Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) 1 [2] 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Йордан_13 |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:09
|
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 924 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Мнение на наш сподвижник: "първото име на Осака е Осака-ши, а ежегодния индиански фестивал в Америка се казва О-сахаши, СА ХА на санскрит е одухотворяване ... какво следва че ние БЪЛГАРИТЕ имаме мисията да одухотворяваме света..." |
anti666 |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:24
|
||
![]() |
За по-мързеливите, темата за Чобра Таш; http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=3561 А тук успях да намеря което ми трябваше от Щутград
|
||
|
anti666 |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:33
|
![]() |
Както се вижда, този знак, изключително много прилича и е своебразна модификация на руната Тир, макар, че историографите го възприемат като 'Дилом" - "змия".
================================================== 6781 (2013) - Година Диломъ по българския календар. А мечът, Колад Болг е вече изваден. ![]() |
|
Елтимир |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:43
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 4 721 Дата на регистрация: 16-July 12 ![]() |
Много народи помнят. Тибетците например наричали своите мъдреци "Хора на Тингри". Тангароа бил върховен Бог на полинезийците. И се сещам за един дълъг разговор с Григор Симов в неговия дом. С множество факти той ми доказа, че между отделните народи всъщност не би трябвало да има вражди. И че враждите ги създават евреите.
Да, така е. Общувал съм с хора от много народности и не е имало проблеми между нас. Общувал съм с хора от всички раси и с всички сме се държали приятелски. И с монголи, и с китайци, и с араби. Евреите са тези, които създават враждите. Само искам да добавя, че евреите не го правят по собствена инициатива. А по заповед на нечовешките си господари. Искам също да добавя, че именно нашите древни Символи, които са всъщност работещи схеми ще спасят човешкия свят. Не ги познавам всичките, признавам. Ама, Йордане, сега дупе да ти е яко! От теб вече ще се иска много. И аз вярвам, че ти ще устоиш и няма да се огънеш. Имаш моето доверие, но сега е твой ред. |
anti666 |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:48
|
||
![]() |
Това се знае. Затова и планината Странджа-Сакар тук я наричаме Свещената планина. Такава е етимологията на този духовен център от древността |
||
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:49
|
||||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 924 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Да продължим знанията по темата тогава - забиването на меча, също в древнобългарския обичай е символ на основаване на държава. Приравняването на идеята за държавата с идеята за светилището, чрез този акт, всъщност това е генезиса на идеята за Саракта. Държавата като Светилище, в което живееш своя Бог! Нима има нещо по-велико от Българската идея за Държавата? Нема! И това е засвидетелствувано в Откровението на Иоан, ясно и недвусмислено: =================================================== 7. И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях, 8. но не устояха, и за тях се не намери вече място на небето. 9. И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена - свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му. 10. И чух на небето висок глас да говори: сега настана спасението и силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем. =================================================== Вижте стх.10-ти - идеята за Саракта, колко ясно е посочена! Тогава е ясно, каква е тайната на буквата Ят - забитият меч на Тир, на архангела Михаил в тялото на древният Змей. |
||||
Елтимир |
Публикувано на: 5.3.2013, 11:57
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 4 721 Дата на регистрация: 16-July 12 ![]() |
А какво означава Самурай? На японски няма превод, но има превод на български. Самороден. Тоест, изграден от самия себе си. Впрочем японците го знаят. Имаме доста общо с тях. Името Сейко, например. Има и още много. Когато навремето Тодор Живков отишъл в Япония, те го посрещнали с думите: "Добре дошли след 200о години!" Това си е едно голямо признание. Както и с китайците имаме общо. Думата Тян, Небе. Идва от нашата дума Ден, с която някога сме олицетворявали Тангра. Нашите следи са останали по цял свят. |
||
Махайра |
Публикувано на: 5.3.2013, 12:33
|
||||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 308 Участник # 5 141 Дата на регистрация: 19-January 13 ![]() |
Всъщност Елтимир го написа, но това ме подсети за едни ''камъни'' от Бояно. На тях се вижда същата змия и един лъв, който се бори с нея. Лъвът е български символ от дълбока древност. Ако не греша, го е имало върху щитовете ни още по времето на Троянската война. Такива снимки няма в Интернет, въпреки, че рових доста - нищо официално няма. Не би трябвало да е така, но е факт. Ще ги пусна в сайта, може пък да се окажат важни и ценни. |
||||
Махайра |
Публикувано на: 5.3.2013, 12:39
|
||||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 308 Участник # 5 141 Дата на регистрация: 19-January 13 ![]() |
Ами думата кунки, т.е. ръце, не се ли съдържа в бойното изкуство Кунг фу? Бой с ръце или юмручен бой, може би. Просто питам, тъй като не знам китайски. |
||||
anti666 |
Публикувано на: 5.3.2013, 12:41
|
![]() |
Думата тян я наричат по-скоро тиен. Което е още по-близо до нашенското ДЕН. А окончанието на планината е шан, което е древното сансксритско име на "сияя, грея". Оттам на английски идва "шайн". Буквалният превод на тази планина е древнобългарското име ДЕН ГРЕЕ. Небе Сияно, Ден Сияен. Наречете Абсолюта както искате. Това за тия, дето питат откъде сме измислили Ден Грее, прозвището на Тангра.
И да отбележа само, най-високият връх на Тиен Шан е Кан Тенгри. |
|
Елтимир |
Публикувано на: 5.3.2013, 13:10
|
А коя е буквата, символизираща думата Шан? Буква, символ на Трирогата Небесна Майка Умай. Три върха, издигащи се към небето, които в днешната ни писменост са изравнени, а те не са били такива някога. Има я само в нашата свещена Кирилица. Да не забравяме, че Св. Климент Охридски е бил Посветен колобър, той е знаел какво прави.
Ние, Българите сме многоезичен народ. Имаме по много думи за едно и също понятие. И това също не е случайно. Дали сме много на много народи, но и ние сме взели от тях. Затова сега ние казваме ходя, но и вървя. Скачам, но и рипам. Едно и също е. Кунка, но и ръка. Слива, но и тургун. Плевня или патул, гулеж, но и змиорка. Всеки от вас може да намери такива думи. Едно от нещата, които искам да ви кажа, е да възродим диалектите. В тях е нашето огромно богатство. |
Елтимир |
Публикувано на: 5.3.2013, 13:24
|
Още една дума. Чувам. Означава слушай, но и също пази. Чувай го. И сега ще кажа нещо, което няма да се хареса на мнозина. Чувашия иска да приеме името Волжска България. Хубаво, ама не е много хубаво. Защото на тоя свят може да съществува само една България. Има Балкария, в Кавказ. Пак през 1995 г чеченците бяха издигнали в Грозни огромен транспарант с надпис "Вън руските окупатори от България!". Не от Чечения, а именно от България. Това никак не беше случайно. Мисля, че беше през 1995 година. Дойде от Съвета. Ако нашата България загине, ще се роди друга България, но България ще я има вечно. Все пак аз не искам именно моята България да загине. Аз искам моята Дунавска България да живее! Владетелите са родени и ще изпълнят Мисията си. Вярвайте в България, вярвайте в Тангра и Той няма да ви изостави.
|
Елтимир |
Публикувано на: 5.3.2013, 13:44
|
||
Не го знаех, но се сетих за нещо. Четох го преди много години. В дома на едни хора влязла змия. Те гледали котка. Котката скочила и убила змията. А лъвът е Цар на котешкия род. Та наистина дали няма да стане така. Нашият Лъв да умъртви еврейската змия. И нещо друго си мисля. Евреите нещо са се позакротили, изглеждат ми уплашени. Вероятно има от какво. Пусни снимките, непременно, моля те! |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 5.3.2013, 15:16
|
||||||
Троя (Тироя) е първата столица на древнобългарската Яна Идел (Нов Идел). Тепърва ще напишем нейната история, но тя е невероятна. Публикувай снимките, как да не са важни ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
18j |
Публикувано на: 6.3.2013, 12:12
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 151 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 ![]() |
Да се дълбаят ли трябва тие руни или може да се пишат с по-модерни средства като маркер и спрей?
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |