www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> САРАКТ


Страници: (12) « първа ... 8 9 [10] 11 12  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> САРАКТ, що е то и има ли почва у нас?
Канатица
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 915
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 26-July 07Добре че е Нормеков, за да прочетат статият едни 25 хил души:
http://www.blitz.bg/news/article/221877

QUOTE
Загриженият за България учен разкри, че съществува програма "Златен милиард", която цели унищожението на българската нация. Нейната стратегия е да създава у една нация изкуствено поведение, което не произтича от традициите й.

Което надали е изненада за някой с 3 дни стаж в този виртуален Саракт. За това се пише и говори от години.


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 14.9.2013, 11:52
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Той посъветва хората, изучавайки себе си, да се обърнат към националните си традиции. Според него, всички отговори са там. Норбеков остро разкритикува модерния градски начин на живот, като го определи като "начин за самоунищожение". "Когато в града един от пет души няма дете, а другите четири имат по едно дете, градът е като месокомбинат, в който ви правят на кайма и отивате в гробищата", смята той.

http://www.blitz.bg/news/article/221877
=======================================================

Не можем да избягаме от чувството, че и този човек ни чете. Все едно ви го казвам аз smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif Само дето, Норбеков, не знае едно - в България бе напълно унищожена идеята за живот на село, изкуствено бе унищожена. Първом бе унищожена в самите селяни,и те неистово се стремяха да станат граждани. Селянин стана мръсна и обидна дума. Стана и непрестижно да си такъв. Това започна още с Живковият девиз България да бъде не аграрна, а "промишлено-аграрна страна", с което "аграрното" бе оставено на заден план и напълно унищожено. С това селският бит, навици, традиции, бяха напълно унищожени. След това селото бе унищожено и като инфраструктура, като бе съзнателно и целенасочено населено с цигани, които са инструмент за пълна ликвидация на всяко населено място. За да се върнеш да живееш на село, трябва да започнеш от нулата. От пълната нула. и ти трябва Дух, много здрав Български Дух. А дали погражданените селяни и техните поколения имат такъв?
PMEmail Poster
Top
Ванина
Публикувано на: 14.9.2013, 21:16
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Е, едно Име да ги каже нещата детъ отдавана си говоря и азъ, но катъ не съмъ име, гласъ въ пустиня. Поне Норбековъ нека чуе народа Български. Какво значи да се върнемъ къмъ националното? Означава 100 процента преинсталация въ програмата. Мисленето трябва да се обърне на 180 гр., да си се обърне съ горното на горе и долното на долу какъ си е било при дедите ни някога. Триене на всичко, всичко чуждо - византииска и еврейска религия, триене на чуждиците отъ езика ни (до колкото е възможно) Примерно спокойно може да се казва магичното ДА вместо окей. Триене на всичко почти научено въ училищата, че особенно историята си е 99пр. лъжа. Другите науки се изучавахабез Духъ. Триене на всяка чужда музика. Класическа, забавна, рокъ попъ, чалга, техно, че дори и метълъ аз бих изстрила, ако и да я харесвамъ. като запълня хартъ диска с наша национална музика, ще запиша малко народна музика на другите народи, ако остане място и много малко отъ чуждте другите жанрове. Но може и хич нищо модерно да на запиша. Облеклото - триене на модерното.Триене на програмата за модерната сексуална култура. Секса не е за юруш с тоз и оня. Всичките ни Български обичаи показватъ, че това е било святостъ за семейно огнище разпалвано отъ Лада и плодъ на любовьта- много деца. И кат се изтрие всичко чуждо и като се освободи место в сърцата на Българите, тогазъ ще можемъ си върна националното. Кога си върнемъ националното ще сме силни да пропъдимъ отъ властьта всички евреи, чужденци и предатели. И ще си възстановимъ Българскиятъ Сарактъ.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 15.9.2013, 18:39
Quote Post
За да се върне националната идентичност, трябва да си върнем държавата първо. Това е една от основните задължения на българската държавност, опазване на българщината. И това става на макрониво, с активна държавна намеса. Скоро Божо Хлебарката се жалваше в предаването си, че най-голямата грешка на Царство България била приемането от Богдан Филов на ЗЗД. А именно подобни закони въздействат на българщината като отсяват паразитите. Това е записано и в Цели и задачи на Саракта. Излишно е да казвам, че на първо време ЗЗД ще бъде възстановен и приложен в пълната му сила.
Top
18j
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 095
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Разбира се че трябва да си върнем държавата ако не друго успоредно с връщането към старите ни обичаи. И това се случва неизбежно дори в момента. Колкото и безродници да назначат в държавата все остава един българин който заразява своите колеги и те лека полека се отърсват от заблудите лека полека се покланят пред Българския Дух. Просцесът е бавен но необратим и не бива да се бави. Ние ще се върнем към старите си традиции но държавата е призвана да ни пази. Инак и без да гласуваме за тях и без да им плащаме данъци те ще дойдат пред вратата ни ще изнасилят жените ни и ще поробят децата ни както се е случвало. Ще ни пръскат от небето ще заразят реколтата ни. Държава трябва за да ни пази от чуждите посегателства.
Двата процеса успоредно трябва да вървят но за да се ускорят нещата пак ще повторя нужно е национално-отговорните българи да заговорят на висок глас. Тежко ми е че националистите излизат пред обществото засега предимно по партийна повеля което е еврейска повеля. Излизат за куци каузи следват еврейски изгодни политици и накрая защо биват осмивани и отхвърлени от обществото. Защото такъв е плана за тях - да станат за посмешище преди да бъдат унищожени. Капсуловани са патриотите и изтласкани в сумрачни пространства.
За да си върнем държавата е нужно всички с патриотични пориви да излезем пред своите съседи пред своите съкварталци и съселяни и да заговорим на висок глас даизкажем какво ни мъчи и какво искаме да стане. Ножът е опрял до кокъла - нали това се чакаше. Ето - сега е времето и ще бъдем чути и ще ни последват и после няма кой да ни спре. Вярвайте ако не на мен вярвайте в Българския дух който ни води и ще ни води Вовеки.--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 17.9.2013, 10:06
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Обединението на всички братя в Българският Саракт, предвещава рухването на Юдейската Змия и тържеството на Слънчевата Вера.

http://www.youtube.com/watch?v=LuGOxhwYAAo
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 18.9.2013, 12:29
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06траницата на Маймун Паси във Фейсбук, не ме изненадва;))) Знам за нея отдавна. Смолянската маймуна, заедно с неговият авер Максим Бахур е опит да се придаде човешко лице на юдаизма, който е злокобна и античовешка вера. Първом тия не са хора, за да им се верва и второ съм изумен от дебилизма на "българите", аресали античовек като Маймун Пасито и цялата Бней Брит и Шаломовска пасмина. Сред тях има и дори "приятели". Маймун Паси, Бней Брит, Шалом, всичко това ще бъде забранено, разпуснато в Българският Саракт и изпратено в Сирия;))) Или Израел. Все тая;))) Съдбата на небългарите не ни интересува, Българският Саракт го интересуват единствено и само етническите Българи. "Български граждани" в Българският Саракт няма, съответно и лица изповядващи тази концепция, нямат место в Българският Саракт.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Основанието за съществуването на Българският Саракт. Който не му отърва да се изнася. А скотовете искат да са като европейците, искат да са като еди кои си, смешни хора. Ясно е посочено предназначението на Българите - да царуват в света създаден от Господ и да бируват, т.е. да управляват. Това е Българският Саракт. Всичко останало е ала-бала.

User posted image
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 17.12.2013, 16:51
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Не, коментирам Овцата, тъй като квото и да каже все е без стойност, но Българският Саракт осъжда на смърт чрез обесване Ефрем Моллов, като при това ще му смени името. Присъдата "смърт чрез обесване" е неколкократна и най-паче се присъжда за оскверняване на българската седмолъчица и сепаративна дейност целяща откъсване на български територии и придаването им към друга държава. Фамилията Моллов, официално ще бъде забранена в България, както фамилии с турцизми, като например Шекерова.


Моллов и ПОМАК са антибългарски и вредни, убеден проф. Овчаров
http://news.ibox.bg/news/id_435357814
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 17.12.2013, 17:03
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06"Искаме да минем административно към съседната държава", заявява тогава въпросният инициативен комитет, като изпраща и писмо на посланика на Гърция у нас. "В Гърция земята и земеделците се уважават, а тук не и искаме специална процедура за прехвърляне на крайграничните села Црънча и Бръщен към област Драма или към Кавала", се казва още в писмото, цитирано от проф. Овчаров.
=====================================================

След изказването на Ердоган за Тракия, не по-малко опасни са попълзновенията на Гърция. Гърците са много подли твари, толкова подли и гнъсни, че винаги ни нападат, кога сме най-слаби. Гърция, както Турция трябва да бъде унищожена, за да съществува България. От тия две държави - Гърция и Турция, файда нема, те само крадат бъдещето на Българите. Пълно унищожение. Случаят с "Помак" според мене е гръцка, а не турска работа, тъй като си спомнете бунта в Барутин и околните села, през 1913 г. Кой го организира? Гърция! Сега вижте пак: "Искаме да минем административно към съседната държава" - това е същия бунт, но вече с други средства. Бързо два полка от БА трябва да бъдат дислоцирани в Барутин и който читак навдигне глава там, тукак си да му се отрязва. Тия села по границата с Гърция са скрити лимонки и още отпреди 100 години не искат да са в Българската държава, като не щат, да напускат селата и да се преселват в Гърция, но селата им остават в територията на България. Българският Саракт ще намери подходящо население за тях.
PMEmail Poster
Top
18j
Публикувано на: 18.12.2013, 19:15
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 095
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Според мен когато се реагира на тези нови напъни за българската земя отново много жалки и спекулативни данс веднага трябва да разцепи тези общности със сепаратистки цели но санкциите следва да се наложат и на политиците които допуснаха с нефелното си управление да поникне и вирее този национален нихилизъм.
Гърците да мълчат защото старото име на Гоце Делчев е град Неврокоп. Въпрос на време е Неврокоп горен и долен отново да са в България. Когато Небето подяде всичко до българската граница се окаже под вода да знаят че ще е наказание за наглостта им.

А глупаците които си мислят че с преминаванетъ към Гърция ще ги завали дъжд от перли да се огледат колко западнали са южните ни покрайнини сегашна северна Гърция. Оживлението у нас отсам на границата е очеизвадно. В Гърция икономически само чакат още райони за субсидиране. Глупаци. Ами какви данъци ше плащат към гръцката държава бе малоумни шебеци. Нямат пари да се изпърдят ше стават гърци щото копаяли роби от България по нивите им.
Смешни напъни. Но невъзможни. Но Саракта като се въздигне тия жалки маймуни ще страдат до един. Цялата тежест на държавата ще ги мачка. А държавата няма да е както сега. Тежко ще е. Нали си знаяте помяци - за покорната глава. Вие най добре знаете помяци. Легай долу главата че отфърче а Молло/хо/в.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Демокрацията бе вяра, когато Америка бе страна на "неограничените възможности", въпреки, че биеха негрите и държат индианците в резервати. В тоя ред на мисли, съществуването на демокрацията като без-алтернативност, спрямо всеки един друг обществен порядък, също бе подплатена с митове, а те от своя страна , подкрепени с "цар долар". Така, че митовете и легендите, не са само при национализма. Разликата, обаче е, че при национализма, митовете и легендите са с произход от историческата епохалност на народността и нейната култура, докато при демокрацията, те са с произход от парата и напазаруваният с нея "интелектуален елит". Само етнонационалните правителства подкрепят национализма, болшевишките, демократичните, либералните - не. Затова те решиха да го нихилират като създадът някакъв вид негова алтернативност - "патриотизма". Затова заговориха за някакъв вид модерен, просветен национализъм, което си е чиста проба илюминизъм. Национализма не подлежи на прилагателни, Той е вътреприсъщност на народността. Той Е.

Демокрацията по света е в криза! А национализмът се надига
https://www.dnes.bg/balkani/2018/06/06/demo...e-nadiga.378538
PMEmail Poster
Top
rasatte
Публикувано на: 14.10.2018, 15:11
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 1
Участник # 35 578
Дата на регистрация: 8-May 15Организация на войската на Саракта

1.Закон за войската
а)Във войската участват всички навършили пълнолетие без разлика на пол и длъжност,
докато са от полза-( за пълнолетен се счита всеки българин изпълнил 1 исан(12г.),
след като проговори(немите и глухите 1г. по късно)). Около 13-14-15г.

б)Недъгавите, с липса на крайници и др. се използват според възможностите.

в)Умствено недоразвитите и лудите не участват във войската!

г)Всички деца без разлика на пол и положение започват военното си обучение, когато
изпълнят половин исан(6г.) след като проговорят. Около 7-8-9г. без б) и в).

д)Жените се водят на военна служба при първото си раждане-(Всички пълнолетни жени 14-15г.
без б) и в), са длъжни да да родят първото си дете от избран от тях партньор.
Ако не могат да заченат 3 пъти от различни избранници, се връщат в бойната си част.
Гледат децата си до 3 м., след което ги предават на дойките и се връщат по
местоназначение. Дойките също са на военна служба(това са жени родили 2ри път,
здрави са и имат по много мляко). Една дойка отглежда 6 деца до военното им обучение,
след което се връща в бойната си част(всяка жена може да бъде дойка само веднъж).
Дойката трябва да бъде от същия род(родът се определя от майката тъй като се гледа
кръвната линия).
След 3г. служба жените родили веднъж се връщат за второто си дете при същите условия.
Това става на всеки 3г. докато могат, но не повече от 1 исан деца.
Тъй като прагът им на болка е по голям от този на мъжете те се считат за най свирепите
бойци на Саракта. Поради това управленският елит се старае да поддържа съотношение
жени/мъже 1,5/1.

е)За мъжете важи същото - първо дете от избрана партньорка при пълнолетие, но тъй като
те не раждат имат 1м. и се връщат в бойната си част. Ако 3 пъти различни жени не могат
да заченат от тях(2 от които са раждали), се връщат по местоназначение.
Парньорите се зачисляват в една и съща воискова част.

ж)Всеки при навършване на пълнолетие без разлика на пол и независимо от ранга на
родителите му/и, започва военната си служба от най ниското стъпало. Бива повишаван
спрямо уменията,храбростта и организаторските си качества. На всеки 3г. служба
висшия команден състав(от Копан на горе),се събира на съвет и определя кои от бойците
повишени в длъжност Батъбагаин да бъдат изпратени на обучение за висши командни кадри.
Училищата за тези кадри са 1 исан 1 в столицата и 11 в големите вътрешни градове.
За повишение в длъжност от Копан нагоре решението се взема от великите боили.
Всички решения трябва да бъдат взети с единодушие.
При получаването на длъжност Копан и нагоре всеки става и Боил(без значение от пола).
На всеки 6г. се събират великите родове на съвет(трът). Великите родове са 1 трът
(1 исан исана 12x12=144). На новоизбраните Боили се предоставят 3 избора:
1.Ако са от велик род продължават рода(родът се предава от майката).
2.Ако не са от велик род Да основат такъв с име по избор. Ако Боилът е мъж родът
се предава на дъщерите му(жена му ако е от велик род предава на дъщерите си и
името на своя род -Пр. Укил-Чакарар)
3.Да се откажат от създаването на велик род в полза на друг от великите родове
При този случай Боилът става от този род и с официална церемония се приема
в рода, като велик воин решил да влее кръвта си в този род.
При 2. трябва да се освободи вакантно място тъй като великите родове са винаги 1трът(144)
В случая се избира този род който не е дал на Саракта Боил от 2 исана(24г.).
Този род се понижава в Багаински.
Ако няма такъв род то Боилът трябва да изчака следващия трът.

з)Всеки повишен в длъжност Багаин има право да създаде багаински род.
Сарактът е кастово общество. Дели се на бойци(Багатури),Багаини и Боили.
Всеки при раждането си е с равни условия за развитие. Какъв ще стане зависи само от
него.Багаинските родове са 1 гисат(1 исан тръта=12x144=1728). Съветът на Багаинските
родове(гисат) се събира на всеки 3г. При него важат същите условия както при тръта

и)На всеки 1 исан(12г.) се събират тръта(Боилите), гисата(Багаините) и наи уважаваните
Багатури за избор на следващия Кан. Броят на учстващите е точно 2 гисата(2х1728=3456)
Избранникът трябва да отговаря на следните условия:
1.Да е повишен в Копан и нагоре(да е Боил).
2.Да е обичан от подчинените си.
2.Да е събрал най малко 1 гисат гласове на Багатури(или 1 трът на Багаини, но трябва
да има гласове и от двете касти). Боили не гласуват.
4.Да е на най малко 2(24г.) и наи много 3 исана(36г.)
5.Да не е от рода на Кана.
Избранниците са 1 трът от целия Саракт. Те се подлагат на 1 исан изпитания.
Всички наблюдават изпитанията и гласуват за своя избранник. Гласовете на всички имат
равна тежест. В края на изпитанията великите Боили оповестяват резултатите пред
всички. Избират се 1 исан наследници на Кана с ред на заемане на длъжността според
броя на гласовете. Ако Канът е същия от преди 1 исан то предишно избраните заедно с
новите стават 2 исана(24). Ако Канът е същия от 2 исана то те стават 3 исана(36) и т. н.
Първия по гласове от всички(незвисимо стар или нов), става престолонаследник(Канартиркин).
Канът ги приема за свои синове и ги разставя по големите гранични градове и в столицата.
От съображение за сигурност не може да има повече от 2ма на едно и също място.
Това е едно от най строго спазваните условия в Саракта.
На всички избранници издържали изпитаниятя се присъжда висшето звание на Саракта
Таркан с изключение на Канартиркина. Средния брой Таркани се препоръчва да е най малко
5 исана.

й)Тарканите управляват пограничните и големите градове(със стратегическо значение).
Тези от границата пристигат един по един за месец в столицата или в големите градове
за да се обучават в управлението на Саракта в съответните учереждения.
Другите се обучават на място.(не може да има повече от 2 на едно място)
Тарканът разполага с най малко 1 гисат боици под свое командване.
Всики новопостъпили Багатури се разпределят между граничните градове където могат най
бързо да покажат заложбите си и да се изкачат по командната стълба.
Всеки Таркан си избира животно за тотем и се отъждествява с него(пр. БориТаркан-Тарканът
на вълците-вълкът Таркан). Тарканът основава клан(Угур), който се явява надродово
обединение. Кланът на Канартиркина се смята за най висшия клан.
Всеки Багатур има право на избор към кой клан да се присъедини.
Тарканът избира между Багатурите,Багаините и Боилите под свое командване най достойните
и ги въздига за свои хранени хора(Борисугур). Ако не са Боили ги въздига за такива.
(той има това право като престолонаследник). Те живеят в къщата на Таркана. Ядат с
него на една маса и са му като лична охрана. Тъй като те са най добрите бойци той ги
използва като ударна бойна единица за бързо реагиране, при възникване на проблеми.
Ако Тарканът стане Кан по реда на унаследяване то неговите хранени хора заемат висшите
длъжности в Саракта.

к)Канът е върховният главнокомандващ на войската.Той управлява заедно със великите боили
и хранените хора от неговия Угур. Канът управлява докато може да изпълнява функциите си.
Ако великите Боили преценят че Канът не може да ги изпълнява то те възкачват на престола
Канартиркина, като церемонията е съпроводена с ритуалното удушаване на стария Кан.
(Не може да има Кан в оставка). Кръвта на Кана е свещенна и не трябва да бъде проливана.
Новия Кан решава кои от своите хранени хора да въздигне за велики Боили и кои от старите
да остави на служба.(Хранените хора винаги са Боили). Другите се изпращат на дипломати-
ческа мисия(Сампис).(Само този който е бил 1 исан години велик Боил може да бъде Сампис)
Великите Боили са 1 исан:
1.Канът - Всичко е под негово управление (той притежава всичко и всеки в Саракта)
2.Колобърът - Върховният жрец на Тангра (този който казва)
3.Чергубоилът - Главен вътрешен Боил (управлява столицата и вътрешните градове)
4.Ичергубоилът - Главен външен Боил (Управлава граничните градове)
5.Капканът - Главен военен стратег (Управлява войската)
6.Канартиркинът - Престолонаследникът (управлява Тарканите)
7.Батъсампис - Главен външен стратег (управлява Самписите)
8.Затъглаватар - Источен Главатар (управлява источните провинции)
9.Забъглаватар - Южен Главатар (управлява южните провинции)
10.Базъглаватар - Западен Главатар (управлява западните провинции)
11.Занъглаватар - Северен Главатар (управлява северните провинции)
12.Батъсамъч - Секретар на Канската канцелария (държи печата на Саракта)
Тъй като в Саракта няма пари, собственост и търговия всичко на територията на Саракта се
дава на Кана да разпределя както намери за добре.(Канът е най високата изборна длъжност
в Саракта. Той е най доброто което дадено поколение може да излъчи като водач.той е
собственост на всички и всички са негова собственост). Канът приема посланици на
други държави, определя митата(ила),за пренос на стоки и товари през Саракта.
Митата са само в стоки(няма пари),като процентно съдържание от товара.
Поради това Саракт се прави единствено на кръстопът.
Само Канът може да търгува със други страни(като еквивалент се използва трудоден), ако
са необходими редки стоки непроизвеждащи се в Саракта.
Ако Канът има Дарбата, изучи Колобърските науки (по реда указан по долу) и придобие
длъжността Сирхат тои вече е Канасубиги. Това обаче не трябва да пречи на управленските
му задължения към Саракта. Иначе рискува да бъде отстранен. Не се гледа с добро око
на съсредоточаването на изпълнителната и духовната власт на едно място.
Ако Колобърът на Саракта придобие длъжността Батараз, Саракта приключва.
Ако няма Сирхати придобили длъжността преди Канасубиги то той има правото да стане
Колобър.
Ако това се случи той въздига нов Саракт. Канартиркинът става Кан.

л)Колобърът е върховният жрец на Тангра. Той определя насоката на развитие на Саракта.
Определя законите. Той е най великата личност в Саракта. Без него Саракт не може да има.
Ако той придобие длъжността Батараз напуска земята и Саракта престава да съществува.
Докато някой от Сирхатите не придобие длъжността Колобър няма Саракт. Този отрязък от
време е с различна дължина и се нарича Занъсаракт(Колобърът е слънцето на Саракта. На
север няма слънце. В момента е най дългият Занъсаракт в историята 3384 г. без Колобър)
След като придобие длъжността Колобърът става бесмъртен и престава да бъде човек.
Той вече няма име-името му е неговата длъжност. Той е този който казва(Думата му е закон
за всички на земята(Тиракам-дванадесетата колония на Саркана), било то хора или богове.
Приема заявките за създаване на богове( 1исан гисата(20736) души и повече могат да си
създадат свой бог) и опеделя съответните духовни лица да го ръководят.)
Първият по ред Сирхат(по реда на придобиване на длъжността), има правото да стане
Колобър. Подлага се на 1 исан изпитания от Тангра(почетен Колобър докато няма такъв).
Ако ги издържи следва да придобие длъжността в пряк двубой с Тангра(Правилата на
двубоя,неговото осъществяване и ход са под вещото наблюдение на Батарази специално
дошли от Метрополията(Саркана) за случая). Ако той успее в това начинание то става Колобър.
Официалното придобиване на длъжността става в метрополията на специална церемония.
За целта нововъздигналият се Колобър трябва сам и със собствени сили да се придвижи
до метрополията отдалечена на 3 тръта(3x144=432) св. г.(всяка от колониите отстои на точно
същото разстояние от метрополията). Това се прави с цел да се удостовери дали наистина е
станал Колобър. След завръщането си на Тиракам той управлява всички дела в колонията
докато и ако придобие длъжността Батараз. Тъй като няма име(вече не е човек) то за обозначение
се използва поредното придобиване на длъжността(пр.- 23 Колобър Саракта). До сега има
33 Колобъра на Саракта(всички придобили длъжността Батараз). Практическата цел на двубоя
с Тангра е да се удостовери пред метрополията че Колобърът ще може да контолира всички
богове(включително и Тангра почетния Колобър на Саракта). Тъй като по съществото си
религиозната власт в Саракта се явява много развита технология то той е главният
инженер на колонията. Колобърът отговаря за цялото технологично оборудване, необходимите
ремонти и обновления. Разполага със следните подчинени по реда на длъжността:
(Всички духовни лица трябва да имат Дарбата и започват от най ниското ниво)
-Чакрът(Чакръкчия) Има обширни познания по медицина вкл. психология
Извършва основните рутинни операции(стави, счупено,прорезни рани), психологическите
оценки и духовното здраве на редовия състав. Има право да придобие длъжността след
1 исан години обучение под ръководството на Нестан.
-Нестан(Нестинар) Притежава всички умения на Чакрът + отделяне на Битраза(Душата) от
тялото и насочване мисловната енергия на поверените му бойци. Придобива длъжността
след 1 исан години като Чакрът. Обучението му се извършва от Маган.
Преди битка Нестанът играе върху разпръсната жарава, вижда протичането на битката
в бъдещето и насочва духовната енергия на бойците срещу слабите точки на врага.
Притежава ясновидски способности. Може да извършва пътуване по вертикалата.
Има базови знания за контрол върху стихиите. Има ранга и правата на Багаин.
-Маган(Магесник)(Всяка следваща длъжност притежава уменията на предходната)
Базовият работен техник. Първият от духовните лица на Саракта, които има правото
да работи с технология. Трябва да е бил 1 исан години Нестан. Да е показал силна
воля, организаторски умения и безпрекословно спазване на закона.
Да е обучил поне един Чакрът. Има ранга и правата на Боил. Обучението му се извършва
от Сирхат. Има правото да придобие длъжността след изричната препоръка на Сирхат
който не го е обучавал. Придобиването се извършва след изпит. На изпита присъстват:
-Колобърът(с цел предотвратяване на нежелани разрушения при използване на технология)
-Тангра(като почетен Колобър. Ако има Занъсаракт Тангра изпълнява задълженията на Колобър)
-Сирхатът първи по ред да става Колобър
-Сирхатът който го е обучавал
-Сирхатът дал препоръката
-Маганът наи старши от Маганите(Първият придобил Длъжността)
(При Занъсаракт е достатъчен само Тангра тъй като другите може да липсват. При този
случай Тангра ръководи обучението и изпита. Изпитанията са отново половин исан.)
Всеки от присъстващите дава по едно задание на кандидата. При успешно изпълнение на всички
изпитания, той придобива длъжността. Негово задължение е да се представи по подобаващият
ред на великите Боили и на Тарканите. Маганът трябва да направи това за 1 исан дни,
независимо от разстоянията(като проверка че има силата и уменията).
Маганът има пълна власт над стихиите. Може да се преобразява. Може да се премества в
пространството. Отговаря за управлението на поне 1 исан млади богове.
Поддържа техниката в изправен ред. Дава предложения за модернизация.
Като базов техник оновното му задължение е прикриването на техниката и начините за
изполването и, от враговете на Саракта и непосветените. Единствено той и длъжностите над него
имат правото уменията и силата да се справят с нея. На боговете е забранено да ползват
технология. Те и без това са могъщи. Единствено Тангра и то само при Занъсаракт може
да я ползва при някои ограничения. Маганът е в челните редици при битка. Използва
уменията си за създаване на страх у враговете. Следи за проявените смелост, безстрашие
и героизъм от бойците. Дава препоръки на по висшите за рапределението на Битраза им
след смъртта.

-Сирхат Инженерът на Саракта. Първият от Великите. Следи за всичко в Саракта.
Негова отговорност са старите богове, затворниците, бойните станции и др.
Дава предложения на Колобъра за унищожаването на богове които вредят на Саракта.
(За такъв се смята всеки, който е изпълнил поне 1 гисат години, мудно и несвоевременно
изпълнява заповедите на отговорника си и започва да се мисли за велик(обикновенно
след 1 гисат години всички стават такива но има и изключения))
И казано е "на бог вяра да нямаш". Всеки пълнолетен Българин има правото да
използва богът в чието създаване е участвал чрез молба към настойника му(Маган или Сирхат)
като редът за ползване се определя от настойника и заслугите на боеца към Саракта.
Сирхатът проверява на определено време(съгласувано с Колобъра и другите Сирхати)
най важните затворници. Като най опасни и под постоянно наблюдение се смятат:
-Ра
-Озирис
-Сет
-Хор
-Хатор
-Тот
-Птах
-Нехбет
-Изида
-Бастет
-Анубис
-Астарта
Това са Иртани(Етини)-главните врагове на Саракта и Метрополията. Тези точно като командири
се смятат за най опасни. Макар и да нямат големи бойни умения, средствата им за манипулиране
на съзнанието са огромни. Именно заради това се пазят толкова строго и за тях отговаря Велик.
Не са малко случаите когато, въпреки засилената охрана са успели да повлияят на млади богове
и на много българи, причинило големи разрушения и жертви. Като най тежък случай се приема
опитът за въстание през 28 Занъсаракт(Занъсарактът след 28 Саракт около 14680-14677 г. от сега).
Успяват да въздестват дори и върху Сирхат. Промиват мозъка на 3 Сирхата, които ги охраняват
и ги насъскват срещу своите. Били са на крачка от успеха, но благодарение на своевременната
намеса на Тангра(при Занъсаракт няма Колобър) и спешно пристигнали 3 Батараза от Метрополията
метежът е погасен. Разрушенията са колосални. Равносметката:
-Бойна станция 3 клас "Гирсана"(за защита на колонии-битки в близкия кисмос и на повърхността)
на Метрополията с екипаж 1 гисат Битраза-унищожена.(Бойна станция 3 клас е практически
неразрушима. Само предателство отвътре на висш инженерен персонал може да осъществи това.
Задействани са протоколите за самоунищожение.) Поради важността на загубата за колонията
в историята това се води като битката за "Гирсана".
-Изследователска станция 2 клас "Лемуса"(защитни полета, производство на техника, производство
на храна, лекарства) на Метрополията с екипаж 6 гисат Битраза-унищожена.
-Над 1 трът бойни станции 5 клас.
-Над 1 трът изследователски станции 4 клас.
-Над 1 исан гисата Битраза върнати на базово ниво.
Именно заради това Сирхатът има най тежката и отговорна служба в Саракта.
Сирхат става най старшият от Маганите, като трябва да бъдат изпълнени следните условия:
-Маганът да е обучил наи малко 6 Нестана.
-Да има най малко 3 исана дежурства при най опасните затворници(под наблюдението на Сирхат).
-Най малко 1 исан години обучение под ръководството на най старшия Сирхат под наблюдението
на Колобъра.
-Препоръка от Колобъра до Метрополията за допускане в регистрите на нов Сирхат.
-Независима проверка на способностите от Батараз специално пристигнал за случая.
-Независима проверка на способностите от Тангра.
След изпълнението на тези условия Маганът се явява на изпит на който присъстват:
-Трима Батараза от Метрополията
-колобърът
-Тангра
-Най старшият Сирхат
Изпитът е винаги един и същ-да се намери пробив в защитата на Бойна станция 3 клас "Гирсана"
Ако Маганът успее то той става Сирхат. Тогава той трябва сам без друга помощ да се свърже
мисловно с Метрополията. Слабостта която е открил се записва в регистрите като модернизация
и се правят необходимите промени в защитата. От този момент той е Сирхат на Саракта.
Всички присъстващи(изпитващите) му се покланят и го поздравяват като Велик.
След това пристигналите Батарази използват технология на Метрополията за да го направят
практически неуязвим. Нито Тангра нито Колобърът, никой на Колонията не може да го
унищожи. Но Сирхатът остава човек. Неговият живот е определен на точно 1 трът години
от придобиването на длъжността. След смъртта му неговият Битраз се пренася в Метрополията
като висш инженерен специалист. Ако придобие длъжността при Занъсаракт и няма други
Сирхати преди него има време до смъртта си да се опита да стане Колобър.
Сирхатът освен това може да дава дежурства и да инспектира основното защитно съоръжение
на Колонията-Боина станция 1 клас "Тартана" на Метрополията. Има правото да дава заповед
за стрелба на оръжейните системи намиращи се на видимата част на бойната станция,
с цел потушаване на метежи или елиминиране на избягали затворници.
Тъй като е най близко до хората(все още е човек), внася поправки в закона касаещи нисшия
ръководен персонал и подобряващи условията за живот на бойците.
Може да чете мислите на всички под него. Има правото да възкресява бойци умрели при
нещастни случаи(само смътта в битка гарантира повишаване класът на Битраза). Лекува
тежките случаи на лудост и недъгавост(с по леките се занимава Маган).
В момента при Занъсаракт няма Сирхат от 2022 години. Поради което Колонията е под
голяма угроза.


м)Чергубоилът е главният вътрешен Боил. Управлява столицата, учережденията, училищата,транспорта.
Управлява и всички вътрешни градове, производството на храна, оръжия, облекла, строежите.
Също така се занимава със спазването на законите и наказателното право.
От него зависи дали всичко в Саракта ще върви добре и хората ще са доволни.
Управлява налагането и изтърпяването на наказания. Заедно с Батъсамписа разполага
основните звена на вътрешното разузнаване.
Изисквания за заемане на длъжността:
-Да е бил Борисугур на Кана(докато е Канартиркин)
-Да е придобил длъжност от Копан и нагоре
-Най малко 1 исан години да се е обучавал на държавно дело
-Да е изучил в тънкости закона(разширеният вариант-предвиден за висши светски и духовни лица)
-Да е изучил градоустройство и архитектура
-Да е изучил всички производства-оръжие, храна, облекло, лекарства, техника и др.
( Тъй като Канартиркинът може да няма сред своите Борисугур, боец с такива качества
то той има правото да поиска от другите Таркани боец изпълняващ условията.
По традиция това е чест за съответния Таркан и ако боецът е съгласен(обикновено е така),
Канартиркинът го въздига за свой Борисугур)

н)Ичергубоилът е главният външен Боил. Управлява граничните градове. Следи за дислокацията
на войските по границата. Управлява строежа на фортификационните съоръжения, крепостите,
ешалонираните защитни позиции. Определя плановете за действия на граничните гарнизони,
при внезапно нападение. Заедно с Батъсамписа и Тарканите на погранични градове определя
главните направления застрашени от внезапен удар и дислоцира повече войска там.
(По закон всеки Таркан разполага с 1 гисат бойци командвани от Копан. Ичергубоилът може
да изиска от Капкана на съответния Таркан да бъдат поверени до 1 тумен бойци)
Инспектира по план крепостите и обучава Тарканите в основните защитни тактики, отстъпление
с бой и заемане на запасните позиции, при координиране с другите Таркани.
Изискванията са същите като за предходния.

о)Капканът е главният военен стратег на Саракта. Той отговаря за цялата воиска.
Военното обучение, тренировките, материалното снабдяване, храната, облеклото и въоръжението.
Заедно с Чергубоила, Ичергубоила и Батъсамписа определя дислокацията на войската на територията
на Саракта.(Тъй като в Саракта всичко е войска, то всички са под негово командване. При война
дори Канът и великите Боили се съобразяват първо с неговото мнение. Не са редки случаите
когато поради тактически съображения Капканът може да изиска Кана да се бие в челните
редици с цел клопка на врага, дори и това да доведе до смъртта на Кана. При война неговата
дума тежи най много в съвета.)
Внася или приема нововъведения във въоръжението и военните тактики. При война координира
действията на цялата войска. Изисквания за заемане на длъжността:
-Да е придобил длъжността Тумръч(командващ на Тумен)
-Да е Нестан
-Като Копан да е охранявал границата поне 1 исан години
-Да е участвал в поне три войни като Тумръч
Обикновено Капканът остава на своя пост докато може да изпълнява задълженията си.
Когато дойде нов Кан той има правото да сложи на длъжността свой Борисугур, но това обикновено
не става тъй като е трудно да се намери човек в Саракта изпълняващ изискванията.
Ако Капканът е на преклонна възраст то се сменя с Тумръчът доближаващ се най много до изискванията
независимо от кой Род или Угур е.

п)Канартиркинът е престолонаследникът на Саракта.(изискванията за длъжността са дадени по горе)
Участва в съвета на великите Боили. Учи се на държавно и военно дело. Управлява Тарканите
като първи сред тях. Прави независими инспекции на граничните и големите градове(там
където има Таркани). Прима чужди делегации в отсъствието на Кана. Подготвя себе си и
своите Борисугур за придобиването на длъжността. Съгласувано с Батъсамписа участва в
шпионски мисии зад граница. Следи за чужди шпиони в столицата. Негова задача е и осуетяването
покушения срещу Кана. Като най способния млад воин заедно със своите Борисугур деиства като
отряд за бързо реагиране при всякакви опасни ситуации. Заедно с Чергубоилът определя
стратегии за залавянето на чуждите шпиони.

р)Батъсамписът определя въшната политика на Саракта. Изискванията са:
-Да е бил велик Боил поне 1 исан години
-Да е бил Сампис поне 1 исан години
-Чрез данните получени от него да е предотвратил поне 3 изненадващи атаки на врага
-Да е изградил действаща шпионска мрежа в държавата където е разпределен.
-Поне 3 воини да са спечелени заради неговата разузнавателна информация
Негови подчинени са Самписите в съответните държави. Чрез тях той получава по тайни канали
своевременна информация. Обикновено дипломатическата мисия на Саракта в дадена държава,
се ръководи от някой възрастен и уважаван Боил. Самписът се представя за някой от неговите
подчинени(обикновено с нисък ранг). В действителност той управлява мисията. Това му дава
възможност по лесно да разгърне шпионската си мрежа. Препоръчва се Самписът да е изучил
Колобърските науки най малко до Нестан. Така той своевременно и незабележимо предава
информация на някой от граничните Магани(чрез мисловна връзка), който я препредава в
столицата. Всеки Батъсампис си има доверен Маган чрез който е в постоянна връзка
сис Самписите. Той винаги има свежа информация за всички държави. На редовните
заседания на съвета дава предложения за дислокация на войските, засилване на отбраната
по дадено направление или директна атака. Следи за чужди разузнавателни мрежи на
територията на Саракта и заедно с Чергубоила и Канартиркина, действа за тяхното унищожаване.
Тъй като е бил велик Боил(Чергубоил, Ичергубоил, Главатар или Самъч), а след това и
Сампис, той детайлно познава настроенията във враждебно настроените държави.
По отношение на външната политика неговата дума тежи най много в съвета.
Обикновено новият Кан не снема от длъжност Батъсамписът, защото той е може би
най мъдрия човек в Саракта.

с)Главатар - Главатарите са 4 на брой. По един за всяка от посоките на света.
За тях няма изисквания. Това са най доверените Борисугур на Кана.
Докладват единствено на Кана. Те са Гласът на Кана в поверените им провинции.
Това са висшите съдници на Саракта. Тяхната дума е закон. Управляват всичко в поверените им
провинции. Отчитат се единствено на Кана.

т)Батъсамъч - Началникът на Канската канцелария. Пазител на печата на Саракта.
Единственото изискване е да е най малко Нестан.
Записва всички заседания на съвета. Съхранява историческите книги и справочници.
Управлява всички библиотеки в Саракта. Полага Държавния печат под подписаните споразумения
с други държави, законовите актове на Кана и съвета. Във всеки по голям град или
крепост има Самъч който му е подчинен. Води статистиката на ражданията, производството
на храни, оръжия и др. Изготвя детайлни карти на Саракта и на околните държави.
Записва историята за поколенията. Може би най тежката и отговорна длъжност
в съвета(черноработникът на Саракта).2.Организация и войскови подразделения.

а)Бойните формирования на войската отговарят на числата в бройната система на Саракта.
Обозначават се с окончание за да се различават от самите числа. По възходящ ред те са:
-Исана 12 бойци
-Тръта 144 бойци(12х12)
-Гисата 1728 бойци(12х144)
-Батъгисат 20736 бойци(12х1728)
-Тумен 248832 бойци(12х20736)
Последните две наименования на бойни единици не отговарят на съответните числа. Приети са разговорни
наименования, тъй като думите назоваващи големите числа са и думи на силата. С тях си служат висшите
духовни лица.(от Маган нагоре – тези които работят с технология)

б)Исана – Най малката базова бойна единица на Саракта. Може да съществува самостоятелно единствено
при изпълнение на специални мисии.
Командва се от Багаин(или от Батъбагатур ако Багаините недостигат).
Състои се от 12 души. Разделя се на две части от по 4 Багатура командвани от Батъбагатур и един
Чакрът или ковач. Състав:
-Багаин комадващ Исана
-Батъбагатур командващ 1 част(По старши от този на втората. При смърт
На Багаина заема неговото място. Батъбагатура на 2 част заема
неговото място а най старшия от Багатурите става Батъбагатур на
2 част)
-4 Багатура(1 част)
-Батъбагатур командващ 2 част(Използването на понятие като част се
налага,тъй като числото означаващо половин исан е дума на силата.)
-4 Багатура(2 част)
-Чакрът, ковач или миник(коняр)
На 6 Исана се полага Чакрът.

б)Тръта – Състои се от 12 Исана(144). Командва се от Батъбагаин
Обикновено Батъбагаина е и Нестан. На всяка Тръта се полагат 1 Нестан и 2 Чакръта. За да бъде спазана
бройката Батъбагаина е командващ и на 1 Исана. Всяка Исана може да бъде специализизана
(конница,стрелци,меченосци и др.) Самата Тръта също може да е специализирана.
Съществува самостоятелно само при изпълнение на специални мисии.

в)Гисата – Състои се от 12 Тръта(1728). Командва се от Копан. Самостоятелна бойна единица.
Обикновено под разпореждане на Таркан. На всяка Гисата се полага Маган(Обикновено Копанът е такъв.)
Копанът е и командващ на 1 Тръта. Обикновено броят на самостоятелните Гисата зависи от броя на
Тарканите(Всеки разполага с един гисат бойци по закон)
Гисата не ноже да е специализиран(Трябва да съдържа всички родове войска)

г)Батъгисат – Състои се от 12 Гисата(20736). Командва се от Батъкопан.
Самостоятелна бойна единица. В Саракта има 4 Батъгисата под разпореждане на всеки от Главатарите.

д)Тумен – Състои се от 12 Батъгисата(248832). Командва се от Тумръч.
Самостоятелна бойна единица. В Саракта има един Тумен базиран до столицата на разпореждане на Капкана.
Тумръчът е и командващ на 1 Батъгисат. Предпочита се той да е и Сирхат.

Разпределението на войската в Саракта е следното:
-1 трът самостоятелни Гисата по границата(144х1728=248832)
-4 Батъгисата в провинциите(4х20736=82944)
-1 Тумен до столицата(248832)
-Наказателни Гисата за бойците провинили се по време на служба.

Всички други които са избрали територията на Саракта за място за живеене
(преселници,бегълци от други държави търсещи убежище, и др.), нямат право да служат във войската.
Дава им се земя да си построят домове и да я обработват. Дължат определени квоти от това което произвеждат на Саракта.
Използват се като помощен персонал за различни дейности, но винаги под надзора на Българин.
Могат да почитат своите си богове стига да не пречат. Те са поданици на Саракта и трябва да спазват закона.
Всеки от тях може да поиска да стане гражданин на Саракта. За целта трябва да е избран от Българин за партньор.
Когато от връзката се родят деца те се зачисляват на военно обучение. Едва когато издържат с успех изпитите
за зрелост(бойни умения , история, математика,география и др.), съответният поданик придобива
правата и задълженията на гражданин на Саракта.
Той трябва да почита Тангра като свой бог. Зачислява се към специални Тръта.

е) Правила за придобиване на длъжностите:
-Батъбагатур
1.Да е служил поне една година.
2.Да е предложен от Батъбагатура си на Багаина на Исана
3.Да е обучен от Багаина
-Багаин
1.Да е служил поне 2 години като Батъбагатур
2.Да е предложен от Багаина на Батъбагаина
3.Да е обучен от Батъбагаина
4.Да е проверен от Нестан
Има правото да създаде Багаински род.

-Батъбагаин
1.Да е служил поне 3 години като Багаин
2.Да е предложен от Батъбагаина на Копана
3.Да има поне 3 Батъбагаина които гарантират за него
4.Да е обучен от Копана
5.Да е проверен от Маган
-Копан
1.Да е служил поне 6 години като Батъбагаин
2.Да е предложен от Копана на великите Боили
3.Да е обучаван във висшите училища и издържал изпитите
4.Да има поне 6 Копана които гарантират за него
5.Да е учасвал в поне 1 война
6.Да е проверен от Сирхат
След като придобие длъжността той става Боил. Има право да стане Таркан, като трябва да бъдат
спaзени изискванията дадени по горе.

-Батъкопан – По решение на великите Боили с единодушие след 1 исан години като Копан
-Тумръч – По решение на великите Боили с единодушие след 1 исан години като Батъкопан

3. Наказания във войската
а)Всеки боец показал страх пред лицето на врага или предал Саракта се убива на място от командира си.
б)Всеки който мудно и несвоевремменно изпълнява заповедите и задълженията си се зачислява
в наказателна Гисата за 3 години.
в)Ако провинилият се от а) е Багаин то родът му се заличава от регистрите. Партньорът и децата му
се зачисляват в наказателна Гисата за 3 години.
г)Ако провинилият се от а) е Боил то родът му се заличава от регистрите.
Партньорът,децата,родителите и всичките му роднини до 12 кръвна линия се убиват
(лошата кръв трябва да се премахне от Саракта). Това става на специална церемония, на която присъстват
Боилските родове(тръта). За целта предателят(страхът пред лицето на врага също се води предателство)
се завързва на позорен стълб в специалната площадка за наказания в столицата.Той гледа как пред него
убиват роднините му.След екзекуцията им той се набива на кол и стой там докато окапят месата му.
Няма право на погребение. Вече е забравен за Саракта.
Поради възможност за фалшификация вината му се проверява от Колобъра и поне 3 Сирхата.

Поради опасността от разкриване на Колонията от враговете, за най голямо предателство се смята
показването на технологията на Саракта и начините и за употреба. Технологията се използва скрито
и само при необходимост, от упълномощените за това лица(Маган,Сирхат,Колобър). Всеки Българин
който по невнимание открие технология трябва по най бързия начин да се свърже с упълномощените
лица, които да изтрият от смомените му случилото се. Ако той запази това в тайна, то се счита
за предател и се наказва по закона.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.10.2018, 20:14
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Г-н Президент, та самият вие имахте възможност да ускорите процеса в институциите да влезнат достойните и образованите, а не герберите, но сам вие, поканихте чрез Герджиков, ГЕРБ за "Борисов 3". Как да ви се вярва, че прокламираните от Българският Саракт, много преди вас, "радикална промяна на политическата среда у нас" и "конституционна промяна" ще се случат именно чрез вас? Вервайте ми, такива промени, може да направи само Саракта. Въпросните "българи", които търсите, за да извършат такива смели и радикални промени, не съществуват. Затова промяната започва отгоре-надолу (Небе-Земя), не и обратно. Тук има едно консуматно стадо, които се определя като "европейци", но не и като "Българи". Българинът е много повече от европеец. Няма съпоставимост или равенство между двете понятия. Европееца може да се опита да бъде Българин, но Българинът винаги трябва да е много повече от европеец. Винаги съм го твърдял.
==============================================================
Според него "единственият изход за излизане от блатото, в което сме затънали от години", е радикална промяна на политическата среда у нас и решаване на въпроса кой да упражнява властта. Президентът смята, че трябва да се разшири участието на гражданите в управлението.

"В институциите да влязат високо образованите и достойните, а не послушните, защото един от големите ни проблеми е опростачването на политическия живот", посочи Румен Радев. Той призова студентите към активна позиция.

"Абстрактният патриотизъм в социалните мрежи не е достатъчен. Трябва непримиримост срещу цинизма и опростачването", каза президентът. Той отбягна конкретен отговор на въпрос на студент дали е време за президентска република.

"Ще проличи от това, дали сегашната политическа класа решава проблемите на страната. Ако е неспособна, българите могат да потърсят и конституционна промяна", обясни държавният глава.


Упадък и бедност, наредихме се до "субсахарска Африка". Промяна?
Президентът поиска повече участие на граждани в управлението

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2018/10/23/upa...5q0jwLB7IBNz2KY

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 9.11.2018, 22:44
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 493
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06В Българският Саракт, майчинството ще е 3 години, като майчинските ще бъдат 1000 лева за първо дете, 1500 лева за второ, 2000 за трето. За етническите българи. За малцинствата, ставката ще е както досега, че дори по-малка. Защо три години ли? Защото това е част от тайните на Тенгрианството. Като ще има и специална грижа от страна на държавата - семеен психолог, консултант, за да се работи в посока израстване на съзнанието на младите като семейство, че от поколение на поколение, нещата драстично там се влошават. Българският Саракт, акцентира върху семейството като много важна клетка на своят организъм и няма да допусне, неговата личностно-психическа, социална и морална дестабилизация, каквато наблюдаваме сега. Има много върху какво да се работи в тази област. Да не кажа, че голяма част от семействата имат нужда и от духовни наставници. ама не такива, които да им обясняват колко са грешни и че трябва да се покаят smil4334ad8a149e0.gif Въобще този сегмент от социума, често опира до мен, волю или неволю, по един или друг начин, с което Тангра иска да ми покаже, къде е ключалката за заключването кутията на Пандора.
КРИБ, АИКБ няма да ги коментирам. В Българският Саракт, те просто не съществуват!

Бизнесът пак: 2 години майчинство – загуба на трудови навици!
АИКБ е против вдигането на минималната заплата и праговете
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/10/30/b...7XVdNscSDY2egtM

PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (12) « първа ... 8 9 [10] 11 12  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020
hamza 1/4/2020