www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Концесии на Тиквеното правителство


Страници: (4) 1 2 [3] 4  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Концесии на Тиквеното правителство, България и шистовия газ
18j
Публикувано на: 26.11.2012, 15:43
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11В същия панел, бе обсъждана и гласувана, разбира се и тотална забрана на хидрофракинга в Европа. Ние си знаем, че европейските институции са оперирани от способността да вземат категорични, еднозначни решения - така че дейността на самите институции не е толкова интересна. За нас, които успяхме да доведем до знанието на целия български народ, щетите и ужаса на хидрофракинга, които се подписахме за дефинитивна забрана на тази гнусна технология в официална подписка според законите на републиката, които излизахме и мръзнахме по улиците за да защитим земята и водата на България, които бяхме едни от първите в Европа, които успяхме да консолидираме общественото мнение в полза на нашата кауза - за нас има единствено значение как са гласували евродепутатите, които сме избрали и изпратили там да защитават нашите интереси и да правят така, че нашият глас да се чува в европейските институции.
Ето как са са гласували нашите евродепутати:

ЗА мораториум върху хидрофракинга:
- АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА
- ИЛИЯНА ЙОТОВА
- ИВАЙЛО КАЛФИН
- ЕВГЕНИ КИРИЛОВ
- КРИСТИЯН ВИГЕНИН

ПРОТИВ мораториума:
- СЛАВИ БИНЕВ
- СТАНИМИР ИЛЧЕВ
- ДИМИТЪР СТОЯНОВ
- ИЛИАНА ИВАНОВА
- АНДРЕЙ КОВАЧЕВ
- СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ
- ВЛАДИМИР УРУЧЕВ
- ФЕЛИЗ ХЮСМЕНОВА
- НАДЕЖДА НЕЙНСКИ

ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ:
- МЕТИН КАЗАК
- ВЛАДКО ПАНАЙОТОВ

И тук не мога да се въздържа да не коментирам:

За турците е ясно че са продажна гнусна сволоч. Ясно е че позициите на върхушката от дпс е във все по-голям разрез с мнението на обикновените им редови избиратели, които се подписваха с хиляди в подписката срещу технологията хидрофракинг в България, тъй като те, за разлика от болшинството българи са запазили връзката си със земята и много от тях вадят поминъка си от там. Та за пратениците от дпс в еропарламента не е чудно, че са не са се вслушали в гласа на българите. Те просто не са българи - те са една османска тумба етнически турци, които криворазбрали европейския модел, гледат от къде ше им капне най-сочната файда. А можем да се досетим, че лобирането на газодобивните компании в европейския парламент, че ухажването на европолитици е било свръх-ожесточено. Много европейски политици и евродУпетати са се облажили, за да си затворят очите за очевидното в много държави на евросъюза, където вече се провеждат фракинг операции. Та тези турците, за които си знаем че са продажни помиари - те не са интересни, ние знаем че не можем да разчитаме на тях.
За другите продажници отличаващи се с изключително силно изявени с елементи на безхаберие дето са пратени лично от премиера-мутра-тиква също не можем да очакваме друго освен да игнорират гласа на онези които са ги пратили там да получават по 6 000 евро на месец, за да си тътрят по цели седмици разбитите задници по самолетите от Брюксел до Страсбург и обратно в София. Тези няма и да видят свестна служба след като им свърши мандатчето тъй като герб и гербаджия вече са мръсни думи в българския език и след понижаването на тиквата от премиер в боклук и пращането му зад решетки или в гроба - неговите последователи и слуги ще ги сполети същата участ.
Обаче забележете кой се е подредил в тази графа - на продажните предатели от турски произход:
слави таекуондиста мнимия националист ЕрКонт и събрат на бойко тивата бивша мутра яла много пъти бой от други мутри и едвам оцеляла в междумутренските борби. Излъга хората, че е националист купи си място в листите на другия псевдонационалист - волен-болен и сега и той е подреден на хранилката - където му сипват да зоба разни вещества, а от задната страна му извличат националия български интерес чрез фракинг операции.
Там до него е и доведеното синче на болен - онзи от еврейски произход, който също се пишеше националист, ама се оказа обикновен боклук и тотален дегенерат.
Пиша тези редове, защото догодина се очаква всички тези да започнат да ви искат отново доверието за да ги пратите за още 4 години на заплата 6 000 евро, заради което ще ви обещаят че гласа ви ще се чува в евроинституциите. Аз лично не познавам националист в България, който да е против тотална забрана на хидрофракинга в Европа (съответно и България). Не познавам националист, който да не гласува с две ръце за пълното съхранение на водата и земята в България чисти.
Мисълта ми е - ако ги засечете тия двамата мазните проститутки - да им кажете първо да избегват друг път да се пробват за каквито и да било институции от националистическата квота. И като попитат защо - вие им отговорете - защото са продажни проституки, а българския национален интерес и мнението на българите със силно национално самосъзнание не са за продан!


--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
18j
Публикувано на: 26.11.2012, 16:31
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 1 134
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11Междувременно научните среди продължават да вадят данни за природните богатства на България, които българите са забравили, търсят съкровищата в гъзъ на цивилизацията и за това страдат жестоко:

Откритие, което потвърждава теорията на Херодот в древността
Във вековните дълбини на Добруджа може да се открие на най-ценното на нашите дни, съкровище.
Огромен резервоар с вода, по-стар от 90 милиона години
В Проектът по откриването е продължли 24 месеца, участвали и българските учени.
Добруджа няма едно подземно езеро, а два огромни подземни резервоари за вода.
Един на север, до 100 метра в дълбочина.Другият на юг,сформирано през периода юра, този резервоар го има и в България.
Някои от водите,се образуват при 600-700 метра под земята на потоци и са насо4ени на запад към Гюргево, другите постепенно се разсейват в морето.
Водата е без нитрити,с перфектен баланс на калций, магнезий и желязо.
Водното езеро което е в Българската си 4аст е с размер 200км, в Румънската част е от 80км
P.S.Надяваме се скоро Българските учени да изнесат по подробни данни, като Румънските си колеги

http://stirileprotv.ro/stiri/social/comoar...ntichitate.html--------------------
??????? ? ??????? ??????!
PM
Top
idle
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 137
Участник # 1 441
Дата на регистрация: 13-April 08Във връзка с посещението на премиера в щатите както и още някои събития от последните дни ни напомниха, че Земята ни е много фина система и следи и реагира на събитията по свой си начин.
От няколко дни люлее по североизтока, за сега само в морето. Дали хората ще схванат предупреждението:

Втора нощ трусове в Черно море
"Земетресение с магнитуд 4.4 по скалата на Рихтер беше регистрирано снощи около 20.58 часа в Черно море. Епицентърът на труса е на 26 км източно от Каварна и 63 км източно от Варна.
(04.12.2012)" Ето и статията: http://focus-news.net/?id=h4018

Няколко събития допълват картината: отварянето на офис на Шеврон в Нови пазар, за което бе писано тук: http://www.voininatangra.org/modules/news/...php?storyid=546
Посещението при Обама на нашия управленец. Със сигурност са говорили и за шистовия газ. Явно истерията продължава, щом толкова рано го викнаха нашия на спявка във Вашингтон.
Интересно се оформя. smil3dbd4e5e7563a.gif smil4334ac775281d.gif
PM
Top
anti666
Публикувано на: 29.3.2013, 10:40
Quote Post
Година по-късно се оказа, че сме били прави и за това;
QUOTE
Учени: Фракингът е свързан с голямото земетресение в Оклахома

Хидравличния фракинг е свързан с голямото земетресение в Оклахома, обявиха американски учени, цитирани от Би Би Си. През ноември 2011 година щатът бе разтърсен от необичайна силна серия земетресения.

Източник

По заповед на Щуката и двете публикации в Труд и 24часа са изтеглени, но може да ги намерите в кеша.

Още тогава ни бе "намекнато", че ако ние българите не спрем шистовото безумие в Добруджа, майката Земя - великата Йерсу ще се намеси. Точно както едно живо същество би реагирало на досаден комар, натикал хобота си да смуче кръв.

Не ми се говори даже какви щяха да са последствията за североизточна България.
Top
Марин
Публикувано на: 29.3.2013, 12:32
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 114
Участник # 3 408
Дата на регистрация: 30-April 11Генно модифицирана статия по въпроса тук: Най-голямото земетресение в Оклахома е свързано с добива на петрол*

В заглавието предвидливо е пропуснато да се добави шистов газ. По-надолу в текста споменават и за него:

...
"Практиката на повторно инжектиране на отпадни води се прилага и при добива на шистов газ и петрол.

Според критиците на технологията фракингът, както е известен начинът за добив на газ и петрол чрез инжектиране на коктейл от химикали и вода под налягане в шистови скали, може да доведе до сеизмична активност и замърсяване на подпочвените води.

Повечето сеизмични инциденти свързани с фракинга досега бяха сравнително малки и обикновено се случваха през първите седмици или месеци след операцията по извличането на природния ресурс. Те са следствие на самия процес на извличане на газ и петрол от шистови скали.

В случая с находището Вилзета близо до град Прага в Оклахома депозирането на отпадна вода е започнало 18 години преди серията земетресения от ноември 2011 г., които включват 3 с магнитуд от над 5 по Рихтер.

Публикувано през април 2012 г. изследване на US Geological Survey разкрива, че след 2009 г. земетресенията от над 3 по Рихтер в централните щати рязко са се увеличили до 25 на година от средно 1,2 на година през предходните 50 години."
PM
Top
Марин
Публикувано на: 1.12.2013, 11:10
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 114
Участник # 3 408
Дата на регистрация: 30-April 11"Елитът" не се е отказал да разпространи шистовата чума по цялата планета. Сега послушните им медии ни съобщават, че настъпил пълен обрат в позицията на евреопейските политици:

Пълен обрат за фракинга в Европа?
18.10.2013
http://darikfinance.bg/novini/100431

"През последните три месеца има все по-силни признаци, че дебатът за хидравличното разбиване в Европа може да претърпи обрат.

Еврокомисарят за околната среда отхвърли призива за забрана на фракинга в целия Европейски съюз, а полският министър-председател Доналд Туск, обяви силната си подкрепа за използването на този метод за добив на нефт и газ от чуждестранни енергийни компании, пише Financial Times.

Министрите на околната среда на Великобритания и Полша призоваха за ново обсъждане на екологичната и икономическата основателност на хидравличното разбиване.

В допълнение Украйна прие промяна в закона за добива от смесени дружества с чуждестранно участие, подкрепяща външните компании.

Няколко сондажа в Полша и Украйна вече доказано могат да бъдат използвани за добив с търговски цели. В Украйна беше подписано споразумение с Royal Dutch Shell за мащабно проучване за газови находища в източната част на страната.

Chevron е близо до подобно споразумение за проучване и развитие в най-западната част на Украйна. Exxon Mobil и OMV преговарят за договори за проучване и добив в района на Черно море.

Въпреки, че е малко вероятно друг регион на света да може да повтори степента и скоростта на разработването на шистовите залежи в САЩ, перспективата за производство в Европа, особено в Централна и Източна Европа, би могло значително да подобри перспективите пред региона и да подсигури енергийния баланс за десетилетия напред.

Количествени изследвания на опита на САЩ показват бърз напредък на индустрията в технологичните иновации и на държавното регулиране, насочено към намаляване реалните и потенциалните екологични проблеми.

Като най-големия световен производител на природен газ САЩ могат да предложат най-ниските цени на всички водещи експортни компании в страната . Едно скорошно проучване на Харвардския университет прогнозира, че до 2017 г. САЩ ще станат водещи и в добива на петрол.

Тъй като експортът на суровините през океаните, разделящи Америка от останалата част на света, е скъп, то евтините енергийни ресурси ще доведат до износ на цели бизнеси към щатската икономика. Европа е силно уязвима, с цени на природния газ от три до четири пъти по-високи от тези в САЩ.

Парадоксално, но в опитите си да избегнат екологични проблеми европейските икономики са принудени да заложат на въглищата. Потреблението на суровината в ЕС нарасна с 3.3% през 2011 г., довеждайки до увеличение на въглеродните емисии от 3 на сто през 2012 година.

Според Financial Times необоснованият страх от фракинга заплашва да бетонира зависимостта на Централна и Източна Европа от мощни и непрозрачни чужди икономически и политически интереси."
PM
Top
Марин
Публикувано на: 1.12.2013, 11:27
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 114
Участник # 3 408
Дата на регистрация: 30-April 11Разбира се, както си му е редът и тук много бързо "размислиха". Позицията на "Б"СП преди изборите:

27.04.2013
БСП няма да допуска добива на шистов газ в Добруджа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1950323

"Няма да допуснем житницата на България да бъде отровена. Няма да позволим да се отрови земята, водата и храната на българите. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на срещата си с гражданите на Добрич.

Лидерът на БСП беше категоричен, че не трябва да се допуска добива на шистов газ в региона.

„Добруджа е като златна мина за България", отбеляза Станишев.

Като втори приоритет за тази част от България председателят на социалистите изтъкна необходимостта от по- диверсифицирано земеделие, разнообразяване на растениевъдството и развитие на хранително-преработвателната индустрия. „Модерното българско земеделие трябва да тръгне от Добруджа", добави водачът на листата на Коалиция за България в Добрич Явор Гечев.

Според Станишев страната ни се нуждае от диалог и национално съгласие, но не с тези, които докараха държавата до това състояние.

„България трябва отново да стане демократична държава с работеща икономика. Номинирали сме за премиер един от най- добрите икономисти - стабилен, земен, спокоен и предсказуем. Човек, който е доказал, че може да пълни хазната", отбеляза лидерът на БСП.

По думите му на дневен ред е спасяването на България. „Искаме животът да е нормален, с перспектива за всеки гражданин в България. Нашата амбиция е да върнем България на хората. Ние сме тук в България, няма да се изнесем. Искаме да можем да гледаме хората в очите. Ние сме от партия, която няма какво да крие и искаме заедно с гражданите да решаваме проблемите", каза Станишев.

Той напомни, че вчера се видя грозната и истинска същност на управлението на Бойко Борисов. „Четири години са се занимавали със своя интерес, газели са ред, държавност, законност. Това повече не може да се търпи. Трябва промяна. Единствената партия, която може и ще извади ГЕРБ от властта веднъж и завинаги е БСП", категоричен беше Станишев."

Иии след "изборите":

4.06.2013
БСП готви хидравлично разбиване

http://www.darikfinance.bg/

"Още с идването си новото правителство дава сигнали, че се готви да промени или отмени някои от най-важните решения на предишната власт. Освен да позволи отново пушенето на закрито, доминираният от БСП кабинет изглежда се готви и да отмени забраната за добив на шистов газ в България.

Новоназначеният министър на околната среда, Искра Михайлова заяви през bTV, че мораториумът върху хидравличното разбиване е временна мярка и не предлага решение на проблема.

Според нея екологичното законодателство е достатъчно добро, за да може да се позволят проучванията за залежи на шистов газ и нефт и ако такива бъдат открити, да се даде на гражданите правото сами да решат дали да има добив в близост до съответните населени места.

По думите на Михайлова проблемът с шистовия газ се дължи най-вече на общественото недоверие.

На думи предложението звучи добре, но реално мораториумът беше наложен заради значителните екологични щети, които нанасят както добивът така и проучванията за наличие на шистови залежи.

Особено в гъсто населена страна като България и при условие, че вероятните находища се намират под райони с добре развито земеделие като Добружда, дори проучванията могат да доведат до екологични проблеми и да нанесат икономически щети.

Мечтите на БСП, и политиците от други партии, за огромни залежи от газ, нефт, злато или други природни ресурси са утопия. България не е Русия и никога няма да бъде. България е малка по площ страна с отворена икономика, добро географско положение и красива природа. И вместо да да залагат на това дали има или няма шистов газ под Добруджа, българските политици трябва да помислят как най-добре могат да се използват наличните конкурентни предимства."
PM
Top
idle
Публикувано на: 11.12.2013, 23:17
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 137
Участник # 1 441
Дата на регистрация: 13-April 08Ето това се случва под носа ни в Румъния през изминалата седмица:

Събитията в Пунгешти, Румъния

Това се случва в нашата северна съседка, член на т.нар. "Европейски съюз". Някой може би все още си прави илюзии че това обединение защитава определени човешки ценности и приоритети.
В 21 век. В пълноправен член от т.нар. "Нова Европа". Мислете му какво ни чака! smil4334a8edcde62.gif smil4334aa44c7e89.gif smil4334a87ce0a9c.gif smil4334a87ce0a9c.gif

PM
Top
x2012x
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 46
Участник # 4 307
Дата на регистрация: 26-October 11Понеже не намерих темата за фракинга на Българска територия , реших да публикувам тук самоубийствената реакция на Министерски съвет на РБ , чиято министърка на екологията е шокирала дори европейската комисия с острият завой на България за добива на шистовият газ . От този момент смятам ,че всички министри са си сложили доброволно по едно въже на шията щом са разрешили да се добива шистов газ на Свещената Българска Земя . Искра Михайлова е министърката оповестила шокираща новина на ЕК , но не и на Българите !
България се извъртя и гласува "за" шистовия газ
09.01.2014 19.28

България шокира Съвета на министрите в ЕС като гласува „за” фракинга на шистов газ. Това е сторила екоминистърката Искра Михайлова в края на декември, за което не са изнесени никакви информации пред медиите у нас.

Така страната ни се обърна на 180 градуса по проблема, тъй като ние бяхме сред най-твърдолинейните противници на метода фракинг при добива на шистов газ. С това гласуване ние угаждаме на Великобритания и Румъния, които искат улеснена процедура за проучванията за наличие в земните недра на този тип газ.
Разкритието за пълния обратен завой в позицията на България е на съпредседателя на партия „Зелените”Борислав Сандов. Пред агенция ПИК той обясни:

„В Евродирективата за ОВОС (оценка за въздействието върху околната среда - б.р.) се задължава всеки сондаж за търсене на шистов газ да подлежи на задължителна такава оценка. Това създава доста затруднения за сондажите, но и дава гаранции, че зорко се следи всеки един сондаж като потенциално опасен, тъй като реално има доказателства за това нещо.”

Този текст от Евродирективата за ОВОС, след като е минал през комисията в Европарламента, е бил гласуван в Съвета на министрите. С нашия глас „против” реално текстът е отпаднал.

Учудващото е, че сегашните управляващи от БСП и ДПС, както и екоминистър Искра Михайлова бяха с категорични позиции по този въпрос, но с обратен знак – да има ОВОС.

Румънското общество, което активно протестира срещу проучванията за шистов газ в страната са дълбоко разочаровани от новата позиция на страната ни.

„В случая ние с това гласуване сме удовлетворили желанията на Великобритания, която най-силно натискаше този текст от директивата да отпадне. Там има обществено недоволство срещу сондажите за шистов газ и затова гледат да опростят процедурата.

За пореден път страната ни доказа, че е непредвидим играч. Тъй като рязко сменя позицията си, очевидно в услуга на чужди интереси. /pik.bg

Източник : http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=637086
PM
Top
Георги-НЗ
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09Ето защо отдавна обяснявам, че трябва да си избием като кучета управляващите уроди-дегенерати!

Тяхната смърт е живот за нас.

За който е жестоко и неприемливо - значи е набълбукан с евроатлантически "цености" и е загуена кауза.

А след 14-ти ще почнат да ни продават земята на чифути , курци(турци) и всякакв чуждоземска измет.

И още по-наложащо и спешно ще стане избиването на чудовищата и бесните орки.

И ДАНО НЕБЕТО СЕ НАМЕСИ! А НИЕ СИ ЗНАЕМ РАБОТАТА - МИЛОСТ И ПОЩАДА НЯМА ДА ИМА!

Това съобщение е редактирано от Георги-НЗ на 9.1.2014, 23:24


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
Канатица
Публикувано на: 11.12.2014, 13:44
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Минаха две години и половина, слугинажа се прегрупираха и пак се почна голямото акане:

"Делян Добрев: Време е да се захванем и с шистовия газ. Според него, крайно време е да видим какви са находищата от шистов газ, по тази тема не бива да се държим като щрауси и да си заравяме главата в пясъка."

http://www.segabg.com/article.php?id=729839
smil3dbd4e5e7563a.gif


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Канатица
Публикувано на: 16.12.2014, 16:04
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 916
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 25-July 07Още малко за новото 20:
http://eurocom.bg/shows/video/psychodispanser/273


--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM
Top
Марин
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 114
Участник # 3 408
Дата на регистрация: 30-April 11Отново опасност от фракинг в Добруджа, предстоят обществени обсъждания в селата край Тошево

11.08.17

User posted image

За нова надвиснала опасност над водата, земята и хората на Златна Добруджа предупреждава Синтия Недялкова от Гражданска инициатива против проучване и добив на шистов газ чрез хидравличен разрив. Тази седмица тя е получила доклад от РИОСВ - Варна за въздействието върху околната среда на предложение за проучване и добив на газ в община Генерал Тошево. Според нея отново има реална заплаха от фракинг и шансът за спасението на Добруджа е в местните хора, които трябва да са активни на предстоящите обществени обсъждания на доклада. Ето и пълният текст на предупреждението и призива на Синтия Недялкова:

Какво става? Добруджа отново на прицел!

Докато хората от Крайморска Добруджа се информират относно НАТУРА 2000 и ”ОПАСНОСТТА ДА ВЗЕМАТ ЗЕМИТЕ ИМ”, което всъщност не е точно така и, ако има и минимална такава опасност, то е заради СПАСЕНИТЕ от МОСВ и ГЕРБ ветрогенератори, докато им обещават, че ще ги компенсират, никой не казва с колко, над плодородните поля надвисна друга огромна опасност! Тя се нарича РОГОЗИНА и РУСГЕОКОМ! Сещате ли се за какво иде реч! Става въпрос за фракинг или въглищна газификация или и двете! И докато земеделците, едри и дребни, са се заровили в нивите да прибират реколтата, докато дребните добруджанци се радват на урожая, заради рентичките, благодарение на които преживяват и се радват на пъпешите, дините и доматите, които добруджанският чернозем ражда, една група хора, потриват ръце и готвят поредното и последно унищожаване на Добруджа! Тук вече няма къде да се денем ние, които мислехме, че сме дарени от Господ и наистина сме дарени от Господ с най-плодородните почви в Европа! Няма с какво да ни компенсират, защото цялата ни земя и вода ще бъдат отровени! България клета, остава без своята житница, но шепа хора ще пълнят джобове, ще купуват яхти и самолети, с които ще бягат в други земи, далеч от тези, из които са вилняли!

Фактите са следните:
Последният доклад за ОВОС, разработен от „инвеститора” РУСГЕОКОМ, вече е одобрен от РИОСВ Варна! Естествено в този доклад се обещава пълно запазване на хората, животните и едва ли не всички тревички! Естествено в този доклад се обяснява, че земите от НАТУРА 2000 ще бъдат запазени т.е. разбирайте, че България няма да е глобявана, както сега заради перките и всичко това, докато изникнат сондите и отравянето стане факт! Но питам аз: Има ли някой, който да повярва вече на тази поредна измишльотина? Е, ако няма, нека спрем очевадната измама! Нека спрем поредния разбойнически грабеж! Нека спрем поредното посегателство над България и живота на хората в Добруджа!

За целта: Интересувайте се от кметовете в засегнатите села и град Ген. Тошево за „общественото обсъждане”! Интересувайте се кога и къде това ще се случва и идете на това обсъждане и кажете на „инвеститора” РУСГЕОКОМ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА „ПОДОБРЯТ” ЖИВОТА ВИ, както със сигурност ще ви убеждават! Защото Русгеоком си води работници от Казахстан, както вероятно си спомняте беше, докато работеха на сондата в Рогозина?! Не вярвайте на сладки приказки и златни обещания, защото мисля, че вече всички разбраха, че парите отиват в групичка хора, а всички останали плащаме глобите и живеем все по-трудно, а в случая вече ще бъде и опасно!

Ние от Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване сме и винаги ще бъдем в помощ и подкрепа, но този път трябва да се произнесат местните хора!

Хора, жители на с. Кардам, с Люляково, с. Писарово, с. Вичево, с. Преселенци, с. Горица, с. Василево, с. Калина, с. Средина, с. Балканци, с. Великиво, с. Сираково, с. Сърнино, с. Александър Стамболийски, с. Спасово, с. Рогозина, с. Чернооково, с. Бежаново всички от община Ген Тошево, животът и бъдещето на добруджанци, както и оцеляването на Родината ни сега е във вашите ръце!

Гражданска инициатива против проучване и добив на шистов газ чрез хидравличен разрив
Синтия Недялкова
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.10.2017, 0:43
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 122
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Подобна среща би трябвало да е с 20-25 годишни млади мъже с гьостерици, които сегиз-тогиз да съветват "мераклиите", но вместо това, имаме 73 годишни старци. Единствено такъв борбен дух, виждам в 6-7 годишните, ако не бъдат смляни от системата. Едното момче, прероден хайдутин, вика на майка си: "Директорката ни създава проблеми ли майко, ей ся шъ сбера момчетата и ще я прогоним";))) Боже, нека доживея този Ден! Затова бях писал, че до времето на обрата има 13-15 години;))) И той няма да бъде осъществен от мнозинството от днешното, а от мнозинството от оцелелите тогава и пораснали млади българи. СМЪРТ НА ГЕРБ!

https://trud.bg/%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%ba%d1%82…/
PMEmail Poster
Top
anti666
Публикувано на: 17.4.2021, 14:35
Quote Post


Отдаден
*******

Група: Участници
Съобщения: 2 264
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 067 години след опита на ЧУДОВИЩАТА да създадат екологична катастрофа в Добруджа, да видим какво се случва в САЩ, в районите където се е използвал фракинг за добив на шистов газ. Поради ниската цена на петрола, сондажите са зарязани и сега отровата се просмуква в почвата и подпочвената вода. Статията е от вчера, от английския Гардиън, преведена е на руски. В българската преса няма да я срещнете, но за сметка на това проклетият Делян Добрев е депутат от ГЕРБ и раздава интервюта. Шистовите активисти - имената им трябва да се знаят за поколенията, защото един ден ще им се поиска сметка.
https://ren.tv/news/v-mire/824170-dobycha-n...kuiu-katastrofu
QUOTE
Добивът на шистов нефт на юг в САЩ доведе до екологическа катастрофа. За ликвидацията на последствията от станалото ще трябват стотици милиарди долара.

Оригиналната статия на английски от 15.04.2021
https://www.theguardian.com/environment/202...l-disaster-zone
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (4) 1 2 [3] 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020