www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Маите и края на епохата


Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Маите и края на епохата
18j
Публикувано на: 7.12.2012, 17:06
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 141
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11QUOTE (anti666 @ 2.12.2012, 19:11 )

Кой всъщност е нашия аналог на Болон Йокте? В славянските вярвания това е Велес.

Анчо Калоянов ми се струва, че стига до заключението, че Велес - древно божество-повелител на Земята и Водата се персонифицира в християнството в Св. Никола(й). Калоянов изрежда редица доказателства от "славянския" фолклор, също и чрез топоними. Така например в землището на гр. Велес (Македония) се намира община Св. Никола. Но преди всичко може да се погледнат характеристиките на двете същности - Св Никола(й) и бог Велес.

Разсъждавайки над темата и изследвайки събитията - нека подчертаем, че тазгодишното земетресение в Перник беше на 22 май. По стар стил тогава се чества "Пренасяне на мощите на светител Николай Мирликийски чудотворец в Бари" или иначе известна като "летен Св Николай". Събитието беше земетресение (земята) и след земетресението два дни валя пороен дъжд (вода). По подобен начин, миналата година, в близост до гр. Велес (Мекдония) се наблюдава избликване на вода след земетресение, което инициира свлачища и разместване на земни пластове (земя и вода).

Колкото по-скоро осъзнаем преминаването на древни божества (енергийни същности от Небесната Йерархия) в Християнски светии - (енергийни същности от Небесната Йерархия) толкова по-бързо ще можем да направим обратната аналогия и да се върнем към старите български практики, които са ни правели Велик народ, който живее в синхрон с Природата и Вселената; народ, който пази повелите на Небето и общува с боговете като с равни. До тогава не бива да е чудно ако Светиите се гневят и ни пращат наказания. Само като си помисля в колко български домове на вчерашния ден - Св, Николай са се гледали турски сериали и ми се завива свят. После тия жалки хорица ше се чудят защо се гърчат като червеи в живота и се пържат в собствения си сос ежедневно. Защо все не им върви. Св. Николай стои на най-високо ниво в Небесната Йерархия, редом с Архангела и Св. Петър. Светиите бдят и награждават или наказват чедата божии, чрез Силата, която им е дадена от Бога и след 21 декември т. г. тяхната Божествена сила ще може да се стовари директно върху Земята и хората, тъй като бариерите между световете ще отпаднат, поради новата енергетика.

Според мен това е най-съществената и неизбежна по своята същност промяна, която предстои. Дали ще ни друса или дали ще ни гасне тока на уречения ден и час не е 100% ясно, но промяната във финия свят ще се състои неизбежно. Въпроса е дали сме готови да общуваме директно със Светиите от Божествената Йерархия или ще им дадем повод да ни се гневят. От това зависи и самото оцеляване на отделния индивид.--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 233
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (anti666 @ 7.12.2012, 02:30 )
Никулден е. Стенописи от старата църква Свети Николай в Брашов, 15-и век с надписи на кирилица . Всевиждащото око, което се използва в църквата не е масонския символ, а този на Слънчевия Бог в своето триединство. В древен Египет - на Слънчевия син Хорус/Хърса
Интересни са и четирите ангели, които явно завъртат Земята по оста си.

Натиснете ТУК

А може би спират въртенето й... Или правят нещо друго

Откр. Иоан гл.7; ст.1-4
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 11.12.2012, 20:36
Quote Post
Явно българският богомил, нарисувал стенописите е имал предвид точно Откровението на Йоан. За по-мързеливите;


ГЛАВА 7.1. След туй видях четири Ангела да стоят на четирите ъгли на земята, държейки четирите земни ветрове, за да не духа вятър нито на земята, нито на морето, нито на някое дърво.
2. И видях друг Ангел да възлиза от изгрев-слънце, който имаше печат на Живия Бог. И той извика с висок глас към четирите Ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето, казвайки:
3. не повреждайте земята, ни морето, нито дърветата, докле не турим печат върху челата на рабите на нашия Бог.
4. И чух броя на отбелязаните с печат: сто четирийсет и четири хиляди...

И още нещо от Благовестията;
QUOTE
20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;
21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.
22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.
Матей, глава 24

Изглежда, че по земите български Еднажден ще е снежен. И съботен ден...
Top
x2012x
Публикувано на: 13.12.2012, 19:56
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 46
Участник # 4 307
Дата на регистрация: 26-October 11Май се започна свършека . В екваторията на турската част на Черно море е паднал метеорит . Видео : http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=MOsBlTUaT_c
PM
Top
anti666
Публикувано на: 14.12.2012, 22:34
Quote Post
Един много добър филм за Завръщането на Болон Йокте на английски.

В него са показани всичките най-важни артефакти и там направо говорят за завръщане. Оказва се, че в още няколко книги маите се споменава, че каквото е било, ще бъде отново. На снимката от т.н. кодекс на чилам балам ТУК може да видите нещо познато и много българско, превъплътено в Колобърския съвет.
Top
alexander
Публикувано на: 21.12.2012, 7:00
Quote Post


Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 9
Участник # 4 904
Дата на регистрация: 12-November 12как се казва филма за Болон Йокте?
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 27.12.2012, 14:30
Quote Post
Филма се казва "Пришествието (Завръщането) на Болон Йокте". Датата 21-и, макар и отминала не променя нищо. Тя е изчислена спрямо грегорианския календар чрез споставяне на определени астрономически събития от миналото (като слънчеви затъмнения), изчислени от астрономите на мезоамерика спрямо нашия календар. Възможно е и учените да са сгрешили с датата, макар тя идеално да съвпадаше с нашата Нова година и отварянето на небесния портал, както и с нареждането на планетите, вкл. Юпитер спрямо галактическия екватор. Така или иначе, датата е минала. Склонен съм и да мисля, че като всяко предсказание, станало прекалено публично води до промяна на смисъла му. Надписа от Комалкалко е била обърнат към стената, тоест, не е била предназначен за прочитане.

За някои Октровението (апокалипсиса) е свързан с рухването на НСР. За нас българите е свързано като спасението за народ и държава. Ако се проточи дори в обозримо бъдеще, България няма да я има. Поне това е моето скромно мнение, което вече и не е меродавно.
Top
Елтимир
Публикувано на: 28.12.2012, 7:51
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 17 492
Участник # 4 721
Дата на регистрация: 16-July 12Отново грешиш, Анти. Залогът е прекалено голям, за да ни оставят току така. Пак ще ни помогнат. От нас се иска малко. Да се осъзнаем и да спрем с вътрешните си раздори. Всички ние сме българи, нека бъдем заедно. Припомни си Снопа на великия Кубрат Кана Ювиги. Снощи бях на косъм от смъртта и се случи чудо. Ще ме бъде още. Вярвай в чудесата, Викторе. Вярвай и те ще дойдат, защото са неизбежни. Ние, българите ще променим света. За да го направим, трябва да ни има. И ще ни има, аз вярвам!
Елтимир


--------------------
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020