www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Каква е старата Вяра на българите?


Страници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Каква е старата Вяра на българите?
Пламен Пасков
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07makebulgar, уважавам мнението ви, но имам няколко въпроса, които бих ви предложил да подискутираме:

1. Вие твърдите, че изброените от вас науки ви дават основание да сте атеист. Там даже се споменава и биологията. Ако приемете ръкавицата, ще ви изложа въпроси, много въпроси, и по отговорите, които вие сами ще трябва да дадете, се надявам, че ще се наложи да преосмислите мнението си по въпроса: има ли Бог. Под Бог естественно, не разбирам голям добър благ старец с дълга бяла брада, а нещо доста по-голямо, велико и всеобхватно, Главният Космически Закон, ако искате.

2. Аз също чета с удоволствие Петър Добрев и за мен той е един от големите будители днес. Но не се прехласвам по него с това, което руснаците наричат "щенячий восторг", чета го критично, намирам спорни и други моменти, които направо казано засега смятам за неубедителни и не достатъчно добре доказани от него.
Това не е негов грях, и не го прави по-лош учен или по-слаб будител.
Както и той е отбелязвал, и аз съм подчертавал: търсенето на корените и историята ни иска синхронизираните комплексни усилия на представителите на няколко науки:
стопанската история (какъвто е той), археологията (какъвто беше покойният, според мене убит професор Рашев), антропологията, генетиката, лингвистиката, фолклор и обичаи.

Аз имам големи съмнения по въпроса: доказанато от него за българска земя Балхара/Бактрия прародина ли ни е, или е част от нашите землища и държави, при това, паралелно (или по-късно - имат думата изброените науки) с нашите поселения на Балканите.
Защото, както вече съм писал, и в оня форум Травъл отлично доказа, траки = българи, а траките са над 7000 години по Балканите - даже Пловдив е по-стар от тази въраст.
И, според мене някои от обитателите на форума несправедливо атакуват прекомерно остро Петър Добрев, вместо да помогнат за съставянето на тези смесени екипи за търсенето на истината.


--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
ICQ: 237712745
skype: plamen_paskov
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 993
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (makebulgar @ Jun 19 2008, 11:53 PM)
Тъй като и аз съм споменат в темата като атеист, съм длъжен да защитя позицията си. Атеист съм защото съм запознат сравнително добре с няколко науки в които бог го няма. Това са физика, химия, математика, астрономия, психология, история, социология, бология и палеонтология. Всички те ме карат да вярвам не в теорията за бог, а в теориите за еволюцията и естествения подбор.

За вярата на прабългарите позицията ми се вижда още от първия ми пост.
Като човек на науката за мен истината винаги зависи от наличните факти и логиката. По отношение на религията на българите на везните на истината от едната страна слагам теориите за тангра, а от другата слагам фактите от историята ни и настоящето ни.

Теорията за тангра за мен няма тежест поради няколко съществени неща които по някакъв начин винаги се пренебрегват от защитниците на теорията. Първо на каменния надпис на които се казва че пише тангра, реално пише тагг-ара. Второ самото име тангра при тюрките не означава името на върховния бог, а означава божество! Тангра е синоним на ангийското God, и на славянското, българското и скито-сарматското Бог и Бага! Например Бог Зевс на тюркски ще се преведе - Зевс тенгри хан!!!

От друга страна фактите документирани в историята на българите и в съвремените обичаи говорят красноречиво за това каква е била религията на българите. Ето някой от фактите които не трябва да се пренебрегват когато се разследва това каква е била религията на българите:

1. Българите са наричани поклонници на Слънцето, месечината и други звезди;
2. Българите са наричани огнепоклонници;
3. В съвременните български песни се пее за слънцето луната и звездите;
4. Съвременните ни обичаи са огнени - Ората Копата - въртене на запалени факли(подобно на съвременните зороастрийци в иран), палене и прескачане на огън (подобно на съвременните зороастрийци в иран), нестинарството (подобно на нестинарите в индия);
5. СУРВА;
6.Зурван - Добрия бог - Непобедимото време - върховния бог на иранските народи;
7.Богомилството - религията на българите поклонници на БОГА МИЛ - Добрия бог (възникнало веднага след покръстването от пепелта на старата ни религия);
8. Кукерите играещи на Сурва изобразяват на 100% вида на бог Зурван - човек с животинска маска, жезъл и криле;
9.Хрониките от волжка бъгария споменават че българите имат два големи празника, като на зимния правят ритуали с маски;
10. Древните халдеи от луристан, които вероятно са наследници на шумерските астрономи са изобразявани с маски и факли;

Всичко това е само малка част от наличните и документирани факти. Те напълно подкрепят и допълват теориите на Добрев и предполагаемата прародина на българите - Балх. Именно там е Първоначалния център на зороастризма, зурванизма, и авестийския език при които Зруван означава Време!


Както се казва в зороастризма:
QUOTE
Човекът, притежаващ достатъчно знания и използващ разума си е свободен да избере за себе си религията, която смята за най-добра.


Всеки сам събирайки достатъчно познания за историята на българите трябва сам да достигне до визия за това каква е била религията на прабългарите, но за да е реален резултата му е необходимо той да бъде безпристрастен, да отчита всички факти, и да може да пресява истинските факти от сътворените!

Тъй като вече за сетен път повторих на Иван танев Иванов, повтарям и на тебе и ако не се съгласиш, това ще бъде последния ти пост тука, вярвай ми, ще бъдеш изчистен. Нямам намерение да споря с двубожници, зороастристи, маздаисти и останалата паплач.

За името Ден Грее, вече говорих в предните постове. Ти няма да намериш Денгрее в надписи, нито на книга, защото той не е планетен Бог. Планетните богове са отбелязват, Абсолюта не, той е в душата на Българина, а където е Той, няма двубожие, няма двубой на полярности, нито дуализъм, защото по презумция в Абсолюта няма дуалности. Той затова е Абсолют. Оттук цялата ти теория и основание за зороастрийски принципи и дуализъм, при българите рухва. Хубаво, аз съм съгласен с това, че Тенгри не е име на Бог, а само прозвище. Абсолюта няма Име. Тенгрианството е първичния и възможно най-чист монотеизъм, не дуализъм, точно, защото в него Абсолюта няма Име.
Неслучайно ви обясних в по-горните постове два големи принципа, два големи двубоя в духовната еволюция на човека, надявам се, вие, двамата с Иван Танев Иванов, да ги разберете

1) Двубоя дали да се изрече или даде Име на Абсолюта
2) Двубоя дали да се даде Образ на Абсолюта.

Тук, няма да намерите и следа от дуалности, дуализъм, Ахура Мазда и Ахриман. smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif Много са късни, тия божества, момченца.

"Българите са наричани поклонници на Слънцето, месечината и други звезди;
2. Българите са наричани огнепоклонници;
3. В съвременните български песни се пее за слънцето луната и звездите"


Много добре си казал "са наричани поклоници на нещо си", което говори, че работиш с ума, чел си някви автори, някви източници, чиято достоверност, спрямо българската истина е меко казана съмнителна.
Българите не са поклоници на небесните светила, защото те за тях не са божества. Поклонение, може да имаш, когато имаш сили, които не можеш да овладееш, не са в твоята власт и ти си им подчинен. Отбелязването им в древната ни Вяра, говори, че ние сме могли да работим с енергиите и силите на Слънцето, Луната и да бъдем точни, най-вече съзвездието Плеяди. При нас, изповедта на Бога чрез Слънчевата или чрез Лунната икона не са разделени и не са в противоборство, за да си създаваме Бог на доброто - Асура Мазда и бог на злото - Ахриман. За нас, Бог е един - Ден Грее - Абсолютът, а Слънцето и Луната са два Пътя към Него. Третия рог или Път, това са Плеядите, но още не си дорасъл да говорим за това. Така, че не може да се говори за поклоничество, а за свещенодействие със силите на Слънцето, Луната и Плеядите. Тези три Пътя към Ден Грее дават различен статус на човека, т.е. Българина в Божественото.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Съвременните ни обичаи са огнени - Ората Копата - въртене на запалени факли(подобно на съвременните зороастрийци в иран), палене и прескачане на огън (подобно на съвременните зороастрийци в иран), нестинарството (подобно на нестинарите в индия);
5. СУРВА;
6.Зурван - Добрия бог - Непобедимото време - върховния бог на иранските народи;
7.Богомилството - религията на българите поклонници на БОГА МИЛ - Добрия бог (възникнало веднага след покръстването от пепелта на старата ни религия);
8. Кукерите играещи на Сурва изобразяват на 100% вида на бог Зурван - човек с животинска маска, жезъл и криле;
9.Хрониките от волжка бъгария споменават че българите имат два големи празника, като на зимния правят ритуали с маски;
10. Древните халдеи от луристан, които вероятно са наследници на шумерските астрономи са изобразявани с маски и факли;
-------------------------------------------------------------------------------------------------
smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif Нали знаеш защо се смея. Защото всички тия обичаи са пренесени от Балканския полуостров през териториите на днешен Иран, примерно към Балх, а не обратното. Маските - имаме си ги и то златни, не само от кожа. Ако си пропуснал тая малка подробност, често се намират в тракийските могили. Факлите - имаме си ги, и не само от времето на Орфическите мистерии. Този хвъркат Зурван, ще го срещнеш и като Ерми на Балканския полуостров - той е хвъркат и с жезъл. Игрите върху огън, имаме си ги като традиция в Странджа и то доста по-древни от черните като мангали индийци, тяхното първоначално значение е управление на огъня в земните недра.
Бога Мил, си го задръж за себе си, да ти бъде мил, тъй като ние нямаме Бог на злото, Ден Грее не наказва Българите, както еврейския, в наследство от зороастризма, за да си измисляме и такъв, който да ни милува.

Боже, с какъв малоумник ми се налага да споря. Предлагам да те баннат, за да не се отегчавам в безмислени разговори и триене на постове с тебе.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 993
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тъй като и аз съм споменат в темата като атеист, съм длъжен да защитя позицията си. Атеист съм защото съм запознат сравнително добре с няколко науки в които бог го няма. Това са физика, химия, математика, астрономия, психология, история, социология, бология и палеонтология. Всички те ме карат да вярвам не в теорията за бог, а в теориите за еволюцията и естествения подбор.

За вярата на прабългарите позицията ми се вижда още от първия ми пост.
Като човек на науката за мен истината винаги зависи от наличните факти и логиката. По отношение на религията на българите на везните на истината от едната страна слагам теориите за тангра, а от другата слагам фактите от историята ни и настоящето ни.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Така, това го оставям, за да видят всички, че ти не си човек. Теория на еволюцията, естествен подбор. Ти или си евреин или си комунист или и двете едновременно. Във всеки случай, не можеш да бъдеш квалифициран като човек.
Повече спор няма да се води с тебе. Постовете ти ще бъдат изривани безмилостно, а ти - на трудов лагер в Белене като член куреспондент на БАН. smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 993
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Главният Космически Закон
----------------------------------
Пасков, на един днес драх кожата, който каза, че няма Български Бог, а го нарече Хармония. Това е леко предупреждение и за тебе, с термина "Главния Космически Закон". Комунизма държеше да не съществува понятието "Бог" и го заменяше с най-различни философски прилагателни категории на ума.
Вие или спирате да мислите по комунистически или ви подрязвам с ножицата. Разбрахме ли се?
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 993
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06И, според мене някои от обитателите на форума несправедливо атакуват прекомерно остро Петър Добрев, вместо да помогнат за съставянето на тези смесени екипи за търсенето на истината.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Смесени екипи за търсене няма да има. Ние си имаме ясни позиции и ги отстояваме без да отстъпваме от тях. Не се смесваме с никого, защото рискуваме от това смесване да се създадът шоколадови дечица, а ние не сме глобалисти и интернационалисти. За нас Истината е: ЕДНА, ЯСНА, неподлежаща на доказване абсолютност. Лягаме си само с бели жени, т.е. Българки и създаваме само бели отрочета, т.е. Българи. Затова се пее в една родопска песен "Бела съм, бела юначе", т.е. това е скрития позив на Българката, която казва: "Българка, съм юначе". Не иска да се смесва жената, с кой да е.
Както виждаме, тук няма зороастризъм. smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Top
Богатир
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08QUOTE (makebulgar @ Jun 19 2008, 11:53 PM)
Тъй като и аз съм споменат в темата като атеист, съм длъжен да защитя позицията си. Атеист съм защото съм запознат сравнително добре с няколко науки в които бог го няма. Това са физика, химия, математика, астрономия, психология, история, социология, бология и палеонтология. Всички те ме карат да вярвам не в теорията за бог, а в теориите за еволюцията и естествения подбор.


.....

4. Съвременните ни обичаи са огнени - Ората Копата - въртене на запалени факли(подобно на съвременните зороастрийци в иран), палене и прескачане на огън (подобно на съвременните зороастрийци в иран), нестинарството (подобно на нестинарите в индия);
......

Човеко и аз бях като тебе но именно физиката и математиката ми показаха, че има разумна сила над всичко това. Мога да ти изнеса толкова тези и в двете области, че ще трябва да напиша цяла книга по въпроса. Въпреки това няма да го направя, тъй като смятам че човек трябва да стигне до някои умозаключения сам. Все пак ще ти дам начални насоки за размисъл:
- Математика - Числата на Фибоначи, които в голяма степен описват структурата на обекти от заобикалящия ни свят (от ананас до Млечния път)
- Физиката - След като претендираш, че си толкова начетен откъм физика, ще обясниш ли всички тъмни петна в съвременната физика, за които физиците си блъскат главите от години и единственото, което създават е нови теории, които постоянно им разкриват, че градивните блокове на материята не са градивни, а са градежни на по-основни частици. Да не говорим, че съвременната физика все повече навлиза в дебрите на философията.
- При това, както квантовата физика с нейните теории за суперструните с 5-те си варианта, които след това са обединени от М-теорията. И тази М-теория отново навлиза дълбоко освен в абстрактната математика, така и във философията. Защото философията разработва идеи, които няма как да бъдат доказани емпирично, така и М-теорията е ограничена до сферата на идея без научно потвърждение.
- Така и Теорията за Мултивселената, която постулира създаването на безброй множество от реалности паралелни на нашата. Писал съм по въпроса накратко тук http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...=15&#entry28537

А за твърдението "подобно на съвременните зороастрийци в иран" просто искам да те поправя, че в Иран в наши дни Зороастризъм не се практикува, поради строгия мюсулмански режим там. Доколкото съм запознат всъщност от няколко века няма зороастрици в Иран и близките му съседи. Единствените зороастрици в наши дни са малка популация от приблизително 100 000 потомци на персийски преселници в Индия. Там в компота от множество религии си практикуват необезпокоявани тази стара религия, но проблемът им е че чезнат бавно но сигурно сред огромната индийска гмеж.
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 993
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06А за твърдението "подобно на съвременните зороастрийци в иран" просто искам да те поправя, че в Иран в наши дни Зороастризъм не се практикува, поради строгия мюсулмански режим там.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Целия стил на Макебулгар (що за ник) и всичките му идеи показват само едно, че както тюркската теория за произхода на Бога на Българите, респективно на Българския народ, така и сега арийската/иранската се проповядват от комунисти, т.е. от отявлени сатрапи и безбожници. Съвсем ясно е, че центърът на тези исторически доктрини е един и същ, с две ядра - Москва и Тел Афиф.
За справка, само разгледайте руските сайтове за Аркаим, където все това са говори - за арийците, дори Аркаим се изкарва древноруски, а не Български.

ИЗВОД: Отхвърлете и двете "теории", ако сте Българи и милеете за България.
PMEmail Poster
Top
buden
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 199
Участник # 1 389
Дата на регистрация: 12-March 08QUOTE
Абсолюта няма Име. Тенгрианството е първичния и възможно най-чист монотеизъм, не дуализъм, точно, защото в него Абсолюта няма Име.


Цитирам Йордан, защото с тези два реда дава много ясно обяснение.

Вероятно много от хората се дърпат, защото считат Тенгрианството за религия. Както от части и аз.

Обаче правя заключение, че Тенгрианството не е религия, както лъжеисторията ни го е набивала в главите .... не е и вяра/ако въобще вяра и религия не са синоними/ .. Тенгрианството е Знание ..за Абсолюта.
Границата между вяра и знание е тънка, но съществува. Тангра е синоним на Бог. Пишейки Знание за Абсолюта не търся бягство от думата Бог, както комунистите са ни учели. Търсих обяснение и го намерих. Ако е по друг начин ще ми е трудно да се съглася.

Приемайки по този начин въпроса в темата пъзела се подрежда по-добре.

И все пак бих искал, а вероятно и не само аз мнението на Спорт-Здраве.
Наскоро участваше с тема, в която изказа своето разочарование от форума в последно време. Лично ще ми е интересно да прочета какво мисли по въпроса.
PM
Top
Eлтимир
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05makebulgar е от дружинката на "танкиста" и активно участваше в темите, посветени на нашето оплюване. Той не е дошъл тук да спори, а да провокира. Според мен с такъв не бива да се разговаря. На подобни бубулечки поне аз обяснения не давам. Незабавен бан и толкова. Този сайт не е плювалник като техния.


--------------------
PM
Top
Иван
Публикувано на: 20.6.2008, 14:51
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05QUOTE (Jordan_13 @ Jun 19 2008, 02:14 PM)
...
Най-подробно описание на предмета и придружаващите го изображения дава дон Хуан де Санта Крус Пачакути-Юмки Салкамайхуа, син на инкска княгиня и испански благородник (поради което понякога го наричат Санта Крус, а друг път - Салкамайхуа). Описанието се съдържа в неговия „Relacion"* (английският превод е на сър Клеменс Маркъм), в който авторът възвеличава инкската царска династия. Първият цар от тази династия, съобщава Салкамайхуа, „заповядал на златарите да направят златна плоча, която да показва, че е имало създател на небето и земята". Салкамайхуа илюстрира текста си с рисунка: плочата имала необичайната и рядка овална форма.
...


Ето какво вижда леля Слава Севрюкова:
Както в дълбоката древност, така и днес, за този, който вижда, виждането на Светът на Слава не е от нашата видимост. Нищо не убягва от психотронния й взор. Пространствено разглежда различни сектори на Необята от Сътворението до днес. Тълкува галактическия зов на неизбродната пустота.
Знае - Всемирът има свой Архитект. И разкодира неговите формули. Известен й е гениалния принцип, който ни е създал: "съвършенството е простота" и още: "нищо не е такова, каквото изглежда."
Издига се, полита подобно райска птица. Пред нея оживява тъмния вакуум на необозримия Безкрай.
Безкрай? Необозрим? - Посланицата на Висшия Разум е на друго мнение. За него ще е дума по-нататък.
Какво разбулват космическите й стереокадри?
Питаме я за формата на Всемира. Планетите и звездите образуват системи. Те - звездни купове и галактики. Следват галактически купове и мегагалактики. Но какво е отвъд телескопичната примка на хоризонта? Докъде се простира Необята? Има ли форма? Ако да, каква?
Взряна в трептящата звездна хармония, Слава Севрюкова прокарва енергийна пътека в Безкрайността. Преживява невидимото. Изследва устройството на сеещия мрачен сух студ на едни места, или искрящ нажежен другаде Космос. Това не е празно и тъмно място, а велик източник на енергия.
Разчела звездните йероглифи, отсича: "Вселената е ограничена - с начало и край. С граници и обем. Формата й уподобява гигантски елипсоид. Исполинско яйце, а отвъд него - "мъртво пространство".
Ограничен Всемир, безгранична сила на човешката мисъл. Съзряла контурите на Мирозданието, колосалният овал на космическата бездна е тесен за проникновенията на богонадарената: "Голям взрив, както допускат учените, няма и не е имало - категорична е, завръщайки се от неизбродни космични пътеки. Вселената е една. Антивселената е фикция."
Вижда Сътворението отвъд великото божествено безмълвие. Свръхсензориката й го преоткрива. Разглежда и описва Космоса - този "разрастнал се в необята гигантски атом". Пътува из звездния атлас. Излиза извън границите на познатия свят. Съзира края на безкрая. И разшифрова загадките на неумолимия Свинкс - Вечността.
Бездни от проникновения. Човешкият ум се затруднява да ги обхване. Свръхколосални структури, които събрани в едно, образуват огромно яйце. "Вселената е овална. Формата й е като на атома. Погледната отстрани, е сива, но искряща. Под огромния й купол бушуват могъщи космически вихри." И още, и още...
И така - ограничен Всемир - с начало и край. А извън него - "мъртво пространство".


Напълно споделям казаното за Абсолюта - че не е възможно да бъде изказан или изобразен. По-точно Човек не иска да унижава себе си и да принизява Абсолюта с назоваване и изобразяване. Но ще кажа на атеисти и любители на научния метод, че виждащите виждат Абсолюта по повторяем и устойчив начин. Това виждане е истинско научно доказателство, точно каквото те търсят. И първият владетел на инкската династия, и Слава Севрюкова биха начертали един овал. Виждането е комплексно - данни от всички сетива на човека плюс много разбиране плюс още нещо, за което няма думи, няма образ. И въпреки, че те така го виждат, това е само един от сетивните му образи, но не и самия Бог.

За Овчаров или Китов овалът може да е Слънце, Луна, а може и шапката ми. Така, че имам още едно методическо указание към любителите на научния метод. Хора, гледайте Абсолюта и тогава ще разберете защо е начертан овал. Но ако гледате овала, това не значи, че ще разберете Абсолюта.
PM
Top
Пламен Пасков
Публикувано на: 20.6.2008, 15:49
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07QUOTE (Елтимир @ Jun 20 2008, 07:00 AM)
makebulgar е от дружинката на "танкиста" и активно участваше в темите, посветени на нашето оплюване. Той не е дошъл тук да спори, а да провокира. Според мен с такъв не бива да се разговаря. На подобни бубулечки поне аз обяснения не давам. Незабавен бан и толкова. Този сайт не е плювалник като техния.

Прегледах профила и съобщенията на makebulgar в оня форум. С изключение на обидата му, че е получил бан, без да е нарушил правилата, друга лоша дума по адрес на сайта или тебе лично не видях.
Може и да съм пропуснал нещо, но продължавам да вярвам, че той не е Пепчо Танкиста, не е като него и не следва да бъде третиран като този Мъдьо ли беше, Ташко ли...


--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
ICQ: 237712745
skype: plamen_paskov
PMEmail Poster
Top
Eлтимир
Публикувано на: 20.6.2008, 17:02
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Уморих се да доказвам стотици пъти едно и също. Тук са идвали много хора, видели са с очите си каквото тробва да се види. Нека те си кажат думата. Или пък да кажат, че никога не е имало никаква Българска Вяра, че никога не е имало и няма никакъв Бог, и накрая - че никога не е имало и няма никакви Българи. Е, това последното съвсем скоро ще стане реалност, както сме я подкарали. Аз пак млъквам. каквото още знам, знам си го. Убедих се, че всичко е безполезно, и че няма измъкване, няма спасение за този, който е решил сам да се опгубва. Не съжалявам за усилията, за ударите и за годините на борба, защото така трябваше. Поне трябваше да опитам.
Властелини на Забравата и Съня, желая ви щастие!


--------------------
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.6.2008, 17:39
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 993
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Пламен Пасков @ Jun 20 2008, 03:49 PM)
QUOTE (Елтимир @ Jun 20 2008, 07:00 AM)
makebulgar е от дружинката на "танкиста" и активно участваше в темите, посветени на нашето оплюване. Той не е дошъл тук да спори, а да провокира. Според мен с такъв не бива да се разговаря. На подобни бубулечки поне аз обяснения не давам. Незабавен бан и толкова. Този сайт не е плювалник като техния.

Прегледах профила и съобщенията на makebulgar в оня форум. С изключение на обидата му, че е получил бан, без да е нарушил правилата, друга лоша дума по адрес на сайта или тебе лично не видях.
Може и да съм пропуснал нещо, но продължавам да вярвам, че той не е Пепчо Танкиста, не е като него и не следва да бъде третиран като този Мъдьо ли беше, Ташко ли...

Той е комунист и атеист. С такива не се спори за нищо, защото не са хора. Те просто се унищожават. Не сме имали намерение да водим дискусия с тоя. Използвах го до известна степен, за да кажа някои неща, за които едва ли би се намерил повод да ги кажа по този начин. След като ги казах, зороастриеца и ираноида ми стана безполезен и почнах да му бия теслите.
За мене тия, хора са безполезни и са вредители. Ти, ако толкова много обичаш ираноида си води дискусия с него по скайпа, по кюто, където искаш, в който искаш форум, само не тук.
PMEmail Poster
Top
Публикувано на: 20.6.2008, 21:15
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --Спорт-Здраве,какво ти става?!
Пишеш в приятелски сайт неща,противоположни на тези които си писал тука...
.............................
По стила и използването на емотикони храня съмнение,че спорт-здраве 2 не е нашият човек...
PM
Top
Миро
Публикувано на: 20.6.2008, 21:52
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05Същият е, Мещер, но нали знаеш, че човек се променя. Не бива да му се сърдим, не е редно просто, защото в края на краищата всеки отговаря за себе си. Тоновете информация, която ни затрупва вече не ежедневно, а ежечасно става все по-трудно смилаема, та и аз поради тази причина почти не се вслушвам вече в това кой-какво казал или доказал smil3dbd4dbc14f3f.gif
PMUsers Website
Top

Topic OptionsСтраници: (6) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020