www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Интриги и раздори

Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Интриги и раздори
iss
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (Елтимир @ Jul 3 2008, 04:08 PM)
Ами да го направим иначе! Нали именно това опитвам постоянно. Само че докато между нас някой сее раздори и интриги, нищо няма да направим.
Започнах темата съвсем целенасочено. Видях как бяха писали от името на Пасков и реших да докажа пред всички две неща:
- Че ако до вчера пишеха предимно от мое име, то няма никаква гаранция, че утре няма да напишат от името на някого от вас;
- Че каквото и да ви казват и показват, никога няма гаранция, че казаното и показаното е истина. Видяхте колко лесно се манипулират снимки. От "Фелдмършал" стана "Фелдпедал" и нека после да върви да доказва, че не го е писал той. Аз, разбира се подозирам, че промяната е дело на Иванич от Чукотка, той обича да си прави подобни шеги. Но нека Фекала сега да каже, че сам не се е нарекъл "педал". Ами ако наистина се е нарекъл? Дори само за майтап...
Усещам, че недоразумения все още има. Усещам, че някой продължава да яде лайна, по отровния дъх и по мълчанието над форума усещам. Затова още веднъж ви препоръчвам: в случай на неяснота, изсяснявайте си отношенията веднага и пряко. За да не станете жертва на собствената си наивност.
А после, когато между нас се създаде такова нерушимо единство, че никакви интриги да не могат да го сломят, тогава ще се заемем и с останалото.

Аз съм безкрайно разочарована от тези интриги ...Напоследък станах свидетел как се трият мнения и теми ,които мисля че би трябвало да се разнищят за да се получи точно това за което говориш...Самият ти призоваваш към едно,а после с поведението си насочваш към съвсем друго...бих могла да ти дам и пример като се поровичкам и цитирам,но защо да си губя времето ???Този сайт има съвсем друга мисия и аз ще бъда много щастлива ,ако той отново добие предишния си облик и следва единственно и само идеята...Много ми е болно ,че участници ,които уважавам и ценя заради знанията и информацията която предоставят, че в един момент започват да изглеждат жалко и недостойно за подобен сайт...Искренно се надявам съвестните и отдадени изцяло на идеята да престанат да демонстрират егото си,което им пречи да са пълноценни участници в изграждането на сплотено ядро...Елтимире, мислиш ли че е уместно тук да цитирам оная приказка за рибата,дето се умирисвала от главата???
Един от уроците ми в живота е никога да не се самозабравям до там ,че всичко знам,защото тогава следват издънките...В този сайт се спират хора за които никой не може даже да предполага до какво са се докоснали ...какво биха могли да споделят и по този начин да обогатят информационния обмен...Но бих искала да ви уверя че се спират истински патриоти,които не висят в по няколко сайта едновременно и нямат партийна принадлежност...те се спират тук защото някаква небесна сила им е открила мястото където могат да предадат знанията си и да се обогатят с такива...И...И като срещнат арогантност и нетолерантност мислите ли че ще са склонни да участват в това...Не...Такива хора мълчат и само следят от време на време докато небето им покаже друг път където знанието им ще бъде уважено...
Извинявай Елтимире за откровенноста...знаеш че те уважавам и ценя трудовете ти...по-горните думи са за съфорумците,но последните ще бъдат за теб...Казваме:"Ден Грее!"...е как ще грее деня ,ако все за залеза говорим и все към него нещо ни тегли???Нали целта не е да се стигне до "Ден залезе!"?От две години чета за опасноста от "Ден залезе"...за причините и следствията,които от глобален мащаб взеха да се превръщат в махленски...
Искам...а и не само аз ,да продължа да влизам в този сайт...да възвърна желанието си и увереноста си да пиша ...и да се изпълва душата ми с надежда и оптимизъм когато завършвам постовете си с :
ДЕН ГРЕЕ!
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

"Вмирисаната глава" повече няма да ви трови. Можете спокойно да отворите широко всички прозорци. Да влезе чист въздух.
PM
iss
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Елтимир @ Jul 6 2008, 07:37 PM)
"Вмирисаната глава" повече няма да ви трови. Можете спокойно да отворите широко всички прозорци. Да влезе чист въздух.

Всяка подобна реакция на Елтимир за мен е показателна ,че това не е той...Ще го разпознаете по сериозния и достоверен тон към който винаги се е придържал...Ако пък случайно нещо бъркам, би трябвало да допълня,че когато започне да се умирисва главата тялото е неспасяемо...така че отвори си и ти прозореца ...иначе всички ще се издушим от собственната си воня...
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

НЕПОЗНАВАЕМОСТ
Твърдя. Не доказвам нищо. Оставям доказателствата за друг. Тълкуванията - също. Изричам. Какво? Каквото е нужно. Защо? Защото е нужно. Истини ли изричам? За някои да, за някои - не. Приелите, че изреченото е истина ще имат една съдба; неприелите - друга. Кой измежду родените ще отсъди?
Осветлявам. Но светлината може и да затъмни. Какво става със звездите след изгрева на Слънцето? Слънчева ли е моята светлина? Преценете по затъмнението, предизвикано от нея. Не съм ли твърде самоуверен? Не. Аз съм само вестител. Не са ли твърде самоуверени моите послания? Нима твърдя, че съм първоизточникът на посланията?
Променям ли? Всяко слово променя. Към добро ли са насочени предизвиканите от мен промени? А какво е добро?
Твърдя, защото зная. Част от знанията оставям неизречени, неизписани. Не всичко може сега да се съобщи. Не доказвам. Защо да доказвам? Доказва се пред съд. Кой ще ме съди? Кой е годен да ме съди? Ще ме съди Врагът. Ако победи - бездруго ще ме осъди. Ако бъде победен - осъденият ще бъде той. Не тълкувам. Процесът на тълкуване засилва могъществото. Оставям ви го. Не отнемам, а давам. Не тълкувам. Защо? Свети Йоан Богослов не разтълкува своето Откровение. Защо?
Променям. Желателно е дори най-малкото изменение. Блясъкът на Огъня се усилва с всяка прибавена Искра. Не подценявам. Но нямам и време. Нима започвам, без да зная дали ще завърша? Не, има и скрито време. То се дава за нуждите на човешкия дух. Раздава го Владетелят на Времената. Ето, ще кажа как става това. Започвам работа над текста през 1.48 през нощта. Текстът е завършен. Отново е 1.48. Не, часовникът ми не е спрял. Време е дадено.
Защо ви уча? Не уча, а насочвам. Показвам възможностите. Кои възможности показвам? Тези, които сте способни да проумеете. Кой е източникът на Учението? Ако някой не разбира - и милион пъти да повторя, пак няма да разбере. Пък и време няма. А скритото време? То е от Бог и в името на Бога. Заради частицата от Тангра, скрита в нас. Малко време, прибавено към Вечността. Неразбиращите са мъртви духом, те не носят Тангра в душите и сърцата си. Смъртта няма бъдеще. Тя остава извън Движението. Не участва в Баланса, на нея нищо не се дава.
Не обяснявам. Нима вече не обясних?
Какво ви давам? Компас. А посоката? Дарени сте със свобода на волята. Всеки избира сам. Какво прибавям? Частица духовност към човешкия дух. Дали наистина прибавям? Ще оцените по настъпващите последици. Ще научите от своята човешка същност. Нали тя е част от диханието на Тангра? Проверете.
Но помнете, че времето за проверка също е ограничено.
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Интернетът ми приключва на 14 този месец- След това не знам дали изобщо ще влизам в Мрежата. Ако някой преценява, че има да ми каже нещо, единственият ми работещ мейл е
erigkan@front.ru
До 14-ти. После ще е евентуално, може би и според зависи. В работата на сайта мисля да не се намесвам, за да не "умирисвам" хубавата дискусия, както любезно ми бе казано.
PM
iss
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Елтимир @ Jul 8 2008, 07:29 AM)
В работата на сайта мисля да не се намесвам, за да не "умирисвам" хубавата дискусия, както любезно ми бе казано.

Умори се да носиш факела ли?Или сме на щафетно бягане?Нали не сме на сцената на театър ,където се очакват аплодисменти и извикване на бис?От твоя огън ,който си запалил тук, в мен се разгоря най- силно безкомпромисност и решителност словото ми да е искренно и прямо!Благодаря ти учителю,че ми върна оня първичен оптимизъм и не се сърди,че понякога с твойте камъни по твойта глава ...
Освен "любезно",препоръчвам ти най-отговорно и приятелски, когато се оттеглиш да намериш време да поработиш над изкореняването на тази маниакална емоционалност (присъща на жените),която е като пропаст на ръба на която често заставаш...Никой няма нито да те бутне в нея,нито да ти даде крила за да полетиш...това зависи единственно и само от теб колобре...
Какво ви давам? Компас. А посоката? Дарени сте със свобода на волята. Всеки избира сам. Какво прибавям? Частица духовност към човешкия дух. Дали наистина прибавям? Ще оцените по настъпващите последици. Ще научите от своята човешка същност. Нали тя е част от диханието на Тангра? Проверете.
PM

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025
Любомир 10/12/2024