www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Едно възрожденско Българско семейство


  Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Едно възрожденско Българско семейство
Йордан_13
Публикувано на: 21.1.2011, 13:52
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06


http://www.monitor.bg/article?id=277005

Истинско щастие е да видиш първата лястовица, предизвестяваща настъпващата пролет. Макар, че поговорката гласи: “Една ластовица, пролет не прави”, това е защото мракът на песимизма, създава една тежка и мрачна зима на духовно и физическо робство над душата.
Във времето на Възраждането, а и преди това, българинът е създавал много деца, създавал е многолюдни семейства, точно, когато е нямал държава. Това е един парадокс, който е трудно да бъде осмислен, защото днешния българин, така и не може да разбере, че неговите деди, когато са нямали държавата като административна единица, са я носили като идеал в душите си. Заради този идеал, те са създавали своята многолюдна челяд. Защото децата са духовния, интелектуален и физически капитал на националната държава. Да оставим, настрана другите причини - че нивите са много и трябва работна ръка, за да ги обработва, че добитъка е много и някой трябва да го пасе, , че турския имперски звяр е вземал “девширме”, че трябва да се раждат и борци за свобода – хайдути и революционери. Отечеството е било блян и идеал, една небесна страна, която отново трябва да стане реалност земна, чрез качествата на поколението, което се създава. Нацията, макар, подложена и тогава на физически геноцид е била крайно жизнеспособна, защото е била свързана със своите корени.
При нас, през 1958 г., тези корени бяха отрязани. Нацията започна бавно да губи жизнеспособността си, да боледува, да угасва, раждаемостта започна катастрофично да спада. Всичките тези симптоми, обхванаха и последващите поколения и се попадна във въртопа на постояното падане надолу, без да се вижда края му.
И макар, че ние се преброявахме леко над 9 млн. души, към 1989 г., явно това е била цифра изразяваща покачването раждаемостта при редица малцинствени етноси, враждебни нам, които ние съвсем лежерно сме приютили на територията си.
Затова днешното 13-членно българско семейство от село Кънчево, не е просто феномен, то е знак свише, послание, което трябва добре да разберем, независимо дали туземните управляващи ги е еня за нас или не. Нашата земя иска да роди чедата си отново. Тя не иска върху нея да се раждат други! Това е посланието на Небето, превъплътено в зов на земята. За да не се наложи отново да ни създават отново от камъните, скалите и дърветата!
Колко различен е този Зов, от граченето на днешния министър-председател на България - Тиквата, който на глас изрече това, което всички други управляващи, преди него, не само мислеха, но и правиха:

"Ми що си ги родила, преди това що не си мислила какви пари ще изработваш?".

Надали неговата майка е мислила по този начин, когато го е създавала. Този начин на мислене, показва, че този човек не е Българин. Той се е родил българин, но не е Българин по Душа и Дух.

Тази реплика, съвсем ясно показва, че правителствата на Република България, искат да ни унищожат. Е, щом е така, щом сме неспособни, на елементарно въоръжено въстание, за да напоим земята си с кръвта ни и Тя - от нея и собствената си снага, да ни роди отново, то тогава нека създадем и родим тези, които ще ги победят! Нека създадем и родим Този, Който ще ги победи!
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 21.1.2011, 14:26
Quote Post
QUOTE
Нацията, макар, подложена и тогава на физически геноцид е била крайно жизнеспособна, защото е била свързана със своите корени

Няма как да не пусна отново написаното от Левски по въпроса за човешкия фактор;
Народът ни е твърде добре подготвен духом...
Този път душманите ни подходиха по друг начин. Удaриха Българщината, духовните корени на българската нация. Резултатите сега се виждат и от слепите.
Top

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020