www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За българската Духовност


Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За българската Духовност
anti666
Quote Post
Понеже основния удар на Геноцида е срещу духовността на българите отварям тази тема, за да поговорим малко повече по-този въпрос. Ударът или най-точно покушението срещу българската духовност (българщината) е многопластов и насочен в различни измерения. Той е предимно на езотерично ниво, който разкъсва невидимата ни връзка между трите свята, които държат Мирозданието. Долния свят на предците ни и горния, духовен свят на Небето.

Започвам малко с факти. Известно ли ви е, че България е единствената страна, която чества и има ден на Духовността? И това не е само по случай Кирил и Методий. Това е много древна традиция, останала от предисторията. Сега това е 24 май. Един прекрасен ден, който напоследък го извъртяха в ден на славянската писменост. Няма друг народ на Земята, който да го празнува.

За втория факт, който се случи в далечната 1989г. направо копирам едно мнение от друг форум;
QUOTE
Те дойдоха веднага след 10-ти ноември, в самото начало на декеври и ... бързаха.
Много бързаха. Изглежда ни смятаха за аборигени, защото не си правеха труда да са внимателни ...

147
104
73
53
31

Изненадаха се и сигурно си спомниха нещо, защото ни обвиниха, че сме корумпирали изследването и сме нагласили нещата ...

Бяха ощъкали целия свят и се завърнаха през март следващата година. Дайдоха с голям и собствен екип - направиха всичко по букварите си и ... същото (147!).
В резултат на това - закриха фондацията си и ... все едно, че нищо.

Същото нещо ми беше потвърдено от участник в МЕНСА, очевидец на това събитие.
Съвсем ясно е, че за ТЯХ, в комбинация с някои други фактори, това е изклЮчително опасно и не влиза в планове им...
Top
anti666
Quote Post
За да се унищожи мощен дъб, не е достатъчно само ствола му да бъде отсечен. Трябва да се залее корена с нафта, така че около него да не могат да израстнат нови филизи. Докато през турския геноцид режеха само клоните и отвличаха най-доброто от генофонда ни към анадола, то Българщината си беше запазена. И не благодарение на християнството, защото преди това сме били 2 века по робство на християнска Византия и пак не сме се претопили с тях. Това е заради Ихтима и Коледа, заради лазаруването и нестинарството. Заради самите светилища, които са бдели над българския Дух.

Как действат сега? Ето един от методите им. Оповестен за първи път тук от някогашния админ на сайта. Скритите кадри по най-гледаната телевизия в България - БТВ или както си я знаем ч(ифут)ТВ.
Сатанински кадри
После идва наред чалгата с нейния глашатай Слави Трифонов. Идва на ред "Тигре, тигре, имаш ли пари" и "Ако те гепна, дънките шти цепна". Добе известен факт е, че през 90-те музикалните къщи се държаха от силовите групировки СИК и ВИС, които пък бяха създадени от изродите на Държавна Сигурност да тероризират безнаказано българския народ.
Сега вече материализма и чалга-културата дълбоко се е просмукал в съзнанието на българина до степен, в което новото поколение, поколението "Х" не е прочело и една книга. И понеже стана дума за училище - ето какво учат децата сега.
Учебник по 3 клас.
Съвпаденията не са случайни, а просто ни подготят за бъдещата държава Еврия.
Top
anti666
Quote Post
И понеже този сайт не е само националистически, но и духовен - една от нашите главни цели сега е да работим за издигането на Духа. Защото Саракта без нова, възродена Духовност няма да го бъде.

Мечтая си за деня, когато в българските училища освен "Аз съм Българче" ще се запаметява Азбуката. Но не с "а, бъ, въ". Когато през отворените прозорци ще зазвънят отново древни, свещени слова;
Азъ, буки, веди, глаголя, добро, есть, живите....
Защото освен извечни символи, глаголицата е вид свещенодействие. Издигане на Духа. Славяне и сливане с горния небесен свят.
Такива бяхме в Третото българско царство. За да станем в Саракта отново това;
QUOTE
В държавата на Крум думите, означаващи лъжа, завист, предателство, измяна, недобросъвестност, скъперничество, клевета – са непознати

е необходимо да осмислим всеки за себе си този текст;

Издигане на Орендата
Top
log-viewer
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 27
Участник # 2 372
Дата на регистрация: 21-June 10Кирил и Методи са полуевреи. Дядо им е бил изгонен за предателство. В Константинопол се жени за еврейка. Кирил е бил в Египет. От там е "донесъл" кирилицата - коптска (чети българска) азбука. За глаголицата - достатъчно се доказа из форумите нейната древност. Та тези двама (нямам информация дали са били обрязани като евреи, но не би ме учудило - Солун е много сафаридски град) какво точно са направили за България освен да преведат фалшифицираната библия (от Еузебий) на глаголица и да се "шматкат" в Моравия? Да, имат заслуга да разпространяват една робска религия (създадена от юдеина Савел/Павел) като християнството. Това, което е било започнато от Борис І е завършено от тях. И земята от кръгла станала плоска, народа се профанизирал - нещо, което много осезателно усещаме днес. Защото ако нещо държи народа при корените му (умишлено не споменавам интелигенцията), то това е фолклора и говоримия език.

Човек никога не се замисля за това, което изрича, за неговия смисъл, силата в сричките на думите.
PMEmail Poster
Top
anti666
Quote Post
За Кирил и Методий сме писали тук;
Преди Кирил и Методий
Според Зиези, и според мен също те са си чисти българи. И това, което го пише в уикипедиите, че поръчката идва от Византия също не е верно. Една империя никога няма да допусне това, защото няма интерес народите около нея да пишат на друга писменост, освен тяхната. Българската държава е използвала официално гръцката писменост.

Но не това е предмет на темата. Какво може да се направи за да се възроди българската Духовност отново?
Ние имаме едно огромно предимство. Че живеем в страна, описана от древни светилища. Някои от тях може да са унищожени, в други да са в състояние на покой, но има и активни такива. И посещението им там не трябва да е само като "обект на културата".
Другото нещо е пълна безкомпромистност към всичко чуждо и небългарско. От книги до музика. Не става въпрос да се отвхърлят техните постижения, но да се отсява това, което не е нужно за нашата Духовност. Ние трябва веднъж завинаги да разберем, че сме наследници на най-великата човешка цивилизация. И като такава трябва да запазим своята гордост и достойнство, дори в тези мракобесни времена.
След това трябва да сме безкомпромисни към себе си и към останалите за изброените неща от древния летописец;
" лъжа, завист, предателство, измяна, недобросъвестност, скъперничество, клевета"
И не на последно място - желанието за Свобода. Свободата на Духа. Защото тя е по-важна дори и от смъртта. Ще го обясня по-простичко. Още въстаниците от Априлци са разбрали тази простичка истина и са сложили на знамената си "Свобода или Смърт". В един свят на прераждания, който нашите са вярвали ако с действие или бездействие си станал роб и нищо не правиш да го промениш в следващия си цикъл тук на средната земя отново ще се родиш роб. И така ще продължава, докато не направиш нещо за да премахнеш тази кармична обвързаност. Дори ако се наложи да умреш за Свободата, ти ще си я премахнал вече. И в следващото прераждане ще се родиш свободен човек!

Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06Анти препоръчвам ти да разгледаш ето тази книга:
http://www.fiut.bg/index.php?page=shop.pro...emart&Itemid=32
Купих си я преди два дена на промоция за 7лв. на изложение на книгите във Варна.
Обезателно я намери и погледни поне на стр.78/79-карта на европа на която на мястото на България пише Сърбия и Черна гора.В цялата книга никъде не се споменава за България или българи,но на стр.113 е описано разкопаването през 1871г. на хълма Хисарлък в северозападна Турцияи т.н.


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
log-viewer
Публикувано на: 17.8.2010, 16:47
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 27
Участник # 2 372
Дата на регистрация: 21-June 10QUOTE (anti666 @ 7.8.2010, 14:24 )
За Кирил и Методий сме писали тук;
Преди Кирил и Методий
Според Зиези, и според мен също те са си чисти българи. И това, което го пише в уикипедиите, че поръчката идва от Византия също не е верно. Една империя никога няма да допусне това, защото няма интерес народите около нея да пишат на друга писменост, освен тяхната. Българската държава е използвала официално гръцката писменост.


smil4341944e6b0c8.gif Айдеее, отиде коня в ряката... smil4341944e6b0c8.gif
Че са чевреи - чевреи са - хазарски чифути - (се)мити. smil3dbd4e5e7563a.gif Имали са българска кръв, но са извършили престъпление - измяна - не те де - дядо им - съден и осъден от
QUOTE
българския КИНЕШ (Великото народно събрание) по чл. 8 от закона ТОРЕ в измяна, според който се предвижда отнемането не само на неговия живот, но и на живота на най-близките му същества.

QUOTE
„ Схема на родословието на Кирил и Методий:
КУБЕР БИЛИГ (син на Кубер) ИДИК (син на Билиг) КЕЛБИР (син на Идик) САБИН (син на Келбир) канас на Дунавска България в периода 764-765 г. ЕГЕТ (син на Сабин), имал последователно две официални съпруги: жена византийка и жена хазарка. ТАРХАН (син на Егет от византийката), управител на стратегическите северни черноморски области, назначен по взаимно споразумение между визант. император Теофил, Урус Айдар – канас на Велика България, и Урус - каган на Хазария.


До тук със "светите хазарски братя" кирил и методи (и брат му).
Сега да видим каква култура са доизкусурили по чеврейски.
Доказа се недвусмислено, че глаголицата е българска азбука (тракийска=българска) отпреди гърчолята да се дотътрят от Етиопия и да докарат педерастията и сексуалните извращения в Европа. По онова време гърчолята са нямали азбука за разлика от българите - т.нар. кирилица и глаголица. Така, че чеврея-чифутоид е нямало какво да измисля, че и да превежда. Не, ама Да. Щото рязаната пишка кирил бил в Египет. И от там донесъл кирилицата. Дрън-дрън. Плагиат. Но не баш напълно. Щото когато дядо му (или прадядо му беше) е бягал през глава да се спасява у византийско българите са пишели с арабски букви - наследство от допира си с хазарите. Та значи нашия чеврей бил в Египет за да докара "кирилицата" от българите там - коптите. Ето я на - коптската кирилица:
User posted image

User posted image

И на тази "кирилица" българите са писали много, ама много векове преди дядото (или прадядо беше) на чифутоида кирил и методи и брат му да бъде осъден за измяна на Род и Родина по закона Торе. Не може да им се отрече на чеврейските братя (де да ги знам - може и сестри да са били - щото нали у гръчка византия са били - педери) е помощта им за мутрификацията и профанизацията на българския народ, който провел борис І - християнството/робство. А Джошуа не е бил Крестос - Орфей е бил.
User posted image

До тук (и много набързо - за тези на които четенето предизвиква главоболие) се доказа, че кирил и методи са чевреи/чифутоиди и предатели на българския народ (да не се забравя и борис І - българоубиец), християни-робовладелци (които даже и не са били ариани, а павликяни - от чифутския си кумир чевреина павел, който никога не е бил апостол). И от техния чеврейски род е бил и (небългарина) Самуил (не го знам колко е бил цар) и брат му Аарон - абе все чифутоидни именца. А тяхната култура не ме интересува. Да си я държат в аналните си отвори (щото нали - педери - може и да им хареса).
Така, че 24ти май е еврейско-хазарски празник с комуноидно-руски отсенки.
И много ми е User posted image за този празник.
А на тези, които ги почитат като светци им се полага този чеврейски цар:
User posted image
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 17.8.2010, 20:01
Quote Post
Тази схема, че прадядо им е Сабин от рода Вокил беше пусната от публикация на едно списание през 2005. Оттогава се раздуха яко. Имаш ли конктретен и надежден източник откъдето си я взел? Само не от гугъл, уикипедия или разни форуми.
Защото аз веднага мога да ти цитирам един източник, който е от Х век - „Житие на равноапостолния наш отец Кирил Философ”, Климент Охридски. За който пак нямам гаранции, че не е пипан, защото добре знаем кои фанариоти са горели български книги, но поне е писано от негов съвременник.
QUOTE
Дядо ми беше много велик и славен, та стоеше близо до царя.. Но след като доброволно отхвърли дадения му сан, той беше изгонен, дойде в чужда земя, обедня и там ме роди. Аз усърдно търся древния сан на дядо си, но все още не съм успял да го получа, защото съм Адамов внук.

Близо, но не и самия кан Сабин. Ако имаш предвид под "адамов внук" че е "резано пластелинче", това може се тълкува като приел християнството, защото няма как дядо му да е бил български боил от Съвета и същевременно еврей. Неоспорим факт е обаче, че са от стар български род и това е достатъчно за мен.
Тук трябва да допълним, че рождените им имена преди кръщаването са Страхил (Страхота) и Церко. Които някак си не ми звучат еврейски или гръцки. По-горе бях дал и конкретна логика, която си я пропуснал. Византия никога няма да изпраща свои агенти да проповядват и учат на азбука различна от тяхната. Нито тогава, нито сега една империя не би го направила. Също така, ако те са някакви ромеи или евреи, защо всичките им ученици са българи?!
Top
anti666
Публикувано на: 17.8.2010, 20:21
Quote Post
И сега, цар Каруцар, понеже два пъти влизаш много остро с дезинфо, искам да ти кажа нещо. Не те питам какви проблеми имаше с Елтимир или Севар. И защо пишеш с друга регистрация. Ние сме на такъв етап, че гледаме приноса тук на човек. "По делата ще ги познаете". Ако си тук да твориш и да градиш - добре дошъл! Ако си тук да превръщаш този сайт в шведска лудница ала "Чоли-Боли" - не си познал.
Пиша го това във връзка с делото на св. Кирил и Методи. Празника на Българската Духовност - 24 май ще се чества и занапред. И кирилицата ще се учи в българските училища, колкото и да не му харесва на някой. Приносът на тези хора е огромен. А той е, че те изтупват древната ни писменост - точно тая дето си я споменал с основание, че е И копска и тя става ОТНОВО официална българска писменост. Ако някои иска да върне гръцката или латиницата - това си е негова работа, демокрация все пак, но няма да успее. Заслугата им е, че в момента четвърт милиард хора на планетата словят на древната ни българска азбука и тя е достатъчна, че да ме интересува каква е била баба им. Точно както твоята не ме интересува каква е, а с какво допринасяш тук. Тези Българи са направили нещо, което не е било по волята на Борис-Михаил или василевсите. Такова решение е било взето от Колобърския Съвет много по-рано. И като империя е трябвало да си възстановим старата си азбука, което е и станало. А не да пишем на гръцки, сякаш не сме имали своя писменост.

Писмена реформа ще има, без това няма да минем. Както комунистите я направиха след като унищожиха третото българско царство, така и ние ще променим малко някои работи. Най-главното е, че ще възстановим да се изучава глаголицата, старата българска азбука редом с кирилицата. И първолаците няма да повтарят на глас "А, бъ, въ, гъ, дъ", ами "азъ, буки, веди, глаголя, добро, есть, живите, земля, иже... ".

Тотално свещенодействие!
Top
Йордан_13
Публикувано на: 17.8.2010, 20:31
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 974
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (log-viewer @ 17.8.2010, 16:47 )
QUOTE (anti666 @ 7.8.2010, 14:24 )
За Кирил и Методий сме писали тук;
Преди Кирил и Методий
Според Зиези, и според мен също те са си чисти българи. И това, което го пише в уикипедиите, че поръчката идва от Византия също не е верно. Една империя никога няма да допусне това, защото няма интерес народите около нея да пишат на друга писменост, освен тяхната. Българската държава е използвала официално гръцката писменост.


smil4341944e6b0c8.gif Айдеее, отиде коня в ряката... smil4341944e6b0c8.gif
Че са чевреи - чевреи са - хазарски чифути - (се)мити. smil3dbd4e5e7563a.gif Имали са българска кръв, но са извършили престъпление - измяна - не те де - дядо им - съден и осъден от
QUOTE
българския КИНЕШ (Великото народно събрание) по чл. 8 от закона ТОРЕ в измяна, според който се предвижда отнемането не само на неговия живот, но и на живота на най-близките му същества.

QUOTE
„ Схема на родословието на Кирил и Методий:
КУБЕР БИЛИГ (син на Кубер) ИДИК (син на Билиг) КЕЛБИР (син на Идик) САБИН (син на Келбир) канас на Дунавска България в периода 764-765 г. ЕГЕТ (син на Сабин), имал последователно две официални съпруги: жена византийка и жена хазарка. ТАРХАН (син на Егет от византийката), управител на стратегическите северни черноморски области, назначен по взаимно споразумение между визант. император Теофил, Урус Айдар – канас на Велика България, и Урус - каган на Хазария.


До тук със "светите хазарски братя" кирил и методи (и брат му).
Сега да видим каква култура са доизкусурили по чеврейски.
Доказа се недвусмислено, че глаголицата е българска азбука (тракийска=българска) отпреди гърчолята да се дотътрят от Етиопия и да докарат педерастията и сексуалните извращения в Европа. По онова време гърчолята са нямали азбука за разлика от българите - т.нар. кирилица и глаголица. Така, че чеврея-чифутоид е нямало какво да измисля, че и да превежда. Не, ама Да. Щото рязаната пишка кирил бил в Египет. И от там донесъл кирилицата. Дрън-дрън. Плагиат. Но не баш напълно. Щото когато дядо му (или прадядо му беше) е бягал през глава да се спасява у византийско българите са пишели с арабски букви - наследство от допира си с хазарите. Та значи нашия чеврей бил в Египет за да докара "кирилицата" от българите там - коптите. Ето я на - коптската кирилица:
User posted image

User posted image

И на тази "кирилица" българите са писали много, ама много векове преди дядото (или прадядо беше) на чифутоида кирил и методи и брат му да бъде осъден за измяна на Род и Родина по закона Торе. Не може да им се отрече на чеврейските братя (де да ги знам - може и сестри да са били - щото нали у гръчка византия са били - педери) е помощта им за мутрификацията и профанизацията на българския народ, който провел борис І - християнството/робство. А Джошуа не е бил Крестос - Орфей е бил.
User posted image

До тук (и много набързо - за тези на които четенето предизвиква главоболие) се доказа, че кирил и методи са чевреи/чифутоиди и предатели на българския народ (да не се забравя и борис І - българоубиец), християни-робовладелци (които даже и не са били ариани, а павликяни - от чифутския си кумир чевреина павел, който никога не е бил апостол). И от техния чеврейски род е бил и (небългарина) Самуил (не го знам колко е бил цар) и брат му Аарон - абе все чифутоидни именца. А тяхната култура не ме интересува. Да си я държат в аналните си отвори (щото нали - педери - може и да им хареса).
Така, че 24ти май е еврейско-хазарски празник с комуноидно-руски отсенки.
И много ми е User posted image за този празник.
А на тези, които ги почитат като светци им се полага този чеврейски цар:
User posted image

Приятел, вижсал ли си как се пече чеверме? Агънцето се набива на кол и "гризва дръвцето". Та, виждам, че си на път и ти да го сториш. Меко казано поста си си го писал, след малко злоупотреба с ганджа.
Най-ми е интересно, това, ако нашата азбука е коптска, що чини, тази плоча в "тракийската" гробница Петелова могила, край село Драгойна

User posted image

Тогава е нямало ни Кирил и Методий, ни Борис Първи.
Все съм си мислел, че коптската азбука е модификация на азбуката съществувала на Балканите.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 17.8.2010, 20:39
Quote Post
Затова му дадох и връзка точно към този материал. Точно с тази снимка. Щото копти, иранци, тюрки - всичко е след това.
Заслугите на тези книжовници са в туй, че ВЪЗСТАНОВЯВАТ именно което е на снимката. Както и на тази каменна плоча.
Те само са я модифицирали за по-лесна употреба. За да може обикновения българин, без да е валахар да може да я прочете. И това си е съвсем логично, след като сме били третата голяма империя в Европа. То е просто срамота да сме продължавали да пишем по гръчки.
И който ми спори, че надписа от горната плочка е след Кирил и Методи - ами да вземе да го разчете. Защото НЯМА текст след Х век на кирилица, който да не е разчетен. Просто няма! Точно това и правят тези българи - нагласят това от снимката къмто българския говорим език. Съвсем логично и навременно дело. Резултатът сега е, че 1/4 от Земята използва тази писменост. Който не му харесва - да си учи латино (както преди време искаше един "български" президентин), гръчки или тюркски.
Top
log-viewer
Публикувано на: 26.8.2010, 17:03
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 27
Участник # 2 372
Дата на регистрация: 21-June 10QUOTE
Тогава е нямало ни Кирил и Методий, ни Борис Първи.
Все съм си мислел, че коптската азбука е модификация на азбуката съществувала на Балканите.

Точно на това беше и акцента. Кирил и Методи не само не са измислили тези азбуки, но и са ги профанизирали (справка хърватската глаголица). За това, че Кирил е бил в Египет - нито е ново, нито съществено. Остава въпроса защо им е да "измислят" въпросните азбуки. Отговора се крие във Волжка България, исляма, хазарите, и Киев. Без да се впускам в подробности - инфо има доволно - ще акцентирам върху факта, че Аспарух не е познавал глаголицата поради простия факт, че по това време вече волжките българи са писали с арабски букви. Част от тях приемат исляма (така и до днес). Относно юдейския произход на Кирил и Методи. Отговора е толкова прост за зрящите. Били са изпратени като посланици от Византия във хазарския каганат поради факта, че юдейския им е майчин език.
Християнството и исляма са само леко променени форми на юдаизма. Сега не ми се рови из документи (отнася се и за произхода на Кирил и Методи - някой друг път, сега от работа нямам време и за и-нет), но както юристите казват - знае се ноторно. Всички официални религии са политически като същност. Така е и с християнството. Което даже повече от исляма е робска в основата си.

QUOTE
И сега, цар Каруцар, понеже два пъти влизаш много остро с дезинфо, искам да ти кажа нещо.

Грешиш. Не съм този за който ме взимаш. Дезинфо е матрицата чрез която виждаш реалността.
QUOTE
И който ми спори, че надписа от горната плочка е след Кирил и Методи

Така де, и какво са измислили въпросните братя? Единствената им заслуга е, че са превели от гръцки на (хърватска) глаголица библията (която по политически причини е създадена в 4ти век). Ако трябва да празнуваме някои на 24ти май то то по-подходящо би било да се празнуват просветителите от Възраждането. И не на последно място д-р П. Берон (с неговия рибен буквар).
QUOTE
Агънцето се набива на кол и "гризва дръвцето".

Точно това е станало по времето на Кирил и Методи - гризването на дръвцето от горе до долу.

Така и не разбрах за връзката между християнството и тангрианството.
Има ли някаква?

QUOTE
Щото копти, иранци, тюрки - всичко е след това.

Копти е много общо казано. В днешно време (се приема) коптите са наследници на древните египтяни. Това също е много общо казано. Сред египтяните е имало и черни, по-късно и пастири (днешните араби), евреи, и каква ли не паплач.
Но тези, които са дошли от Атлантида (доста преди тя да потъне) не са били паплач. И сред тези "дошлите" е имало българи. Според Манетон египетската цивилизация е започнала от "нищото" и абсолютно развита като такава. И падението и (неумолимо) е благодарение на тези черни, араби, евреи, и т.н.
Част от тези копти днес са наследници на онези българи, които дошли от Атлантида. И тези българи са употребявали глаголицата (като свещена азбука) и кирилицата (за простолюдието) доста преди да ги измислят "светите" християнски братя. За тези копти споменава и Раковски наред и с вавилонските българи, индийските, и т.н. арии.

QUOTE
Тези Българи са направили нещо, което не е било по волята на Борис-Михаил или василевсите. Такова решение е било взето от Колобърския Съвет много по-рано.

Така ли? Сериозно? И понеже в твърденето няма и намек за някакъв исторически (невизантийски) документ, то и аз бих спекулирал, че "видите ли", избиването на боилските родове от борис е било взето от Колобърския съвет. И насилствената християнизация също. По решение на Колобърския съвет борис изпратил цялата българска армия в Моравия, любезно поканил византийската армия, заедно с куп гръцки попове, и тогава (отново по решение на Съвета) обезглавил всички боилски родове - до крак. И пак по негово решение (на Съвета) си внесъл администратори от Византия. Които и дума български не говорили. Абе карай бе - спекулация да става. И християнизация. Политическия момент го налага. Ама българщината, ама Танг Ра? Те това са неудобни въпроси, които пречат на спекулирането и би трябвало да се избягват.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 26.8.2010, 20:57
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 974
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (log-viewer @ 26.8.2010, 17:03 )
QUOTE
Тогава е нямало ни Кирил и Методий, ни Борис Първи.
Все съм си мислел, че коптската азбука е модификация на азбуката съществувала на Балканите.

Точно на това беше и акцента. Кирил и Методи не само не са измислили тези азбуки, но и са ги профанизирали (справка хърватската глаголица). За това, че Кирил е бил в Египет - нито е ново, нито съществено. Остава въпроса защо им е да "измислят" въпросните азбуки. Отговора се крие във Волжка България, исляма, хазарите, и Киев. Без да се впускам в подробности - инфо има доволно - ще акцентирам върху факта, че Аспарух не е познавал глаголицата поради простия факт, че по това време вече волжките българи са писали с арабски букви. Част от тях приемат исляма (така и до днес). Относно юдейския произход на Кирил и Методи. Отговора е толкова прост за зрящите. Били са изпратени като посланици от Византия във хазарския каганат поради факта, че юдейския им е майчин език.
Християнството и исляма са само леко променени форми на юдаизма. Сега не ми се рови из документи (отнася се и за произхода на Кирил и Методи - някой друг път, сега от работа нямам време и за и-нет), но както юристите казват - знае се ноторно. Всички официални религии са политически като същност. Така е и с християнството. Което даже повече от исляма е робска в основата си.

QUOTE
И сега, цар Каруцар, понеже два пъти влизаш много остро с дезинфо, искам да ти кажа нещо.

Грешиш. Не съм този за който ме взимаш. Дезинфо е матрицата чрез която виждаш реалността.
QUOTE
И който ми спори, че надписа от горната плочка е след Кирил и Методи

Така де, и какво са измислили въпросните братя? Единствената им заслуга е, че са превели от гръцки на (хърватска) глаголица библията (която по политически причини е създадена в 4ти век). Ако трябва да празнуваме някои на 24ти май то то по-подходящо би било да се празнуват просветителите от Възраждането. И не на последно място д-р П. Берон (с неговия рибен буквар).
QUOTE
Агънцето се набива на кол и "гризва дръвцето".

Точно това е станало по времето на Кирил и Методи - гризването на дръвцето от горе до долу.

Така и не разбрах за връзката между християнството и тангрианството.
Има ли някаква?

QUOTE
Щото копти, иранци, тюрки - всичко е след това.

Копти е много общо казано. В днешно време (се приема) коптите са наследници на древните египтяни. Това също е много общо казано. Сред египтяните е имало и черни, по-късно и пастири (днешните араби), евреи, и каква ли не паплач.
Но тези, които са дошли от Атлантида (доста преди тя да потъне) не са били паплач. И сред тези "дошлите" е имало българи. Според Манетон египетската цивилизация е започнала от "нищото" и абсолютно развита като такава. И падението и (неумолимо) е благодарение на тези черни, араби, евреи, и т.н.
Част от тези копти днес са наследници на онези българи, които дошли от Атлантида. И тези българи са употребявали глаголицата (като свещена азбука) и кирилицата (за простолюдието) доста преди да ги измислят "светите" християнски братя. За тези копти споменава и Раковски наред и с вавилонските българи, индийските, и т.н. арии.

QUOTE
Тези Българи са направили нещо, което не е било по волята на Борис-Михаил или василевсите. Такова решение е било взето от Колобърския Съвет много по-рано.

Така ли? Сериозно? И понеже в твърденето няма и намек за някакъв исторически (невизантийски) документ, то и аз бих спекулирал, че "видите ли", избиването на боилските родове от борис е било взето от Колобърския съвет. И насилствената християнизация също. По решение на Колобърския съвет борис изпратил цялата българска армия в Моравия, любезно поканил византийската армия, заедно с куп гръцки попове, и тогава (отново по решение на Съвета) обезглавил всички боилски родове - до крак. И пак по негово решение (на Съвета) си внесъл администратори от Византия. Които и дума български не говорили. Абе карай бе - спекулация да става. И християнизация. Политическия момент го налага. Ама българщината, ама Танг Ра? Те това са неудобни въпроси, които пречат на спекулирането и би трябвало да се избягват.

Ами Кару-цару си, нали ти гледахме блога, там ги развиваш същите теории, кво се правиш на утрепан.
И стига вече с тие теории за Атлантида, като вирус ви е влезнала в главите. Българите не произлизат от Атлантида, защото са много по-древни. И още повече, сме водили война срещу тях.
Нашата азбука си има естествено развитие на Балканите и част от темата съм я развил в "Безписмените писменици", качена в "материали", т.е. нашето схващане за Азбуката е съвсем друго. Ще дойде времето да публикуваме още поне 6 плочи с тази, която посочихме, т.е. с нас, на тази тема не спори, просто няма да приемем идеята ти за коптите и Атлантида.
За останалото, можеш да си твърдиш каквото искаш, само не прекалявай със стимулантите, когато пишеш, тъй като има оплаквания от читатели, че излишно радикализираш нещата или провокираш. А знаеш, че аз съм доста ларж в раздаването на Баници със сирене. Иначе си симпатичен, ама нема ми мигне очоно за тая работа. Не спори със стени, ние сме такива. Не ни убеждавай в нещо, за което няма как да се убедим. Просто рецепта и приятелски съвет.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 4.11.2010, 22:40
Quote Post
Нашите историци получиха поредния шамар. Калмикски тенгрианин да ни каже, че България е родината на шаха.

Кирсан Илюмжинов: Възможно е родината на шахмата да е България
Top
Diana
Публикувано на: 24.7.2013, 20:06
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 19
Участник # 4 694
Дата на регистрация: 11-July 12Здравейте ,незнам дали тук е подходящо това ,което ще ви споделя . Това е разказ от един българин за духовността в районите където най-много са тормозени от турците и за българите мохамедани . Ако не му е тук мястото ,моля да го преместите в подходящата тема :)


"Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска:
"Ще ви разкажа една история. Преди десет години и повечев едно от Доспатските села - Змеица, свирих на сватба. Там живеят българомохамедани. В момента, в който извеждат булката и ние подкарваме „Ела се вие, превива", започват да изнасят чеиза, рубата. Защото традицията повелява, че момчето трябва да има къща, а момичето да яобзаведе. И тогава операторът е заснел нещо, което ме удиви. Една баба взема една харкума, по-голям меден съд, пълен с вода. Топи в него китка от чемшир и босилек ипръска над вратата на кръст. Точно както ръси православният свещеник. Аз това го видях след 8 години, веднага се обадих на хората, които ми донесоха касетата, мои близки. Казвам на мъжа, че искам нещо да го питам и преди да си задам въпроса, той ми вика, че знае какво ще питам. Даде ми да разговарям със жена му. И нея я питам какво е това нещо, „Мохамедани сте, пък така на кръст ръсите?" Тя ми каза: „Виж, за тези неща не се говори. До ден днешен има един сандък, който се дава от майка на дъщеря, който не се отваря току-така и за който знаем само ние. В сандъка най-отдолу има библия, кръст и родословно дърво. В него пише, че тръгваме от прапрапрадядо Велко. После пише Хасан, син Велков. Товами е казала баба и аз го правя, без да задавам въпроси." Трябва да се обърнем към същината си. Ако нея съхраним, това е абсолютно достатъчно."
Не е само този случай-гр.Самсон, днешна Турция- помохамеданченихристияни-нощемсе молят пред християнски икони, палят кандило и църковни свещи , наричат се Стефан , Илия, Анна, Мария , а денем се превръщат в Хасан, Ибрахим, Ялдъз, Фатима....и всичко продължава столетия.....с.Галата-Тетевенско, гр.Лесидрен-Тетевенско.....и много,много други населени места в България-но, те не говорят за това...."
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 20/4/2020