www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Махат от учебника Вазовия “Кочо”

Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Махат от учебника Вазовия “Кочо”, Четивата за зверства и насилие отиват
Гост
Quote Post

Новодошъл
*

Група: участници
Съобщения: 5
Участник # 366
Дата на регистрация: 9-May 06

Корените ми са от град Перущица.Горд съм с това.
Нима подрастващите не трябва да знаят геройте на своя народ?Нима не трябва да знаят за какво са се борили и за какво са загинали?
Чел съм с интерес "кървавата" литература като ученик,но не смятам че ми е повлияла агресивно или нещо подобно.
Като Българи,мисля,че именно това са нещата,които трябва да знаем и с които трябва да се гордеем.Нещата които ни изгравдат като истински Българи.
Срам и позор за управниците които подкрепят тези промени...
Направо ме е страх,че ще дойде време когато децата ми(евентуалните) ще знаят В.Левски и Хр.Ботев само като имена на футболни клубове.

Може да прозвуча малко не на място,но ние си споделяме мненията,а кервана си върви...Как да спрем тази машина която ни гази...
PMUsers WebsiteICQ
Севар
Публикувано на: 10.5.2006, 10:49
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Да й пуснем една гайчица между зъбчатките.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Гневен
Публикувано на: 10.5.2006, 11:01
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 23
Участник # 363
Дата на регистрация: 6-May 06

Не знам, Гост. Но ще ти кажа, че откакто открих този сайт, съм по оптимист отпреди. Аз пък съм от Плевен, въпреки че отдавна живеем в София. Всеки път, когато имам възможност, водя детето си там, обикаляме музеите (които в Плевен дал Господ), това ми дава повод да й разказвам за турското робство, за историята ни. Мисля, че София отдавна няма нищо общо с България. Искам да кажа, че по живота и настроенията тук не трябва да се съди за цяла България. Вярно, смачкан е народът и то това е и целта на управниците, но като цяло имам впечтление, че извън София българите по са запазили бойния си дух. Дано да не греша. Иначе се справям с проблема самостоятелно - ходим на концерти на ЕПИЗОД, гледаме "Под игото" (истинският, не онзи скапан сериал от телевизията), ходим на народни танци (аз също играя), покрай които научава за традициите ни - в читалището, където ходим, задължително се отбелязват всички големи български празници - от Герьогвските люлки и лазаруването, до прескачането на огньове. В резултат преди една година тя сама пожела да се научи да свири на гъдулка. Малко множко ми идва като задължение, но ходим! Само че тук говоря за мойто дете, а другите? А училището? А улицата? Не знам.
PM
Гневен
Публикувано на: 10.5.2006, 11:06
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 23
Участник # 363
Дата на регистрация: 6-May 06

QUOTE (Севар @ May 10 2006, 10:49 AM)
Да й пуснем една гайчица между зъбчатките.

smil3dbd4e5e7563a.gif smil4334abded4493.gif
PM

Topic OptionsСтраници: (4) « първа ... 2 3 [4]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
RuMan 27/7/2025
Венци1 12/7/2025
Лъчезар 19/6/2025
Венцислав 19/6/2025
Любомир 10/12/2024