www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Воините на Саракта


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Воините на Саракта
anti666
Quote Post
QUOTE
"Кановете в Плиска са имали практиката в граничните крепости на новозавладяни територии да заселват верните до смърт на Българската държава прабългари"
Божидар Димитров


По повод това изследване на министъра ни без портфейл за свастиката в Добърско отварям тази тема. Тези воини винаги са били в българския Саракт като крепители на Държавността. Това са били български мъже, елита на нацията които в мирно време подобно на Ивайло Докса са подържали своята боеготовност редом с други мирновременни професии.
Точно тези мъже ще бъдат ядрото на бъдещия Саракт. Една част от тях ще са професионални военни към Въоръжените Сили на царство България. Излишно е да споменаваме, че в мирно време тези щатни воини ще изпълняват функциите на вътрешни войски. Сегашните демотивирани и корумпирани милиционери просто ще бъдат разтурени, редом с целия 63 хиляден антураж на МВР. По традиция главнокомандващ ще бъде Капкана, заместника на Царя, който дефакто ще съвместява функциите на сегашните вътрешен и външен министри. В мирно време тези щатни военни ще са съвсем малобройни, просто защото останалата отговорност редом с тях ще бъде споделена от воините на Саракта. Една част от българските мъже между 21 до 50 годишна възраст ще имат правото не само да гласуват, но и да притежават мощно стрелково оръжие и амуниции. Това ще е на доброволен принцип, като тези мъже ще имат правото да извършват граждански арести, както и да използват оръжието си както намерят за добре при съпротива. Веднъж в годината тези воини ще преминават военни събори от няколко седмици за натрениране. Излишно е да уточняваме, че задължителната военна служба ще бъде възстановена за българските мъже като от тях ще бъдат подбирани тези, които ще имат правото да задържат оръжието си след това. То няма да е платена привилегия, а по-скоро отговорност пред Държавата и народа си. Понеже те ще са част от българите с право да гласуват на съборите за боилски съвети, тези българи ще отговарят на съответните образователни, психологически и етнически нормативи. В този кръг обаче те ще отговарят на още един норматив - бойна подготовка и воински дух.

Такава система в българския Саракт е имала две основни предимства. Едното е, че финансово не се обременява държавата с раздут и ненужен щат. Другото и най-важното е, че те са били високомотивирани, верни до смърт на България, които буквално изкореняват каквато и да е престъпност и несправедливост в Саракта. Неслучайно пътешественици са описвали България при Кан Крум като модел за идеалната държава. С въвеждането на такава система от Пазители за няколко месеца след възстановяването на българското Царство думите мутри и престъпност ще останат като мрачен спомен от времето на РъБъ. В този смисъл подобен модел има в Швейцария, където повечето отслужили войници там притежават цели складове в домовете си. Излишно е да споменавам, че който и да е владетел ще се замисли няколко пъти, ако реши да прави нещо против народа си като знае, че най-елитните му представители са тежко въоръжени.
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020