www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Въпроси, некои съображения и отговори


Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Closed TopicStart new topicStart Poll

> Въпроси, некои съображения и отговори
iss
Публикувано на: 20.8.2011, 16:44
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06А ето и още една руска карта, описваща обратния път на българите към Европа, Кавказ и Прикаспието:


Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
anti666
Публикувано на: 20.8.2011, 17:05
Quote Post
Ама разбира се, че ще са много добре информирани. Някъде тук имахме препратки към книги, издавани от съветски учени още в сталиново време - 50-те години. Само че за какво им е тая информация, след като ни "спускаха" нещо съвсем друго? И дали това са руски или хазарски учени. Още под турско робство резидента на руското имперско разузнаване Юрий Вениамин (забележете фамилията) е правел теренни проучвания из Странджа-Сакар, включително Мишкова нива и дърпал каквито стари артефакти е намирал по манастири и къщи.

И пропуснах нещо за merry;
QUOTE
Тези хора са си ги практикували тези техни религии, правили са си светилища и никой не им е пречел, защото българите, както знаем, са били много толерантни и въобще не им е дремело ако някой реши да си направи свое светилище

Нима сериозно го мислиш това?! Би ли ми посочила някое светилище, направено от хора? Светилищата, merry са неръкотворни. За разлика от джамиите, църквите, храмовете. Те са като бой-терек, като отключено небе. Място за връзка с Бога, дадени от Небето, а не направени от хора. Виж, светилището може да направи ХОРа, но обратното - никога. Но ако знаеш такъв случай, може пък и да ти поверваме.
Top
iss
Публикувано на: 20.8.2011, 19:09
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06Мислех да не пускам тия клипчета за да не предизвикам излишни коментари...така,че моля изгледайте търпеливо...абстрахирайте се от неща,където се чуствате като "по-добрия историк"...просто приемете да видите един интересен анализ smil4334ad1724132.gif
http://vbox7.com/play:af2c54fe
http://www.vbox7.com/play:6c6b4e7b
http://www.vbox7.com/play:7ebea661
http://www.vbox7.com/play:ce280797


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 20.8.2011, 20:43
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 176
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Това с руските карти е малко нелепо, защото там, долу, вдясно пише "Прародина", а Прародина на Българите е Балканския полуостров, част от Апенините и Мала Азия. Това е ареалът обитаван от древните беласги. Не си падам много по Пешко Добрев. Ние сме народ много по-древен дори от доиндоевропейското езиково семейство. Неслучайно често започнах да вмъквам расите на титаните и циклопите, които са смятани за "алпове" от по-следващите раси. Смятам, за кощунство произхода ни да се разглежда само от гледан точка на подрасите на петата коренна раса, наричани доиндоевропйско или индоевропейско езиково семейство, нашият корен е много по-дълбок и по-далечен. Неговата златна жилка има своето в милионите години назад, когато титаните и след това циклопите са били авангардните представители на човешката раса на земята.
PMEmail Poster
Top
merry
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 73
Участник # 1 119
Дата на регистрация: 30-August 07"Би ли ми посочила някое светилище, направено от хора? Светилищата, merry са неръкотворни. За разлика от джамиите, църквите, храмовете." - Дали светилищата са ръкотворни не знам, всъщност някои от тях не се и наемам да коментирам как са "творени". Всеки, който е виждал онзи странен "отчупен" камък на Беланташ в края на пътеката към светилището, точно по "начертаните" линии, не би се наел да говори как е правено светилището. На църквите християните се опитват да им придадат сакрално значение (те затова и ги правят върху стари светилища), джамиите обаче всеки мюсюлманин знае, че са просто сгради за групова молитва – нищо сакрално не се влага в тях. Просто сгради. За мюсюлманина всяко място може да бъде място за молитва. Е, както отбеляза анти666, при шиитите нещата са малко по-различни, но това е друга тема. Това го казвам, защото не пропускате да отбележите, че съм мюсюлманка... та да хвърля малко светлина за това как ние виждаме нашите храмове. Както и да е. Със светилищата нещата не стоят така. Никой не отрича, че те са места с енергия, че са нещо различно. Затова и говорим за тях, не като места за молитва на някаква си религия. И да, колкото и да ви е странно, аз не смятам, че всяко светилище тук е българско – например, някои говорят за египетски светилища в Странджа... Но не това е важното. По-важно е дали са тенгриански или не. Дали са светли или тъмни. Голяма част от тях са тенгриански и са служели някога на светли енергии и сили, но не мисля, че всички от тях. И е тъпо някой да иска доказателства за това или пък за обратното, защото когато говорим за енергии, "доказателство" става доста мъгляво понятие. Тук се намесват и емоциите, и единствените доказателства, които могат да се използват, когато говорим за тези енергии са символите. Затова думата ми беше не за светилищата, както странно се обърна темата, а за символите и за това кое се смята за тенгрианско и защо. Ние в тази тема отидохме на Я без да сме стигнали до Б.
Похвално е, че Йордан ходи по светилищата и има някаква теория за тях. И аз имам някаква, може би не чак толкова различна, но все пак различна. Няма лошо. Не съм никакво ченге. Аз не съм сигурна, аз търся, разсъждавам, задавам някои въпроси. Това е разликата между мен и Йордан - той за всичко е сигурен, не търпи въпроси, различни мнения, единствено той е прав. Има една мъдрост - "Не знае как да знае онзи, който не знае как да не знае."
PMEmail Poster
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 21.8.2011, 04:19 )
Затова думата ми беше не за светилищата, както странно се обърна темата, а за символите и за това кое се смята за тенгрианско и защо. Ние в тази тема отидохме на Я без да сме стигнали до Б.
Има една мъдрост - "Не знае как да знае онзи, който не знае как да не знае."

Мери, от тази мъдрост би могла да се ползваш в случая само ти smil4334ad1724132.gif "Странно се обърна" темата благодарение на теб:
QUOTE
Там е работата, че не всички светилища са български, не говорим да са тенгриански. Може би от там идва и объркването.

Относно символите - Анти, мина през цялата "азбука" по свой начин...а това,че ти разбра само А и Я е показател,че трябва още да четеш за да разбираш какво се говори...пътят на "разбиране" е пътят на посвещение,който всеки сам извървява и след всяко успешно преминато ниво се устремява към следващото.Много е хубаво,че ти се вълнуваш и пишеш за тенгриянството - задавала ли си си въпроса защо? smil3dbd4daabd491.gif ...
Но да се върнем на символите и твоите първоначални разсъждения и впечатления,които са плод на малко знание:
QUOTE
Към 1:10 в клипчето на Исс се вижда едно око и пише "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." – звучи като заплаха малко. Кой е "соколът"? Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос. Масоните много си падат по този негов символ. Та той щял да завладее духа ни.. Брей! Интересно. Понеже Хор е слънчево божество, а клипчето се намира в този сайт, искам да обърна внимание на нещо, което отдавна ми прави впечатление относно тенгрианството – защо тук много често се говори за Тангра като за слънчево божество? Тангра е небесен бог, не соларен! Тенгри е Абсолют, Творец на всичко във вселената, а не част от сътвореното.

Първо искам да подчертая,че тук никой не говори за Тангра като за слънчево божество...Тангра е Висш,Всевишен,Единствен,Необясним и безпределен като небето,където той пребъдва и когато напълно си изясниш сакралното значение на Тангра, мисля,че никога няма да посмееш да пишеш ,че
QUOTE
Тангра е небесен бог, не соларен!
.
Ще стигнеш до тези изводи само ако постигнеш определени качества...само ако овладееш четирите сили на душата.Ако станеш четвъртичен в единството си Единен в четирите СИЛИ... smil3dbd4e398ff7b.gif
А сега накратко да те запозная със символиката на сокола,за да не ти звучи като "заплаха": "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." и да не пишеш глупости от рода на :
QUOTE
Кой е "соколът"? Ами Хор!

Птицата Сокол в Тангризма е стражът на Небето или по точно на преминаващите души към него.Той е малък,но светкавично нанася удар и сваля жертвата си обратно в материята.Неговото ОКО не пропуща нищо неевоюлирало да се завърне на небето.Соколът е страж на Небесния Отец, на Тангра!!!Неговия образ е можел да присъства само при Кана и Ан Колобъра....клипчето показва сакралната информация на сокола на Кан Аспарух...Небесния род на съзвездие Еднорог...Небесната Конница...но аз няма да я разяснявам, защото нищо не може да замени индивидуалния начин,по който информационния поток отваря съзнанието и разкрива на ума поразяващо съзнанието знание.... smil4334ad1724132.gif


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
merry
Публикувано на: 21.8.2011, 15:32
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 73
Участник # 1 119
Дата на регистрация: 30-August 07Вадиш ми думите от контекста. И като ми гледаш под лупа всяка дума, това дали го забеляза "Тенгри е Абсолют, Творец на всичко във вселената, а не част от сътвореното."? Тоест, няма нужда да ми го преразказваш и да ми доразясняваш - "Тангра е Висш,Всевишен,Единствен,Необясним и безпределен като небето..." Но благодаря все пак. Поне виждам, че по тоя въпрос нямаме различия.
"Първо искам да подчертая,че тук никой не говори за Тангра като за слънчево божество..." – знаеш, че това е лъжа и ако трябва ще се поразровя из форума, за да ти покажа къде и на колко много места съм срещала представянето му като слънчев бог. Всъщност, погледни няколко поста по назад! Ако не беше така, нямаше въобще да повдигам въпроса. Попитах "И чрез този символ не бива ли принизен Върховния Бог и по-лошо – подменена е представата за него с нещо друго?" Въпроса ми е съвсем логичен. Не виждам паралел между Хор и Хурса и не смятам, че Окото някога е бил положителен символ в тенгрианството. Вместо да ми разглеждаш всяка думичка и да се опитваш да покажеш колко малко ми били знанията, обори ме! Покажи ми, че бъркам! Възможно е. Може нещо някъде да пропускам. Но не ми прави оценка на знанията, защото просто не ме познаваш и няма как да знаеш.
Извинявай ако съм те обидила! Отдавна исках да повдигна въпроса и твоето клипче просто ме подсети.
"Много е хубаво,че ти се вълнуваш и пишеш за тенгриянството - задавала ли си си въпроса защо?" – Задавала съм си го и съм си отговаряла. smil4334ac775281d.gif
Сега по същество. Ето един интересен цитат от Ал. Кроули:
"Сатана! Извикай високо!
Ти издигнат най-високо!
О, моят баща Сатана!
Окото!"
Кроули, може би знаеш, основал ложата О.Т.О. В нея членове били големи еврейски политици, шпиони, учени... Например Робърт Опенхаймер, бащата на атомната бомба. Или поне така се твърди. Та Кроули пишел разни сатанински книжки, които казвал, че са му диктувани от някакво същество, което нарича "Лам, пратеникът на Хор". smil4334a69a0bdb2.gif
PMEmail Poster
Top
iss
Публикувано на: 21.8.2011, 16:04
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 21.8.2011, 18:32 )

Ето един интересен цитат от Ал. Кроули:
"Сатана! Извикай високо!
Ти издигнат най-високо!
О, моят баща Сатана!
Окото!"

Забавляваш ме smil4341944e6b0c8.gif ,но и ме натъжаваш smil4334ac775281d.gif С познавачи като тебе не мога да се меря...онемявам smil4334a3ebd31a5.gif Само да те питам преди да се оттегля от безмисления рунд:
В "интересния" цитат имаш ли информация за кое око става въпрос - за лявото или дясното smil4334a4c5e23b8.gif smil3dbd4dbc14f3f.gif


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
merry
Публикувано на: 21.8.2011, 23:44
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 73
Участник # 1 119
Дата на регистрация: 30-August 07Това е отвратително, Исс! И да се насиля не мога да се засмея на тези думи. Ти как успя да намериш нещо забавно?! Какво ти има? Заобиколи това, което казвам и просто се посмя?
Кроули е един от най-големите сатанисти, живяли някога. Ето още сатанински цитатчета от него, щом толкова те радват - "Новата ера на Хор скоро ще започне. Но първо Земята трябва да бъде окъпана в кръв..." - Лам, пратеникът на Хор. "Трябва да има световна война." – пак той. Интересно е, че Ал. Кроули не отрича връзката си с Хитлер. А във Втората световна война са загинали 70 мил. души, нали знаеш? 70 000 000! Нещо не ми е смешно.
И последно, малко символика, ти нали я разбираш много - едното око символизира външното зрение, а другото – вътрешното зрение. Двата вида "зрение" трябва да са в баланс. Пита се в задачата – на теб кой тип зрение ти липсва, та намери тези сатанински строфи за забавни и весели? Въпросът е риторичен, отговора е ясен. Искала си вероятно да ме осмееш, защото не можеш да ме обориш, но това беше кофти опит. Говори ми за "овладяване на силите на душата", пък се забавлявай на сатанинските възхвали.
...Няма смисъл. Остани си със здраве, Исс!
PMEmail Poster
Top
iss
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 22.8.2011, 02:44 )
Това е отвратително, Исс!

Отвратително е Мери да използваш патоса си за неща с които не си съвсем на ясно..кога най-сетне ще си възвърнете честа и достойнството?Вместо да четеш Кроули и да ми държиш речи за него се поразрови из раклите на бабите и потърси колко от вас са с български корени,но служат от простотия на сатаната...ама сте нагли и мазни и такива ще си останете...хем до тука почти не вдяна добрия ми тон - хем ме хвърляш в трета глуха за неща безкрайно отживели,манипулирани и спекулативни.
Азъ сiовлеенъ азъ яналаръ чiокъ сioвлеенъ чiокъ яналаръ сусъ!
Арифъ оле ехли дилъ олъ елмасъ тащанъ пакче олъ!


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
iss
Публикувано на: 22.8.2011, 10:55
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 22.8.2011, 02:44 )
И последно, малко символика, ти нали я разбираш много - едното око символизира външното зрение, а другото – вътрешното зрение. Двата вида "зрение" трябва да са в баланс.

Ето на това се забавлявам smil3dbd4daabd491.gif И ти го поясних доста възпитано,шеговито и не иронично..."Кофти" опит е цитата ти в тоя пост и претенциите ти в първия по темата:
QUOTE
Към 1:10 в клипчето на Исс се вижда едно око и пише "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." – звучи като заплаха малко. Кой е "соколът"? Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос.

...да не говорим пък,че да пишеш подобни неща като "демоничен едноок бог" е такава безочливост присъща единствено на пратениците на САТАНАТА smil4334af067a7a3.gif


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
iss
Публикувано на: 22.8.2011, 11:02
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 22.8.2011, 02:44 )
Говори ми за "овладяване на силите на душата", пък се забавлявай на сатанинските възхвали.

Аз сатанинските възхвали не ги чета...те са бълъци като теб,за да не могат да се ползват от символи и знаци със съкрално значение! smil3dbd4dbc14f3f.gif


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
iss
Публикувано на: 22.8.2011, 11:41
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 22.8.2011, 02:44 )
И последно, малко символика, ти нали я разбираш много - едното око символизира външното зрение, а другото – вътрешното зрение. Двата вида "зрение" трябва да са в баланс. Пита се в задачата – на теб кой тип зрение ти липсва

Тези глупакоустойчиви разяснения ги използвай някъде другаде smil3dbd4daabd491.gif Мене ме интерисува нещо повече от това,което се знае за СИМВОЛА на Египетската школа на мистериите на Ехнатон "Законът на Единия"...защото "Дясното око на Хор" контролира лявото мозъно полукълбо - това е мъжкия аспект на познанието.Въпреки,че дясното око "вижда" директно в дясното мозъчно полукълбо, египтяните не са общували по този начин.Тук важно било не да "виждаш",а по скоро да прекъснеш виждането на информацията.Тъкмо лявото полукълбо осъществява това прекъсване; то контролира дясната половина на тялото (и обратно).По същия начин "Лявото око на Хор",контролирано от дясното полукълбо, е женския аспект на познанието, преподаван в 12-те главни египетски храма по течението на Нил.Тринайстият бил самата Велика Пирамида.Процесът на инициация продължавал 12 години - един цикъл - във всяка от тях, докато изучат всички женски компоненти на съзнанието....Но мъжкия аспект - Лявото ОКО на Хор - бил преподаван само веднъж и това никъде не било записвано.Изучавал се изцяло чрез устната традиция, въпреки ,че най-важните компоненти от нея са гравирани в/у една единствена стена под Великата Пирамида, водеща в залата на Хрониките...

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top
anti666
Публикувано на: 22.8.2011, 14:56
Quote Post
Типичен спор по женски с много емоции и май ще отварите накрая работа на модераторите.
Merry, не ме бърка че си мюсюлманка, помагал съм на мюсюлмани и те на мен. Виждам, че си и запозната с тенгрианството, особено след като припознаваш Тангра за Абсолюта. За нас по е важно дали се самоопределяш като българка.
Относно окото на Хорус, ясно ми е че имаш предвид сатанинското всевиждащо око на Луцифер в масонските пирамиди. Но знаеш ли, в православните храмове съм виждал стари икони с подобен триъгълник и око, горе - в Небето. Нали нямаш предвид, че възрожденските иконописци са си падали по Новия Световен Ред.
Ето ти тук още едно подобно око, този път от светилище което пак ти е съвсем близо - Долно Дряново. Колобърът, който е моделирал това на светилището едва ли е бил масон.
Циклопско око
Toва пък е Дъждовница
Соколът

Що се касае то възраженията ти относно безпардонността на Йордан, ами сигурно има защо да е такъв. Просто му е писнало да повтаря едно и също по няколко пъти в месеца.
Като чета историята на сайта от последните години се удивлявам колко неща са казани и написани. Посочени и дори смелени за масите. И пак има хора, които се чудят какво трябва да е бъдещето на България и пак масово не се усещат за какво иде реч. Ами в такъв случай и Господ не може да ни помогне. Ако очаквате да хванем някой за ръчички и като първокласник да го учим да срича - няма да стане. А дали това е Его или нещо друго, който има глава на раменете си ще разбере. Който няма ще се оплаква "ама вие сте такива, ама вие не търпите чуждо мнение" и т.н.
Top
iss
Публикувано на: 22.8.2011, 15:01
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06QUOTE (merry @ 17.8.2011, 02:45 )
Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос.

Ще ви спестя бедните си познания за лявото,дясното и средното око на Хор...но ще подразня още малко Мери smil4334ad1724132.gif ,която може би предпочита турските сини очички-амулети,с които е залят нашия пазар ...може би ще ни обясни тяхната символика,защото те масово се купуват за защитата smil4334aa44c7e89.gif
И ето едно мнение ,което не е мое Мери за "демоничния едноок бог"...ще ти приложа и картинка към него:
QUOTE
Это один из самых любимых египетских амулетов – Око уджат, или Око Хора. В битве с Сетом Хор потерял глаз, а бог мудрости, великий маг и целитель Тот дал ему взамен всевидящее Око уджат. Оно стало символом врачевания и, как считали египтяне, приносило здоровье и силу, а также олицетворяло жертвенность – ведь Хор потерял глаз, когда сражался со злом.


Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)


--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Closed TopicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020