www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Манипулацията "Българомохамеданин"


Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Манипулацията "Българомохамеданин"
Богатир
Публикувано на: 15.9.2010, 19:51
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08Анти666 по-млад съм от теб, затова не искам да се заяждам с теб, защото вероятно ще сгреша. Просто не ми харесаха прибързаните ти заключения за даден човек от няколко постинга. Колкото до това, доколко съм запознат с възгледите ви, смятам че отдавна си ме виждал във форума и сам можеш да видиш датата на регистрацията ми. Смятам, че за толкова време е ясно, че ще съм разбрал вашите виждания по всичките въпроси, които изреди. И с ПОВЕЧЕТО съм съгласен, но говорейки си за толерантността, едно нещо само не ми е ясно и ще те помоля ти или Йордан евентуално да ми обясни. Говорите, че за да можем да възстановим Саракта, след Промените ни е нужна критична маса българи, с която да осъществим идеята. Как ще я съберете тази критична маса и има ли значение колко голяма ще бъде тя, за да се постигне това? Смятате ли, че ще я съберете с постоянното раздаване на банове и липсата на препратки.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.9.2010, 20:22
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Bogatir @ 15.9.2010, 19:51 )
Анти666 по-млад съм от теб, затова не искам да се заяждам с теб, защото вероятно ще сгреша. Просто не ми харесаха прибързаните ти заключения за даден човек от няколко постинга. Колкото до това, доколко съм запознат с възгледите ви, смятам че отдавна си ме виждал във форума и сам можеш да видиш датата на регистрацията ми. Смятам, че за толкова време е ясно, че ще съм разбрал вашите виждания по всичките въпроси, които изреди. И с ПОВЕЧЕТО съм съгласен, но говорейки си за толерантността, едно нещо само не ми е ясно и ще те помоля ти или Йордан евентуално да ми обясни. Говорите, че за да можем да възстановим Саракта, след Промените ни е нужна критична маса българи, с която да осъществим идеята. Как ще я съберете тази критична маса и има ли значение колко голяма ще бъде тя, за да се постигне това? Смятате ли, че ще я съберете с постоянното раздаване на банове и липсата на препратки.

Браво, Йордане, хакер си, разконспирира ме, няма и да се върна в тая скапана държава с тоя нихилистичен народ. smil3dbd4e5e7563a.gif Само дето въпроса ти е некоректен спрямо моя, никъде не посочвам, че се смятам за българин. smil4334a5a360a6a.gif
И в тоя дух на мисли... Не съм по-малко българин от Джон Атанасов, второ поколение американец, който националистите все си "придърпвате" към България... Ама ако е известен и успял, е щото е българин, а ако не е, е поради "загуба на българското самосъзнание", така ли? smil4341944e6b0c8.gif
===================================================
Хм, ти как мислиш, момчето сам си признава, че не е баш българин. Аз какво мога да направя. "Няма да се върна в тая скапана държава и тоз нихилистичен народ". Той ще се върне, Богатирче, ама за да те управлява, и ще те управлява лошо, много лошо, толкова лошо, че ще един ден ще разбереш, защо сме му опекли, една мека, хубава и хрупкава баница. И сме го почерпили с нея.
Трябва да се радваш, че не сме подкастрили една хубава гьостерица и не сме го нагостили с нея.
Дали смятаме, че ще постигнем нещо с баници и чупене на глави. Виж, ние не разчитаме на тези, които отиват да пуснат бюлетина в урната, вервай ми, а само на будните. Защото и бюлетината може да създаде диктатура под формата на демокрация.
А на упреците към нас, че не сме човечни, мога само да кажа: ако ние не сме човечни, бъдете човечни вие, към тези, които заслужават или към всички, но после не идвайте да се оплаквате, че не са ви отговорили на човечността с човечност. Ние сме твърди, да, безкомпромисни, да, лоши - може би, но просто такива, трябва да бъдем.
Ако се правим на човечни, а не сме, не сме ли лицемери, ако говорим, без да действаме, не сме ли двуличници? Точно така.
И затова казвам на всички: ако искайте ни вярвайте, ако искате недейте, ваша си воля, но един ден, вие ще дойдете на нашето място и тогава ще разберете за правотата ни, днес.
И че на някои хора, трябва да се счупят главите, особено на тия, които подмолно и лицемерно, искат да накарат другите, да не вярват в това, което казваме или пишем.
PMEmail Poster
Top
Богатир
Публикувано на: 15.9.2010, 21:09
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08Йордане, доколкото съм наясно ти си мъж на около 40-те. Калитко е момче на около 20-24 годишен студент в САЩ. Той може да ти бъде, кажи речи син. Твоята роля, като по-голям, а и като админ на този просветителски форум не е да режеш езика на децата, а да им покажеш грешките. В случая погрешното мислене. Нима ще зашлевиш шамар на сина си ако иска да да учи в чужбина или иска да следва своя собствен път, който е противоположен на твоите виждания. Ако е така, жалко за теб, защото дори и сина ти да не го покаже, той ще има някаква неприязън и ще загуби уважението си към теб. Същото става и с този син на България, който няма перспектива за нещата и вижда само върха на айсберга.
Калитко не го познавам, но познавам много такива, като него със същите виждания за страната и народа си. Демек искаш да ми кажеш да оставяме матряла да си ферментира на спокойствие, това ли е мотото на форума? Казваш ми, че момчето не е будно. Ако не беше с буден дух, щеше ли да влиза в този форум изобщо?
Сега след вашата реакция го настроихте срещу себе си и всичко написано от вас ще го приема лично и го правите симпатизант на онези от съседските форуми, като tisitova и XNET да му се промива мозъка в една "по-приятелска" атмосфера. Този форум беше по-толерантен по времето, когато влязох за първи път, защото ако бях влязъл сега, щеше и аз да си получа баницата. И аз бях на нивото на Калитко и аз бях избухлив на моменти, но много поуки си взех именно от този форум. Просто в момента вие сте блокирали тази пътека за промяна с вашата резервираност към всеки новопостъпил. Затова и много хора бяха или изгонени или сами спряха да пишат и мястото запустя. Много хора ги притеснява да си кажат мнението или да зададат въпрос. Оказа се че всеки втори във форума е агент на някоя абревиатура. Откъде имам гаранция, че и вие не сте агенти, за които основна цел е убиването на форума. Да казах си съмненията най-накрая. Теб Йордане и Анти666 ви познавам, толкова колкото и останалите стари участници от форума, които набедихте за агенти. И лично за мен откак Йордан взе "властта" форума умря, което и беше идея на враговете, които вие гонихте. Не казвам, че сте защото нямам други доказателства освен крайния резултат, който виждам в този форум.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.9.2010, 21:21
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Нима ще зашлевиш шамар на сина си ако иска да да учи в чужбина или иска да следва своя собствен път, който е противоположен на твоите виждания. Ако е така, жалко за теб, защото дори и сина ти да не го покаже, той ще има някаква неприязън и ще загуби уважението си към теб.
=====================================================
Да, му зашлевям шамар и не само шамар, ще имам една специална гьостерица за побългаряване, която ще стои в ъгъла. Защото за мене България е над всичко, а не "собствен път" и други шментикапелни, глобалистични "перспективи".
Пътят е България, другото е ала-бала. Може да отиде в Русия, където иска да отиде Алки, ама не му стиска.

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.9.2010, 21:26
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Просто в момента вие сте блокирали тази пътека за промяна с вашата резервираност към всеки новопостъпил. Затова и много хора бяха или изгонени или сами спряха да пишат и мястото запустя. Много хора ги притеснява да си кажат мнението или да зададат въпрос. Оказа се че всеки втори във форума е агент на някоя абревиатура. Откъде имам гаранция, че и вие не сте агенти, за които основна цел е убиването на форума. Да казах си съмненията най-накрая. Теб Йордане и Анти666 ви познавам, толкова колкото и останалите стари участници от форума, които набедихте за агенти. И лично за мен откак Йордан взе "властта" форума умря, което и беше идея на враговете, които вие гонихте. Не казвам, че сте защото нямам други доказателства освен крайния резултат, който виждам в този форум.
=================================================

Ами тяхна си воля, дали искат да пишат или не. Или да изказват мнение. Така е, форума запустя, но стана много по-съдържателен, престанаха цирковете с Алки/Елтимир, на които той много държи, престанаха празните лафове и безсмислени спорове, т.е. пазара и чаршията затвори и тука е за хора будни. За празни приказки, купешки лафове, призиви за борба, която никога няма да се състои, всичко това отиде в коша. Още повече, че зад тези призиви, стоеше човек, който е нечистоплътен по същество.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.9.2010, 21:33
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Те обаче искат да възстановяват Саракта, да възстановяват българската Държавност. Няма да стане. Това просто няма как да се получи. Знаете ли защо? Защото на онези им липсва човещина. Изживяват се като богове от Олимп и дори не си представят, че животът е нещо повече от обикаляне на древни светилища и снимки на камънаци.
(Елтимир)


Викаш защо му се връзвам ( на Елтимир). Виждаш къде точно удря. В ЛП ми писа, че ще направи така, никой да не ни вярва, въпреки че вече се е примирил с факта, че сайта ще си го има. Това му е стратегията. Само за сведение. Виждаш в сайта, че и онзи Богатир повтаря същите му приказки. Общо взето, за съжаление много малко хора могат да си обяснят какви ги дириш, особено ти из камънаците освен да правиш снимки.
====================================================

И сега да го сравним с твоето мнение Богатирче, смешно и жалко, и да видим кой тука е агента и изпълнява поръчка. Нима си мислиш, че ние пасем трева и не знаем кой стои зад твоите думи, които изказваш като "лично мнение".

==================================================

Просто в момента вие сте блокирали тази пътека за промяна с вашата резервираност към всеки новопостъпил. Затова и много хора бяха или изгонени или сами спряха да пишат и мястото запустя. Много хора ги притеснява да си кажат мнението или да зададат въпрос. Оказа се че всеки втори във форума е агент на някоя абревиатура. Откъде имам гаранция, че и вие не сте агенти, за които основна цел е убиването на форума. Да казах си съмненията най-накрая. Теб Йордане и Анти666 ви познавам, толкова колкото и останалите стари участници от форума, които набедихте за агенти. И лично за мен откак Йордан взе "властта" форума умря, което и беше идея на враговете, които вие гонихте. Не казвам, че сте защото нямам други доказателства освен крайния резултат, който виждам в този форум.
=================================================
Да, и ще блокираме и тебе. Харесваш ли баничките? Готвя ти един специалитет;))))

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.9.2010, 21:45
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Йордане, доколкото съм наясно ти си мъж на около 40-те.
==========================================
Откъде си толкова наясно? Паспорта ли си ми гледал или кръщелното свидетелство? Или това са оперативни МВР данни;)))
Искаш да разбереш кой съм и за какво се боря? Като му дойде времето ще разбереш. Тогава ще разберат ченгетата, агентите и откровените българомразци, които се пишат родолюбци. Сега не му е времето, мойто момче, не му е времето. Годините са без значение, важно е какво човек носи като предназначение. А когато това предназначение ще го изяви е, не е за ченгетата и агентите, лъжица за техните уста, да знаят кога ще е. Нима цар Ирод разбра, кога ще се роди Христос? (Извинявам се за сравнението) Не, затова изби всички младенци. Така, ще направи и Елтимир с вас, ще ви разяде душите чрез отровата на съмнението. Много ви съжалявам, но нищо не мога да направя за вас. Вие сте податливи към тази отрова. За някои тя е ликьор, за други - пикня.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 15.9.2010, 22:59
Quote Post
QUOTE
Просто не ми харесаха прибързаните ти заключения за даден човек от няколко постинга

Аз си му казах истината, това не са заключения. Мога точно да ти обясня какво правят с НЕамериканец (май елиън-извънземно им казваха на такива като калитко) ако не спазва законите. Идват едни лоши чичковци от INS (или сега май бяха под егидата на Държавна Сигурност) и шут в гъза откъдето дошъл.
А при по-лоши провинения - негъра с пушката помпа докато маха с кирката до някой интерстейт. Кво толкова съм казал и какво e по-различното?smil3dbd4e5e7563a.gif
QUOTE
Смятате ли, че ще я съберете с постоянното раздаване на банове и липсата на препратки.

Ти последно не разбра ли вече, че за нас са по-важни тези, които само четат, а не пишат. А за препратки е смешно и да говорим. Препратки към кого? Към Чорбаджийски, Овчаров или към Бейнс не знам кой си? Бил издъхнал форума - шегаджия. Налага се да се повтарям, но нас малко ни интересува колко човека пишат. Издъхнал форум можеш да наречеш този на Атака. Нито пък някого обвиняваме за агенти - сбъркал си мястото. Тук или си Българин или не си и нямаш работа, освен ако имаш нещо по-интелигентно да казваш. Ако ти е нужна оперативна информация за хора, които НЕ пишат тук - давай направо. Играй вабанк! Няма да си първия, нито последния.
Ей го, студентчето направо си го каза - аз в тая скапана държава няма да се връщам и не съм казал, че съм българин. Ми хубаво. Като е отишъл в Амеуика и какво от това. Може и някои други да са били там. Знаеш ли, разчитаме много повече на някой, който е отишъл на Ранули и е усетил древното Му величие, отколкото на такива дето не знаят елиън-българи ли са или амеуикънс. Точно затова е и темата. Един единствен въпрос. Българин/Небългарин. Калитко сам отговори на него - оттук нататък, няма какво да обсъждаме повече. Особено след като напсува свещени за нас неща. Да си стои в Бостън и да маха бъргери. Аз на сина си за такова няма да се налага да му бия шамари, щото няма и да се налага. Ако се сещаш какво имам предвид.
За критичната маса не ни трябват много хора. Трябват ни качествени хора. И знаеш ли какво ще направим после? Желязна завеса! И без това след време България ще е пренаселена повече от необходимото. Ще си подбираме само най-доброто от доброто.
Top
anti666
Публикувано на: 15.9.2010, 23:50
Quote Post
QUOTE
Минаха времената, за битки по форумите да убеждаваме македонци да си прочетат историята без сръбски очила. Същото и с българомохамеданите. Задължение е на всеки да си знае Родът и произхода.

Тук ти е написано много ясно какво искаме да кажем. Мога да допълня, че не се отнася само за българомохамедани и фиромци, ами за всички дето не знаят елиъни ли са или българи. Мина това време и стратегията в последните времена ще е съвършено различна. Нарича се така;
User posted image
Top
Йордан_13
Публикувано на: 15.9.2010, 23:52
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Калитко сам отговори на него
========================
Въобще цялата оперативна инсценировка, която се проведе тук, отново замириса на зелени чорапи;)))
Всички знаем, че едва ли, 20-25 годишен младеж, ще знае за овчарчето Калитко и неговите "подвизи". Интересно е и Богатирчо, откъде знае годинките на Калитко;))) Тази книжка за Калитко, я караха да я четем като ученици, което де факто, показва, че годинките на туй момченце, не са 20-25;))) и вероятно пише през прокси, т.е. не е в Бостън. И че си е просто ченге, не много интелигентно, защото не би си сложило толкова смешен и разконспириращ го ник. Въобще, както министрите в РБ, така и ченгетата са тройкаджии. Не могат дори да ни забавляват като хората;))))
PMEmail Poster
Top
ZdravkORr
Публикувано на: 15.9.2010, 23:57
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 15
Участник # 1 849
Дата на регистрация: 7-April 09няма нужда дори от един цял пост за да се разбере кой какъв е
2 думи стигат
PM
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06http://www.segabg.com/online/new/articlene...id=5&id=0001301


...Загубите за българската народност в резултат на османското нашествие от края на ХIV в. до средата на ХVI в. са огромни, при това не само поради жестокостта на това нашествие и поради масовите изселвания отвъд Дунав. Запазен до наши дни османски данъчен опис за част от населението на Силистренска и Хърсовска (Северна Добруджа) нахия (административна единица в Османската империя) от 1569 г. (Стр. Димитров, 1983) представя сравнително пълна картина на тези важни и от днешна гледна точка процеси.

Данните от данъчния опис от 1569 г. за Силистра и околните 349 селища показват решително намаляване на българското население, което е вече около ? (2140 глави на домакинства и 471 неженени), но понеже сме длъжни да отчетем непълнотата на извора, ще трябва да добавим и невключените в описа специални категории рая с особен статут. Така, макар и предположително, ще получим приблизителна стойност от 1/3 за българското население в Силистра и Силистренско през 1569 г. За пълнота ще трябва да добавим и съвсем незначителен брой еврейски (18) и цигански (12) домакинства. Основната част от българското население обитава дунавското и черноморското крайбрежие. В опустошените вътрешни земи, които и до османското нашествие са, изглежда, доста слабо населени, преобладава мюсюлманското население.

В Хърсовска нахия, пак според същия данъчен опис от 1569 г., българското население е 41%, но като се включат предположително и населението на района на Бабадаг, и специалните категории рая с особен статут, ще получим макар и слабо преобладаване на християнското население.

Острият недостиг на собствено мюсюлманско население е характерна черта на османското нашествие на Балканите. Бързият ход на това нашествие оставя без османски заселници, а първоначално дори без пълен набор османска администрация цели области. Това е причината християнското население на полуострова да бъде заето с военни повинности,

а набирането на еничарския корпус да е особено активно в първите векове на робството. Значителният дял мюсюлманско население в Добруджа по никакъв начин не може да бъде обяснен с масивен приток на такова население извън областта, тъй като всички райони в Османската империя, включително и столицата след 1453 г., страдат от остър недостиг на такова население.

Още по-невъзможно е обяснението да бъде намерено в естествения прираст на населението. Мюсюлманите в Силистра например нарастват от 410 (O. Barkan, 1943) на 1005 души, т. е. 2,5 пъти (!), за по-малко от 20 години - до 1569 г., което не може да стане и при най-старателни възпроизводствени усилия.

Отново османските данъчни описи дават отговора на загадката. Наличните исторически извори позволяват да представим процеса на ислямизация много точно за Силистра, където между средата на ХVI в. и 1569 г. се наблюдава явление, което е характерно за цяла Добруджа, изглежда. За това време 222 ислямизирани българи допълват броя на мюсюлманите в града, като нека повторим, че в началото на процеса, т. е. в средата на ХVI в., мюсюлманите са общо 410.

Още 44 са приелите исляма освободени роби, което е втората причина за огромния ръст на мюсюлманите в града за все същите двайсетина години. Тези етнически унгарци, украинци и поляци, поробени в резултат на военните походи, точно в Силистра били освободени и едновременно с това приели исляма. Така общият брой на ислямизираните християни нараства на 266, прибавени към вече посочените 410 до средата на ХVI в. Остатъкът до 1005 мюсюлмани през 1569 г. вече може да е резултат от естествен прираст и единични случаи на приток на население от вътрешните селски области или от Мала Азия.

Може у някого да възникне въпрос за това, как се отличават наскоро приелите исляма в османските регистри, а отговорът отдавна е даден. За да не се "сквернят" данъчните регистри, "невернишките" имена на бащите на наскоро обърнатите в мохамеданската вяра се означават с два много характерни и ясно различими израза - "син на Абдуллах" и "син на Абидин". По този начин преброяването на мюсюлмани от първо поколение е винаги сигурно. Обърнатите в мохамеданската вяра от второ и всяко следващо поколение не могат да бъдат различени, но като посочим пак бързия темп на ислямизация за периода средата на ХVI в. - 1569 г., със сигурност можем да предположим, че и наличните в описа от средата на ХVI в. 410 мюсюлмани в огромната си част са българи християни и освободени роби, ислямизирани след началото на ХV в., но неразличими в описите, понеже са вече второ или трето поколение. Основание за такъв извод ни дават сведенията от началото на ХVI в., когато Силистра, могъщият средновековен Дръстър, е все още с преобладаващо българско население. Началото на интензивната ислямизация, пак според османските данъчни описи, е през втората четвърт на ХVI в., когато са обърнати в мохамеданска вяра по-голямата част от тия 410 мюсюлмани, които намираме в описа от средата на ХVI в.

Процесите на ислямизация в Добруджа изглежда не се отличават особено от успоредно протичащите в останалите български земи. Взетата тук за пример Силистра е административно средище на обширна област с постоянен гарнизон от придворни на санджак-бея войски. В града се откриват "широки възможности за натиск над българите християни, за корумпиране на отделни хора, за прогресиращо въвличане в исляма на все повече българи" (Стр. Димитров, 1988). И тук всички регистрирани еничари са първо поколение мюсюлмани - Мустафа бей Абидин, Хюсеин войвода Абидин, Джафер войвода Абидин. Произходът на тези новообърнати в исляма е вече напълно ясен - жестокият кръвен данък ("Сега"/ 04.06.2009) осигурява редовно попълнение на еничарския корпус, на обслужващия корпус в дворците на османската аристокрация и на безкрайната държавна администрация.

Съвсем същата картина може да се наблюдава в Хърсово, което също избрахме за пример. В града пребивава постоянен гарнизон, който охранява крепостта и брода през Дунав. Крепостните войници (мустахфъзите) обитават отделен и ясно обособен градски квартал, което е несъмнено допълнителна форма на контрол върху всекидневния им живот. И има защо - все през същата 1569 г., която дейно използваме за пример, от общо 69 крепостни войници, 15 са "синове на Абдуллах", сиреч новообърнати в исляма първо поколение. Няма причини да предполагаме друг развой на асимилационните процеси в Хърсово освен вече посочените за Силистра.

Както навсякъде другаде по българските земи преобладаващата част от българите, приемащи исляма, правят това поради значителните данъчни облекчения ("Сега"/ 28.3.2007 и 30. 10. 2008). Пример за това е другият, освен на крепостните войници, мюсюлмански квартал в Хърсово. Там също точно половината - 36 глави на домакинства, са новообърнати в исляма от първо поколение. И тук със сигурност ще предположим, че от останалите 35 глави на домакинства (от общо 71) огромната част са българи, обърнати в исляма, второ и трето поколение, от началото на ХVI в. насетне.

Изглежда, че в Добруджа все пак може да се наблюдава една особеност. Подложеното тук на действени асимилационни процеси в условията на активен османски административен и военен натиск българско население бързо губи етническия си облик. Новородените носят характерни мюсюлмански имена, нова е празничната система, в крайна сметка се променя коренно всекидневният живот, езикът и начините на общуване. Чрез ускорена и действена ислямизация, чрез масовите изселвания, както и чрез варварския кръвен данък българската народност понася непоправими загуби в цяла Добруджа от самото начало на ХV в., чак до ХVII в., а по-ограничено - и през ХVIII-ХIХ в. В Родопите и в поречието на Места, изглежда, отсъствието на пряк и постоянен османски административен и донякъде религиозен контрол, при отсъствието на големи гарнизони и при живот в труднодостъпните планински селища не се стига до пълна загуба на българската етническа идентичност у обърнатите в исляма. Така днес българомохамеданите пазят традициите, бита и езика на дедите си и доста често българското си етническо самосъзнание въпреки религиозните различия и огромния външен политически натиск на чужди "доброжелатели".

В Добруджа в условията на постоянно наблюдение и контрол, на неотслабващ от векове османски административен натиск българското самосъзнание на обърнатите в исляма днес най-често е заличено.
PMEmail Poster
Top
Богатир
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08Объркани хора много по тази болна земя. Виждам, че ви нацелих по болно място и съмненията, които имах за вас се потвърдиха. От всичко ми стана ясно, че и аз .....

Хайде на пързалката

Това съобщение е редактирано от Admin на 16.9.2010, 9:24
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 16.9.2010, 12:03
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06QUOTE (Bogatir @ 16.9.2010, 03:55 )
Объркани хора много по тази болна земя. Виждам, че ви нацелих по болно място и съмненията, които имах за вас се потвърдиха. От всичко ми стана ясно, че и аз .....

Хайде на пързалката

Май ние те нацелихме, по болното место, а ченгенце;)))
Да имаш нещо общо с днешната инициатива на мракобесното изьбрано от теб правителство за ограничаване на свободата в интернет пространството?

http://news.ibox.bg/material/id_678563614/#clist

Явно това, което се пише във Фейса, не се харесва на Тиквата и Цве, застрашава властта им, понеже не може българите да се сдружават свободно, без това сдружаване, да е под контрола на властта.
Да, всяко свободно пространство е опасно за властта. Затова ви казвам, не се лъжете и не ходете да гласувате,з а когото и д ае, защото така си забивате пирон в собствения си ковчег. Хората, които ще качите на власт, много бързо и много скоро, ще поискат да ви превърнат в свои роби. Кое е по-важно? Бюлетината или човека?

Явно, обаче и това, което се представя в сайта на Движението бърка в здравето на много хора. Тогава мога да им пожелая само: "Наздраве".
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 16.9.2010, 13:54
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Заради антибългарските изстъпления на Тиквата и Цве, от началото на техното управление и опитът за ройване сайта на виртуалния Саракт, осъждам на Бан доживот "Богатир". Основания: сриването на сайта след неговите постове.
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020