www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За главата на кметския наместник


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> За главата на кметския наместник
Йордан_13
Публикувано на: 18.12.2010, 18:07
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Възстановяващата се с пълна сила БКП, наречена днес простичко ГЕРБ приема закон, който ограничава възможността населени места под 350 души да избират свой кмет. В условията на политика на “пълзяща диктатура”, каквато несъмнено се провежда от юдеофилите в тази партия, този ход изглежда напълно нормален и лесно предвидим.
Електората на тази партия, лесно се манипулира, поради изключителното му невежество и простота, затова съвсем лесно е, да се предположи, че мотивът за това решение е “антикомунистически” – да се ударят БСП и ДПС по места. Това е струната, на която се свири, за да е доволен самия електорат и най-вече, да не прекратява подкрепата си за партийната линия. Такъв “удар” наистина видимо ще стане - в едно малко село, примерно с 20 човека население, ако общинския кмет е от Гърбавите, тогава назначеният кмет, в съответното село, ще е също гърбав. Той ще упражнява власт над останалите 19, (ако е от същото село), без да ги пита. Това е връщане на един исторически период, в най-новата ни история, когато БКП назначи първите свои кметове в съответните села и те разтуриха “фашисткия” начин на живот на селата – ликвидираха ги като основни клетки в живота на Третото българско царство. Назначаването на кметски наместник, означава само едно - какво искат жителите на това село е без значение. Това е пряк и тотален диктат. Тежестта на техните гласове е толкова малка в републиканската политическа система, че от тях нищо не зависи. Така беше и по времето на Тройната ламя – те си назначаваха кметски наместници, но прагът, при който можеше да се избират кметове в малките населени места, беше по-нисък.
Впрочем, при топенето на българския народ с ускорени темпове, всички села в България и малки градчета са застрашени да останат под този праг след години. Оттук става ясно, че приемането на такъв закон не цели дългосрочна политика, защото след като жителите на съответните села, избягат в големите градове, те пак ще гласуват за партията, която им е присърце. Явно новото законово ограничение, цели да достигне състояние, което навремето наричахме СДС , т.е. “Стани Да Седна” или “Съюз на Държавна Сигурност”, т.е. това е политика, с която се стреми да се спечелят, поне 2 мандата на управляващата партия или коалиция, през което време, тя ще има абсолютната власт, посредством “кметският наместник” в съответното населено място. Той е част от пипалото на Октопода, което обаче в случая става толкова дълго, че достига и най-малката селска махаличка в България!
Така, ще може решенията на Партийното ядро, неминуемо да влезат във всеки един дом и да определят какво ще се яде на трапезата и какъв огън ще грее в камината. А определено, ще се яде “демократически централизъм”, един позабравен, но не престанал да определя битието ни и до днес термин от близкото минало. За телектората, той е “демократически”, за олигархията, той винаги си е бил “централизъм” – “Вся власт Советом”.
И така, да се върнем на въпроса: ще доведат ли назначените кметски наместници в малките села и градски райони до техния просперитет? От изтеклата досега политическа история, знаем, че спуснатият парашутист-десантчик, не идва, за да донесе просперитет и възстановяване на дадено предприятие, населено, място или градче, а за да го унищожи, доокраде и да прати недоволната част от населението по гробищата, оцелялото – по градовете, т.е. това е един скрит, продължаващ да протича процес на колективизация, чиято цел е превръщането на малките села и градове във феодални имения, където ще дерибействат един или няколко души.
По този начин властващата в момента върхушка си осигурява достъп до природните и обществени богатства на съответното населено място, а има малки населени места, в които има какво да се краде. “Бизнесменът”, спонсорирал съответната политическа сила, си осигурява пълен властови достъп до мястото, където може да купи или цялото село, или да строи в него, препирайки нечисти пари и сделки, далече от хорските очи. Затова аз лично недоумявам от скодоумието на някои хора в малките населени места, да посрещат подобни хора с поклон, а не с кривак! И да ги наричат благодетели. “Благодетеля” господинчо, не идва заради красивите ти очи, а заради много си пари! Ти си средство, което ще му служи, самият ти за него нямаш никаква стойност, има стойност служенето ти, това, че може да те купи, че си продажен, че си потъпкал дори заветите на твоите роднини, които са се трудили селото да го има.
И така, какво може да ви се случи, ако сте против назначението на кметски наместник на управляваща партия в едно малко село и вашите съселяни доволно са преклонили главица:

1. Да не ви доставят дърва за огрев.

2. Да ви доставят дърва за огрев – 5-то качество, т.нар. пушилки – дими, но те топли.

3. Да ви доставят по-малко кубици дърва от платените. Парите отиват в окръжението на кметския наместник или самия него.

4. Да не ви предоставят задължителната услуга по закон – документ за наследници или какъвто и да е документ, за който по закон, кметския наместник е длъжен да ви извади или направи.

5. Да ви отрежат от други услуги, несвързани пряко с кмета, но зависещи от други хора в селото и техниката им.

6. Да спре водата в селото или тока, а кмета да бездейства с оглед на това, че това не зависи от него.

7. Да ви забрани да вдигнете камък от където и да е и да го сложите на дувара си.


8. Да изкара фалшиви документи за земите ви и да ги продаде на друг, без вие да знаете това.


9. Нарочно да не ви уведоми за нови законови положения свързани с имотите ви, но да се възползва от тях във ваша вреда.


Както виждате, всеки назначен на власт пройдоха, може да си прави с вас, каквото си поиска, а на власт в такива места обикновено се назначават хора с криминално минало или властови и финансови прегрешения, които трябва да изкупят с делата си. С това назначение вашия дом, вече не е ваш дом, вие сте принуден да се махнете, да отидете да живеете временно или за постоянно в града и да продадете имота си.
А за крадене в такова населено място има много. Това са всички ресурси – земята – обработваема и жилищна, водата, камъните, пясъкът, въздухът и... дървата.
Това всичко за един миг с назначаването на кметски наместник, попада в ръцете на управляващата върхушка. Така се случва, че определени кметове стават феодални владетели на по няколко села, а вие – тяхно притежание.

Какви варианти имате за съпротива?

Вариант Първи. Съселяните са на ваша страна или повечето са на ваша страна. Това е много рядко срещно днес, но да предположим. Тогава е най-лесно. Не допускате новоназначаващия се кметски наместник в селото, правите барикади на постъпите към селото, запечатвате кметството или го разрушавате. Водите бой с полюцията до последна капка кръв, защото без кръв, няма Свобода.

Вариант Втори. Събирате се няколко села и се обединявате в едно по-голямо село. Минавате над 350 души и си избирате кмет измежду вас.
Лошото на свободния избор, е, че избирате собственото си страдание, но вие сте мазохисти и сте свикнали, защото знаете, че избрания измежду вас, също може да ви причини големи беди, но все пак страдате от собствения си избор и поумнявате, еволюирате в човешките и политическите си възгледи.

Вариант Трети. Съселяните ви са с кметския наместник. Лошо. Много лошо. Ако имате чест, убивате кметския наместник и хващате гората. Смърт, но достойна и за пример. Другия път е – продавате си земята и ставате част от градския пролетариат, и там скоро приключва жизнения ви път, защото градът е убиец на души.

Вариант Четвърти. Убивате кметския наместник, свързвате се с недоволни от близки и по-далечни населени места и създавате чета. Все от някъде трябва да се започне.

Трябва да сте наясно с това, че правото да избирате свободно кой да ви управлява е същото, като да ви откажат правото на референдум по въпроси, засягащи бъдещето на държавата ви. Това е Цачевизъм в действие. А той създава «Влаковете на Дружбата». Референдум няма, но «Влак на Дружбата» има.

Несъвършенството на републиканската система е, че в пирамидалната структура на държавата не могат да се свържат двете начала – горното и долното, да се срещнат в центъра на пирамидата и да сформират Гумното. Защото Върхът на Пирамидата е отсечен и отделен от нея.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 16.1.2011, 23:50
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

http://www.sobstvenik.com/?p=982

User posted image

И така, да си дойдем на думата. Ето ви типичен пример за това каква власт има кметския наместник в комбина с продавач на недвижими имоти. В Гоцев Тиквостан, нямате никаква защита срещу никого. С фалшиви документи могат да продадът и долните ви гащи.

И това е в държава, която е осъществила "светлото бъдеще", част е от новия Рим, наречен ЕС, т.е. това става на територия на ЕС, защото държава България вече не съществува. И когато протестирахме срещу назначаването на кметски наместници, то протестирахме, защото те до един са чапкъни, тюмбели и пладнешки разбойници. Както виждате, в случая кметския наместник, не само не издава необходимите документи на жената, не и помага да защити собствеността си, но напротив, участва в създаването на фалшиво пълномощно и в комбина с един бандит продава земята на съселянката си. Точно това, за което ви говорих - какво ще представляват пък назначените кметски наместници - майка ви жална!
PMEmail Poster
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020