2008, 18:44
Quote Post

Участник

Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08

Понеже аз съм от по-новите поколения думите на Илия Минев са с неясен смисъл за мен.
Все пак трябва да отбележа, че донякъде и аз самият споделях възгледите на Vronfundel. Поправете ме ако греша, но комунизъм не идва ли от идеята за комунално общество. Тоест малка група хора, ползващи обща земя в непосредствена близост до домовете им и самозадоволяващи собствените си жизнени нужди от: енергия, храна, вода, образование, медицински и санитарни нужди. Естествено не всички необходими за това ресурси могат да се намерят в една територия и затова отделните общности, могат да си търгуват на разменни начала специфични стоки за дадената комуна.
Подобен модел на обществен строй са имали северните келтски градове, които за разлика от Рим не са имали централизирана власт, а са представлявали конгломерат от равнопоставени градове. Търговията помежду им е била колосална за времето си, тъй като печалбите от търговията на всеки град се е инвестирала обратно в този град, а не да отива в столичен такъв и по този начин да се ощетява трудът на местното население. Богатствата на келтските жители в злато така заслепявала римските императори, че довела до поединичното и системно унищожение и разграбване на тези градове. И понеже историята се пише от победителите(не от римляните, а от "победителите") днес официалната история придава на келтите епитета "варвари". Но нека да погледнем северно-американските индианци.
Винаги съм се чудел, защо големите предколумбови цивилизации са се формирали на териториите на днешните Централна и Южна Америка. Защо са се образували в тропическите райони, където горещината на климата води до размекване на мозъка, ако мога така да се изразя? Защо северно-американските индианци са предпочели привидно примитивния за последвалите европейски заселници начин на живот? Ами бегло запознавайки се с начина им на живот посредством книги и филми оставам с впечатлението, че коренното население на Америка са си отявлени комунисти, защото всяко племе е представлявало едно затворено общество, живеещо в дадена земя, онаследявана от дедите им и си е осигурявало всичко необходимо за преживяването. Доколкото съм запознат дори и развита търговия не са имали с изключение, на размяна на кожи и може би някакви накити. Не мисля че тамошното население е водило войни, освен съседски конфликти за ресурси и територия, които впоследствие старейшините са разрешавали на по една лула на мира. Живели са в пълна хармония с природата. Взимали са толкова колкото им трябва, а когато са взимали не са пилели нищо от взетото. За разлика от тях цивилизацията на Маите се саморазрушава от прекомерната употреба на локални ресурси предизвикана от съсредоточаването на големи маси от населението в големи градове и строежи на величествените, но сега изоставени и разпадащи се храмове-пирамиди.
Нека все пак да се върнем на идеята за комунизма, но за да остана правилно разбран първо трябва да се оттърсим от старият "призрак" на комунизма. Нека да направим една интересна аналогия, която ми идва наум в момента. Преди един век идеята за комунизма е преживявала своя романтичен младежки период, когато е била просто в мечтите на хора-идеалисти. Една Утопия, според мнозина днес. Не знам дали според формулировката на Маркс и Енгелс, комунизмът е трябвало да бъде централизиран строй, затова искам Пламен Пасков да ми отговори дали това е така. Ако е така, то тогава виждам къде е подвеждащата част във формулировката на една стара хубава идея, подмолно променена и фатално изменена от тези двама евреи. Фатално, защото хората искрено вярвайки, че се борят за една правдива кауза са се борили за даването на власт на тесен кръг от управляващи, по-голяма дори от тази на капиталистическите власт имащи. И понеже този тесен кръг от изроди по върховете е трябвало да запази тази върховна власт за себе си и за наследниците си, са извършвали всички тези зверства в името на комунизма. По този начин тези изроди, по замисъла на тези еврейски чудовища Маркс и Енгелс и хората зад тях опорочават една благородна идея и всъщност постигнаха своето. Сега на никой от младите хора няма да му хрумне да се нарече комунист и да погледне към тази иначе хуманна идея.
По тези причини, които ви изредих доскоро и аз се считах за такъв. Но след запознаването ми с идеята за Саракта, прецених че тази идея обхваща моите представи за комунизъм, с малкото изключение че имаме все пак някаква централна власт. Въпреки това я приех, тъй като считам че при родовия принцип на определяне на власта също има преимущества, стига този властник да е удобряван от народа си.
И накрая нека вместо да оплюваме комунизма, който никога не се е състоял, да се постараем да не бъде опорочена и идеята за Саракта по същия начин. Ако това се случи, тези "победители" ще ни лишат от още една идея, още един интрумент за откъсването ни от техните лапи.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 17.6.2008, 19:11
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Не, не е така. В "Безсмъртната идея на национализма" съм описал особеностите на трите основни идеологии. Марксизмът проповядва диктатура на мнозинството производители над малцинството паразити. Дотук добре. Тук обаче идва голямата измама. Тъй като по думите на Ленин "работническата класа е малолетна", на нея, на "работническата класа" й се назначават опекуни. Така наречените "професионални революционери". Такива като Ленин, Троцки, Сталин, а у нас - циганина Тодор Живков. И те, "професионалните представители на народа" почват да управляват безконтролно от името на същия този народ. Темата е много дълга, но навсякъде, където комунистите са идвали на власт, абсолютно навсякъде е настъпвала разруха и национален упадък. Единствено китайците успяха малко по малко да се измъкват от догмите на марксизма и та се ориентират по своя национален китайски път. Комунизмът е създаден от точно определена група масони с цел да разлага народите, да ги противопоставя и в крайна цел да ги подчини на световния ционизъм.
Идеята на онова, което в по-ново време наричаме "марксизъм" е много по-стара и нейната цел е била същата. Унищожение на народите от древна Месопотамия. но това е вече друга, отделна тема.
Книгата я бях поставил във форума, но я изтрих, тъй като прецених, че няма интерес към нея. Има и друга причина. Разни танкисти и друга измет почнаха да превеждат /или да им ги превеждат/ откъси от моите книги и да ги представят за свои. Някога един русенец - Антон Рачев вършеше същото. И тъй като ми дадоха да разбера, че това си е мой личен проблем, аз си реших проблема като изтрих книгите. Съжалявам, но темата е много дълга, както е дълга и историята на марксизма. Не може с пет реда да изясня нещата.
PM
Богатир
Публикувано на: 17.6.2008, 19:27
Quote Post

Участник

Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08

QUOTE (Елтимир @ Jun 17 2008, 07:11 PM)
Не, не е така. В "Безсмъртната идея на национализма" съм описал особеностите на трите основни идеологии. Марксизмът проповядва диктатура на мнозинството производители над малцинството паразити. Дотук добре. Тук обаче идва голямата измама. Тъй като по думите на Ленин "работническата класа е малолетна", на нея, на "работническата класа" й се назначават опекуни. Така наречените "професионални революционери". Такива като Ленин, Троцки, Сталин, а у нас - циганина Тодор Живков. И те, "професионалните представители на народа" почват да управляват безконтролно от името на същия този народ. Темата е много дълга, но навсякъде, където комунистите са идвали на власт, абсолютно навсякъде е настъпвала разруха и национален упадък. Единствено китайците успяха малко по малко да се измъкват от догмите на марксизма и та се ориентират по своя национален китайски път. Комунизмът е създаден от точно определена група масони с цел да разлага народите, да ги противопоставя и в крайна цел да ги подчини на световния ционизъм.
....

Не съм сигурен дали съм прав в този случай, възможно е да не проумявам същината на термина "професионални революционери", но на мен отново ми звучи като завоалирано прозвище на управници. А на това определение "Марксизмът проповядва диктатура на мнозинството производители над малцинството паразити." в началото се озверих в опита си да го проумея и впоследствие ме развесели, тъй като в същината си то е абсолютно лишено от смисъл и здрав разум. Отново искам да наблегна на идеята, която се опитах да изложа. А тя беше че всичко което са ви проповядвали (на вас по-възрастните поколения) за идеята комунизъм, за мен е идеята за "еврейски псевдо комунизъм". Идеята за комунизъм така както аз я разбирам за мен си е нещо коренно различно. Там няма понятия като "работническата класа", защото просто няма класи. Какви класови разграничения може да има в общество от 100-200 човека или в едно малко селце. Опитах се също да изразя становището, че големите градове са едни от инструментите за контрол на евреите, с които по-лесно да заграбят земите на дедите ни.
PM

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
rodop 30/8/2025
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025