www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> САРАКТ


Страници: (12) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> САРАКТ, що е то и има ли почва у нас?
Надмощие
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 47
Участник # 1 097
Дата на регистрация: 23-August 07Не и от България мисля. Четох за нея в една от книгите на Христо Маджаров.
PMEmail Poster
Top
Eлтимир
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05За това, че Один е Аудан знам от Зенд Бурджан. Не помня откъде ми каза, че е взел информацията. Може би от "Сказание за Чулман" или от "Джагфар Тарихъ", наистина не помня. Тогава говорихме по темата защо Аудан е дал на западните племена руната на Земята, но е дал руната на Небето.
За Вилигуд има достатъчно информация в Интернет. Мисля, че имах някакъв преведен текст, но ще трябва да потърся. Във всеки случай вярвам, че ако в Гугъла се напише името "Вилигуд", все ще изскочи нещо.


--------------------
PM
Top
Миро
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05QUOTE (Канатица @ Sep 2 2008, 05:39 PM)
Дайте да изясним нещо съществено: Галерия На тази снимка, озаглавена "Нация, Саракт, Тангра"  ...

Колкото пъти съм поглеждал тази снимка винаги съм се питал-какво правят заедно, на едно място, тези три толкова различни като графика символи? Едва когато за секунда замених значението на десния знак Тангра със "небесна сфера" осъзнах, че левият знак всъщност е "земната сфера". Колко гениално простичко са го представили нашите предци, само да се сети човек под какъв ъгъл да го погледне smil4334ad1724132.gif Така средният знак-Сарактът е вече съвсем на мястото си, обединил в себе си небесните принципи и закони и претворени-пригодени за земните условия.
PMUsers Website
Top
anti666
Quote Post
QUOTE (Канатица @ Sep 2 2008, 06:39 PM)
Дайте да изясним нещо съществено: Галерия На тази снимка, озаглавена "Нация, Саракт, Тангра", до метода на изключването заключих, че знакът в дясно е за Сарактът. От няколко поста по-нагоре разбирам друго. Все си мислех че това е знакът на Тангра - IYI. Дълго тълкуван като знак на рода Дуло. smil3dbd4d99c6eaa.gif

Да допълня и аз. Символа на рода Дуло е тризъбеца като този, сниман в един малък музей, заедно с колобърския пръстен и затворената свастика;
http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...os=291&pid=5883
Символът IYI да уточня, е не просто на cаракта, а на небесния свещен Саракт, към който някога и България се е числяла. Тогава са го слагали по граничните синури да се знае от всеки, който го е пресякъл, че навлиза в една особена територия и ако е тръгнал с лоши намерения, по-добре да се връща.
Top
Eлтимир
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Знакът на Саракта е бил поставян също върху крепостните стени на Българските крепости, за да се знае чии са тези твърдини. Има го и върху Маяцката крепост, мисля, че беше в Украйна.


--------------------
PM
Top
anti666
Quote Post
QUOTE (antijew @ Aug 27 2008, 03:58 PM)
Предлагам, че е добре в тази тема да не се дискутира Саракта в миналото, а възможно ли е да бъде създаден Саракт в настоящето използвайки като Основи Стария. Все пак доста вода е изтекла...времената се менят... Както казва Парадокс: "Далеч съм от мисълта, че съм открил "топлата вода"...! "Топлата вода" ще бъде открита според мен, ако в сегашните условия в България е възможно да се осъществи създаването Му. И както казва Мещера в подзаглавието: "и ние в него" едва ли е имал в предвид Стария...
Ако се погледне в насоката която давам, моето мнение е, че в сегашния момент това е невъзможно да се случи в България. Трябва просто изневиделеца/изведнъж/ да се появи една друга България, с друга съвсем различна система/Саракт/, която всички Българи да виждат и да чувстват, че работи с тяхна помощ и за тях. По обясними причини на вас ви е ясно, че това е невъзможно да се случи. Оставям настрана Казахстан, който е дискутиран в други теми и даван за пример, като процесите там вървят постепенно и към добро за нацията им. Но Казахстан не е България все пак... Мнението си е мое и бих бил радостен ако някой опровергае песимизма ми.
Не казвам, че миналото не е важно като онзи чифут в другата тема. Важно е, и то много, но само като знание то едва ли ни би вършило работа предвид обстановката в която живеем... Практика трябва...
Накрая пускам една мисъл/не помня от къде съм я взел, може и да е от този форум/ и може да кажете, че не за темата, но помислете върху нея. Някой може и да ме разбере какво имам в превид...:

" Когато бях млад и свободен и Въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех.
Но и тя изглеждаше непоклатима.
В залеза на моя Живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.
Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.
Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а Кой знае, може би дори щях да успея да променя света."

Аз смятам, че не е задължително всички българи да са се събудили, за да бъде възстановен. Необходим е критичен брой, който все още не сме достигнали, както и критично съгласуване на някои събития от вътрешен и външен характер. Лидери ще се намерят. Дори и тук в този форум аз лично познавам хора, които могат един ден да бъдат истински лидери и да им гласувам пълното си доверие. Да не забравяме и Kолобърския Съвет, да не забравяме и Българския Бог. Така че аз пък въобще не споделям този песимизъм. Напротив, смятам че времето на Звездния час, Деня на Бика не е много далеч и някои от нас ще са в ръководството му. Няма какво да се залъгваме, този сайт е в предните редици на идеята за Саракта. Ако имаме информативен хакартер, то е на този етап. Но крайната цел беше потвърдена наскоро. Възстановяването на Саракта! И този сайт има своята немаловажна роля в това начинание. Тук и малко хора разбират значението на възстановяването му. Говорим не само, че ще си върнем България. Говорим за неща, които ще имат много по-далечен план. Излишно е и да се крие. Враговете ни го знаят много добре. Пророчествата го казват категорично! Единствено и само на хората от Саракта ще се отворят древните механизми, които нашите предци са скрили под българската земя предвидливо. Тук говорим не само за знания, но и за технологии, които ще превърнат България в суперсила за една нощ. В техни ръце ако попаднат, ще сработи механизма за самоунищожение. Ако попадне в ръцете на Българи, които да го използват за добро, не само Саракта ще оцелее, но и света ще тръгне по друг път. Това е цялата работа! Ненапразно Ванга казваше за Царичина и Градище "Рано е още!". Т.е., не казва никога, а просто рано е. Кога ще му дойде времето (както метафорично казваше един масон) - то е повече от ясно.
Top
anti666
Quote Post
Пак се връщам в миналото през 1185 година, когато успешно е възстановен поредния саракт, въпреки Забранените години на проклятието. Макар и Асеневци да са били от рода Дуло, да са имали подкрепата на нашите волжки братя, мислите ли, че тогава положението не е изглеждало пак така безнадеждно? Срещу тях е била Византия, в апогея на силата си. Хората, които са се опитвали да вдигнат на възстание са били роби. Родили са се роби, дядовците им са били роби. Тук говорим за близо 200 години тотално гръцко робство, не по-малко нечовешко от турското. Единствените що годе позапазени българи са били планинците, които всъщност са дали заедно с Колобърския Съвет началния тласък. Мислите ли също, че само тъмните шамани владеят масовото въздействие? Докато едните използват психотронни генератори, колобърите са могли с Орендата си да въздействат. Такива примери има много записани от летописци, както например неописуемия страх, който изпитват ромeйските нашественици при опита си да абордират с целия си флот във Варна (при кан Телериг - 8 век. Без да броя климатичните удари при още два неуспешни похода при Несебър и Ахтопол, когато нашите колобъри от брега потапят на Константин Копроним два пъти целия флот).

Така че, както е казано - "Човек предполага, Бог разполага". Нещата в България, както изглеждат сигурни за тях, така и няма да разберат откъде им е дошло. Точно както и императора Исак II Ангел останал силно учуден - "ама как така?!"
Top
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --Приятели,аз не съм наясно какво е САРАКТ...Винаги обаче,като чуя или прочета тази дума в мен изниква асоциацията за нещо много здраво,неделимо,истинско,свещенно...За събраните в юмрук Кръгове на Ангел...за предсмъртните писъци на враговете на България...така го чувствам...
Тази вечер пък,седейки в кръчмето си и гледайки пред себе си спреният ми мерцедес,ми текна и сложих по две черти отстрани на знака "мерцедес"на тасовете на колата-все пак немците са ни го откраднали този знак-и се получи знакът на Саракта...По това ще познаете моята кола... smil4334ad8a149e0.gif
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.9.2008, 22:25
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 119
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Саракта не е строй, това е духовното и политическото пространство на Българския народ, неговата "небесна земя" - колкото физически реална, толкова и небесно явна. Комунизма не е благородна утопия. Той дори не е утопия,а престъпление срещу човечеството, както и Френската революция е престъпление срещу човечеството, а не етап от неговото развитие.
Навремето поривът за осъществяването на дадена Идея се е наричал "блян". Днес идеологическите доктрини се наричат понякога "утопии" и правилно, защото са символ на търсенето на човешкия ум или най-често на неговата плоскост, която ражда глупост.
Саракта не е утопия, това е естественото жизнено пространство на Българите. Това пространство не е ЕС, Америка или Русия. Нито Китай. Нито е РБ (Република България).
Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Той трябва първом да се роди като искане вътре у нас, като търсене вътре у нас и да се създаде вътре у нас. Ако не - оставаме да си живеем в "републиката". Ама тогава - нека не хленчим и не пискаме, ами да си пасем кротко под гегата на овчаря.
PMEmail Poster
Top
Богатир
Публикувано на: 23.9.2008, 22:51
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08QUOTE (Jordan_13 @ Sep 23 2008, 10:25 PM)
Саракта не е строй, това е духовното и политическото пространство на Българския народ, неговата "небесна земя" - колкото физически реална, толкова и небесно явна. Комунизма не е благородна утопия. Той дори не е утопия,а престъпление срещу човечеството, както и Френската революция е престъпление срещу човечеството, а не етап от неговото развитие.

Наричай го както си искаш, аз под строй разбирам административното, политическото, социалното, военното и т.н. разпределения в дадено общество. Вече съм давал примери за действащ комунизъм и затова искам и ти Йордане да се аргументираш защо смяташ, че комунизма е "престъпление срещу човечеството". И за кой комунизъм ми говориш искам да уточниш, за този проповядван от Маркс и Енгелс ли? Или за тази първоначална идея, от която те са взели основата на своите разработки с цел израждането и покваряването му, продукт който наричам "еврейски псевдокомунизъм"?
QUOTE
Саракта не е утопия, това е естественото жизнено пространство на Българите.

Просто замени думите "Саракт" с "Комунизъм" и "българите" с "работническата класа".По подобен начин са звучали думите и на много псевдокомунисти от края на XIX век, които са вярвали, че са "комунисти", без да знаят че каузата им се дирижира от невидими сили, към своя неизбежен провал. С какво ще ми гарантираш, че историята няма да се повтори? Всъщност не искам никой да ми гарантира нищо. Виждам ви че подобно на онези ентусиасти отпреди 100 години отново залитате по утопии или нека да съм по-умерен по светли мечти, усланяйки се повече на емоции, отколкото на трезва преценка.
QUOTE
Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Не разбирам съдържанието на тези думи. Мислех, че в този сайт правим именно това. Виждаме резултатите. Моля те поясни какво имаш на предвид.
PM
Top
PARADOX
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07Bogatir...! Как можеш да наричаш утопия нещо, просъществувало хиляди години (за разлика от комунизма, демокрацията, фашизма, националсоциализма и т.н.) и намерило разпространение и проложение по целия свят?! Всяко нещо (както се изразяваш ти) се дирижира от невидими сили.. Въпроса е от кои! Един от основните принципи на комунизма е уравниловката! Дори само това - само по себе си го прави престъпление срещу човечеството! Няма как да сме равни, най-малкото заради собствената си уникалност! Саракт-а е нашия - Български начин за устройване на този свят, като основите му на се в човешкия ум, а в промисъла на Абсолюта за цялата вселена! Ако искаш го наречи мистицизъм, ако искаш го наречи алтернативна физика, но истината е една! Нищо неможе да съществува в противовес на останалото. Нужен е баланс и хармония, които не се предлагат от нито една човешка утопична идея или учение познати от исторята!

Ден–Грее
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 24.9.2008, 10:38
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 119
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Bogatir @ Sep 23 2008, 10:51 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Sep 23 2008, 10:25 PM)
Саракта не е строй, това е духовното и политическото пространство на Българския народ, неговата "небесна земя" - колкото физически реална, толкова и небесно явна. Комунизма не е благородна утопия. Той дори не е утопия,а престъпление срещу човечеството, както и Френската революция е престъпление срещу човечеството, а не етап от неговото развитие.

Наричай го както си искаш, аз под строй разбирам административното, политическото, социалното, военното и т.н. разпределения в дадено общество. Вече съм давал примери за действащ комунизъм и затова искам и ти Йордане да се аргументираш защо смяташ, че комунизма е "престъпление срещу човечеството". И за кой комунизъм ми говориш искам да уточниш, за този проповядван от Маркс и Енгелс ли? Или за тази първоначална идея, от която те са взели основата на своите разработки с цел израждането и покваряването му, продукт който наричам "еврейски псевдокомунизъм"?
QUOTE
Саракта не е утопия, това е естественото жизнено пространство на Българите.

Просто замени думите "Саракт" с "Комунизъм" и "българите" с "работническата класа".По подобен начин са звучали думите и на много псевдокомунисти от края на XIX век, които са вярвали, че са "комунисти", без да знаят че каузата им се дирижира от невидими сили, към своя неизбежен провал. С какво ще ми гарантираш, че историята няма да се повтори? Всъщност не искам никой да ми гарантира нищо. Виждам ви че подобно на онези ентусиасти отпреди 100 години отново залитате по утопии или нека да съм по-умерен по светли мечти, усланяйки се повече на емоции, отколкото на трезва преценка.
QUOTE
Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Не разбирам съдържанието на тези думи. Мислех, че в този сайт правим именно това. Виждаме резултатите. Моля те поясни какво имаш на предвид.

Тези твои разсъждения, как да ги намирам? Като скрита реклама на комунизма или опит фино да подрониш идеята за Саракта. Виж какво, вие, комунистите сте ми ясни. Друг термин и друга проповед в главата ви няма освен "светлото бъдеще на най-прогресивния строй", независимо как ще го наречете.
Ние не връщаме някоя идеология, измислена от нечия умна глава, ние си връщаме изконно Българското, както посочи и Парадокс, просъществувало не хилядолетия, а стотици хиляди години и доказало своята уникална жизненост и неповторимост. Докато идеологиите, каквито и да са, създадени в близките до нас векове, са не просто смях, а разврат, независимо от къде идват и кой ги е създал.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 24.9.2008, 10:51
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 119
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE
Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Не разбирам съдържанието на тези думи. Мислех, че в този сайт правим именно това. Виждаме резултатите. Моля те поясни какво имаш на предвид.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Идеята е именно тази. Но първом процесът е вътрешен. Процесите са винаги вътрешни. Външното е само отражение, узрелия плод на един вътрешен процес. Това, което говориш - административното, социалното, войсковото, не може да стане, ако вътрешно, във всеки един Българин, не стои потребата от Саракта.
А затова, че трябва да протече един вътрешен процес на узряване на Българина за тази идея, или по-скоро за Завръщането му към тази идея пример си самият ти.
За теб актуални за дискусия са понятия от типа да има ли комунизъм или не, и какъв да бъде той, или какъв е първоначалният му вариант.
Как мислиш, това не е ли извратено състояние? За мене е извратено. С човек като теб може ли да се възстанови Саракта? Не, абсолютно не. Значи ти трябва да имаш просветление за тази идея, не убеждение, защото убежденията лесно се сменят.
Така че, резултатите са първом вътрешни.
PMEmail Poster
Top
0tolerance
Публикувано на: 24.9.2008, 14:19
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 85
Участник # 1 110
Дата на регистрация: 28-August 07Значи тук от доста време се говори за Саракта и чета всичко с интерес и гордост. Доколкото разбирам, има идеи да се основе и едноименно движение.
Смятам, че за съжаление има сериозен недостиг на трезви преценки за целите пред това движение, пътищата за постигането им, както и за въздействието на средата, в която то ще се развива. Засега чета само пожелателно-мечтателни абстракции, простете ми, ако не сте съгласни с мен.

И за да съм по-конкретен, ето няколко въпроса, на които трябва да има кристално ясни отговори:

1. Сарактът няма как да бъде република, 'кой ще си сложим за цар' (кан), след като е немислимо да си го внасяме отвън като Батенберг или Фердинанд? Как ще се справим с изолацията, бойкота, войната или и трите, които ще ни наложат световните сатрапи? А как да ги избегнем?
2. Движение 'Саракт' няма да бъде партия (надявам се). Как ще вземе властта, която се дава като награда за прилежно участие в политическия маскарад?
3. Как това движение ще оцелее, след като в момента, когато започне да набира скорост (или доста преди това), водещите фигури в него бъдат застреляни или пребити с чукове знаем от кого?
4. Ще има ли движението юридическа форма?
5. Кой ще финансира изявите му?
6. Ще се обяви ли Движението срещу Православието или ще зове за реформацията му по призивите на Зиези, или пък ще си мълчи по въпроса на първо време?
7. Как без психотронно оръжие ще бъдат убедени българите, че срещу ръжен СЕ рита, и че преклонената главичка я режат с тъпа сабя?
8. Какви медии ще бъдат създадени, за да стигне Посланието до повече хора?

Още много въпроси могат да бъдат зададени... Предполагам, че като по-външен човек може и някои от въпросите ми да ви се сторят неадекватни или глупави, за което ме извинете. Но мисля, че е време за конкретика и избистряне на последователност от действия с конкретни срокове, ако ще идва времето хубавите приказки да се заменят с истинска работа.
PM
Top
Богатир
Публикувано на: 24.9.2008, 15:11
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08QUOTE (PARADOX @ Sep 24 2008, 08:09 AM)
Bogatir...! Как можеш да наричаш утопия нещо, просъществувало хиляди години (за разлика от комунизма, демокрацията, фашизма, националсоциализма и т.н.) и намерило разпространение и проложение по целия свят..?!! Всяко нещо (както се изразяваш ти) се дирижира от невидими сили.. Въпроса е от кои...! Един от основните принципи на комунизма е уравниловката...! Дори само това - само по себе си го прави престъпление срещу човечеството...! Няма как да сме равни, най-малкото заради собствената си уникалност...! Саракт-а е нашия - Български начин за устройване на този свят, като основите му на се в човешкия ум, а в промисъла на Абсолюта за цялата вселена! Ако искаш го наречи мистицизъм, ако искаш го наречи алтернативна физика, но истината е една! Нищо неможе да съществува в противовес на останалото...! Нужен е баланс и хармония, които не се предлагат от нито една човешка утопична идея или учение познати от исторята...!

Ден–Грее

PARADOX благодаря ти за добрия отговор. Благодарение на теб разбрах в какво изразявате разликата между Комунизма и Саракта(като изключим духовната компонента на Саракта), а именно различията в хората. Признавам си грешката, че не бях приел докрай тази идея, когато ги сравнявах помежду им. Една от програмите заложена ми от ранно детство за "равенство между хората", все още работи в мен. По отношение на думите ми, че е утопия, впоследствие ги поправих на светли мечти. Все още смятам, че освен хора, като Jordan_13 мнозинството от българите сме неузрели за САРАКТ, поради което първоначално избързах с определението утопия.
Сега към Jordan_13:
QUOTE
За теб актуални за дискусия са понятия от типа да има ли комунизъм или не, и какъв да бъде той, или какъв е първоначалният му вариант.
Как мислиш, това не е ли извратено състояние? За мене е извратено.

Не ме интересува какво смяташ за извратено или не. Все пак ще те успокоя, че наистина не съм светец, нито идеален. Не съм и много умен, това се нарича човек. Ако аз съм моделът ти за извратеност и даваш подобни коментари, към хора като мен, чакам с нетърпение когато започнеш да агитираш останалата част от българския народ в това ново движение, което гласите. Пожелавам ви най-искрено успех.
QUOTE
С човек като теб може ли да се възстанови Саракта? Не, абсолютно не.
Тук съм напълно съгласен с теб. Аз никога не съм бил по отборната игра.
QUOTE
Тези твои разсъждения, как да ги намирам? Като скрита реклама на комунизма или опит фино да подрониш идеята за Саракта.

По-скоро като контра реклама на антиреклама. PARADOX вместо теб ми отговори на въпроса, който ме интересуваше.
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (12) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020