www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Утопията "демократична република"


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Утопията "демократична република"
anti666
Публикувано на: 1.11.2010, 14:32
Quote Post
Понеже започнахме да говорим за утопии, отварям тази тема за да разгледаме какво представлява "демократичната република". За коя става дума? Корейската народно-демократична, Германската демократична република или сегашната демократична РъБъ, известна и като Гоцева Мангалия? Разлика няма, защото всичко това са изродените ГМО продукти на масонски ложи, замислени още преди столетие да сринат монархиите в подготовката за сегашния НСР. Най-фрапантна е яховистката република във Франция, която завърши с пирамиди от черепи на хора, избити под надслова "свобода, равенство, братство".
В днешната ни РъБъ отдавна се знае, че Олигархията - родата на Политбюро и ДС след преврата чевръсто се зае да рои различни партии и организациики. 20 години по-късно си е все същото. Няма политическа структура, която да не е под контрола на Олигархията. В едно интервю за събитията от 1998г. Петър Бояджиев ни осветлява повече за механизма на т.н. демократична република.
QUOTE
Фармацевтичните заводите в Дупница, Разград и Троян са били определени още през 1989-1990 година да бъдат дадени на двата рода – на Георги Атанасов и Петър Дюлгеров. Аз познавам лично зетя на Георги Атанасов – Петър Терзиев.... Терзиев ми съобщи, че са осигурили закупуването на тези заводи... Казват ми - „Хонорарът ще бъде 10 млн. долара за тези, които реализират приватизацията!..“

Определени още през 1989г. за другарите от Компартията...

Като четем това виждаме, че оттогава не се е променило нищо. Изборите просто легитимират властта на Олигархията над народа. Един вид стокхолмски синдром, който в Крайните времена се изражда до степен, че самата жертва мазохистично избира отново и отново мъчителите си. На народа му се дава правото на избор да избира тиква от чувала с гнили тикви. Под предлог, че това е най-добрата държавна система и алтернатива няма.
Така и народа си вярва в утопичната масонска химера, наречена 'демократична република'. Естествено, ако масово хората спрат да гласуват, Олигархията и за това е помислила. Просто ще въведе задължително гласуване, както е в други "демократични" държави.
Безпрецедентна е обаче липсата на какъвто и да е референдум, което е всъщност част от пряката и истинска демокрация, която ние не отричаме и ще я има и в Саракта. Предлогът - ами народа не бил узрял за такова нещо. Така тихомълком той беше натикан в глобалистичните схеми НАТО и ЕС, без въобще да си направят дори труда да го попитат иска ли или не. Единственият плах опит за референдум по въпроса за затварянето на централите завърши безславно с измисления предлог, че подписката на "материала" се загубила в деловодството на Парлама-мента.
Top
anti666
Публикувано на: 1.11.2010, 15:00
Quote Post
На 'материала' му е набита чрез средствата за масова дезинформация матрицата за липса на алтернатива пред демократичната република. Алтернативата видите ли е диктатурата. А това е лошо, много лошо. Диктатура от фашистки, сталинистки, латиноамерикански тип. Където се нарушават човешките права, където пребиват без съд и присъда несъгласните. Подобна провокационна линия беше изпробвана и тук, в сайта, която завърши с поредните банове.
Много хора свързват единовластието с диктатура. Което понякога наистина може да се изроди в такава, ако владетелят наместо за народа си започне да работи за собственото си Его и има безконтролна власт. С две думи, наместо чувал с гнили тикви има само една тиква, което не е по-различно, защото и тя е гнила.

Именно това прави Саракта още по-добър. Защото ние не отричаме демокрацията, точно както и единоначалието. Те могат да съществуват и са съществували в синхронизъм, като се допълват и балансират една-друга. Пряката демокрация от подбрани по определени критерии тежковъоръжени българи, които избират своите представители във властта (големия боилски съвет). Който от своя страна контролира Владетеля в случай, че той се самозабрави. Ясно е, че без външна помощ, неговите охранители (гвардия) са безпомощни срещу организирания и въоръжен народ.
Контролът е двустранен - не само отдолу, но и отгоре. Защото над единовластието има още една власт, теократичната. Духовната власт на Съвета, които са говорители на Небето и по никакъв начин не могат да бъдат купени с постове и привилегии.
Сами виждаме как в този случай е взето най-доброто от демокрацията и от монархията. Ако един Владетел работи за народа си може да направи чудеса в държавата си и народа да просперира. Без място за корупция, защото той самият няма да допусне някой да краде. Така се премахват самите причини за корупция. В момента Олигархията си назначава чиновниците и марионетките, които добре знаят, че "мандат къща храни". И добре се прикриват под републиканската система и липсата на персонална отговорност. Лошото за тях е, че като всяко изродено нещо тази утопия е без потомство и си има своя Край. И той става все по-осезаем с всеки изминал ден. Затова и тук в нашия виртуален Саракт все по-често ще има хленч и провокации, така че трябва да проявим нужното разбиране към това smil4334ac775281d.gif
Top
Йордан_13
Публикувано на: 2.11.2010, 11:17
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Нека още веднъж се самоиронизираме, като си припомним тази песен

Контрол- Велика нация
PMEmail Poster
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020