Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:16
|
![]() |
Отварям тази тема във връзка с поредните заплахи, отправени от бившия админ Запознат в което най-високомерно е решил, че сайта е негов и гони хората, допринесли въобще да се говори за Тенгрианство в България - Йордан и Елтимир.
" Приготвяйте се да си събирате багажа, скоро няма да ви има тук." Тук съм включен и аз разбира се. Кои са останалите "войни" и кои ги е спрял да пишат тук не е уточнено. От тези думи се разбира обаче кои НЕ трябва да пишат тук. Понеже на личната си поща на моето писмо последва високомерно мълчание, искам да обясня тук какво има предвид под "скоро няма да ви има тук" въпросното варненско (или вълчидолско) хюмне. Най-вече за читателите, които скоро могат да се окажат с временно спрян сайт. Но преди това малко предисловие. Всичко е записано из форумите и не е нещо ново. |
|
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:33
|
![]() |
Първият сайт tangra.org е създаден от вече починалия Цветомир Йолов с материали на Елтимир. Когато през 2005г. Йолов е натиснат от НСБОП заради Ангел Грънчаров, той му налага бан, заедно с неколцина участника, които остават да го поддържат. Един от тях е Севар, втория администратор на сайта, този път с промененото име voininatangra.org. В един момент двата сайта съществуват паралелно. Кой от двата е ментето става ясно по-нататък. По настояване на Елтимир, Йолов сваля всички негови материали от tangra.org, а след това завежда и някакво дело срещу него. Веднъж лишен от тези материали, сайтчето му е обречено на забвение. За разлика от този на Севар. Накрая се случва и логичното. Поради обезсмислянето му йоловото менте е свалено от нета, а този на Севар, чийто домейн и сега използваме достига максимума си с няколкостотин посетители. Особено с включването в него на по-късно на Йордан той се превръща вече в медия като най-четения опозиционен сайт.
Това започва да представлява сериозна заплаха за режима и по настояване на НСБОП през есента на 2007г. българският хостинг го сваля от линия. Малко преди това Севар се отказва от администрирането му и каквото и да е участие. Какви са причините и защо той се мести от Варна в Своге - това си е негова работа и не е предмет на обсъждане тук. Елтимир дори беше пуснал тема по този въпрос. Дизайнът и структурата на сайта са изработени от Севар и след отказването си, той дава своето мълчаливо съгласие архива му да бъде качен на друг сървър от хора, на които им се занимава и искат да запазят Идеята. Първоначално това се прави от Чое, втория админ който през 2007г. държи админския панел на домейна. След малка неразбория в следствие липса на комуникация между него и Запознат, администрирането му е предадено на втория, който с помощта на още двама от нас и с активната помощ на самия хостинг, Воини на Тангра е качен на сървър в неутрална страна - Казахстан. Където режима не може да пипа. |
|
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:33
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Хич няма да е зле да припомня нещо. Това не съм го писал аз:
http://www.aria-bg.net/ceco/?m=200809 Вникнете се внимателно във всяка дума. Тук няма нищо случайно и във всичко личи намесата на Небето. Малко след това същият отишъл на поклонение на Мадара. А още малко по-късно пожеланието му се сбъднало... Онова, което незапознатите не знаят, е че същият този навремето, през 2005 година също ни "изхвърли багажа" от един сайт. По-късно сайтът умря. А по-късно... Знаете. А още по-късно. Още по-късно вече немаше нищо. А още-още по-късно. Още-още по-късно един друг се опитва да повтори стария трик. Абе, само един евреин - Яков се хвали, че се бил борил с Бога, и че дори му бил надвил. Затова сега и държавата им се нарича Изсраел - борещи се против Бога. Впрочем защо не? Емблемата на Варна толкова много напомня изсраелския държавен флаг! |
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:40
|
![]() |
Въпреки обичайните атаки, хаквания и технически проблеми, решавани в повечето случаи от казахстанска страна през 2008г. сайта функционираше нормално. В него обаче умишлено се бламираха участници, най-вече Елтимир и Данчо. На Данчо беше сложен лимит за качване на снимки и буквално не можеше да качва повече снимки, които за мен са безценни. Елтимир с умела игра на нерви беше изваден от равновесие и принуден да се откаже от участие. Материали въобще не бяха качвани близо година. Беше наложена забрана за качване на големи файлове (която още не можем да я махнем поради липса на базов админ).
Есента на 2008г. изтече абонамента за домейна. Той не беше платен навреме от Запознат под предлог "Забравих!". С което сайта бе сринат за седмица и се наложи отново помощта на казахстанците, защото Запознат заяви накрая, че не можел да го качи обратно. "Не ставало нещо". Накрая домейн бе платен от Георги, макар админския панел да си остана в Запознат, а сайта качен обратно изцяло с помощ на хостинга, за чиято услуга им беше платено. Точно домейна е и ключа за палатката. За това ще говорим по-късно, но пак подчертавам - домейна на името "voininatangra.org" НЕ е въобще плащан от Запознат. За 2008г. бе платен от antijew, а за 2009 от Георги. Тачо само притежава достъп до админ панела му, просто защото Чое му го отстъпи като стана базов админ. |
|
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:52
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Понеже някои обичат все за морал да говорят, и даже дават хората под съд, когато им кажат, че са глупаци, искам да покажа нещо, хвърлящо светлина върху моралния облик на един бивш Админ:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=isp...apsed&sb=5&vc=1 "Тема Ще съдя собственика на АРИА НЕТ Автор DjuliaSL (непознат ) Публикувано 20.03.07 00:25 По некоректни хора, не бях срещала. Брат ми работи при тези мръсници 23 дни, потроши си жестоко крака седемнадесет счупвания, трудовата злополука е станала на адрес, а той идиота Цветомир, не си направи труда дори да го попита как е.Вече си измиха ръчичките-нито му плащат, нито го назначиха на работа ,но нещо са сбъркали адреса.Само ще печелим, а другите да падат в канала.Всичко на този свят се връща!" Работата се свежда до там, определени хора изобщо да спрат да пишат. Независимо какво и къде пишат. Не, определени хора не бива изобщо да си отварят устата. Затова е цялата тупурдия. Един ми го написа вчера в прав текст, когато му забраних да оставя коментари в моя личен блог. Като не го харесва, да не го чете. Там за него нищо не пиша, защото нито знам кой е, нито пък ме интересува. Обаче копелето нахално и така от дума на дума изплю камъчето. Само че подлостта на определени субекти не е насочена само и единствено към Елтимир. Или към когото и да било специално. Те са си подли и гадни по принцип. Именно затова пуснах горния линк и копирах част от съобщението там. Имена не споменавам, така че никой не може да ме даде под съд. Ако пък някой познае себе си, когато говоря за подлеци, за клеветници, за мръсници и за всякаква гадна измет, това си е негов личен проблем. Аз откъде да знам, че се е отнасяло и до него? |
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:54
|
![]() |
В края на 2008г. участниците тук бяхме поставени пред дилемата - или Елтимир или Запознат (и "администрирането"му). Повечето от нас избраха Запознат, за да запазим сайта цял. Още повече, че след умела игра (със сигурност проектирана от опитни психолози) Елтимир беше изкаран от нерви и накрая баниран от Запознат. Тук изкарването му от нерви не е кой знае колко сложно да се постигне, за съжаление. Всичко изглеждаше в полза на режима.
Последният удар беше нанесен в началото на 2009 когато без да пита никой за съгласие Запознат направи проектиран от него нов сайт, качен на стария сървър. В него бяха допуснати банирани участници, а въпросите на несъгласните - изтрити на момента. Идеята беше да се използва мощния професионален сървър за един безсмислен сайт с безсмислени постинги и природни пейзажи, а оригиналния да бъде блокиран, захвърлен на безплатен сървър и накрая изтрит. Близо месец двата сайта - стария и новия функционираха паралелно и въпреки забрана да се пише на стария, той беше посещаван от читатели в съотношение 90 към 1. Което си говореше красноречиво. Опитите за какъвто и да е диалог от моя и Йордан страна бяха посрещани със същото надменно мълчание. Това и преля чашата. |
|
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 8:55
|
" Когато Йолов е натиснат от НСБОП заради Ангел Грънчаров, той му налага бан, заедно с неколцина учасника, които остават да го поддържат."
Малка добавка. Той не само ни наложи БАН. На стария сайт ние имахме пощенски кутии. Йолов ни отне достъпа до пощите и почна той да се разпорежда с тях. Така от наше име кой знае какво и до кого е било пратено. Със Севар засякохме, че Йолов ми пише на мен от името на Севар и обратното. Разбрахме се, усетихме номера, конфликт между нас двамата не се получи, но този номер беше особено отвратителен. Изглежда някои други не са се усетили. Изглежда някои други, които никога през живота си не са ме виждали и не ме познават, и сега не се усещат. Тези, за които говоря ще разберат. |
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:01
|
"Първият сайт tangra.org"
И това не е точно така. Сайтът на Йолов беше втори. Първият сайт го направи Исидор Боянов от Ботевград. После Исидор изведнъж от портиер на фирма за електронни изделия стана зам. шеф на друга фирма, за Интернет доставки. Дали е съвпадение не знам, но първият сайт точно тогава спря. И все пак Исидор имаше доблестта да се оттегли и повече да не се занимава. Поне мърсотии не правеше. Сега не е в България. Сирак е, от бедно семейство и реши да припечели нещо навън. В което няма нищо лошо, разбира се. Това беше само за информация. По-специално за някои, на които явно им е внушено, че Движението почва и свършва със Запознат. |
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:04
|
|
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:06
|
|
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:09
|
![]() |
Всичко това е описано из други теми на сайта, но това е предисловието. В момента сме на същия сървър, със същия домейн но с нов админ - Йордан и без базов Админ. На един от несъгласните с това положение парите които беше дал за сайта му бяха върнати обратно. На двама модератори им бяха махнати правата по тяхно желание. Оттогава насам единствения баннат участник отпреди е Пламен Пасков, който сам неколкократно е обявявал, че няма нищо общо с тенгрианството. Баниран е заради демонстрирани от самия него връзки с чужди служби и терористи.
На Елтимир банът му е вдигнат и то не по мое или на Йордан желание. Това също е важно да се знае. Оттогава насам сайта си работи безупречно, бяха качени нови материали във връзка с втория етап и беше посочен Пътя. Една идея - Саракта, която с времето си ще се докаже, ако искаме въобще България да я има. Всичко това отново не идва от мен или от Йордан и Елтимир. Парадоксалното е, че този сайт се списва сега от неколцина участника, макар да е най-сигурния алтернативен сайт в България. Читателите си остават същите като бройка, което е и важен знак, че сме на прав път. Обаче се оказва, че бившия админ ни бил великодушно отпуснал "гратисен период" и сега ни кара да си стягаме багажа. Някои хора просто не се отказват. Под чие давление става това е излишно да говорим. Какво следва нататък обаче? Доколко изпълними са ИМ заплахите? |
|
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:18
|
![]() |
Както казах по-горе, Запознат наистина държи панела за домейна. Което значи, че с едно цъкване на мишката може да изключи връзката между www.voininatangra.org (български домейн) и сървъра в Казахстан. Преди време беше обещал да не го прави това, но явно сега са постъпили други нареждания. Точно това има предвид като "гратисен срок", който свършил. Освен контрола над домейна, като бивш админ вероятно разполага и с архива на сайта и структурата му (до 02.2009). Така спокойно може да намери някой български хост ( с добра видимост откъм НСБОП) и да качи архива със същия домейн. В крайна сметка, потребителите ще отварят същия сайт, със съдържание отпреди 4 месеца, без да подозират, че е хостван на друго място. Разбира се там най-демократично аз, Йордан и Елтимир ще бъдем баннати. Това нещо е напълно осъществимо и не се изискват кой знае какви умения да бъде направено. Само малко наглост - нищо повече.
|
|
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:20
|
Намерих и вестникарската публикация. Държа да я покажа, защото ще почнат да твърдят, че си измислям. И още нещо. От думите на Запознат става ясно, че някои са искали аз да се променя. Как да се променя, в какъв смисъл - не е ясно. Едва ли промяната се състои в боядисване на косата, например. Искам да го заявя в прав текст, за да няма недоразумения. Аз не мога, не желая и няма да се променя. Какъвто съм - такъв съм си. С всичките си достойнства и недостатъци. С всичките си грешки и предимства. Влязох в години, късно ми е за промяна. Ако пък промяната означава да се откажа да пиша, и тоя няма да я бъде. Писал съм и когато не съм имал компютър. Писал съм и когато не съм имал Интернет. И пак ще пиша, независимо от заплахите. Защото имам какво да напиша и защото знам как да го напиша. Ако някого този факт го тормози, ако завижда, че и той не може да пише като мен, проблемът си е негов, не мой. Да се научи, нямам нищо против. Дори ще ми достави удоволствие да чета нещо, написано по-добре, отколкото аз бих го написал.
А дотогава да си затварят мръсните плювалници. Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) ![]() |
Eлтимир |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:28
|
Поредна добавка. Въпросът не опира само до писането ми тук, в този сайт. Въпросът опира навсякъде, където пиша. Тези дни наложих цензура в своя личен блог, а днес забраних на посетители да оставят коментари в сайта ми. Също както преди бях забранил на обикновени регистрирани потребители да пишат във форума. Трябва да им вдигна ранга да "проверени", за да имат правото да пишат. Думата ми беше, че подлеците се дразнят от факта, че въобще продължавам да пиша. При положение, че милиони хора си пишат из своите блогове и сайтове, възниква въпросът защо точно моето писане ги дразни. С какво то е по-различно от писането на милиони други хора?
Сега искам ясно и недвусмислено да им заявя. Ще продължавам. Дали тук, дали на друго място - без значение. ще продължавам и ще намирам начини моето слово да стига до своите читатели. А те след като не харесват какво пиша, просто да не четат. |
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2009, 9:31
|
![]() |
С това между действията на Запознат и Йолов няма да има разлика, дори неговото ще е по-нагло, защото поне Йолов си беше сам проектирал сайта и платил хоста, а Запознат ще ползва структурата на Севар и домейн, който не е плащал. Това също е важно, но за него по-късно. За да не се чудят читателите какви мерки пък ние ще предприемем - те са лесни за досещане. Крайният резултат е, че ще има два паралелни сайта. Единият на Запознат и групичката около него на стария домейн и нов бг хост и другият този, който е сега. На стария хост и нов домейн. Домейнът всъщност е включен в пакета на хостинга, но се отказахме от тази опция за да запазим приемственост. В близко бъдеще има голяма вероятност сайта да бъде на друго удължение като www.voininatangra.kz например. Ако се стигне дотам адреса на новия домейн ще бъде даден в сайта на Елтимир и блога на Йордан. Така ще се върнем на ситуацията от 2005г. Всички знаем как завърши накрая Йолов обаче. Точно тук Тачо ще има един фундаментален проблем. Защото правейки го това, той ще го направи с ясното съзнание, че качва сайт менте и го прави срещу волята на Небето. А всеки, тръгнал срещу Небето, независимо какви сили, земни или не го подкрепят просто няма да има шанс. Небето ни е казало, че Елтимир трябва да е в сайта и докато не получим обратно потвърждение, този човек бан няма да има. Заявявам го най-отговорно, макар Данчо да не е тук в момента. И всеки, който се опитва да направи обратното означава да върви срещу Небето. Това е!
|
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |