www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Каква е старата Вяра на българите?


Страници: (6) « първа ... 4 5 [6]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Каква е старата Вяра на българите?
Йордан_13
Публикувано на: 25.6.2008, 23:08
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 974
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Мещера @ Jun 21 2008, 09:29 PM)
Данчо,искам да дадеш мнение по горния цитат.

Съжалявам Мещер, това ще остане за след около седмица. Сега ви освобождавам от себе си и може да се радвате на моето отсъствие smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post
"Тенгрианство давало человеку свободу. Свободу степную, природную. Трудно подчинить тенгрианена. Тенгриане был неуправляемы, только Тенгри им управлял."

Прочети горното Бел! Аз ще съм последния човек да вкарвам приятеля ти в матрица. Други са специалистите по тоя въпрос. Всеки е свободен да прави каквото си реши. Ако иска да се облече в саронг и да вика "Харе Кришна!" или пък да застане гол пред дъртия зидар като го инициират - негова си работа. И да го имам за един от нас - не мога да му попреча. Ние не сме секта да му диктуваме какво да прави. Но аз съм убеден, че си е намерил ново гуру, даже се досещам откъде идва то. Когато го бяха зомбирали с психотропни вещества преди време имах един емайл от него, който изтрих на момента, макар и ако го пазех, нямаше да го пусна. Така че знам за какво говоря. Не може човек за по-малко от година да си промени така драстично възгледите.
Елтимир, това не е незначителна тема, а има връзка точно с нещата, които ни засягат. Цитирам писмото от твоя "прятел" Димитър Радев.
"5. Сега е крайно наложително да започнем начисто. С общи сили заедно с X-net и други."

Какво е искал да каже с това е повече от ясно. Един стерилен форум като са изгонени неудобните. Да, ама един от тия неудобни - Jordan_13 не само не е изгонен, ами има и модераторски права. Ти също пишеш тук с такива:)
И последно да обърнем малко внимание на тази Вселенска Хармоня, за която пише Спорт и Здраве. Знаете ли, че това е 1 към 1 масонски термин? Който не вярва - има си Google. Да види как се казва Храма, дето зидарите ще строят. Храм на Вселенската Хармония!
Човеко, събуди се!
Top
Bell
Публикувано на: 26.6.2008, 13:21
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05Anti666, не разбирам защо се преекспонира това, че някой ми бил приятел или не. Тук коментирам принцип, защото ми прави впечатление една тенденция. От теб не очаквах такива прибързани и субективни крайни изводи, тъй като са доста неверни и въобще начина, по който представяш всичко, някак ме изненада. Няма значение, всеки има право да си се променя в каквато насока иска, както казваш. Така или иначе не се отнасяше до теб коментара ми с патронажа над свободната мисъл!

Не ми е приятен факта, че моите коментари се обвързват изцяло с личните ми отношения и съответно се принизяват. Разберете, че аз не се включвам в темата, просто за да защитавам някой конкретно, а главно защитавам една позиция, която имам!

Що се късае до Спорт-Здраве, всеки отговаря за себе си. Ние много често не сме на едно мнение, само че до колкото аз съм запозната с ежедневието му и контактите му, няма такова нещо каквото инсинуираш! Ако визираш контактите му в xnetbg, след като многозначително споменаваш сайта, щом имаш конкретни подозрения, дай име и факти!

Човек, когато е млад тепърва търси пътя си и си изгражда характер, позиции и посока! За мен въобще не е странно това, което се случва с него, защото той всеки ден е на различно мнение по даден въпрос. Не намирам нещо шокиращо в това.
Това, което е доста нереално е, че хората имат тенденцията да съдят за другите съдейки по себе си! Всеки си е отделна и оригинална личност, при някои това е особено засилено. Освен това, това че някой някога е попаднал в нечий капан не означава, че човека трябва да бъде дискредитиран за цял живот, защото струва ми се в този форум той не е бил единствения потърпевш, а какво да кажем за възрастни хора с опит и знания? Щом и на тях се е случвало, защо трябва да се маргинализира някой определен по усмотрението на субективната преценка на някой си?

Освен това, аз лично нямам нищо против градивния спор, но не и на такава лична основа, с опит да се коментират личните несполуки! Така ли ще доказваш тезата си? Доста ниско...


PM
Top
WhiteKNght
Публикувано на: 27.6.2008, 16:01
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 170
Участник # 1 172
Дата на регистрация: 15-September 07ЗАЧАТИЕТО

Борис Балкх


Това е ехо, от учението на древните българи БАЛКХАРА и свещения им език БХАДЖА, в който са закодирани тайните от Балкхара. Ехо, от науките за полето – АСТРАВЕДА и за човека – КХУМАНА.

Всяко материално тяло има свое поле и то е променлива величина. Ако вземем за пример човека, усещането за промените на полето са чувствата. Те са вътре в тялото и вън от него.

Полето в здравото човешко тяло, трябва да е в такова равновесие, че той да не усеща никой от своите телесни органи. Здравият човек не усеща и не осъзнава, че премигва през няколко секунди, че диша през няколко секунди, че сърцето му бие непрекъснато. Ако усеща функционирането на някой свой орган, дори и да няма болка, това означава че нещо в него не е наред.

Външните чувства са обмен на сведения при взаимодействието на човешкото биополе, с всички обкръжаващи го полета. То се поддава на тяхното влияние и се променя, без ние пряко да осъзнаваме това. Следвайки техните тежнения, стойността на нашето биополе се променя в благоприятна или неблагоприятна посока и поражда у нас съответното приятно или неприятно чувство.

Нашето биополе се влияе от промените на слънчевата активност и съответната промяна в земната магнитосфера. То се влияе от Луната, от сезонните и метеорологични промени, от присъствието на много хора или отделни личности, животни, водни басейни и всичко което ни заобикаля.

Най-силно влияят тези промени на малките деца. Понякога те плачат неутешимо, без никаква видима причина. Старите баби в такива случаи казват, че го е хванало УРУКХИ. А урукито, е наближаваща рязка промяна в метеорологичните условия, ниско атмосферно налягане, облачност с висок електрически заряд, ултравиолетовите слънчеви лъчи и др.

Думата биополе е нова, въведена от съвременната наука, но още от древността за това се използват други две думи: АУРА – в астрологията и ДХУНДЖА (Тунджа) – Душа, в религията.

Външното и вътрешното поле на човека са в непосредствена и постоянна връзка. Затова древните траки са казвали, че не можеш да излекуваш тялото, докато не си излекувал душата.

КХАМА, е обмена на сведения за стойността на полето, чувствителност, осезаемост, която поражда тежнения в биополето и желания в тялото.

Чувствата са известни на всеки, но въпреки това ще се спра на две от тях.

Първото – най-силното човешко чувство е страхът, ужасът. В екстремна ситуация човек изпада в шок. Тогава: го полазват – побиват тръпки, косата му настръхва, дъхът му спира, краката му омекват или стават тежки като от олово, той се вцепенява и често изпада в безсъзнание, а понякога става ням свидетел на собствената си гибел, без да е в състояние да направи нещо. Това е най-яркият пример за влиянието на външното поле и неговите промени, върху вътрешното – телесното.

Но за щастие, не се случва често и е неприятен спомен. Затова ужасът не е издигнат в култ.

Второто по сила чувство е любовта. И при нея е силно изразено въздействието на външното поле и неговите тежнения върху вътрешното – телесното. То е съотношението между платоническата любов и секса, от едната до другата крайност. Всъщност за мнозина любовта е сексът и неговата кулминация – оргазма.

Какво е оргазъм и за какво служи той?

Първо, той е сладкото бонбонче, което ни кара да желаем, да търсим и да правим секс – единственият естествен начин за продължаване на рода. Природата ни е дала тази залъгалка, за да е сигурна че ще изпълняваме повелята – да създаваме потомство. Какво ли би станало ако го нямаше? Но оргазмът е различен, понякога дори е неприятно чувство, защото и полетата са винаги различни.

Второ, той е локално, временно биополе предназначено да повиши жизнеността на семената и яйцето и тяхната активност, необходими за действието при срещата им. Това е основната му функция.

Повече за оргазма по-късно, а сега да погледнем, как стоят нещата в природата?

Звукът, за първите – най-малките самостоятелно съществуващи материални частици – начало на полето, в езика Бхадха е С. Звукът за полето, е А. А звукът за мисленето, самосъзнанието, Аза, е М. Така се образува думата САМ. Това са първите Азове – семената от които ще се изгради ефирната материя и материята въобще.

От това САМ, са съвременните български думи: сам, съм и семе.

Посяването на тези семена, на материята въобще, е САД.

От тава САД, са съвременните български думи: садя, разсад и техните производни. От тук е и руската дума сад – градина.

Когато четем стари текстове, с митологично или религиозно съдържание, за нас е странна тенденцията на авторите към възвеличаване, епичност до вселенски размери на повествованието, действието и героите от текста. Но за това си има причина, а тя е различието в мирогледа на древните и съвременни хора.

Ще дам пример, като се върна отново към оргазма.

Днес тенденцията в нашето общество, е същността на младите хора да се принизи до двете определения: мутри и блондинки. А за тях оргазмът е само „Кеф”.

При древните, нещата са доста по-различни. Момента, непосредствено преди оргазма и самият УРКХАСАМ – оргазъм се съдържат в понятието САММАДКХИ (самадхи), за което в Индия се казва: „Пълно съсредоточаване на разума, дълбока медитация. Концентрация на всички мисли, съзнателни и подсъзнателни, върху обекта (бъдещият плод). Състояние на духовна приповдигнатост, което предхожда ДХАНА – (спиране на дъха) покой, безмълвие.”

Но спирането на дъха, не се отнася само за гореописаното, а и за Диханието на Брахма. Когато бог Брахма вдишва, светът се унищожава, а когато издишва се създава всичко което ни заобикаля – светът в който живеем. За издишването на Брахма, в древността е казано: „Така диханието става камък, камъкът – растение, растението – животно, животното – човек, човекът – дух, а духът – бог.” Това е САМСАРА – причинно следствената верига за развитието на материята. Там движението напред и нагоре е ДХАРМА. С две думи, всичко това е колелото, не на късмета, а на съдбата. Заедно със спирането на нашият дъх, спира и диханието на Брахма и Дхарма отсъжда всекиму това което е заслужил – докъдето е достигнал в еволюцията. Растението ще роди растение, животното – животно, а човекът – човек. Но, в новороденото винаги има и тенденция плюс или минус (според еволюцията в диханието на Брахма), а тя вече е НАШЕ ДЕЛО.

Ние сме двуполови същества и това е наложило разделно участие на всеки от двата пола при зачеването, изграждането, раждането и появата на новия човек.

Мъжът и жената са две противоположности, съответстващи на двете противоположности в действителността. Мъжът на Е, жената на И (От ЕН и ИН.).

Точно както е записано в Библията: И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;…

За мъжа е отредено да дава и посява семената за духовното начало – МАД. Като добавим към МАД и звука за мъжкото начало Е, ще се получи думата МАДЕ – телесният орган на мъжа, където се изграждат семената за духовното начало на новия човек.

За жената е отредено, да изгражда – КХА тялото на новия човек. Звукосъчетанието КХ, в езика Бхаджа означава изграждане или разграждане на материята, творческото начало.

Желанието за любовна връзка и удоволствието от нея, в Бхаджа се нарича КХАМА. От тук е останало в Индия името на бог Кама – богът на любовта, който няма тяло. Днес, името му се превежда – желание (плътско). Начините за постигане на удоволствие, при различните пози на телата на двамата партньори, мъж и жена – правещи любов, са описани в древна Индия, в книгата Кхама судра (Кама сутра). Но Кхама и Кама, означават само удоволствие, без зачатие.

За да се случи каквото и да е в материалното пространство, трябва да има промяна на напрегнатостта на полето. За да съществува нещо материално, е необходимо точно определена напрегнатост на полето. Последните научни експерименти показаха, че в космическото пространство не се получава зачатие. То се осъществява само върху земната повърхност, при определена стойност на полето. Звукът, за напрегнатостта на полето, в езика Бхаджа, е Р, РА.

За да има зачатие при любовната връзка и за да не остане тя само удоволствие, трябва да е налице точната напрегнатост на полето. Тогава КХАМА, ще стане КХАРМА, а Кама – Карма. Това е зачатието. Това е печатът на полето върху новозаченатия плод, неговото духовно начало МАД – посято от мъжа в жената, което ще изгражда – КХА тялото си в майчината утроба, през деветмесечния си път от небитието към битието.

Телесният орган на жената, където това се случва, е МАДКХА.

Това разделение от природата, на материя и дух при човека, дава основание на църквата да е против абортите. При аборта не се унищожава само недоизграденото тяло, а духът на плода, който изгражда собственото си тяло. Човек – това е неговият ум и затова всички ние сме различни. Когато се раждат деца, не се поддържа само популацията на рода, а се очаква и извършва еволюция – на тялото и на духа. Очаква се Новият човек – с променен ген, който ще направи още една крачка напред в еволюцията и ще ни изведе от застоя. Това се случва веднъж на хиляди години, но кога, никой не знае. Промените в климата дават основание за надежда. В тази лотария на съдбата, в която печелившият вариант е едно на милиарди, в България днес не са много участниците и възможността да ни споходи тази радост е нищожна.

През трите дни след раждането си, всеки човек получава първото майчино мляко – КХАЛАСТРА, коластра. КХАЛА, в Индия бог Кала, е Времето, а стра, означава съотношението у всеки от нас между С и Т, между духовното и материалното.

Първите девет дни след раждането, майката и детето трябва да прекарат в уединение. Там, в здрача, новороденото трябва да види това, което не се вижда с очи, в тишината да чуе това, което не се чува с уши, да усети топлината на майчиното тяло, която не се измерва в градуси, да долови уханието на живота, което не е козметика и да усети вкуса на кхаластрата, който не е насита за езика. По този начин, тези девет дни, означават за новородения човек „Добре дошъл”, което е предпоставка да премине през живота с лекота и увереност, но не винаги е така.

След раждането си и получаване на Кхаластра, новороденото ще получава и втора Кхарма, Карма – майчината кърма, в продължение на девет месеца, за доизграждане на тялото си в битието.

Написаното до тук показва само връзката човек – природа, но човекът е стадно животно и е важно мястото му в общежитието и връзките му с другите членове на обществото по време на неговата зрелост.

За морално и законно съжителстване между двама души – мъж и жена, има два термина в българския език. Първият е семейство. Тази дума произлиза от думата семе. Става въпрос за мъжкото семе. Ако има плодовито семе и плодородна леха, тогава има семейство. Но това е само акта на размножаването и е изпълнение само на природната повеля за продължение на рода.

Вторият термин е съпружество. Той се основава на думата – понятие от Бхаджа, ПРУГ. Тя буквално означава свиване на пространството от силата на гравитацията, гнет, усилие. Двама души – мъж и жена се събират да живеят заедно в съпружество, за да могат с общи усилия да преодолеят житейския гнет. Както казва народът: „Къща да струпат, челяд да отгледат”.

Съпружеството, е съвместно изпълнение на обществените задължения на мъжа и жената.

Ако двама души, мъж и жена живеят заедно – в съпружество, но поради вродени причини, заболяване или старост не могат да имат деца, те са пълноправни пред морала и закона.

Но днес, в обществото на САЩ и някои европейски страни, съществува сериозен морален и юридически проблем – легализирането на граждански бракове между еднополови човешки същества. Нещо което, доколкото ми е известно, официално никога и никъде по света не се е случвало, освен в библейските Содом и Гомор. Но както казва българската поговорка „Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват”.

Еднополовото сближаване и съжителство, става единствено под диктата на КХАМА, а КХАМА, е само лично право. Общественото, обичайното право произтича от КХАРМА.
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post
QUOTE (Спорт-Здраве @ Jun 26 2008, 09:17 PM)
Което писах,не беше за тази тема,и го преместих тук:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...=15&#entry29390

Тъй като дадения по-горе линк е вече неактивен, прехвърлям това, което е по-тази тема тук.


Публикувано от: anti666 Jun 26 2008, 08:50 PM
Спорт, това и исках да те питам
1. Каква е била древната Вярата на българите и как се е казвал Българския Бог? (не само мой въпрос)
2. Какво си открил толкова тайнствено, че от тенргианин се превърна в ... и аз не знам какво?
3. Казвал ли ти е някой да не пишеш тук или това е твое собствено решение?
4. Малко личен въпрос, но с кой от форумците в Х-нет поддържаш сериозна кореспонденция на езотерични теми. Хорус ли? Или са пак "гурутата" от Франция?
5. Малко за Розетата на Миро. Преди време точно на мен и Елтимир беше споделил, че ориентировката IYI на тази от бнс е неточна (аз също имам подобна). Насочена е към Сатурн, а тази на Елтимир е към Слънчевата руна и смяташе, че неговата е правилна, а онези от бнс нарочно са я объркали. 7 месеца по-късно се обръщаш на изходната си позиция и твърдиш, че тази на Миро (ориентирана както трябва да бъде - към Слънцето) е неправилна, а трябва да е като тази на бнс. На какво се дължи този завой на 180 градуса? Нечие мнение ли те е променило или твое собствено прозрение?

Аз други въпроси нямам. Надявам се, искрено се надявам да не съм прав в съмненията си. Но тези гневни изблици само потвърждават съмненията ми. Надявам се, Спорт тези промени при теб да са временни и да се върнеш рано или късно към корените си.

Публикувано от: Спорт-Здраве Jun 26 2008, 09:05 PM
1.От самото начало приех на доверие,че българският бог се е казвал Тангра.Сега разсъждавам над това и на този етап съм на мнение,че не е било точно така.Няма смисъл да казвам друго,защото до никакви 100%тови потвърждения не съм стигнал.
(А що се отнася до "Вселенска Хармония",уверявам те,това си го измислих абсолютно сам в процес на импровизация)

2.Кога съм бил тенгрианин? Ако някога съм бил тенгрианин,то значи съм разгневил цялото небе.Да,бях съгласен с фирософията,и още съм.Това ли значи да съм тенгрианин...Не знам.Но,както прочетох хубави думи - "Бог ще разбере...а ако не разбере,значи той не е бог,и няма от какво да се притесняваме".

3.Мое собстевно решение е да не пиша тук.Обстоятелствата ме принудиха да сменя средата,защото за мен стана далеч от градивна.

4.Не,не е "групата от Франция".

5.Да,преди бях на мнение,че БНС са сбъркали точно за IYI и посоката му.След това промених мнението си и в настоящия момент съм на мнение,че БНС не са взели грешен модел на розетата.Мнението ми е повлияно от художника Ваню Янков (Ваян),направил точна фотография на розетата.
Извинявай,Миро,но и аз самият не разбрах откъде изнамери самата дума "обвинения" или намеци за нея.


Аз също има мвъпрос към теб - къде са моите гневни изблици?


Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 974
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Мещера @ Jun 21 2008, 09:29 PM)
Данчо,искам да дадеш мнение по горния цитат.

Здравей, ето и мнението ми. Масона Дан Браун нищо ново не ни казва. Нещо ново да откриваш, което да не сме го казали и дискутирали тук?

Въпроса е, защо непрекъснато подобни юдейски възпитаници атакуват християнството, че не било автентична религия. Ми то, и юдаизма не е автентична религия. Автентично е Тенгрианството, останалите вери са негови частни случаи.
Те говорят за езичеството в християнството, ама не говорят за юдаизма, който също е бъкан с онова, което донесе Мойсей от Египет и с непрекъснатото предупреждение: "Не си правете идоли". Оставяме настрана Златния телец, заради, когото Моше си счупи плочите със Заповедите.
Не е коректно да се атакува християнството, че не е автентично, след като и другите са толкова автентични, колкото и самото то. Обаче, омразата на юдеите към Христос е голяма, затова се пишат и такива книги. Я вземете и изследвайте 'Талмуда" или "Кабала" и да видите и там колко автентични неща има. Има просто друга гледна точка, друг ъгъл, друго ниво на разглеждане на едно и също нещо.
Мисля, че тия книги са преднамерени и като такива са написани.
Ето тук, в този албум, дори ти илюстрирам Тенгрианството в християнството, с което ти илюстрирам, че Дан Браун нищо ново не ни казва, но ние не използваме това, за атакуваме християнството.

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../P6220203_1.jpg

По уникален начин, чрез телефонна кабина е представен Овалът/ Яйцето и в него Слънцето, чийто изгрев започва с Божията стъпка, която е Слънчева, има своя път по Небето и своя Зенит. Уникален е и самия параклис, който е наречен просто "Господен Храм" или накратко "Господа", както го наричат местните. Няма конкретно име, макар, че ходят на него на св. Константин и Елена.
За съжаление, седмица след като отидохме и го снимахме, този Овал вече не съществува. И това прави снимките уникални. Някой направил забележка на автора, че това не е според "канона" и това нещо вече не съществува.
А автора се оказа човек с тенгриански разбирания, без самия да осъзнава това и често май го упрекват, че не прави нещата според канона.


PMEmail Poster
Top
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --Благодаря за коментара.Аз пък стигнах до заключението,че ако в книгите на Браун заменим думата "илюминати" с думата "еврей",то всичко си идва
на мястото.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 27.9.2021, 10:39
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 237
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Тия дни в руските новинарски сайтове прочетох за печенегите
https://weekend.rambler.ru/read/47127716-pe...ragami-russkih/
QUOTE
Печенеги были язычниками. Бон – религия тибетского происхождения – была для них родной.

Само това не бях чувал, че печенегите били бонисти. Колко им е трудно да си изкривят устата каква е била религията на народите по земите на Източна Европа и Евразия.
Да беше попрочел редактора все пак за бонизма малко, освен че произхожда от Тибет. Един бонист не би си направил от черепа на кан Светослав трофейна чаша за вино. Тенгриянин - да.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 27.9.2021, 11:03
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 974
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 27.9.2021, 13:39 )
Тия дни в руските новинарски сайтове прочетох за печенегите
https://weekend.rambler.ru/read/47127716-pe...ragami-russkih/
QUOTE
Печенеги были язычниками. Бон – религия тибетского происхождения – была для них родной.

Само това не бях чувал, че печенегите били бонисти. Колко им е трудно да си изкривят устата колко каква е била регилията на всичките народи по земите на Източна Европа и Евразия.
Да беше попрочел редактора все пак за бонизма малко, освен че произхожда от Тибет. Един бонист не би си направил от черепа на кан Светослав трофейна чаша за вино. Тенгриянин - да.

Тия дни се отдадох на тубарски гледания на филми по темата за "Останалите Българии". Та позагледах и сериите от Експедиция "Прародина...", 11 серии, помниш го. Да ти кажа, сега на втори прочит, т.е. гледане, доста материал има там за нас, а колко са скрили и невключили във филмите, свят да ти се завие. Ще взема да набера и снема като текст някои изказвания. Тези не могат да осмислят и разберат този материал правилно, нищо, че са учени. Та на свещеният извор в Билярск, който е разделен на две за мюсюлмани и християни, а тенгрияните са изтикани по пътеката към върхът, но ги има, един от учените му каза на този Цветков, в прав текст, че при основаването на Волжка България, българите са изповядали Тангра. Но, тези от "Тангра Танакра" по принципно не наблягаха на това, не търсеха белезите на тази изповед, освен, че много ги кефеше зороастризмът, който е отклонка на Тенгриянството, но не е самото същностно Тенгриянство, само отклонка. Та, все гледа на вярата на дедите ни, според неговите духовни разбирания, което е смешно, защото неговите духовни разбирания, ще се развиват и ще разберат, че са се хранили с трохите под масата, когато топлият, ухаещ хляб е бил до тях, но върху масата smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif Нямаха в експедицията си учен, който поне малко да отбира от Тенгриянството или шаманизма, например. Имаха пропуски в организацията и то съществени.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 28.9.2021, 17:32
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 237
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06От тия 11 серии на предаването имаше репортаж за музей от едно българско село в Бесарабия. В епизод 3, "Войната с империята" на 13-та минута се вижда откъс цял текст на старобългарски куниг, за който повече нищо не се чу. Въпросната Молдова е под носа ни.
Прародината - филм
User posted image
PM
Top
anti666
Публикувано на: 28.9.2021, 17:53
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 237
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06Тук подчертаното с червено на снимката е надпис на Бог Тангра. Същият, който е показан в обявената за фалшификат книга на Фархат Нурутдинов "Летописи на Джагфар".
http://www.voininatangra.org/modules/xfsec...eid=578#Glava12
User posted image
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (6) « първа ... 4 5 [6]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020