www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Варшава за президентите, Вавел за кралете"


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Варшава за президентите, Вавел за кралете"
Йордан_13
Публикувано на: 15.4.2010, 10:54
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Всеки в България би си помислил, кви са сбъркани поляците, не стига, че президента им си отиде скоропостижно, ами и спорят, отгоре на това, къде ще бъде погребан.
За нас, изгубили своите национални традиции, това изглежда напълно безсмислен спор, но за поляците - не. Те много добре разбират каква е разликата между царството и републиката. Кралят е национално качество, президентът - еврейски срам.
И въпреки, че евреите в световен мащаб, особено с Френската революция, усърдно се постараха, думата "цар" и "монархия", да стане мръсна, лоша дума, поляците, явно не са забравили величието на Царството и могат да направят разлика между него и републиката. И защото не могат да си го върнат днес, искат поне една свещена територия, да остане неосквернена от присъствието на републиканската еврейска паплач. Тази територия не просто им напомня за това какво са били, но и какво трябва да бъдат.
За наше съжаление, ние си нямаме дори гробище на кралете и нашите най-видни личности, формирали ядрото на националния ни дух.
PMEmail Poster
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020