www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Държавно устройство на възстановения


Страници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Държавно устройство на възстановения, Български Саракт на Балканите
anti666
Публикувано на: 13.4.2009, 17:57
Quote Post
"За Боилския съвет от 101 боили знаем. Но колцина от нас знаят за великия Съвет, съставен от шестимата Велики боили плюс Кана"

Напротив, точно за външните боили не знаехме. Днес по случайност, именно за това си мислих. Колко са били те? За вътрешния, велик Съвет се знаеше, че са 6 плюс кана. 7-те лъча на Розетата. Тук влизат ичургу боила и капкана. Където само Кана и наместника му, Кап-кана са несменяеми. Останалите се избират от външните боили след Велик събор по вишегласие с одобрението на Кана . Тъкмо навреме написано!
Top
anti666
Публикувано на: 13.4.2009, 18:16
Quote Post
7 човека във вътрешния боилски Съвет. Кана плюс 6-има боили. Толкова! Това ще бъде цялата държавна власт. Съвсем малко хора, без раздутата администрация както е сега. Президент, вицепрезидент/МВР/МО министър, премиер/външен министър и още четирима човека, заемащи останалите министерски постове. Останалите 96 боила ще са народни представители, изразяващи волята на българите. Най-достойните от тях. Ето ви и демокрацията. Пряката!
А тези 7 човека ще могат да се събират около кръгла маса в малка сводообразна сграда, в чиито център ще се намира медното гумно и вечния огън. Няма да има излишни щатове, излишна помпозност. Всички останали административни позиции ще са щатни, длъжностни с много сериозни конкурси за тях.
Top
Eлтимир
Публикувано на: 13.4.2009, 19:36
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05"Където само Кана и наместника му, Кап-кана са несменяеми."
Само това не е вярно. Всеки човек е сменяем. Единствената разлика е, че съществуват рангове и при екзекуциите. Този обичай по-късно бил пренесен и в Западна Европа, където някои категории благородници не могат да бъдат бесени, а единствено посичнани с меч. При нас нарушилият Закона Кан бива удушаван. Друга особеност е, че при невъзможност Кана да изпълнява пълноценно своите задължения, например при малолетие, Кавканът поема цялата власт и получава по-големи права от самия Кан. Сега бушмените /или как им казваха на онези задокеански осамници/ се опитват да ни подражават като си имат вицепрезидент. Само че техният вицепрезидент не е нищо повече от шут, който се разхожда насам-натам и разказва вицове. Едва ли някой може да сравни такъв вицепрезидент с могъщия Кавкан Сурсувул, например.


--------------------
PM
Top
anti666
Публикувано на: 13.4.2009, 19:56
Quote Post
Така е, не се изразих точно - имах предвид несменяеми като неизборни длъжности. А за злоупотреба или несправяне с отговорностите си първо Кана е бил подканян любезно да напусне. При отказ вече се е правело това свещенодействие. Така са били на път външните боили с колобърския съвет да направят спрямо Борис-Михаил.
Някой ще каже, ако Саракта е била толкова ефикасна форма на управление, защо тогава е допуснато това предателство, а не са сработили защитните механизми. По този въпрос наистина трябва да се помисли, за да не се повтаря в бъдеще макар засега въобще да не е на дневен план.
Top
Eлтимир
Публикувано на: 13.4.2009, 20:06
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Може би е виновен Аеций, който е научил Атила, че може да съществува такова нещо като Преторианска гвардия, предана само и единствено на Императора. А може би Магнаурската школа, кой знае. Във всеки случай е чуждо влияние, поне така ми се струва, ако не се лъжа. Макар че едва ли се лъжа.


--------------------
PM
Top
anti666
Публикувано на: 13.4.2009, 20:41
Quote Post
Не се лъжеш. Така казват и летописците, които подчертават, че българите се разбунили срещу своя владетел, когото обявили за родоотстъпник, а той повикал византийската армия на помощ. С две думи, тази "преторианска гвардия" си била ромейска. Българската войска е била пратена в 9-та глуха (Великоморавия, днешна Чехия). Нещо подобно се случва и сега, когато всички възлови точки в службите (днешните преторианци) са лекичко заети от небългари.
По интересното е защо не са сработили другите линии на отбрана - боилския велик съвет и колобърския съвет. Не им е било за първи път да свалят кан - напр. Телериг.
Top
Eлтимир
Публикувано на: 13.4.2009, 20:48
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Отбранителните линии са сработили, но са били разбити. Нека си спомним изтребените до крак 52 боилски рода. Избити до последното пеленаче. И оттогава насам Българският елит бива подлаган непрекъснато на изтребление. Поне според мен това е най-страшното нещастие за нашия народ. И странно как никой не го забелязва. А Иванчо от вицовете даже го нарече "битов проблем". Всъщност може би е прав. Проблемът може би наистина е битов, защото благодарение на този проблем все ни бият.


--------------------
PM
Top
anti666
Публикувано на: 17.4.2009, 12:22
Quote Post
Този проблем в бъдещия Саракт може да се избегне много елементарно. Ако "преторианската гвардия", за която спомена е подчинена на колобърския Съвет, а не на Кана. Всъщност най-добрия вариант е самия Кан да е кан-колобър, но не винаги се получава така. Другият вариант (или допълнение към първия) е Кап-канът, наместника му да е колобър и член на Съвета. Тогава автоматично въоръжените сили ще са подчинени на най-висшата йерархия в Саракта. Така е било и някога като при Кан Крум, където капкан Иратаис също е бил колобър. Няма сведения обаче Борис да е запазил тази институция. Без нея като главнокомандващ е засилил цялата армия в девета глуха по западните граници на Саракта, оставайки само с подчинения му вътрешен съвет, личната гвардия и ромейските си съветници. Затова и външните боили с колобърския Съвет не са имали шанс. Онзи бързо е привикал на помощ византийската армия, което си е било дефакто държавна измяна.
Тази грешка не бива да се повтаря, защото йерархията на властите в Саракта трябва да е отгоре надолу - теокрация, монархия и демокрация. Всичко останало е нарушение на божествения ред.
Top
Eлтимир
Публикувано на: 20.4.2009, 14:47
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Държавата е само средство, нацията е цел. А пък нацията е съставена от отделни хора. Никой, когото не го е грижа за отделните Българи не може да бъде предан и на Българския Саракт. Най-важно от всичко е спиране на геноцида. Оттам трябва да се тръгне. Защото нас ни изтребват с укскорени темпове, а какъв Саракт може да бъде създаден, ако не са отстанали Българи?


--------------------
PM
Top
anti666
Публикувано на: 21.4.2009, 15:05
Quote Post
Така е. Държавата е средство за да запази нацията жизнена. Само че националната. А тук нашата държава се управлява от чужденци, които имат за цел да ликвидират българската нация. Духовно и физически. Това го казва и Хайтов в книгата си "Троянските коне в България", която "случайно" е иззета от пазара.
Съвсем логично е, че веднъж докопал властта тези не-хора ще изпълняват методично целта си. Геноцид. И да очакваме, че с преговори или някакви избори те ще се откажат от нея е наивно. Троя вече е под техен контрол. Дори и сега Миков предлага да се увеличат данъците на българите за да плащат на палачите си. Точно за този круиоз пише и великия Хайтов. Както вълка няма да се прочуства от блеенето на овцете в кошарата, така и тия. Единственият начин е да дойдат овчарските кучета. Ние тук им казваме по друг начин. Тоест, да спрем геноцида, трябва да си върнем държавата на българите. Обратното няма как да се получи, да спре първо геноцида. Той е следствие, а причината е именно загубата на държавата. А това може да стане само със смяната на самата система, която създава този омагьосан кръг. Докато това не го проумеят най-будната и активна част от българите, най-активната част, няма да се получи. Тези които имат решителността да го направят. И пак опираме дотук. Всичко останало може да се нареди, но както и по-горе е написано, Саракт без българи няма как да бъде създаден. Няма да има за кого, самата идея се обезсмисля.
Ако се попитаме дали има такива хора в България, аз бих казал - има. Огледайте се около вас и ще ги видите. Може да са 1 на 100, но ги има. Проблемът е, че не са организирани и по-точно, нямат необходимата мотивация за промяна. Щото едно е да пишем по форуми, да си говорим на маса "Ей, трябва да се направи нещо, така не може!". Друго е действително да имат решителността и ресурсите да го направят. А за да се организират тези хора, трябва да знаят какво искат. Че точно Българския Саракт е единствения възможен изход. Колко сме ние? Една шепа хора без никакви ресурси. Къде са останалите българи? Няколко хиляди неорганизирани нихилисти, повечето смачкани до степен да мислят предимно за физическото си оцеляване. Една по-организирана група около БНС с неясни цели и още по-неясен спонсор. Една партия Атака, които пък си вярват в жизнеността на републиканския модел. Скинове, неонацита, футболни ултраси, които пък не виждат по-далеч от това да пребият някой заблуден мангал.
Както е казал народа - една птичка пролет не прави. За да стане Орда - трябва обединяваща Идея и структура, която да ги стикова. Това, което даваме тук е твърдосмилаема храна, но друго не можем да предложим. Ситото е много финно, но друго нямаме. Всъщност, всичко се свежда до това. Човешкия фактор, матряла както казва бъдещия премиер на режима. Пропагандата е днешното оръжие, в което жертва е човешкия дух. Затова и книгата на Хайтов я е хванала липсата, затова и използват какви ли не способи да сложат под контрол този сайт.
Top
Eлтимир
Публикувано на: 21.4.2009, 20:38
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05Не знам докога ще съм, май не ми остава много. Затова искам да дам една от последните мои загадки. Става дума за металните маски. Всички древни са ги имали. И в Египет, и в Мезоамерика, и в Елада. И ние сме ги имали. Но съществува мъничка разлика. Останалите народи са слагали маските само върху мъртви, още Неандерталците са ги поставяли върху своите мъртви. Единствено Българите са слагали маски върху живи Воини, влизащи в бой. Маските трябва да се върнат. Съжалявам, че трябва да го изпиша, но изглежда това е последната ни надежда. Скоро ще бъдат разкрити тайни и ще разберете, че моите "бълнувания" са истина. Само че дано дотогава не стане прекалено късно. Трябва вие да го направите. Съветът нищо не може да направи без вас. Само живите хора с маски могат да победят Злото. Всъщност един американец, Рей Бредбъри го е предсказал. Сетих се за него, след като научих някои подробности. Там и тук - маски, метални маски върху лицата на живи Воини. Маски върху лицата на изпълняващите Обряда. Повече поне засега не мога да ви кажа, трябва вие да се досетите.


--------------------
PM
Top
Bile
Публикувано на: 11.10.2009, 12:24
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 281
Участник # 1 884
Дата на регистрация: 21-May 09QUOTE (Jordan_13 @ Mar 6 2009, 06:56 PM)

Ако се приеме за първично японският превод на думата Субоги – “Субару”, може да се приеме и израза “ От Плеядите Владетел”.Попаднах на информация за превода на думата "Subaru". Буквално преведено от японски, субару означава "обединявам" или "обединявай се".
Имайки предвид, че японците не са от незнаещите народи, някак си името "Subaru" и емблемата на марката, която изобразява "Плеяди", предполагам съвсем не са случайно подбрани.


--------------------
?? ????? ????? ??? ?????
PM
Top
18j
Публикувано на: 16.5.2011, 16:45
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 136
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11По темата за конкретните управленски структури, които трябва да движат един бъдещ Български Саракт не мога да се изкажа компетентно, а бих желал. Лично мисля, че в наложената ни ситуация в момента трябва отърсването от чуждото влияние и негативните натрупвания в политиката и манталитета на хората да се проведе отдолу-нагоре. По този начин ще се проявят и разни активни хора знаещи и можещи, които утре да участват в управлението. Но в крайна сметка мисля че наистина в един момент висшите властови структури трябва да се наложат от горе - тоест да се освободят хората (дето знаят само примерно как да движат ралото в земята) - от отговорността да избират висши държавни кадри, защото тях е лесно да ги манипулираш. По този начин се елиминира и възможността чрез манипулация да се измести ядрото на държавата. Също така мисля че трябва задължително да има духовна власт и тя да диктува на светската - или като излъчва пряко участници в нея или чрез различни управленски лостове (както е модерно да се казва). Разбира се идеалния вариант е лично върховния "управленец" да е представител на духовната власт, но това не може винаги да се гарантира. (не може ли?!)

Всъщност тук възникват изключително важни въпроси:
1. как да се убедят хората да зарежат демокрацията "си" в полза на 7-12 или 100 човека наложени "от небето"?
2. как да се убедят хората че някакъв персонаж е с "владетелска кръв" и той трябва да е пожизнен президент-премиер?
3. как да се убедят хората че трябва да има духовна власт и тя да диктува на светската?
4. какво представлява "владетелска кръв" и защо е трябва такъв човек да управлява а не например някой много учен или някой много духовен?

За другото - че депутатите трябва да са около 100 човека, че правителството трябва да се състои от малко на брой но отдадени на родината души - мисля че ще се постигне съгласие. Как да се подберат тези 100 човека парламент също се води в момента дебат в обществото. Но горните 4 въпроса - трябва да имат теоретична подплата и да се работи по информирането на широката общественост, ако се иска скоро да се постигат резултати в желана посока. И тук възниква и 5-я въпрос - по-комплексен:

5. Ако 7 човека си разпределят министерствата, които динамиката на съвременния живот е наложила като: МВР, МВнР, Образование, Култура, Социално и Здравеопазване (бих сложил в едно), Война, Финанси, Икономика, Жизнена Среда (така дебилски-лицемерно наречено регионално развитие), (забравих ли нещо) - те лесно ще се групират (понеже понастоящем, за да се създава хаос са разделени), но какви ще са хората и по-специално компетенциите им, за да водят по две направления от обществения, икономически и социален живот и то пожизнено? Не се ли предвижда възможността да се появи по-компетентен и да е по-добре за държавата той да застане на мястото на предишния? По каква система ще се подбират нови хора за министри? Как ще се обучават, при условие, че трябва да са със смесени компетенции (например министъра на икономиката да разбира и от финанси и от социални дейности)?
По принцип по европа - държавите си имат специални школи за обучаване на висшите държавни кадри - и тези кадри могат да застават на различни министерски постове понеже са компетентни първо да работят с администрация и после са компетентни в различни сектори от държавното управление. Може би да се помисли за подобен модел - въпреки че ние нямаме такава школа (благодарим на "родолюбците" ни политици). Но може да се помисли за административните структури които привеждат решенията на министрите - и те министрите да са запознати до съвършенство с тази административна структура, а самите си решения да вземат на базата на различни експертни анализи и доклади. Оттам нататък трябва да се предвиди структура към държавното управление където да работят експерти - верни на държавния глава, на духовната власт или на целия министерски съвет - за да не се рискува експертните анализи да са всъщност предателски (както в момента "експертите" на отворено общество).

Само изказвам какви размисли ми предизвика темата. И като имам предвид колко е сложен съвременния живот и в каква комплексна и всъщност враждебна международна среда живеем мисля че трябват солидно подготвени хора. За успешното упражняване на всяка държавна длъжност е необходим ценз и практика, а какво остава за смесените длъжности както в мин. съвет на Саракта.
И моля да ме извините, че не ползвам древната българска терминология на длъжностите. За мен няма значение как ще се казват един ден - стига да са българи и да следват Националния Интерес (целите и задачите на Саракта).


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.5.2011, 13:00
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 159
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (18j @ 16.5.2011, 16:45 )
По темата за конкретните управленски структури, които трябва да движат един бъдещ Български Саракт не мога да се изкажа компетентно, а бих желал. Лично мисля, че в наложената ни ситуация в момента трябва отърсването от чуждото влияние и негативните натрупвания в политиката и манталитета на хората да се проведе отдолу-нагоре. По този начин ще се проявят и разни активни хора знаещи и можещи, които утре да участват в управлението. Но в крайна сметка мисля че наистина в един момент висшите властови структури трябва да се наложат от горе - тоест да се освободят хората (дето знаят само примерно как да движат ралото в земята) - от отговорността да избират висши държавни кадри, защото тях е лесно да ги манипулираш. По този начин се елиминира и възможността чрез манипулация да се измести ядрото на държавата. Също така мисля че трябва задължително да има духовна власт и тя да диктува на светската - или като излъчва пряко участници в нея или чрез различни управленски лостове (както е модерно да се казва). Разбира се идеалния вариант е лично върховния "управленец" да е представител на духовната власт, но това не може винаги да се гарантира. (не може ли?!)

Всъщност тук възникват изключително важни въпроси:
1. как да се убедят хората да зарежат демокрацията "си" в полза на 7-12 или 100 човека наложени "от небето"?
2. как да се убедят хората че някакъв персонаж е с "владетелска кръв" и той трябва да е пожизнен президент-премиер?
3. как да се убедят хората че трябва да има духовна власт и тя да диктува на светската?
4. какво представлява "владетелска кръв" и защо е трябва такъв човек да управлява а не например някой много учен или някой много духовен?

За другото - че депутатите трябва да са около 100 човека, че правителството трябва да се състои от малко на брой но отдадени на родината души - мисля че ще се постигне съгласие. Как да се подберат тези 100 човека парламент също се води в момента дебат в обществото. Но горните 4 въпроса - трябва да имат теоретична подплата и да се работи по информирането на широката общественост, ако се иска скоро да се постигат резултати в желана посока. И тук възниква и 5-я въпрос - по-комплексен:

5. Ако 7 човека си разпределят министерствата, които динамиката на съвременния живот е наложила като: МВР, МВнР, Образование, Култура, Социално и Здравеопазване (бих сложил в едно), Война, Финанси, Икономика, Жизнена Среда (така дебилски-лицемерно наречено регионално развитие), (забравих ли нещо) - те лесно ще се групират (понеже понастоящем, за да се създава хаос са разделени), но какви ще са хората и по-специално компетенциите им, за да водят по две направления от обществения, икономически и социален живот и то пожизнено? Не се ли предвижда възможността да се появи по-компетентен и да е по-добре за държавата той да застане на мястото на предишния? По каква система ще се подбират нови хора за министри? Как ще се обучават, при условие, че трябва да са със смесени компетенции (например министъра на икономиката да разбира и от финанси и от социални дейности)?
По принцип по европа - държавите си имат специални школи за обучаване на висшите държавни кадри - и тези кадри могат да застават на различни министерски постове понеже са компетентни първо да работят с администрация и после са компетентни в различни сектори от държавното управление. Може би да се помисли за подобен модел - въпреки че ние нямаме такава школа (благодарим на "родолюбците" ни политици). Но може да се помисли за административните структури които привеждат решенията на министрите - и те министрите да са запознати до съвършенство с тази административна структура, а самите си решения да вземат на базата на различни експертни анализи и доклади. Оттам нататък трябва да се предвиди структура към държавното управление където да работят експерти - верни на държавния глава, на духовната власт или на целия министерски съвет - за да не се рискува експертните анализи да са всъщност предателски (както в момента "експертите" на отворено общество).

Само изказвам какви размисли ми предизвика темата. И като имам предвид колко е сложен съвременния живот и в каква комплексна и всъщност враждебна международна среда живеем мисля че трябват солидно подготвени хора. За успешното упражняване на всяка държавна длъжност е необходим ценз и практика, а какво остава за смесените длъжности както в мин. съвет на Саракта.
И моля да ме извините, че не ползвам древната българска терминология на длъжностите. За мен няма значение как ще се казват един ден - стига да са българи и да следват Националния Интерес (целите и задачите на Саракта).

И аз съм на мнение, че духовната власт трябва да има глас и да взема отношение по държавните дела. В момента се вижда, че модела на цезаро-папизма куца, особено в България, тъй като духовната институция, представена от БПЦ в момента е абсолютно нефелна по отношение държавните дела, при все че те пряко засягат миряните й, като ги ликвидират физически. Тя не взема никакво отношение - само осветява знамена, ръси със светена вода и отслужва литургии. Като резултат, виждаме как настоящия премиер му лопа ченето всеки ден, а от него се бълват слова, които са меко казано обидни към българската народност. За изграждането на Саракта ни е нужна динамична духовна институция, понеже Бог не е само отвън, но и вътре в човека. В такъв смисъл, държавните дела, колкото и човешки да са, имат отношение към Божия свят. Значи трябва да се коригира това положение. Иначе сегашното е истинско безумие - духовната институция си гледа своите дела, държавата своите и резултата е кръгла нула. Не се намесват едни в други, но и не се допълват едни други. Въведоха някакво европейско безумие, като така наречения "омбудсман", а то се видя как ни "мбуци" и "гуци" - никва файда от него за българската народност. Динамичната духовна институция допълва и коригира управленските решения, т.е. говорим за едно равнопоставено начало. Защото "онова, което е горе, не е като онова, което е долу" се получават днешните държавни управления, които са истинска хекатомба за управляваните от тях човеци.
Динамичната духовна институция, не би позволила със своето присъствие в управлението на държавата социални, икономически и политически издавателства и би коригирала решения, които са в ущърб на бъдещето на страната. Щото сега управляващите си правят каквото искат - с една дума безогледна гола сеч над тези, които управляват. От тази гледна точка, духовното лице, представител на динамичната духовна институция, ще влезе като съ-владетел, на местото на сегашния вицепрезидент, една "клати-курна" длъжност, от която нищо не зависи, и само дава интервюта, а в миналото не е било така.

А по отношение министерствата, хората ще са толкова, колкото министерстваса необходими и се избират по управленски качества, а не по назначение, че аман. И не по други критерии.
Затова, ще се създава тепърва школа за обучаване на висши държавни кадри. Неслучайно дадох пример със Старо село, край Щутград, където са обучавани точно ръководните кадри за самия град, т.е. когато имаме такава Школа по управление на Българския Саракт (не по демокрация), отпада въпроса за предаността и верността към идеята за Саракта, а остава само въпроса за управленските качества - бива ли го или не го бива. Ако не го бива, се сменя. Ако пък мишкува и играе подривна роля към управлението на Саракта, се сменя и отива да чука камъни.Така, че на нас точно това трябва тепърва да изградим - Школа за управление на Българския Саракт. В тази школа няма да се влиза никак лесно и няма да има ходатайства. Един първоначален строг изпит, и който отпадне, отива да копа царевица, не както сега - стават студенти, за да не копат царевица. Дори мисля, че ще издигнем "копането на царевица" в култ, за да не се разглежда както днес, като долна и нископлатена работа, че аман. Местото в обществото всеки го определя спрямо даденостите си и от това за какво е дошъл на тая земя. Така ще се формира българския политически елит - чист по родословие (ще се гледат приемни документи в тая посока) и чист като отговорност и съзнание към своя народ.
PMEmail Poster
Top
18j
Публикувано на: 20.5.2011, 15:57
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 136
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Произвеждането на храна за населението е свята дейност. Онези които опорочиха професията земеделец, които избиваха цели стада с все малките и неродените със сигурност ще потънат в зловещи мъки, когато дойде момента. Виновните за пустеещите плодородни Български земи без съмнение ще отнесат възмездие каквото заслужават убийците. Щом се срине режима, който в момента се тресе необратимо - със сигурност земеделието трябва да се превърне в основна дейност в България, защото какво друго освен Природни богатства и Природа има на територията на България? Тук не е земя на която да се развива тежка индустрия и зловонна промишленост. Земята на България страда от зловонието което бълват заводите и комбинатите. Толкоз.

В момента в университетите се преподава специалност Публична Администрация. В някои университети програмите са добре скроени, въпреки че пипалата на "републиката" са се спуснали и там - не - те са ги проектирали. Но определени предмети могат да се взаимстват при обучението на "управленските кадри" на Саракта. И може би дори ще се учудим, че точно преподавателите на тези предмети които е удачно да се пренесат в управленското обучение на Саракта - точно тези преподаватели са най-недолюбвани от сегашния "режим". Смятат ги за нещо като "необходимо зло".

Друго което си мислех:
Ако застават двама до Кана (Президент - Цар) - те не би ли следвало да са сегашните Премиер и Председател на Парламента? Длъжността Вицепрезидент е толкова бутафорна, че няма място в една прагматична държава на Духа. Какво прави Вицепрезидента - чака да умре или да бъде свален от власт Президента, за да встъпи в неговата длъжност! От чисто морална гледна точка не я виждам тази длъжност. Ако Кана в Саракта умре или изгуби способността си да управлява - това е един своеобразен катаклизъм - трябва да се предвидят механизми да не се парира работата на Саракта и бързо да се избира нов "Наместник на Небето", а не да има човек който професионално чака да се случи катаклизъм.
И така: Кан, Премиер и Председател на Събранието на Народните Представители. За Кана е ясно той трябва да е "Наместник на Небето", Върховен Съдник, Последна Инстанция, който Общува с Небето и прилага Неговата Воля, да има законодателна инициатива, да утвърждава законите, да диктува външната политика, върховен главнокомандващ на войските. За другите две длъжности трябва да се разпределят хармонично другите функции които се изпълняват днес от Министър-председател, Вицепремиери, някои министри, председателя на парламента. Също така всеки един от тях трябва да бъде натоварен с отговорност за защитата и развитието на определена територия от държавата.

Що се отнася до Народното Събрание (101) - понеже в България не се очаква скоро да се възстановят Болярските фамилии - трябва да се мисли за нова система за номиниране на Народните Представители - така че да представляват реално всички интереси в обществото. И тук не бива да е водещ териториалния принцип. В момента имаме 28 области. Ако това разделение се запази - излишно е да има повече от двама представители за област. Това са 56 представителя. Остават 45 поста, които трябва да се запълнят на професионален, съсловен или друг принцип.


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (5) 1 [2] 3 4 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020