Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Mistique |
Публикувано на: 30.10.2005, 12:33
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Нека да помислим върху резултатите:
София: Там гласуваха едва 330 235 от 1 031 987. Русе:23 814 души. Право на глас имат 162 000. Не намерих данни за другите места, но заради ниската активност почти навсякъде ще има балотаж. ![]() Ако преровите новините за гласуване в различни европейски държави ще откриете същата тенденция - хората отричат политиците чрез негласуване. Ако питате мен ПОЛИТИК = ПРЕСТЪПНИК. Споняте си, че по едно време изборите бяха валидни ако поне 50% от гласоподавателите са участвали. После ги смъкнаха....до процента на циганите в България...защото трябва все пак някой да ги избира нали? Трябват ли ни политици, трябва ли ни народно събрание, трябва ли ни цялата тази шайка престъпници, народни предатели и гъзоблизци? НЕ, НЕ, НЕ! Ние изхранваме - местни политически структури, местна администрация, областна администрация, държавна администрация, правителствена администрация, народно събрание и ... президент. Нека се върнем в миналото: Египет - фараон и административни министерства. България в древни времена - хана, духовния глава и 5 административни глави - 4-те области по 4-те посоки и центъра. Колко лесно и прозрачно нали? Според мен трябва да заличим от лицето на земята народното събрание и да оставим само министерствата. Президент и министри трябва да се избират по CV-та и качества, а не по партийна принадлежност. Партиите трябва да изчезнат - за мен това просто е начин да се узакони шайка престъпници като политическо и юридическо тяло. |
Миро |
Публикувано на: 30.10.2005, 13:20
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 ![]() |
Не мисля,че чрез не-гласуване ще отхвърлим някой,най-много да му накривим капата.
При този закон за изборите това може да стане само чрез гласуване с не-действителна бюлетина и когато се съберат 60-70% такива,тогава вече някой може и да се замисли. |
Mistique |
Публикувано на: 30.10.2005, 14:27
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 354 Участник # 72 Дата на регистрация: 6-August 05 ![]() |
Знам го тоя номер Миро, знам и хора които пуснаха невалидни бюлетини..... Както и да, това е все пак УЧАСТИЕ в техните "игри на избори".
Какво би станало ако изобщо не участваме в изборите, ако ги игнорираме? Ако активността спадне, да речем до 10% което е общо взето политиците, роднините им, администрацията, министерствата и техните служители, които могат да бъдат изнудени да гласуват...... Ще са законни ли изборите - те си се гласуват и ни управляват...без наше съгласие???!!! Коя ще бъде точката на толерантност ако мога така да се изразя при която можем да им бием шута и да кажем, че никой не се интересува от тях? |
Eлтимир |
Публикувано на: 30.10.2005, 15:55
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Дори сега според принципните правила на т. нар. "представителна демокрация" изборите са незаконни. Работата е там да им покажем, че ние осъзнаваме тяхната незаконност. Дори приемането на /ако мога така да се изразя/ незаконни закони си има своите граници. Представителната демокрация има смисъл само, ако гласуващите са под 50% плюс един глас. Ако са под тази цифра, тя губи своя смисъл. В такъв случай те трябва да обявят, че правилата в България не са съгласно правилата на този тип демокрация, а някакви други. Ето защо толкова пъти се опитвам да говоря за принципи и за идеология, ама досега не се намираше кой да ме чуе. Май само Мистик разбра за какво говоря.
|
Миро |
Публикувано на: 30.10.2005, 16:29
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 ![]() |
Винаги ще има около 35-40% гласували,от които за победителя ще останат 20-25%.
За никаква легитимност не може да става и дума,но...какво им пука на победителите. Мисълта ми е такава-ако не гласуваме,в резултатите никъде не се отбелязват процентите негласували. Ако пуснем недействителни бюлетини,те се отбелязват и представете си как ще се отчетат изборите:гласували 90% от избирателите,недействителни бюлетини-70%. А това нещо ще го отразят по всички медии и...ето ти шумотевицата. |
Eлтимир |
Публикувано на: 30.10.2005, 16:37
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Изобщо не става дума за самоцелна шумотевица, а за огласяване на правилата, по които се играе политическата игра. Тогава ще стане ясно, че управниците са незаконни. Казвате, че те пак ще си управляват. Донякъде е така. Но нашата задача е да обясним на хората, че управлението е незаконно. И да принудим управниците сами да признаят, че управлението им е незаконно. Че няма законност и справедливост, а измама и груба сила. Това признание ще доведе до промяна в правилата. Едно е, когато оня тип срещу теб ти казва, че олицетворява Закона и Държавата, съвсем друго е, когато и двамата сте наясно, че той действа единствено от позициите на силата.
|
Eлтимир |
Публикувано на: 30.10.2005, 16:57
|
Тук искам да кажа нещо малко встрани от темата. На изборите в Русе, нашият стар противник Антон Радославов Рачев е получил всичко 3 /три!/ гласа. Та помислете какво става с онези, които се обявяват срещу нас.
|
Храбростъ |
Публикувано на: 30.10.2005, 17:23
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 40 Участник # 38 Дата на регистрация: 23-July 05 ![]() |
Аз пък ще кажа само едно: на сегашните избори с действието или бездейсвито
си, софиянци окончателно поеха пътя към екарисажа! И в този печален за столицата ден, във форума на заслепените все още последователи на Атака, се намери медиатор, който се опитва де вмени каква Благодат е този резултат, който начело на столицата постави престъпника Бойко Борисов, човека, който ще доубие децата ни с дрога, а престрелките тепърва ще взимат монстърски размери. |
Mistique |
Публикувано на: 30.10.2005, 18:15
|
Храброст аз донякъде си мисля, че Софиянци дори да бяха застанали на глави пак щеше да е същия резултата. Възможността да се фалшифицират изборите, когато няма съвестни граждани да контролират е безгранична.
Хм-м-м-м - нека да се опитам да формулирам идеята си по друг начин - стъпка по стъпка: 1. Първо нека да се уточним дали сме съгласни със сегашната политическа система, при която НС или парламент се избират от хората по някаква система и обикновено избраните идват от някаква партия. Тези хора веднъж взели властта имат право да се разпореждат със всички аспекти на живота ни. - Аз не съм съгласна. Смятат, че партиите трябва да изчезнат, НС и парламентите да ги последват и държавната машина да се движи от съответните министерства. Главите на министерствата, както и президент / заместник да бъдат избирани от хората по квалификация и достойнство. 2. Ако искаме да премахнем сегашната политическа система и методи на държавно управление, как да го направим? С негласуване, с невалидни бюлетини, със стачки, с протести...... - Аз искам само да отбележа, че процеса на протест срещу корумпираните политици и шайката от глобализационните сили вече започна да набира скорост и в други Европейски държави, както и в Щатите. Например в Щатите не бяха много убедени, че изборите им се фалшифицират - имам информация от много места, че на последните избори повечето се хвърлиха да гласуват срещу Буш, за да докажат (на себе си бих казала), че все още са демократична държава. Провалиха се. Същото и в Англия - "преизбраха" марионетките на глобализацията. 3. Ако искаме да свалим / сменим съществуващото държавно управление, имаме ли идея за по-добро? Защо е по-добро? Демократично ли е? Чии интереси защитава? Как можем да сме сигурни, че няма пак да ни завземат - както през 45-та или сега с влизането в европейския съюз или .....както е сега - свободна демокрация при която управляващите са водени за носа от глобализационни сили? |
Храбростъ |
Публикувано на: 30.10.2005, 22:42
|
||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 40 Участник # 38 Дата на регистрация: 23-July 05 ![]() |
Склонна съм да се съглася с голяма част от това, което казваш. И аз расъждавам в този ред на мисли, но я да видим....не сме ли ние тези,които позволихме нещата да се изпуснат тотално от контрол? Този процес продължава вече твърде дълго и сега когато ножа опира в кокала искаме моментални действия. Спасявахме се поединично кой в чужбина, кой тука някак кретахме и някъде по този път,/ вече дори сме забравили и кога точно/ изведнъж ни осени свише, че може да сме Сила само когато се обединим. Никога не бих охулила народа си, защото това значи да плюя по собствената си кръв, но не мога да не кажа, че този народ трябва да поеме отговорността за досегашните си действия и най-накрая да започне да действа не като инертна маса, а като едно осъзнато цяло. Късно е за нас! Но, може би ако започнем да възпитаваме, от днес, от утре -все ще има някакъв шанс тези, които идват да променят нещо. Национализмът е имунната система- така ни казват сега, но болният от СПИН няма такава, една настинка ще го повали и убие. По последната ти точка-питаш: имаме ли идея за по-добро? Кой знае? Може би следващата революция ще е -Чрез глобалната мрежа срещу глобализационните сили!? Но коя съм аз, че дакажа? |
||
Mistique |
Публикувано на: 30.10.2005, 23:18
|
Да Храброст - политическата система и системите на "демократично" управление засягат целия свят. Изключвам тоталитарните и ислямистките държавни управления - с тях трябва пък да се борим след като....Боже не ми се мисли!
Знам, че борбата срещу глобализацията набира сили в целия свят. Войната е глобална, затова и съпротивата трябва да е глобална. Ние трябва да сме готови не само да подкрепим борещите се от целия свят, но и да поведем, защото кой друг народ е бил по-подтискан от нашия. Кой друг народ е водил толкова войни и е дал толкова жертви за оцеляването си? Никой! Борбата беше подхваната от националистическите и дясно-центриски (расистки) партии, но постепенно отвори очите на хора от всякакви кръгове. Виждате какво става по време на сбирките на G-8 или други глобалистически организации като Билдербергите или Масоните? Кръв се лее... Миналата година в Италия, преди това в Щатите, тази година в Шотландия..... Аз съм на мнение, че всички националистически партии и организации от Европа трябва да се обединят, ако искаме да оцелеем като раса и територия. Националистите от Щатите все повече и повече гледат към Европа за съвет и пример. Националистите от Европа все повече и повече гледат към националистите в Русия, защото там успеха е най-голям. Да го кажа по-просто - световните сили за глобализация поддтискат и са се заели с унищожаването на бялата расата, национализма, териториите и културното и етническо наследство на Европа и бившите колонии. Не напразно същите тези сили унищожиха апартейда в Южна Африка и спомагат за индустриалното засилване на Китай и Индия...срещу Европа. Няма време за спорове коя националистическа партия чии държавни интереси защитава повече. Националистите от Ангия, Холандия, Германия, Италия, Русия, че даже и Сърбия си подават ръце. Когато се срине сегашната политическа система, тогава всяка държава ще придобие истински суверенитет и ще има свободата и привилегията да се управлява както и харесва. И така.....В светлината на горното искам да добавя следното, което дискутирах с Елтимир вчера: - Българите се осъзнахме първи, че политическата система е корумпирана и трябва да се смени. От всички държави по света, при нас съпротивата (чрез негласуване или невалидни бюлетини) е най-голяма. На последните избори американците се хвърлиха да гласуват срещу Буш да докажат (на себе си), че са все още демократична държава.....загубиха. Британците пък не разбраха кой им избра Блеър, като почти всичи гласуваха за торите. Италианците също не рзбраха кой им избра Белускони след като никой не гласува за него освен неговите служители от ТВ компаниите и роднините му...... И все пак - холандците и французите успяха да гласуват срещу конституцията на ЕС, което не е малко. - Ние имаме древни държавнически традиции които трябва да преоткрием и да се придържаме стриктно към тях. Най-важната е справедливост. - Преди обаче изобщо да стигнем до там, ние трябва да се борим срещу българското унищожение наложено ни чрез монопола на най-насъщното - храна, електричество, вода.... Трябва да се преборим с човеко-и психо-убийствените системи за образование и здравеопазване. Докато американеца или западния европеец имат избор при избора на доставчик на нещо и могат дори по този начин да бойкотират една или друга компания или правителството, ние дори и това не можем да си позволим, защото се борим за оцеляване. Затова и доста от темите засягат именно това. Аз ги нарекох в друга тема Андрешко срещу бирника. Трябва да се направи! За да скочим изобщо на стъпало борба срещу глобализацията ние трябва да сме успели донякъде с борбата срещу монопола, корупцията на политиците ни и неравностойните етнически закони (тоест анти-българските). Това пък е включено във всички призиви за идеология и план за съпротива тука. Надявам се, че не съм досадила на някой с "празните си приказки".......както е дежурното обвинение тук. |
Миро |
Публикувано на: 31.10.2005, 0:04
|
Тъй като не знам чужди езици,само с руския се справям горе-долу-дайте интифа за някой руски националистически форум.
Мистик,ясно е ,че ти си нашата антиглобалистка, пиши си ,пък ние ще питаме кат не ни е ясно. |
Храбростъ |
Публикувано на: 31.10.2005, 19:31
|
Да, едни от тези кито са осъзнали това и се борят от доста време с нещата, които описваш са Европейски национален фронт.
Може да им пишеш и да станеш техен член, ето ти линк- http://www.europeannationalfront.org/bg/. И аз отдавна съм на мнение, че националистите от всякъде трябва да се обединим и да загърбим различията си в името на крайната цел. Това се отнася с голяма сила за българските националистически движения, които хабят излишна енергия в дребнави личностни междуособици и дебилен вождизъм. |
Azerath |
Публикувано на: 31.10.2005, 19:58
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 428 Участник # 9 Дата на регистрация: 8-July 05 ![]() |
Колкото повече пари дават БСП за реклама и колкото по-малко проценти взимат толково ми е по кеф.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 2.11.2005, 10:05
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Ама мен не ме кефи защото тези пари ги взимат от мен по един или друг начин.
Казионите партии за мен са една чума изсмукваща нашите сили. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |