www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Изявление на Българският Саракт


Страници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Изявление на Българският Саракт, относно излизането на България от ЕС
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Другар 18 Май 2014 17:21
Не е въпросът в самия суверенитет, другарки и другари, а на кого го даваме и срещу колко! Ето, Крим, след като обяви независимост, веднага се присъедини към Русия и ѝ даде повече суверенитет, но го дадоха на роден, православен господар с широка душа! И раздава господарят пари на калпак - за пенсии и заплати, сигурно и художествено-творческата интелигенция не е забравил. И ние на Крим се радваме и завиждаме и се надяваме и на нас да се случи същото. А сега сме дали част от суверенитета си на ЕС, а те са чужди на нашата душа, налагат ни протестантска етика - да бачкаме и да не тарикатеем, а пари на калпак никак не дават, а само по проекти. Такова даване на суверенитет ние не искаме и искаме референдум за излизане от ЕС и влизане в Русия или поне в Евразийския съюз!
======================================================

Ти мое да искаш много неща, болшевиче, но Българският Цар не позволява и те съди за национално предателство.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Пипиlota 18 Май 2014 18:23
Бившият премиер нарича кухи обещанията на евроскептици и националисти, че като се скрием зад собствените ни граници, ще спрем кризата, ще решим проблемите с безработицата без инвестиции и ще преодолеем енергийните проблеми без ничия помощ.

Ааа, да не забравяме, че повечето от тези проблеми ги докара именно ЕС на България. Безработицата просветна ясно след имобилния бум, но истинската и причина е , че под диктата на ЕС бяха закрити повечето предприятия, приватизирано и разграбено де що може, защото било според тях " неефективно", а държавата е лош собственик, а пък свободния пазар най- добрият регулатор. Е да, ама този пазар западът го затвори за български стоки веднага след присъединяването, под всякакви претекстове за свински грип, зарази, ниско качество и прочее антиреклама. Преди присъединяването имаше повече български стоки (български марки) на запад, отколкото сега. Сега България е суровинен придатък на западна Европа, продава само суровини за жълти стотинки на западни фирми, които ги опаковат, слагат своите етикети и прибират основната печалба, а българите по селата работят за 1-2 лева на ден по заводите.
И енергиините проблеми са си напълно made in EU! И не само защото в чл. 30 на договорът между ЕС и РБ си пише черно на бяло, че България се задължава да затвори първите 4 реактора на АЕЦ Козлодуй и поетапно да изведе централата от действие, но и защото именно ЕС и Брюксел задължиха България да субвенционира скъпите и прескъпи ВЕИ, да приватизира разпределителната мрежа, уж за да се създавала конкуренция и продължават да настояват на своето.
Да гласуваш доброволно за някой, създал ти проблемите, за да го избираш и преизбираш и да продължава да ти създава нови си съдържа известна нота мазохизъм !
===================================================

Пипилота, бати човече, ти си единствения, който си ме разбрал истински. Поклон ти правя.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 19.5.2014, 11:41
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Изборите в България, а вече и навсякъде по света са за това, да разбереш, че нямаш право на избор. Безсмислено е, да се дава доверие на някой вън от теб, да направлява живота и битието ти. Направиш ли го, все едно признаваш, че си импотентен и е необходимо някой друг да оправя жена ти, а ти само да им светиш в леглото. Трябва да гласуваш за себе си. И когато гласуваш за себе си, винаги трябва да знаеш, че кой, каквото и да ти говори, лъже и маже. Все става въпрос за пари. Ама той не ти говори практично за пари, ами ти излиза с некви идеологемни клишета за "светло бъдеще", "по добър живот" и т.н. и т.н. Не се заема да говори с конкретни цифри за пари, договори със срокове, които да спазва и съответните санкции от нарушението им. Единственият практичен и полезен разговор, който трябва да се води в тези ситуации е разговора за парите. Колко, кога, къде и как. Всичко друго е лъжем, да те мажем. Е, вижте ги швейцарците - референдум за това колко пари да получават. Това е точната и мъжка приказка. В България, обаче, никой не говори в цифри, а само за некво имагинерно "светло бъдеще", което ще дойде някога си.

Швейцарците отказаха минимална заплата от 3300 евро
http://www.segabg.com/article.php?id=699124

Какво трябва да бъде поведението на този, който държи да гласува?. Когато ходите на предизборни партийни агитации, единствения лозунг, който трябва да наврете в очите на политиците и кандидат-политиците е този: "ПОЛИТИКО, ГОВОРИ МИ ЗА ПАРИ". Празните приказки за това какво ще направи, АКО БЪДЕ ИЗБРАН, са просто за баламурници. Не, какво ще направиш, а колко ще дадеш и откъде ще ги вземеш тия пари. Въобще разговорът трябва да протича основно за парите. Просълзяванията, цветята, усмивките и целувките, оставете след като политикът подпише договор, където парите ще са уточнени "кеш". Иначе, кога отидете в магазина, не плащате с усмивка в името на "светлото бъдеще", и тока не ви е безплатен. Е, Овчар-off, пак иска да му вдига цената. Всичко около вас се измерва в пари, единствено приказките на политиците не са за пари. Не е ли странно това? Позамислете се, върху въпроса за вноса.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 23.5.2014, 13:59
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Ах, недей така, Соломон Паси също ни обещаваше едни "видими ползи", мед и мляко от чешмите и какви ли не други благини, а накрая се оказа, че ще ядем пилаф и смокини и ще имаме поне по 40 чок гюзел ханъми, но в Рая, на земята някак си не ни се полагал тоя рахат, тоя кеф. Та затуй, мнозина българи бързешката се преселиха там, при обещаното светло бъдеще в Рая. "Поколения българи са мечтали за европейското бъдеще". Аз не си спомням да съм бил от тях. Не искам нито съветско, нито европейско бъдеще, искам бъдеще в Родината. И пари, много пари:))). Стига с това "бъде ще". Бъде ще, ама без бол пари в дисагите не го вервам да е "ще". Иначе мое си го "бъде" колко си иска, но да "ще", виж за това си трябват офшорки в ползу роду;)))

И си кажи поне в прав текст, на коя партия е нужна висока избирателна активност, за да бие, после да излезе Онуй Червено Нещо с огромни размери, дето е начело на нея и сладко да захапе микрофона и да мастурбира няколко часа пред него по повод това, как е бил отново комунетата;)))

Гласувайте, ползите от ЕС ще стават все по-видими, призова Плевнелиев

http://news.ibox.bg/news/id_1650094752
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 24.5.2014, 11:56
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Какво му е новото на Бюреков? Чувам го да проповядва сега, че бил новата партия, единствена с нови политици и нова енергия. Новата енергия, обаче, предполага нови идеи, каквито, обаче не са идеите стояли в основата на НРБ. Това не са нови идеи, така, че няма как да има и нова енергия. Енергията е стара и добре позната.
И извинявай, другарю комсомолски секретар, но и останалото въобще не е вярно. Ако си чисто нова партия, с чисто нови политици, трябва да бъдеш сам, да излезеш сам. А ти не си партия, ти си Коалиция от партии, едни стари вълци, като МВРО, Гьоргьовден и кой беше още там, на които ти се явяваш нова фасада и ракета-носител. За МВРО не сме се и съмнявали, че е партия на ДС, но и другите отломки явно са от същият социален конструкт и инженерно мислене. Лошото е, че има кой да ви даде право да се облажите с едни 30 000 лева в Еврео-парламента, а той след 3 дена еуфория и кючеци, на другия ден ще продължи сърбането на боб-чорбата. И все пак боба е полезен.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 24.5.2014, 11:57
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06В "деня за размисъл", в който не ние, а политическата класа трябва да размисли, Пловдив се люшна в няколко труса. На Небето и земята вече му писва от серсемлъка на болшевиките и гьотверените. Неслучайно, вчера един каза, че в "деня на размисъл" и в деня на изборите в България трябва да се разреши пиенето, понеже никой трезвен човек няма да отиде до урните, за да гласува за светлото еврогейско бъдеще. Това е своего рода интерпретация на израза, че кога си пиян и най-грозната жена, ти се струва убава.
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Това е един много интересен обрат във вижданията на Мафиянски;))) Българският Саракт поиска излизане от ЕС въз основа на една идейна визия за развитието на България - Българският Път. Не въз основата на парите. Ние, които споделяме тази идея, ако имахме парите на сегашната ни политическа класа, отдавна да сме отвели България на спасителният бряг. А сегашната политическа клика, има пари, но няма визия. А трябва да е ясно, че ние на парите няма да бъдем подвластни, т.е., ако някой иска да се присъедини към Българският Път и има много пари, няма да става шоколаден, петролен или некакъв друг крал, т.е. неговата тежест, ще се отмерва въз основа на личните му качества, приносът и жертвоготовността да служи на народа си и Отечеството. Тук става въпрос за Ценности, не за пари. Парите са само средство за осъществяване на Ценностите.

Софиянски призова за излизане от ЕС

Прочети цялата статия тук: http://www.dnes.bg/politika/2014/06/08/sof...ne-ot-es.228231

http://www.dnes.bg/politika/2014/06/08/sof...ne-ot-es.228231
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 29.10.2014, 19:40
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06
Думите на Барозу са едновременно голямо признание и заплаха. Признание за това, че Еврейският съюз дестабилизира всяка независима държава, която не иска да влезе в ЕС, създавайки в нея конфликти на етническа или идеологична основа, които прерастват в гражданска война. Заплаха са за всички, които искат да излязът извън ЕС, защото ще им бъде спретнат подобен сценарий. Не е случаен факта, че името на България е споменато в тази реч, именно по този повод и по никакъв друг. Въпреки това, България ще излезе извън ЕС. А който се опита да използва това излизане на България от ЕС, за да финансира и създаде етнически конфликт, ще срещне силата на българското оръжие на възродената БА, която ще започне да играе първостепенна роля във възстановяването на страната.

http://www.dnes.bg/eu/2014/10/29/dnes-moje...ylgariia.243650
PMEmail Poster
Top
trak
Публикувано на: 30.10.2014, 9:37
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09Няма проблем и заплахи за излизането на България от ЕС. Малко, българските журналисти пак си играят с думите. Барозу е от бандата на мързеливите южни държави, които сега са в повече в Ес и вземат всички решения поради мнозинството си. Те са изключително продажни и нечестни и си гледат интереса на южната политика. Продажността им също може да се ползва, подкупва се една група лобисти в Брюксел и още на другия ден тръгват новини и доклади по медиите, как България незабавно трябва да излезе и как няма друг начин.Тоест по-слънчев период за излизането от ЕС може и да няма. Трябва да се ползва възможността. Вратичките за излизане в договорите за ЕС са безброй, трябва само юридически да се формулират. Събитията в Европа и смутовете само биха подплатили за пред Европа едно ткова решение и биха му дали достоен облик за очите и въприемането на останалите обикновени граждани на ЕС и всички биха излязли сухи от водата, без напрежение и омрази.
Освен това с това си изказване Борозу гледа да се оправдае и замаже по южняшки манталитет, защото има доста нападки, че България и Румъния не са добре дощли в ЕС, било избързано грешно решение и само водят до финансови загуби в ЕС. Без да се забелязва Гърция, Португалия, Испания, Италия и дори Франция в каква нерозова икономическа ситуация са. България и Румъния са Черните овци, а за Хърватска има симпатии и затваряне на очите, все едно не е на същото положение.
Добра изходна позиция за излизане е самите неразбирателства в ЕП, поради разнородността на партиите и пак мнозинството на южната част.
Освен това и Великобритания е с негативи срещу България и Румъния и като цяло цял ЕС.
Барозу е португалец, с португалски манталитет на разбиране на света и работния морал и член на "великата" Европейска народна партия, където са и ГЕРБ, Костовистите (ДСБ) и стари НДСВ.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 2.11.2014, 10:39
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Рани куче да те лае. ГЕРБ си отгледа НФСБ и то не без желанието на западните служби, за да се разцепи руското оръжие - АТАКА. Най-интересното е, че исканията им към Борисов си имат основание, обаче на Дол, те не им отърват. Проблемът на България днес, е че Българите нямат национална кауза и национален идеал. Опит да се конструира такъв бе идеята за влизането в ЕС, което за една хилядолетна държава като България, няма как да бъде национален идеал, по простата причина, че конструкта на ЕС не изключва напълно идеята за нацията, а изключва национализма. Но няма нация без национализъм. С една дума, ЕС бе необходимост на една прослойка от хора, които чрез финансите да си решат личните проблеми, но доведе до още по-голямо скотство и нищета българският народ като цяло. От финансово-материално скотство се стигна до психично и идейно скотство.
Българският Саракт, обаче има против изучаването на "Християнство" само и единствено. Първом трябва да се изучава Тенгрианство и то в началните класове, където спекулативният и рационален ум, още не е заработил и детето има богата фантазия. Така Тенгрианството би могло по-лесно да бъде усвоено чрез неговата епосна форма. И след това, като то легне като фундамент в съзнанието и затвърди етничният характер и самосъзнание, след това да се изучава християнството, което си е либерална, глобалистка и универсалистка вера, която разлага етничните признаци и стожерите, които формират дадена народност, слагайки й общия знаменател с други народности, също приели християнството. Щото ристиенин може да бъде и евреина (макар, че той не иска) и негъра и латиноса, но тенгрианин може да бъде само Българина.

http://www.dnes.bg/politika/2014/11/02/bor...ormatori.244002
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Де да беше само Португалия... Съобщения за такива неща, ще изплуват от всяка "демократична, европейска" държава. Но това беше целта България да влезе в ЕС и неистовият врясък сега, че може да излезе. Ами ще излезе! Европейците, навремето ги беше срам, че в България се живее като " в приказките" и че Българите по отношение личното си време, живееха по-добре от тях, макар да нямаха свобода на словото, на мнението, плураризъм и други такива виртуални придобивки. Ние нямахме виртуални придобивки, но имахме реални придобивки - всеки имаше къща на село, градина, в която да сее за лично ползване, вила и апартамент, плюс кола, а някои и 2-3 коли. Вярно е, това всичко е в областта само на материалното. Затова Българският Саракт, няма да го превръща пак във фетишизъм, както бе тогава, но ще възстанови благоденствието, за да има стабилна и просперираща държава, Дом на Българите и ще стимулира изключително много полето на образованието, науката и духовността. Там ще бъде акцента и основата на Саракта.

http://www.dnes.bg/world/2014/11/06/portug...-kesteni.244423
PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 25.11.2014, 0:19
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06ПлесNick
24 Ноември 2014 19:55

България няма да бъде допусната да влезе в Шенген - отдавна-отдавна факторите, които дърпат конците в ЕС-а, решиха да изградят шенгенския вал на СЕВЕРНИЯ бряг на Дунава, а не по БЪЛГАРО-ТУРСКАТА граница!!!! С кризата в Украйна, с писанията на Меркеловите разведчици относно "плановете" на Русия спрямо България и съседите й в западно направление (държави-кандидатки за ЕС) това решение на факторите става все по-оправдано, от тяхна гл.точка. За тях е много по-разумно да направят така, че навлеците от трети страни, преминаващи незаконно през въпросната българо-турска и уж "външна" граница на ЕС с цел транзит към "рая", т.е. към старите държави от ЕС-а, на практика да не достигат крайната си цел, а да ОСТАВАТ в България ЗАВИНАГИ! И само България да плаща масрафа за тези "гости", БЕЗ стара Европа да се бърка в джоба! Виж ако ни допуснат вътре в Шенгеня то България пак ще си го има проблема с мигрантите от трети страни, стремящи се към Западна Европа, пак ще е длъжна (според Присъединителния договор) яко да пази "външната" граница на Съюза, но това ЩЕ СТАВА със СЪЩЕСТВЕНАТА финансова подкрепа от ЕС-а (специалните фондове за сферата "правосъдие, свобода и сигурност"! Обобщено - без влизане в Шенген, и след евентуалното подписване на TTIP-то между ЕС и САЩ, България няма да бъде равноправен член на Евросъюза, и ще си остане една ТОТАЛНО колонизирана периферия на империума с център Брюксело-Вашингтон! Така че време е да се освестим!!! Да си помислим струва ли си да оставаме член на такъв "съюз"! Дали ще влезем в друг такъв е ДРУГ разговор! Може да сме бедни, но чак така да се ебават с нас НЯМА как да допуснем! Ако сме хора, а не добитъци!
PMEmail Poster
Top
trak
Публикувано на: 25.11.2014, 17:04
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09Това за Шенген изобщо не е лоша новина, даже напротив. Може да се ползва идеално в юридическа насока като се намери кой да напише формулировката за излизане от ЕС.
Важно е, юридически да се изясни един път за винаги, ясно черно на бяло, кое е българска, кое европейска и кое шенгенска граница и от там произлизащите закони и задължения.
От този момент нататък ще се прочетат Женевска конвенция (1951г) за статута на бежанците, допълнена от Нюйоркския протокол от 1967 г и много внимателно ще се приложат, за да се избегнат дела с недоволни неблагодарни бежанци. Текстовете са публикувани в Държавен вестник Номер 88 от 15 октомври 1993 г . Но кой ли български политик или служител на министерство си е губил времето да ги чете задълбочено от 1993 г насам?
Колкото повече се чака и протака с прилагането им, толкова повече се влиза в капана на хумаността и отърването от бежанците ще става с всеки месец по-трудно.При евентуални дела, ще се увеличат шансовете за печелене от страна на бежанците, колкото по-дълго останат в България. Още утре може да се провери колко от бежнаците не са от Азия и Сирия, а от Африка. За тях не действат никакви конвенции и протоколи, защото са икономически емигранти и няма причина да останат на територията на България. Африканците ще твърдят, че се страхуват за живота си в Африка и евентуално са свидетели на убийство в страната им, контрабанда с дроги, проституция или убийство в семейството. Африканските проблеми нямат общо с българското законодателство и лесно могат да се решат по законен ред и самолетен или автобусен еднопосочен билет.
За допълнение ще се ползват директивите на ЕС, ако е нужно за основание и допълнение.
Който иска накрая може да махне за сбогом на бежанците и да им помаха с кърпичка.
Закони и решения има, няма кой да има твърдост да ги приложи относно бежанците. ЕС не задължава България да държи бежанците, медиите и политиците в България играят драми нарочно или от некомпетентност.
В конвенциите и директивите много ясно всичко е изяснено, кой, кога и защо би имал нещо общо с бежански проблем.
В България хаоса настъпи, може би ,защото нямаше кой да прочете на глас няколко пъти конвенциите докато ги осмисли и после просто да ги приложи. Заблудиха народа, че трябвало да приеме бежанците на всяка цена. Няма такова нещо в ЕС и положението в останалите 27 членки го доказва, относно бежанския проблем, с минимални изключения.
Важно е, да се разгледат като цяло действия и програми в ЕС, спрямо бежанците последните 10 г. Има например проект EUREMА ( фаза 2011 и 2012 http://www.refworld.org/pdfid/52aef8094.pdf примерно страница 4) , който заселва бежанци от Малта в други солидарни ЕС-членки. Такива проекти може да се стартират и за сирийските бежанци от територията на България, ако България за сега остане в ЕС, но няма време за чакане. Десетки алтернативи за действия във връзка проблема с бежанците и пътища безброй за решаването му.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 14.3.2015, 15:24
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Нацията ни се стопява, тя си заминава, а българският народ съществува като фикция на едни бъдещи проекти на Европейския съюз и нищо повече. Това казва пред БГНЕС режисьорът Александър Морфов, който официално обяви премиерата на дългоочаквания му авторския спектакъл "На ръба".
"На ръба" е една емоционална, обща импровизация, за онова, което се случва в България. Нещо като реквием за държавата България, реквием за един народ, който си отива, който се стопява. Народ, който достойно и гордо съществува на този свят хиляда и триста години ,но който не успя да устои на бруталните, алчни, безмилостни колизии на съвременната "демокрация" … и на собствените си низостни слабости и противоречия. Българската нация си заминава. Превърнали сме се в население, което едва оцелява в циничните условия на някаква фашистка, финансова общност, нарекла себе си – Европейска, която и пет пари не дава дали има или няма такъв народ.
Днес, може да се базираш като народ, ако успееш да убедиш някакви европейски програми, да ги убедиш в това, че съществува такъв народ и те да финансират евентуално подпомагането, филмирането, изграждането… като че ние не сме съществували никога, ние сме само една фикция на едни бъдещи проекти на Европейския съюз и нищо повече. Ние сме само неясен субект на поредните бъдещи проекти на Европейския съюз и нищо повече. И само след няколко години ще съществуваме в техните програми така, както съществуват ромите, калдарашите, аборигените, масаите или някоя рядко срещана, изчезваща общност. Ние ще съществуваме единствено в програмите за възраждане на племенна идентичност!


http://www.segabg.com/article.php?id=742662
===========================================================

Морфов, има само едно спасение и то се нарича Български Саракт, в който Българският Цар държи гумното на националният дух. Личностите са като листата, сезонни са, но онова, което ги ражда всеки път отново и отново е дървото. Без него не може. Българският Цар е сокът, който тече и му дава живот.

PMEmail Poster
Top
Йордан_13
Публикувано на: 14.3.2015, 15:26
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 15 990
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06А демократичен и свободен свят, за какъвто копнеехме - може въобще и да няма...

http://www.segabg.com/article.php?id=742797

"Искам да ви кажа нещо друго: днес, парадоксално, в България хората са много по-свободни да говорят и да мислят, отколкото в западните общества. Западните хора са прекалено смазани от диктата на консумацията, от живота в принудително охолство и страха да не го загубят; мисленето им е спънато от политическата коректност, което значи просто цензура".
=================================================================

Нищо, постещият Боце, че ги направи политически коректни, нема са пуашите;))), много бързо, просто мисленето не им се удава;))) а това означава, чиста проба политическа коректност. Няма какво да се спъва у нас, приятел;))) Спъва се Баце, само кога гони топката с "Тигрите";)))
PMEmail Poster
Top

Topic OptionsСтраници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020