| Движение "Воини на Тангра" - Начало |
Помощ
Участници
Календар
|
| Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 29.7.2008, 21:41
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 783 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Борбата за опазване чистотата на древните ни светилища, има още един аспект. Още миналата година, предупредих и водих спор с един "християнин" тук, да не се пипа Беланташ и да не се строи манастир около него. Той каза, че това не било дело на институцията Църква, а на новопокръстените "езичници". Трябва да ви уведомя, господа, че днес има и непокръстени "езичници", които нямат намерение да се кръстят, и които не желаят "Свети кръстове" да се строят около или направо върху древните ни светилища. Този процес, трябва да спре!
Това е моето предупреждение и моя знак на милосърдие, към тези, които изповядват "християнство". Защото след това, не се изненадвайте, г-да християни, когато точно вашите църкви и манастири, построени върху древните светилища се разрушават от първия нашественик, върлуващ из нашите земи или запустяват с времето и се пълнят с бухали! Тангра вижда и "наказанието му" върху осквернилите изначалната му чистота е повече от справедливо! И преди вас е имало Монотеизъм, който вие днес, наричате "езичество" и след вас, то ще бъде! Бъдете смирени и не искайте жертви, така, както ви учеше, вашия учител Христос! |
| gеorgi_nz |
Публикувано на: 29.7.2008, 22:34
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Беланташ си е много свято българско място. Какво ние ще правим там и какви ритуали и свещенодействия ще извършим си е наша българка работа. И най малко това е работа на чифутстващите магарета и свине.
Кога призвания трябва да получи нужното - никой не може да попречи. |
| iss |
Публикувано на: 30.7.2008, 16:58
|
||||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Във връзка с казаното по-горе ще се опитам да ви разкажа една от странните истории по тези места: "Бяхме се събрали приятели от село Мостово.Някои от тях са от Асеновград.Вечерта си взехме няколко бутилки вино и отидохме да спим в един фургон, недалеч от Белинташ.Моите приятели са израстнали тук и започнаха да разказват разни истории и мистерии свързани с мястото. Един горски работел 15 години в района и много си обичал работата.И тъй като много от къщите там са изоставени,той си харесал една от тях .Понеже знаел,че никой няма да предяви претенции решил да си я ремонтира.Интересно било,когато влезли в къщата да разчистват,всичко било оставено вътре така, сякаш хората са излезли за малко.По масата имало чинии с засъхнала храна, всичко било постлано,все едно не е изоставена къща, а било ясно по праха и паяжините,че там от години никой не живее. С помоща на своите приятели, след една година горският оправил къщата ,която придобила чудесен вид.Горският живеел по принцип в Асеновград и когато къщата била вече завършена, решил да нощува там.На сутринта,когато се прибрал в Асеновград, подал молба за напускане на горското стопанство и всички го питали:"Добре де, какво стана?Какво се случи там?"Той отговорил ,че никога вече няма да се върне на това място."Какво се случи там онази нощ?"- продължили по-късно с въпросите,но той все отговарял:"Не мога да ви кажа.Нямам право."И така човек,който е работил над 15 години там, напуснал и кракът му повече не е стъпил в този край. По фургона се чува"бум-бум-бум".Всички настръхваме и отваряме леко металната врата- отвън стои някаква бабичка(часът е около 1 през ноща) и казва:"Аз деца,дойдох да ви кажа(дошла от селото отдалечено на 5 км.),че тази вечер не трябва да излизате от фургона.Да не тръгнете към Белинташ".Ние я питаме "Защо?"Тя казва:"Амией...така...не излизайте...". На сутринта ставаме и тръгваме към Белинташ....." и т.н. ...така ,че може и да не им е стискало да се върнат ...и ако се знае повече за тези истории,едва ли скоро ще се намерят доброволци да копат там.... |
||||
| iss |
Публикувано на: 30.7.2008, 17:03
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Ето тук един линк,който би могъл с нещо да ви послужи:
http://www.socialninauki.com/php/modules.p...article&sid=284 и още малко снимки...и още нещо... http://www.plovdivguide.com/placestosee/ga...age=1&lang_id=2 ...и един хубав клип за тези,които не могат да отидат до там... http://www.zazz.bg/play:19658d09 |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 30.7.2008, 18:47
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 17 783 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
![]() Това мисля, че беше "Стъпката" на Светилището, от този план, не мога да видя добре, но е солидно доказателство за това, че камъкът е "нагряван" до пластелинообразно състояние и след това моделиран. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 30.7.2008, 18:50
|
Макар тия деца (в посочения от Георги линк) да са били купонджии, едно от тях, поне е имало "виждане" и е заснело, тези каменни лица, на които и Чифин(Сичин) може да завиди. Едно от доказателствата, че "лицата" на Белинташ са повече от две.
http://nashitesnimki.drundrun.org/28-29mar....php?start=150# http://nashitesnimki.drundrun.org/28-29mar2008/172.jpg |
| 0tolerance |
Публикувано на: 30.7.2008, 21:25
|
||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 85 Участник # 1 110 Дата на регистрация: 28-August 07 |
Бога ми, много преди да чуя тази твоя теза, ми е хрумвало подобно нещо. Белинташ не е единственото място, където може да се види скала, която сякаш е обработвана, още докато е била полутечна преди десетки милиони години. Точно това ми е минавало през ума: Мамка му, тази скала не изглежда дълбана с длето и чук, а сякаш още преди да е застинала лавата някой е направил дупките... Разбира се въобще не съм си и помислял, че би могла да е нагрявана допълнително... Факт е, че изглежда точно по този начин- и на други е правило впечатление. Невероятно интригуващо... |
||
| gеorgi_nz |
Публикувано на: 30.7.2008, 22:00
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Да, наистина е интригуващо. Но интрига едва ли има в начина на направа на светилището. След като колобрите владеят боравенето с висши енергии, не е проблем да владеят низшите такива - например топлинната.
Базирайки се на написаното от Владимир Терзийски и мисълта от един сайт , че когато Вселаната пращи от енергия - проблема с енергийната криза на Земята се свежда до умственна такава. Та в крайна сметка повишаването температурата на една скала със колобърски умения не трябва да е никакво чудо, а по-скоро рутинно действие за постигане на целта. Наближава все повече времето когато съвременната наука ще признае своето невежество. А ако не го признае - то просто ще лъсне. |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 29.8.2008, 15:19
|
21 Август 2008
Нов православен храм - християнски жест или дългосрочна инвестиция? В Пловдив си имаме една традиция. Тя тази традиция е много стара - още от времето когато са продали Марково Тепе във вид на павета. Всеки нов кмет, който докопа властта, хвърля око на трите хълма, които в наши дни са защитени територии - Джендемтепе, Бунарджик и Сахаттепе. И, естествено, пробутват идеен проект за съсипването на най-ценната от тях - Джендемтепе. Този хълм само заради факта че е в града не е резерват, а е защитена местност. Строителството там е забранено. Причината е, че на това тепе се срещат ендемични видове, които не се срещат никъде другаде в света! Някои от тях са представени от съвсем малко екземпляри. Всяка нова постройка или дори тухла там може да доведе до унищожаването на уникални растителни и животински видове. То кви ли не идеи бяха за съсипването му. През комунизма искаха да правят увеселителен парк - отървахме се само с детска железница, която за малко не унищожи на 100% единственото находище на подуточашково клинавче - от него са останали само няколко туфи. После някакъв умник беше хвърлил око да прави лифт до върха. След това пък цъфна проект за паметник на втори Альоша - Симеон Велики. Сега новата мода - църква с асансьор до нея (най-вероятно асансьорът е частен с такса). Изграждането на храм в защитена територия е начин да бъде разрешено строителство на място, където това не бива да става. В случая се търси обществено одобрение, което всички сме свикнали да даваме, когато се говори за православие. Има много примери за това в цялата страна (достатъчно е да си спомним какво се случи с Клептуза). Ако наистина бяха чисти помислите на т.нар. "инициативен комитет", защо не построят църква на Св. Ерм в регулацията на града, някъде в индустриалните зони? Или долу, в подножието на Джендемтепе - до Коматевския възел? Какво пречи на нашата община да промени турските имена на тепетата в православни, например цялото тепе да се казва Св. Ерм, а църквата да е близо до тепето, но не и да нарушава статута му на защитена територия? Какъв е смисълът от църква на върха на тепето, при положение че в Пловдив едно цяло гробище е без църква? Сигурен съм, че от "инициативния комитет" вече са разграфили Джендемтепе на парцели за застрояване. Предполагам, бутнали са и някой лев на нашия кмет Славчо Атанасов, за да има стимул в "благородното дело". Изобщо строителството на църкви в защитените територии е доста вредно явление и няма нищо общо с християнството. Възможно ли е един храм да е християнски, ако вместо да проповядва обич към Бог (или иначе казано - към природата), да руши това, което е създадено от Бог? Колко православен може да е един такъв храм? Точно колкото онова теке, дето ДПС си го построиха на връх Свобода! Интересно, с какви очи владиката ще освети храм, който реално не е християнски, а е храм на безграничното сребролюбие? http://nomtax.blogspot.com/2008/08/blog-post_3205.html |
| Йордан_13 |
Публикувано на: 29.8.2008, 15:31
|
Съвсем ясно и очевидно се откроява една тенденция, която не засяга вече само Беланташ - да се строят църкви върху древни наши светилища. Джендем тепе е също едно такова светилище, каквито са и и са били всички тепета на Пловдив в древността.
Така се очертава поне още един враг на Българското, поне за мен и това е БПЦ. Парадокс нали? БПЦ-то биде сочена от много политолози, историци и богослови за спасителка на "българската нация" през робството. Това е исторически според мен отчасти вярно и отчасти доста невярно. Като наблюдавам днешните действия на БПЦ спрямо "езическите места", все повече разбирам, защо върху "християнските места" в някои региони на България никнат като гъби ракети (джамии). И все повече в мен се утвърждава мнението, че "историческата роля на БПЦ" е поредния исторически съчинен мехур. Вероятно "съхранението" дължим на определени личности с буден български дух в миналото, живяли и творили по манастири и църкви, вследствие, на което БПЦ си е приписала заслугите им. Днес обаче, БПЦ се нарежда до редицата на онези с парите - евреите и комунистите и заедно с тях прави съвещания, къде и как да строи църкви и манастири, а след това тях "инвеститорите" да представи като "чисти и богоугодни бизнесмени". Аз предлагам на БПЦ, дори да ги "канонизира" |
| 0tolerance |
Публикувано на: 1.6.2009, 20:09
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 85 Участник # 1 110 Дата на регистрация: 28-August 07 |
Тези дни съдът е постановил, че църквата на Св. Инвеститор Чингарова е извън границите на защитения обект 'Тракийско скално светилище Белинташ' и тя може да продължи строежа. В момента в подножието на Светилището се излива бетон.
Вещото лице, свидетелствало в съда, че строежът е законен, и изготвило техническата експертиза, е инж. Деян Великов Попов с адрес София, жк 'Христо Смирненски', бл. 27А, вх. Г, тел. 873-64-94; GSM: 0898-21-35-76. |
| anti666 |
Публикувано на: 1.6.2009, 21:21
|
|
|
Добре "инвестира", но колко ли трайна ще е инвестицията..
![]() А вещото лице, вещото лице |
|
|
| Георги-НЗ |
Публикувано на: 23.8.2011, 18:58
|
||||
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 658 Участник # 1 797 Дата на регистрация: 6-March 09 |
Оскверняването на светилищата продължава :
|
||||
| 18j |
Публикувано на: 25.8.2011, 16:24
|
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 159 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Според мен всички или повечето църкви, особено параклисите насред планината или гората са построени върху стари светилища или най-малкото аязмота. Което до неотдавна ми се струваше нормално и закономерно, но като се замисли човек какво означава това и може много да се ядоса. Недопустимо е. Непростима наглост и еврейщина. Какво?! Борис е унищожил цяла една прослойка в обществото, които са поддържали активни тези места за свещенодействие - тези енергийни извори - и защо? За да може някаква нова прослойка да гради на тяхно място някакви недоразумения, където вече енергията се видоизменя, пренасочва от самата сграда, впряга се в друг коловоз и най-вероятно залинява. Не е случайно, според мен, че повечето такива параклиси, манастири, църкви са западнали и дори изоставени. В моя край мога да посоча поне 3 такива. Последния който посетих - именно там си дадох сметка за този феномен - някакъв си скален манастир, голяма забележителност. Беше празен заключен с катанец няма никой, а на портата му имаше някакъв нелеп документ, от БПЦ, който забранява на територията на манастира консумацията на алкохол и наркотици, слушането на силна музика, преспиването на лица неоторизирани от БПЦ, пребиваването на разголени лица. Човек си прави извод веднага как са се развили нещата там. Някви оргии са си организирали попчетата, вакханалия. А мястото наистина е енергийно - то представлява огромна падина, от едната страна със скали. Когато човек погледне от едната му страна си личи как огромна земна маса е потънала надолу оставяйки зъбер фронтално, в подножието на който започва китна долчинка и после земята се издига плавно като се превръща в хълм, който достига височината на насрещните зъбери. Точно по средата на дола минава река, която извива в подножието на скалите. А западналия манастир се намира точно по средата на долчинката. Кой знае какво е имало някога там. Нещо са заровили изродите. В скалите също има параклис, но и той западнал. И там сигурно е имало нещо. Геоложки склона напомня как е пропаднала земята в района ЕМЕН/ИМЕН - плавно но категорично. Но историята на местността е изтрита от спомените на съвременните хора. Те си знаят че там има еди кой си манастир. Но манстира реално не съществува. Понякога си мечтая да имам възможност да нахлуя в такива параклиси и манастири с кирка и лопата и да изровя това което се крие отдолу: "Кви сте вие тука бе гмеж - я марш!" Не че не се чувствам християнин. Пра дядо ми и редица преди него са били селски попове. Но съвременната институция БПЦ и нейните служители направо ме отблъскват до степен, че се надига в мен агресия. А и Христос е казал: "не си прави идоли, не им се кланяй". Не е ли идолопоклонничество да се молиш насред някаква постройка, пред някакви изображения?! Носете си наказанието, идолопоклонници! |
| Въло |
Публикувано на: 28.5.2014, 23:37
|
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 55 Участник # 35 429 Дата на регистрация: 10-March 14 |
Понеже не намерих друга тема за Белинташ, затова ще пиша тук.
Качил съм няколко снимки от Аитвото, едно от светилищата,коетп е част от светилищната система около Белинташ.Според мен в този район е налице цялостна и завършена светилищна система с център Белинташ.Около него, като че ли в кръг са наредени светилища с по-второстепенна роля като Аитвото,върх Попа,Караджов камък и още 1-2,които няма да споменавам,защото досега не съм срещал разни иманярски дупки там и да не плъзнат алчни иманярски ръчички. А сега за самото светилище Аитвото-там няма издълбани в скалите различни неща,както на Белинташ примерно,а все едно самите камъни нарочно са поставяни и редени по начина по който ги заварих,като някакъв зид служещ да скрие нещо.Подобно нещо съм срещал и на друго място в района,където имаше големи камъни пръснати по склона,нещо като Морените на Витоша,само че в по малък мащаб,поставени както на Витоша,за да скрият нещо.И в един от камъните точно по средата по цялата му дължина един улей като от лазер направен с идеални пропорции. Качил съм и няколко снимки от подножието на Белинташ,където са го обърнали на някаква строителна площадка.Снимките са от миналата есен,но към днешна дата ми казаха, че още не са разчистили.Църквата дето строят още не е завършена, а срещу нея бяха разкопали да садят някакви дръвчета.Като го видях това и веднага зе да ме избива на агресия,отидох при некъв там от работниците и зех да го разпитвам, а той като видя, че съм леко агресивен нещо се пищиса и отиде и извика няква жена отвътре дето тя била там собственичка по документи.После казах,тука да не правят така и си хванах пътя,че от яд вече не можех да приказвам и ми оставаше само да ги сбъхтя там всичките ми ти работници.В момента там нищо не са посадили, но строежа на църквата си продължава.И накрая искам да кажа,че хората дето ходят там все още не знаят за какво ходят. Горе ядат,пият,говорят по телефона.Те не отиват все едно отиват на свято място, ами все едно са на екскурзия.Енергетката на светилището е съвсем различна като има тумба хора и като си сам. |
Страници: (2) 1 [2] |
![]() ![]() ![]() |