www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Да освободим Тиквите!


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Да освободим Тиквите!
Йордан_13
Публикувано на: 9.10.2010, 23:26
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Тиквата е едно полезно растение. Не ме разбирайте неправилно. То съдържа куп ценни вещества, лекува редица болести и е жалко, че в нашата народопсихология, в последните времена, яденето на тиква, стана признак на ниска култура и селяндурщина. Затова не искам да обидя растението "тиква", когато говоря за Тиквите като политически субект. Тиквата като политически субект е символ на управленска некомпетентност и немощ или, ако по-меко се изразим на липса на държавнически качества, на това, което ни управлява. Или дори можем да кажем, че Тиквата е символ на политически елит, който е недорасъл да бъде такъв, т.е. това е политически елит, който се опитва да управлява, но не знае как, и се учи в движение. Има и една по-конспиративна версия, но, която може да се окаже дефинитивно по-верна, че това е елит, поставен да извършва целенасочен геноцид, над тези, които го легитимират със своя глас. А наличието на такава действителност в нашия политически живот, говори, че отдолу, където "гласът народен" натоварва с власт и отговорност, определени лица е съвършено политически незрял и държавно безотговорен.
Винаги съм твърдял, че трябва да се управлява не със забрани, а със стимулиране. Ако искаш една негативна тенденция в обществото да изчезне, стимулирай противоположната на нея такава, но не я забранявай, защото забраната усилва нейната мощ и поощрява негативните качества на отделната личност. Създава се безпрецедентно опасен тумор от негативизъм и отрицание, който не само те поглъща като управление, но и убива целия обществен организъм за столетия напред.
Много е интересна тази историческа инерция, да се управлява чрез забрани, а не чрез стимулацията на позитивното за държавния и обществен организъм, което да абсорбира отровите на неговото развитие.
Правителството на Герб-а, за съжаление и то остана подвластно на тази инерция, както всяко едно републиканско правителство преди него.
То реши да забрани

"Край на Фейсбук кампаниите, отсече ГЕРБ!"

http://www.razkritia.com/61021/%D0%A4%D0%B...BD%D0%B8%D0%B8/

Това определено се нарича "страх за властта" в политическия субект, което означава, че за нея властта е самоцел, а не идея за управление на народа, който я е избрал. Политическата олигархия в България, трябва да разбере, че гласоподавателят не я легитимира в богоизбраност, а в отговорност. Отговорността би трябвало да води политическата олигархия към усъвършенстване, защото протеста на гласоподавателя, т.е. на легитимиращия във власт, би трябвало да кара политическите системи да еволюират. Но се случва тъкмо обратното, те деградират вкопчили се във веруюто за властта като самоцел, за пребиваването в нея и облагодетелстването чрез нея.
Така се създават революционните ситуации, които изискват необходимостта от пълното унищожение на съществуващото политическо статукво, което се стреми да се възпроизвежда в многобройни лица и метастази.
За да се съхрани, всяка политическа система или олигархията, която я обслужва започва да потребява властта, като я упражнява като диктатура към своите рожденни корени - легитиматора й, самият гласоподавател. Все едно иска да му отмъсти за това, което и е причинил, затова, че я е натоварил с отговорност... Подобни парадокси и гнилости в обществено политическия живот, могат да се случат само в Крайните Времена.
И тук трябва да поговорим и за отговорността на избирателя. В българската републиканска политическа система, избирателят е само средство, оръдие за постигане на политическата цел - властта. След това той е ненужен. Нещо повече, след това, той става вреден за обособилата се властимаща вече върхушка. Тогава почват експериментите с него, които се израждат в тотален геноцид. Детето изяжда родители си..., защото те се явяват заплаха за неговото съществуване. Подобен парадокс не съществува дори и при най-върлите хищници в природата. Това също е белег на Крайните Времена. (Затова тя създава фрази като "лошият мат'рял"). Властта употребява власт, която не създава управление. И да се употреби избирателя е първата мисъл на запътилия се към властта в републиканската политическа система.
Значи нещо е сбъркано? Сбъркването идва и от политическата незрялост на избирателя. Ходенето до урните, той го схваща като право, а най-често като задължение, а не като носене на политическа отговорност или като създаване на една нова визия за бъдещето. Възможността да гласува всеки в републиканската демократическа система е дадено право, което, обаче не е облечено в носене на отговорност след това и от самия избирател. А трябва да бъде. Не може да облечеш едни хора във власт, и след това да изнедоволстваш от тях: "Аз си оттеглям подкрепата от тях, няма да гласувам повече". Това не е достатъчно, защото е отказ от носене на отговорност. След като си легитимирал във власт вредно за обществото и държавата управление, твое задължение е г-н избирателю, да поправиш тази си грешка, ти си длъжен да го смениш, независимо с какви средства и каква цена ще платиш за това.
Не, правото да избираш е същественото днес, както ви казва бившия съветски президент Михаил Горбачов, а отговорността да избираш. Отговорността да избираш, означава, че не всеки може да гласува. Необходими са критерии, за това, кой трябва да има правото да гласува, без тези критерии да имат рестрикции към политическите убеждения. Този модел бих дефинирал така "Да освободим Тиквите"! Правото да избираш, без да можеш д аносиш политическа отговорност и да имаш политическа зрялост, създава политическа олигархия, която си пазарува и отглежда електорат, самовъзпроизвежда се и капсулира чрез него. В нея липсват нови идеи, има само подражание на чужди системи за развитието на държавата, тя е олигархия, която потребява ресурсите, но не твори ново бъдеще чрез тях. Тя създава политика на визуалните ефекти, но не и на съдържанието.
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 10.10.2010, 18:25
Quote Post
QUOTE
След като си легитимирал във власт вредно за обществото и държавата управление, твое задължение е г-н избирателю, да поправиш тази си грешка, ти си длъжен да го смениш, независимо с какви средства и каква цена ще платиш за това.

Ясно е, че г-н Избирателя няма да поеме тази отговорност. Защото Тиквата му обяснява, че и да го сменят, ще го сменят с друга тиква от чувала с тикви. Която може да е още по-изгнила.
Ясно е, че г-н Избирателя ще си трайка докато има кебапчета, парцуца и чалга, с които да бъде подхранван, за да не вижда как цялата българска земя се е первърнала в бостан със саморазплождащи се тикви. По-малки или по-големи, но все кухи отвътре.
Това, което може да стресне г-н Избирателя е ако се прекъсне пъпната му връв с кебапчето. Последните 9 години до израстването на баш Тиквата пъпната връв с кебапчетата идваше отвън. До степен, че и самото месо за кебапчета вече не е българско. Тиквата обаче стъпи в управление в много неподходящо за него време. В Крайните години, когато кебапчетата и навън станаха кът и г-н Избирателя все повече усеща неприятно, че е насаден в необран бостан с изгнили тикви. Тикви навсякъде и нищо друго. Само гнили тикви докъде му видят очите. smil4341944e6b0c8.gif
И както казва милиционера зад храстчето - "Ко праим ся?!"
Ако пък и Дедо Господ реши да затрие целия републикански бостан с тикви - тогава хептен отиде коня у ряката.
При нас остава да видим кой първо ще си отиде - Тиквата или целия бостан с тикви. Аз залагам на първото. Нещо като предупреждение към това какво ще последва нататък, ако г-н Избирателя не прояви някаква отговорност.
Top
Йордан_13
Публикувано на: 10.10.2010, 20:49
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ето мнението на един отчаян електорален гласец в Крайните Времена
=======================================================


Групировката ГЕРБ е проект на ДС
ГЕРБ са втори отбор на червената мафия !
ГЕРБ са мутри, милиционери, трафиканти, чалгаджии и бизнесмени от подземен тип - ВСИЧКИТЕ под червен комунистически чадър ! С изключение на "геройски загиналите”, т.е. отстреляните мулета. ГЕРБ, от своя страна, не закача топ-червената мафия като : В.Божков, Иванов от 6-то, Захариев, Галеви, Стойков, Илиев от КАТ, Добрев, Първанов, Гергов, ТИМ, Мулти и т.н. Само се имитира дейност - уж са дава на прокуратурата, т.е. на "прикриватурата". Защото прокуратурата е 100% червена, свързана е с ДС, и е яко корумпирана ! Вече четири години Главният прикриватор Борис Велчев само мънка.... Често юнакът Бойко Борисов казва: " .... дал съм го на прокурор...". Все едно - нищо. Имитации по ГЕРБ.
БСП-ДС са топ-червената мафия, която е на най-високи места в енергетиката, контролира всички важни институции в държавата, контролира трафиците, тя е във фирми у нас и зад граница ! Тя не закача мутрите на БОЙКО Борисов, както и самия него : за тъмното му мутренско минало, за трафиците и прането на пари, за Цветелинка и изпраните пари в СИ Банк и т.н. БСП-ДС също имитира анти-ГЕРБ действия ....
Едните викат срещу другите, а те им го връщат. Играят си на опозиция и управляващи, а са едно и също. Все комунисти, все мафиоти. Разиграват ни театър. Уж са различни. Дясна партия ли е ГЕРБ ??? Не, не е. Партия от Европейски тип ли е ??? Не, не е. Не случайно ГЕРБ се подкрепя безусловно от АТАКА ! Логично дори. ТАКА няма да има измъкване ! Капанът, който ни гласят другарите-ребята, е комунисти мафиоти да ни управляват вечно. Или едните червени мафиоти, или другите мутри-мафиоти. "Проектът Бойко Борисов" в действие ! Не чете народа, никак не чете ...., но и не мисли ! Яде, пие и танцува чалга.... А това не е никак здравословно.
Тодор Живков срещу Станишев-Първанов. ЦК на БКП срещу ВС на БСП. Дори ДС, сега като "новата" ДанС, е раздвоена на кого да слугува. Все по-често бай Бойко Борисов заприличва на Уго Чавес. От наш, роден мутренски, чалгарски тип. Да живей, живей съциализЪма ! Заедно с недоимъка и хаоса. Мъка ....
Обречени сме , май ....
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 18.10.2010, 17:42
Quote Post
Опоскаха и резерва за извънредни ситуации
"От края на 11.2009 до края на 02.2010, т.е. за три месеца, е напълно стопен фискален РЕЗЕРВ за повече от 1.75 млрд лв. От началото на 08.2009 до края на 09.2010 е стопен и оперативен РЕЗЕРВ от 1.15 млрд лв"

Финансовият гений Фройнд, който Световната Банка спусна на Тиквата изяде и резерва на България за извънредни ситуации. Оттук нататък, ако Българският Бог реши да приклЮчи преждевременно с републиката, от бостана с тикви нема да остане и кратунка.
QUOTE
Заедно с недоимъка и хаоса. Мъка ....Обречени сме, май ....

Хората не могат да проумеят, че са настъпили Крайните времена. И не е абстрактен емфемизъм от Откровението. Епохата си отива, заедно с обитателите и. Това са неща, толкова логични и ясни, колкото и самата смърт. И така трябва да бъде, ако искаме да я има България, ако искаме да го има и Саракта.
Ясно е, че няма организирана сила в България, способна да промени нещата. А и да има такава, няма да е с благословението на Българския Бог и промените да са каквито искаме да бъдат. Нашето поколение е все още подвластно на Кали Юга, защото сме родени и обучавани в нея. Нашата роля е да подготвим почвата, да открехнем вратата за тези, които ще дойдат след нас. Тук цитирам мнение от друг сайт. Което трябва да ни е кредо, ако искаме да сме извън лапите на Кали.
QUOTE
Който плаща данъците на тази държава, извършва престъпление, защото държавата е заграбена от олигархията и той й става съучастник. 
Който гласува в тази държава, извършва престъпление, защото „изборите” легитимират властта на олигархията и той й става съучастник. 
Който съблюдава законите на тази държава, извършва престъпление, защото законите толерират олигархията и той й става съучастник. 
Който гледа медиите в тази държава, извършва престъпление спрямо себе си, защото се оставя да бъде манипулиран.

Написано е в краен стил, но има начини привидно да се съобразяваме със законите на олигархията и същевременно да сме извън системата. Защото новата Епоха ще има нужда от хора, които да преведат водачите на Саракта през Крайните времена.
Top
Einherjer
Публикувано на: 23.10.2010, 14:14
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 50
Участник # 1 689
Дата на регистрация: 9-November 08Абре, аз има въпрос за тоя пуст Саракт:
-имате ли адвокат, мутрички по възможност въоръжени, средства за да осъществите идеите си наяве. или все още сте във света на фините енергии и материи?!!
PM
Top
Einherjer
Публикувано на: 23.10.2010, 14:19
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 50
Участник # 1 689
Дата на регистрация: 9-November 08QUOTE (anti666 @ 18.10.2010, 17:42 )
Който плаща данъците на тази държава, извършва престъпление, защото държавата е заграбена от олигархията и той й става съучастник. 
Който гласува в тази държава, извършва престъпление, защото „изборите” легитимират властта на олигархията и той й става съучастник. 
Който съблюдава законите на тази държава, извършва престъпление, защото законите толерират олигархията и той й става съучастник. 
Който гледа медиите в тази държава, извършва престъпление спрямо себе си, защото се оставя да бъде манипулиран.

Плащам си данъците- имам ли избор?!
Гласувах когато бяха наивен , вече не го правя.
Съблюдавам законите но не от кеф а по принуда и страх.
Не гледам и слушам медии щот нямам телевизор и радио а и нямам желание да го правя щот само негативни мисли ме спохождат след туй. Тва си е жив мазохизъм.
PM
Top
anti666
Публикувано на: 24.10.2010, 18:25
Quote Post
QUOTE (Einherjer @ 23.10.2010, 15:14 )
Абре, аз има въпрос за тоя пуст Саракт:
-имате ли адвокат, мутрички по възможност въоръжени,   средства за  да осъществите идеите си наяве. или все още сте във света на фините енергии и материи?!!

Саракта ще се появи без предупреждение и фанфари. Когато Небето реши нещо, няма земна сила да му се противопостави. Точно както стана преди 825 години в Търновград с Въстанието на Асен и Петър. И ако си жив дотогава, ще разбереш че не сме се шегували.
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020