www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Няколко въпроса относно Кали Юга


Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Closed TopicStart new topicStart Poll

> Няколко въпроса относно Кали Юга
anti666
Quote Post
QUOTE
Вануну е един обикновен чифут. Вярно... син на равин и прочие, но все пак обикновен

Мордохай Вануну не е обикновен чифут. След като открива сатанинската същност на юдаизма сам се покръства християнин. Той разбира че тази затворена секта, вече с ядрено оръжие е извънредно опасна и затова изкарва наяве ядрената програма на Израел. В един от коментарите си Елтимир беше споменал, че в Предсказанията е казано, че един от Седемте ще бъде евреин. Нещо, което не би ме учудило.
Интересна е метаморфозата на юдаизма и превръщането му в чист яховизъм. В еврейската история има един момент, когато изтриват всичките елементи на Тенгрианство под предлог, че това е чуждо езичество и се преминава към яховизма. Мисля, че това е по времето на техните царе Йеша и Йехоахим. Самото му име Йехо(ва)-ахим (като ел-охим) означава служител, воин на Йехова. По това време (около 640-609 пр.Хр.) се унищожават всичките символи на Бал, кивотът си го прибира фараона Нехо, който дори влиза в Йерусалим. Пак тогава има един техен пророк, дето Синедриона го хвърля в затвора, щото им предсказва едно лоши работи. Малко след това Юдея е унищожена, а храма на Синедриона сринат от армиите на Набуканезар.
Наскоро гледах един филм, със сигурност с еврейски режисьор, защото цялата идея беше около борбата между Ел и Бал, като естествено лошия бог беше Бал, а Ел спасява накрая света. В тази игра на думи има дълбок смисъл, зашото макар и Ел и Бал да значат Бог, едното е според еврейското значение за Яхве, а другото според българското за Тангра. Оттам Бал-гари, хора на Бога или Бел-ан-таш, камък на Бога или бел-аси.
Преди време при поредните спорове около Елтимир, Йордан го нарече Алтимир. Много хора се чудеха, защо така. Но и двамата си знаеха, че само една промяна в буквата означава много. Щото Елтимир означава "избран, помазан, христосан от Ел". Единият се дразнеше, а другият го правеше да го дразни.
Top
anti666
Quote Post
QUOTE
Защо Ванга не споменава някаква съществена промяна напред във близкото бъдеще?
Какво ще стане ако България се унищожи преди края на злото? Или ако България остане а българите ги няма?

Кой ти е казал, че Ванга нищо не е споменавала? Ами това?
А какво ще стане, ако България се унищожи? Щото България без българи няма как да остане. Ние сме единствената страна в света, носеща това древно име. Което не е просто име, а светлина и извечен символ. Балг-ария, Земята на Бога. Бъди сигурен, че няма ли ги българите и името няма да го има. А после - ето едно вероятно бъдеще. Предсказано в Кръгове като възможност.
QUOTE
Осъдените са екзекутирани, тъмничарите са избити, свободните са поробени. Краят си е отишъл, без да дочака Началото. Помръкнало е Слънцето над Скрития дом, избледняват цветовете на Книгата. Колобърите заспиват, без изобщо да са се пробуждали. Паразити изсмукват последната капка Българска кръв. Чандала тъпчат свещените граници.
Така ще е, ако не го направим иначе!

А след това? След това едни сиви хорица с дълги носове, водени от мешината си ще се опитат да ровят по едни планински места, да влязат насила в Скрития дом. Ще се задействат древни механизми, както някога в описаното от Тот и нататък се сещаш какъв ще е финала. Тоя път няма да ги има българите да възстановят рухналите небесни стълбове.
Top
vihar
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 75
Участник # 2 328
Дата на регистрация: 4-June 10За Мордохай е така, с услоността че когато казах че е обикновен имах предвид това че той е чифут без власт. И реален противник на режима. Не като онези израелски хипита които уж протестират срещу ционизма вътре в Израел. И толкоз...

Пророк Исая взема че се оказва прав иначе. За изхвърлянето на Бал никога не съм се интересувал, но ще попрочета. Почитането на Яхве обаче ми се струва че е почнало още от преди юдеиското им царство поне според Библията и по специално стария завет. Има материал за размисъл по темата. На кой Бог са се кланяли самаряните?

Интересно ми е да видя филма, ако ми дадеш заглавие или линк.

Иначе за Връзката Бал-Бел-Бълг-Балх-Белг-Благ-Болг и други варияции то тя е безспорна. Само погледни градовете които сме създавали по света и у нас. Белгород, Белоградчик, Белград, Бяла, планината Беласица, града Балх....

Но то тръгнем ли да ги редим ще стигнем и до "хазарския" град Семендер и българският Смедерево, и до стотици други интересни факти.

Относно последното изречение от постинга ти за Елтимир/Алтимир, не хванах логическата връзка. Ако Елтимир деиствително означава Помазан от ЕЛ, а Ел е Бог но на евреиски, то Елтимир не е ли по-голяма обида от Алтимир? Не че ме интересуват личните дразги де, просто любопиство щом го извади на показ.

Относно ВАНГА - имах предвид това видео:
http://www.youtube.com/watch?v=MKD5djTaflA&feature=related

В него света свършва през пет хиляди и някоя си година според нейните думи. А 2011 ще има световна война. Въобще доста материал за размисъл но не говори за смяна на епохите, или поне не в обозримо бъдеще. Деиствително според маите такава смяна ще настъпи но възможно ли е това да е друга епоха не-единосъщна с тази на Кали Юга...

Иначе изомрудените скрижали са изключително наситено четиво. Една страница може да се чете цял ден - текст задълбочен повече дори от книгите на Ницше. Велика творба. И наистина сценария може е подобен защото всичко в историята се повтаря...

Между другото преди 2-3 седмици Доган пусна едно писмо до журналистката на Труд Велева, в което казваше че скрижалите са любимата му книга и ги препоръчва на продажната журналистка с която са били любовници. Някакви идей защо?


--------------------
"????? ???????? ??? ??????!" ???? ????? ?? ??????????????? "??? ????? ? ?????????????????"
PMUsers Website
Top
vihar
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 75
Участник # 2 328
Дата на регистрация: 4-June 10Забележи също и Юдео-християнската позиция за последните дни тук:
http://www.vestnikataka.com/forum/index.ph...ic,24423.0.html

ще цитирам мнението на учасника кръстил се crusader:

QUOTE
Единно световно правителство ще има-четете  откровението на Йоан Богослов.Самият антихрист ще се явява световен премиер.Това няма как да бъде избягнато,защото това е и Божият план.Кога ще се случи това -е много трудно да се каже,макар че белезите на последното време са налице.
Така,че никакви осъзнавания и тем подобни неща не са от значение.Това,за което говори Бжежински е временно състояние на нещата и временни трудности  за неизброимите(съзнателни и несъзнателни) слуги на рогатия.


Не лъха ли на пораженство? Един вид да не се борим срещу злото, защото то така и така ще ни завладее. Какво ще кажеш, а?


--------------------
"????? ???????? ??? ??????!" ???? ????? ?? ??????????????? "??? ????? ? ?????????????????"
PMUsers Website
Top
anti666
Quote Post
Що да е еврейско името Ел? Казах по-рано, че евреите са взели много неща от древната българска Вяра. Менората със седемте лъча и Седмолъчицата. За семантиката на думата Ел - ами тя си идва от БЕЛ. Което е и старобългарското значение на Бог. Ето ти пример. Елериг, другото име на Кан Ериг. Ел Ериг. Обаче в Родопите има един връх, кръстен на негово име. Пелериг. Или Пел Ериг. А защо пел? Ами просто защото гръчата не могат да изговарят думата Б, не им е дадено свише и използват П или В. Затова беласгите стават пеласги, българите вулгари, тракийския град Бизант става Визант, река Болга - Волга и т.н. Трябва ли да се обиждаме от това, че Йер-Су значи на турски Земя-Вода?
Или таш и таг е камък. Това са си древнобългарски думи, приети в Преселението от различни народи.
Top
vihar
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 75
Участник # 2 328
Дата на регистрация: 4-June 10Интересно. Може да се каже че има логика в това, но идва ми идва нещо друго на ум.... Защо се е наложило следното дублиране:

Ел; / Бел(дума за главен бог при акадци); /Баал/ Бага(при иранци); БОГ при българи

и

Тангра; / Ра(египтяни); Дингир(шумери); Зевс/Тиус(гърци) Тор(скандинавци) ; Тиен(небе) Thunder(светкавица) Тенгри (монголите на чингиз, турци...)

след като в своята същност значението на Тангра и Бог и на всичките производни на думите Тангра и Бог е едно и също

От една страна своят
Евреите
Акадците
Иранците
Българите

от друга

Египтяни
Шумери
Скандинавци
Гърци
Жълтите и тюрките
и ПАК БЪЛГАРИТЕ

Това наистина е загатка. Някакви мисли>


--------------------
"????? ???????? ??? ??????!" ???? ????? ?? ??????????????? "??? ????? ? ?????????????????"
PMUsers Website
Top
anti666
Quote Post
След ритуалното разпъване на Помазания в края на Песаха, преди да издъхне той се обръща към Бог с Еле-Еле. Виждаш, че и на арамейски е тъй. Арамеите (северните балестани) са народ, останал от Преселението на българите още след Потопа. На едно място Зиези се опита да покаже връзката на възклицанието на Исус с българското леле, и го взеха за подбив. Смея да трърдя, че е прав. Защото самото българско възклицание Олеле, Елеее, Леле датира от дълбока древност, от времето на изначалното Тенгрианство и при всички случаи не призоваваш леля си с това smil3dbd4e398ff7b.gif Просто това е древнобългарския израз на сегашното "О, боже!"

Така Ел и Бел и Бал си остават израз на Бог. На Абсолюта. А защо той е наречен Тангра, каква е разликата между Тангра, Тейре, Тейри, Тойре, Тенгри, Тиен, Денгер и т.н. си е в етимологията на думата и изразните средства на различните народи, на които българите са им давали през хилядолетията тези сакрални знания.
Защо прозвището му е Тангра, защо е Български Бог и каква е разликата между Тангра и Ден Грее, също е споменавано тук от знаещи хора.

И последно, като сме се хванали за етимологията на думите. ТиенШан - планинската верига в Казахстан с най-висок връх Кан Тенгри. Ако обърнеш думата Тиеншан се получава Шан Тиен. Българите, след Потопа като стигат дотам го наричат така по подобие на една друга планина. Една тяхна, много близка до сърцето им планина, чието име чуваме почти ежедневно. Отново с обърнато словосъчетание...
Top
vihar
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 75
Участник # 2 328
Дата на регистрация: 4-June 10„Почитането на Адонис е почитане на Исус“
Клод Дебюси – 25ти велик майстор на ордена на Сион

„Мистерията си има свой собствени мистерии, и има богове над боговете. Ние имаме нашите – те(!) техните. Това е познато днес като вечност!“
Жан Кокто - 26ти велик майстор на ордена на Сион


Коментари?


--------------------
"????? ???????? ??? ??????!" ???? ????? ?? ??????????????? "??? ????? ? ?????????????????"
PMUsers Website
Top
anti666
Публикувано на: 24.7.2010, 14:58
Quote Post
За Кали юга и края на епохата е говорел още Дънов в неговите беседи отпреди 90 години. Дъновягите отричат национализма на базата на техните виждания в прераждането, че човек може да се прероди в еврей или негър и по тази причина няма смисъл от националното самосъзнание - един вид, езотеричен глобализъм. Макар в много отношения да не споделяме вижданията на Учителя им, няма как да не се съгласим, че е имал и добри попадения. Още преди войната той предсказва обедниението на Европа в европейски щати. В своите беседи е писал и много за Кали юга и именно за климатичните, природни и духовни промени, които ще съпътстват тези преходни времена, в които живеем. Там той дори предсказва промяната на магнитните полюси.
На всички вече е ясно, че този свят така не може да продължава. Земята е живо същество и ние хората най-безогледно я съсипваме. В духовен, а вече и в чисто физически смисъл срещу нас българите се води война. Никога досега България не е оставала без българи в такива мащаби. Аз лично се съмнявам, че чисто етническите българи сега в България са повече от 3 милиона. Толкова бяхме намалени след 5 века турски геноцид при Освобождението. Най-големия проблем е, че никога досега самите ние българите не са се израждали духовно до такива размери. А ние сме народа на Бога, поне в древността сме били такива. Това се все неща, върху които си заслужава да се помисли.

Понеже няма сила в България, която да разполага с материални и човешки ресурси да спре тази война срещу Българщината - предстоящите промени може и за някои да са катастрофални, но за нас са като избавление. Умай - Великата Богиня-майка е на път да извърши малко хигиенно почистване на снагата си. И май че време не остана!
Top
anti666
Публикувано на: 24.7.2010, 15:26
Quote Post
Наскоро в разговор с православни свещеници също се оказа, че са наясно с настъпващите събития. И не само че са наясно, но и самите те смятат, че така трябва да бъде.
Ето ТУК много добре е илюстрирано какви сме били само преди 90 години. От дядовците си знам, че по селата тогава хората не са заключвали домовете. А измамниците и крадците самите хора не са ги търпели и са ги напъждали като кучета. А малко по-назад в миналото за държавата на Саракта;
QUOTE
В държавата на Крум думите, означаващи лъжа, завист, предателство, измяна, недобросъвестност, скъперничество, клевета – са непознати

Мишел дьо Монтен
Top
anti666
Публикувано на: 24.7.2010, 16:05
Quote Post
QUOTE
Какво ще стане ако България се унищожи преди края на злото? Или ако България остане а българите ги няма?


Цитирам нещо от Елтимир с някои съкращения. Пълният текст можете да го намерите в сайтовете му. Правя го заради него, макар да беше редно той да си го пусне.

QUOTE
Стратегия за ликвидация на враговете

Имам предвид ликвидация на враговете, заплашващи с пълно унищожение българската държава и българската нация. Физическата им ликвидация. Изпращането им директно в техния Шеол. С еднопосочен билет. Изпращането им там, където те се стремят да изпратят нас. То всъщност държавата е унищожена. Нали не вярвате, че това нашето е държава, а да не говорим за Българска държава? Остатъци от нацията обаче още съществуват. И ние като Българи трябва да спасим тези макар нищожни остатъци и да възродим Българското.

Има едни, които знаят. Имаше един, който ми беше връзка с тях. Него вече го няма, от няколко години. Тях обаче още ги има. Към тях се обръщам. Те знаят какво ще се случи, ако Българите бъдат унищожени. Нека бъдат така добри да направят нужното. Съветвам ги да го направят. Защото поне те са наясно, че Елтимир от нищо не го е страх. Те са наясно с реалностите, с всичките реалности и точно затова трябва да си размърдат лоясалите задници.

Време няма. Добата свърши преди да я направим удоба. И ако не го направим ние, ще го направят други. Само че дали ще го направят по начин, който да ни хареса?

Върху земя без народ държава няма как да има. А тоя измамник Бойко със своите гробарчета готви тъкмо това. Да лиши България от Българите, да обезбългари земята ни. Е, да, ще останат циганите, ама вие циганите за народ ли ги броите? Та наближават съдбоносни времена и да видим кой кого!

Бойко Борисов трябва да върви на майната си. И ще върви. Проблемът е, че Бойко е само една марионетка, една кукличка в ръцете на Валентин Златев. Ама и Златев е марионетка, кукличка в по-големи ръце. Ръцете на тези, към които се обръщам са по-големи от ръцете и на милиционерчето Бойко, и от ръцете на шефа му Златев, и от ръцете на онези, които дърпат конците на марионетката Златев. Та не е зле тези ръце да се протегнат, да се изпънат. И да свият юмруци. В противен случай скоро може и да го няма онова, без което после нищо няма да има.

Много скоро няма да има нито Герб, нито РъБъ, нито Европейски съюз. Именно заради Геноцида срещу нас и заради това, че т.н. "велики сили" го допуснаха със своето безучастие и мълчалива подкрепа.
Рекордна жега в Москва
А след това време идва нашето време. Когато ние ще си влезем в ролята, определена от Бога.
Top
anti666
Публикувано на: 24.7.2010, 17:52
Quote Post
Нека да разгледаме какво иска да ни подсети Българския Бог. Само с едно хакване на жица от гласоподавателите на Гоцэ. Няма как да не е жалка туристическата сага на мутрите, бетонирали южното черноморие. Който се сеща какво иска да ни каже Тангра, може да тълкува знаците.
Туристи в Слънчев бряг искат...
По интересни са коментарите отдолу и по-специално това за ситуацията там;
QUOTE
Някои от заведенията започнаха да слагат газени фенери още в късния следобед. Вечерта по някое време пуснаха тока за 1 час и от всеки хотел започнаха да се чуват радостни възгласи, беше като на някакъв футболен мач. Иначе "смех смехом но пи..а вверх мехом". Една рускиня бая се беше притеснила. Взела кола под наем и преди да я върне не може да напълни резервоара( а той празен) защото бензиностанциите не работят. Не работят и банкоматите, а тя трябва да се прибира в Москва... И на всичко отгоре, на М- тел беше изключена мрежата

И утешението smil4334a3ebd31a5.gif
QUOTE
Мама мия рента кар надо возвратить, заправка нету, денги нету, мама мия блядъй на мной поедут, денги, денги, денги.....ой кошмар! ой ой ой!
Ха сега вземи плачи за Наташа или Маруся. Уушла ушла... другая приедет
блятки много...

В допълнение на това. Тази година пак се падна противно на всички теории на вероятностите на изпита по български ... Димчо Дебелянов. Защо ли? Ами ето тук е обяснението;
Димчо Дебелянов - 2009г.
"В миг глуха вълна над града се пронесе,
в миг всичко в заглъхналост странна потъна,
аз сетих и страх и молитви в сърце си
и видех света като пропаст бездънна.
Незрими води, с глух и таинствен ромон,
заляха съня на безбрежия неми
и нямаше там ни надежда, ни спомен -
и нямаше там ни пространство, ни време... "
Top
vihar
Публикувано на: 27.7.2010, 10:45
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 75
Участник # 2 328
Дата на регистрация: 4-June 10Прераждането във други народи и прочие са някакви инертни пацифистички брътвежи целящи да спрат борбата и да се отдадем на нихилизма. Няма никакви доказатгелства за именно такова прераждане.

И нека си спомним че нашите предци българите не са вярвали в задгробния живот....

За некропола от Балчик се казва:
За разлика от славянските некрополи, където преобладават погребения в урни, в този некропол не сме открили нито един съд, който да съдържа изгорели човешки кости. В другите гробове погребението е извършвано чрез полагане на трупа в ями. И двата вида гробове са разположени много близо и не се разграничават по инвентар . Гробовете с ексхумация, тоест с полагане на трупа са ориентирани преди всичко от север на юг. Мъртвите са погребвани по гръб с опънати покрай тялото ръце. Има и гробове, които са ориентирани юг-север, запад-изток, изток-север, като всички те са езически. Откриваме детски черепи с деформация, един елемент в погребалния обред и в традиционния живот на прабългарите да деформират черепите на децата.

Тоест няма никакъв инвентар към погребението, а само едно уважение към божественото устроиство на света чрез ориентацията север-юг и изток-запад.

Що се отнася до предсказанието на Дънов, за обединена европа, то идеята за обединението е още от преди него

А сега далеч не сме 3 милиона. Между нас в България има много безлични българоезични небългари. Онези които иван митев ги наричаше хората с плоски чела. нямащи нищо общо с бог-арите.
НИЩО!


--------------------
"????? ???????? ??? ??????!" ???? ????? ?? ??????????????? "??? ????? ? ?????????????????"
PMUsers Website
Top
Йордан_13
Публикувано на: 27.7.2010, 18:12
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (vihar @ 27.7.2010, 10:45 )
Прераждането във други народи и прочие са някакви инертни пацифистички брътвежи целящи да спрат борбата и да се отдадем на нихилизма. Няма никакви доказатгелства за именно такова прераждане.

И нека си спомним че нашите предци българите не са вярвали в задгробния живот....

За некропола от Балчик се казва:
За разлика от славянските некрополи, където преобладават погребения в урни, в този некропол не сме открили нито един съд, който да съдържа изгорели човешки кости. В другите гробове погребението е извършвано чрез полагане на трупа в ями. И двата вида гробове са разположени много близо и не се разграничават по инвентар . Гробовете с ексхумация, тоест с полагане на трупа са ориентирани преди всичко от север на юг. Мъртвите са погребвани по гръб с опънати покрай тялото ръце. Има и гробове, които са ориентирани юг-север, запад-изток, изток-север, като всички те са езически. Откриваме детски черепи с деформация, един елемент в погребалния обред и в традиционния живот на прабългарите да деформират черепите на децата.

Тоест няма никакъв инвентар към погребението, а само едно уважение към божественото устроиство на света чрез ориентацията север-юг и изток-запад.

Що се отнася до предсказанието на Дънов, за обединена европа, то идеята за обединението е още от преди него

А сега далеч не сме 3 милиона. Между нас в България има много безлични българоезични небългари. Онези които иван митев ги наричаше хората с плоски чела. нямащи нищо общо с бог-арите.
НИЩО!

Бе на мене ми е ясно, че всекви изкукавелници почнахте да пишете, ама че ви тегля балтията.

Как предците ни да не са вервали в задгробния живот, бе?! Ами култа към предците какво е? Ами погребението в седнато/хокерно положение? Че то това вярвания е един от основните стълбове на древния ни бит!
Ти да не си комунист? Че как да няма инвентар при погребенията бе? Кви са тия некрополи без инвентар - изключение от общото правило!
Всеки некропол си има инвентар макар и оскъден, а някои си вземат и коня и жената. Кви са тия глупости, бе момче? Я се осъзнай малко, че Баничката ти се пече.

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 27.7.2010, 18:14
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06И тоя мрачен аватар с обесените, да вземеш да си го смениш, че взема, аз да те обеся накрая. Коригирай се, по-бързо, всяко дървене завършва с тотален и немилостив бан. Мрачни аватари, тука не приемаме!
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Closed TopicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020