www.Voininatangra.org
 
 
 
НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ
  
   РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Бъдещето на Движението след Елтимир


Страници: (6) [1] 2 3 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Бъдещето на Движението след Елтимир
anti666
Публикувано на: 29.11.2013, 13:00
Quote Post
На 25-и ни напусна Елтимир, създател и почетен лидер на това Движение. През годините е имало периоди, когато (няма да коментирам причините) се е отказвал от него и дори опитвал да го унищожи. Всеки човек, особено сенситивните хора имат такива обрати, историята познава много подобни, като започнем от кан Борис Дулоба, прекръстил се на княз Михаил. Хубавото на това беше, че Движението свикна и просъществува дори и без неговото присъствие. Тогава временно, сега постоянно. Така да се каже, надрастна създателя си.

В последната година от живота си, Елтимир се върна в това, което беше и всячески подкрепяше Движението, за което сме му признателни. Преди да умре той ни остави едно завещание;

"Ако можете, съживете Движението. То беше моята Мечта."
Top
anti666
Публикувано на: 29.11.2013, 13:17
Quote Post
Движението не е мъртво, но огънят едвам мъждука. Няма какво да се лъжем, има причини да го казвам. Ние не очакваме някаква масовост, нито имаме заявки да влизаме СЕГА в политиката. Самата идея за Тенгрианството трудно се приема от хората, за целта срещу нея са впрегнати огромни ресурси. От пълно информационно затъмнение за Движението, през мощни нападки навсякъде в интернет пространството откъдето може да се чуе за нас, до лансирането на менте-"колобри" като Спас Мавров и Йоло Денев. Основното е, че Тенгрианството е тюркско езичество, нямащо нищо общо с българите и православието.

Със смъртта на Елтимир нашата задача става още по-трудна. Ние не търсим да се харесаме, истината по принцип никога не е лъскава. Нямаме и начини да измерим доколко нашите идеи са стигнали до сърцата на българите. Това, което се опитваме е да създадем едно ядро, сноп от българи, отдадени на идеята. А Тя не е само възраждане на старата Вяра, но и възстановяване на Българския Саракт. Мога да кажа, че дори и това не успяваме, защото сме броени хора, недостатъчно да поддържат огъня. Някои смятат, че това е поради двойнствената роля на Елтимир в периода 2009-2011 година, но оттогава мина време, а нещата съвсем малко са се променили.

Та въпроса ми е, какво правим отсега нататък или да кажем, че краят на Елтимир е и край на Движението? Това е най-лесното.
Top
anti666
Публикувано на: 29.11.2013, 13:30
Quote Post
За да конкретизирам нещата искам да кажа за състоянието на този сайт. Който е единствената медийна изява на Движението и бих казал жилката, която поддържа огъня. Не си правете илюзиите, при пълно медийно затъмнение и липса на ресурси - изчезне ли сайта, както го няма и Елтимир - Движението ще се разпадне. Сайта е не само медиен излаз, но и координационен център и затова сме подложени толкова често на атаки.
Последните 6 месеца хостинга е платен само от един човек, който вече няма ресурси да го поддържа. В тая криза 300 долара са прекалено много пари, а хостинга ни изтича след месец. Щем, не щем - трябва да се местим на по-евтин хост, желателно извън България. Добрите такива (с бърза откриваемост) са по 100 долара, а ни трябва платен заради 9-те гигабайта информация. Може да се намери и по-евтин. Проблема не е само в заплащането, но и в прехвърлянето му. Нямаме системен админ и някой трябва да се заеме с тази работа. Ако някой участник има възможност и желание, да пише на админа. Ще му дадем архива на сайта и да го мята, 100 долара ще има да платим за хостинг, домейна е оправен за още година и сумата там не е голяма.

Ако не се намерят хора, оставяме го така и до края на януари сайта, заедно с всички уникални снимки и материали ще изчезне. За радост на враговете ни.
Top
Фaнaгория
Публикувано на: 29.11.2013, 13:54
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 101
Участник # 840
Дата на регистрация: 24-February 07При все атаките мисля, че този хостинг е по-добър от предишните, по мои наблюдения поне проблемите с него са най-малко. А за безценната информация, съдържаща се в сайта, това е изключително важно.
За да не търсим по други теми, напишете и в тая ясно цените за година, за шест месеца или там на колкото се плаща (примерно тези 300 долара за колко време са). Нека опитаме да запазим този хостинг преди да мислим за прехвърляне на по-евтин.

Освен това смятам за много важно наличната информация да се събере някъде на външен диск (а не само на сървър) и да се допълва периодично. Това се отнася преди всичко за "нединамичната" информация в "Материали" и в "Галерия". Но и във форума се съдържа много ценна информация, неизнесена в "Материали", не знам как би могъл да се съхранява той паралелно (не разбирам), тъй като информацията в него се допълва динамично.

Искрено се надявам някой от Движението да разполага с необходимата компетентност и се наеме с работата на системен администратор. Със сигурност работата е много, но си мисля, че за по-неквалифицираната част от нея (тоест за "черната работа") ще си намери и помощници сред участниците.

Много добра тема, anti666. Нека тук се обсъдят всички аспекти на "А сега накъде?", и призовавам в нея да се включат всички, които ги е еня за Движението и за бъдещето на България, включително и такива като мен, дето предимно четат тук и иначе почти не се обаждат. Това е и възможност да се "преброим".


--------------------
?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????.
PM
Top
Йордан_13
Публикувано на: 29.11.2013, 14:44
Quote Post


Админ
*******

Група: Админ
Съобщения: 16 105
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06Той Пътят е очертан ясно - Българско Царство чрез Българският Бог и Българският Цар. Дали ще съществува единствената медийна платформа, която излъчва тази генерална линия, зависи от това дали тези 300 долара на година, т.е. 600 лв., ще бъдат събрани, а дали ще бъдат събрани, зависи от финансовата възможност на хората, които споделят идеите и тяхната жертвоготовност. Ако тази платформа изчезне, България най-вероятно няма да излезе от тинята и ще потъне като Атлантида, на която някои още чакат възкресението от водата.

Иначе има човек, който се е заел да прави копия на сайта на определени периоди, понеже всичко може да се случи. Имаме си едно на наум от хакерските атаки, някои от които бяха съпроводени с триене на форума и т.н. и т.н.
PMEmail Poster
Top
Varvarina
Публикувано на: 29.11.2013, 19:05
Quote Post


Участник
***

Група: Участници
Съобщения: 115
Участник # 649
Дата на регистрация: 5-November 06Пътя е ясен и Данчо го каза. Аз съм на същото мнение. Това, че Елтимир ни напусна физически не означава, че трябва да зарежем всичко. И трябва да се помисли върху възможността за разпространение на идеите ни. Кой както може на първо време. Иначе тук си пишем, но колко хора четат сайта и от колко хора се знае. В момента по-голяма част от народа е объркан и обезверен. Те не виждат изход от сегашната ситуация. Е ние трябва да им дадем решението. Както и Елтимир каза, промяната ще направят малцината, но не и без подкрепата на мнозинството. А в друга тема писах и какво ни трябва, и че се работи по него.
За плащането на сайта и неговото съществуване аз също искам да остане на моментното състояние. Ако трябва ще събираме пари на тримесечие ако е възможно или на половин година. Това наистина са много финанси, но друг начин не виждам. Повечето сме зле финансово това се знае. Нека Георги да каже дали може този вариант, както и до кога трябва да съберем определената сума. И тук пак опираме до това, че трябва да има гласност на идеите и повече хора да са запознати. Така има реален шанс и по-бързо да се събере необходимата сума за сайта.
PM
Top
Дари
Публикувано на: 29.11.2013, 20:02
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 782
Участник # 766
Дата на регистрация: 19-January 07"Бъдещето на Движението след Елтимир" или "А сега на къде?"
Мисля, че две мнения по въпроса няма. Може от няколко години само неколцина да пишат активно тук, но хиляди ежедневно влизат да четат безценни материали и информация, която няма как да я намерят другаде.
Анти666 ти си абсолютно прав, че този сайт е координационен център, който
в кризисни моменти е единственото място за да се информираме един друг и не само да се информираме, а и да реагираме.
Примери за флашмоб тръгнал от тук имаме много...До сега беше трудно, но още по-трудни времена предстоят.
Като знам, какво е финансовото състояние и на нашето семейство ми е ясно, какво е и за всички останали, но трябва да се напънем и да съберем парите, които са необходими за да поддържаме сайта. Ако успеем да съберем парите и да останем на този хост ще е най-добре...вярвам, че ще успеем.
Не е необходимо да се преброим и всички да излязат на светло, но нека всеки, който милее за Идеята да помогне може и с 5, 10 или 20 лева да е, но това ще са пари дадени за каузата.
Анти666, Данчо или Гошо, напишете наистина някакъв срок за събиране на парите и да помага всеки, с колкото може.
PM
Top
vokil
Публикувано на: 29.11.2013, 22:41
Quote Post


Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 18
Участник # 4 241
Дата на регистрация: 9-September 11Пари за да запазим сайта на същия сървър ще се съберат .Хиляди са хората ,които са съпричастни на Движението и се чувстват част от него .Достатъчно е всеки да дари и подпомогне с малка сума според възможностите си .Лично за себе си решавам да отделям по 10 лв на месец и на тримесечието да ги внасям .
PM
Top
Ванина
Публикувано на: 29.11.2013, 23:26
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13"Нищо не се губи" Бе ми казълъ единъ човекъ. Но ако форума изчезне... Има начинъ Движението да не престане. Азъ заная че Дедите ни са били въ Движение ако и да е нямало интернетъ. Те са можели да общуватъ и да се координиратъ всякакъ, дори и кога физически са били отдалечени един отъ другъ. Днесъ при съвременните екстри електронни връзки трудно общуваме. Трудно въ повечето семействата е общението. Отъ близките взаимоотношения трябва се започне възстановяването, нататъкъ може да си възстановимъ и телепатичните контакти. Изглежда фантастично което говоря, но това си е елементарно, така било е някога. Заложбите са у насъ трябва да си ги припомнимъ.
PM
Top
Ванина
Публикувано на: 29.11.2013, 23:38
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Дано сайта да го има до това време кога сме си припомнили умението да общуваме. Сайта е образно казано бастунъ въ немощьта ни. Саракта няма какъ да стане чрезъ интернетъ-бастуна. Кога заздравимъ общенията си, кога се свържемъ въ Хорото ше хвърлимъ бастуна.
PM
Top
Георги-НЗ
Публикувано на: 29.11.2013, 23:56
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 658
Участник # 1 797
Дата на регистрация: 5-March 09QUOTE (Дари @ 29.11.2013, 22:02 )
Не е необходимо да се преброим и всички да излязат на светло, но нека всеки, който милее за Идеята да помогне може и с 5, 10 или 20 лева да е, но това ще са пари дадени за каузата.
Анти666, Данчо или Гошо, напишете наистина някакъв срок за събиране на парите и да помага всеки, с колкото може.

Писа ми човек с предложение да плати цялата сума за хоста, но аз смятам че не е редно един да плаща, а хиляди да четат сайта. Не е въпроса в някакви си пари, а в жертвата за Движението. А жертвата не е даване на кръв или пот, а някакви си пари от много хора за общо дело.

Така, че ако предложението е валидно, то поне двама ще платим хоста за напред. но и ако някой друг има желание - няма да бъде спиран.

А за следващия период е сигурно, че този скъп хост трябва да бъде сменен с по-евтин. Въпреки, че хакерските атаки може да са сериозни на новото място, то средствата (с които разполагаме) оправдават целта.


--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
PMUsers Website
Top
anti666
Публикувано на: 30.11.2013, 7:56
Quote Post
QUOTE (Ванина @ 30.11.2013, 2:26 )
Днесъ при съвременните екстри електронни връзки трудно общуваме. Трудно въ повечето семействата е общението. Отъ  близките взаимоотношения трябва се започне възстановяването, нататъкъ може да си възстановимъ и телепатичните контакти. Изглежда фантастично което говоря, но това си е елементарно, така било е някога. Заложбите са у насъ трябва да си ги припомнимъ.

Не е фантастично, някога така са общували хората от Съвета. Дори сега, откъде знаеше Ванга например при кой лечител да прати някой болен. Участниците тук могат да минат и без сайта, като координационен център можем да намерим някой безплатен сървър, а и повечето вече си имаме телефоните и контактите.

Основното обаче е друго. Тези 10 000 човека, които влизат ежедневно да четат - те нямат телепатични способности, на друго място няма как да прочетат ТОЗИ материал или видят ТЕЗИ снимки. Движението няма друг начин да изрази идеите си. Сайта е един информационен портал, така и пише в началото и понеже намаме финансови възможности като Атака например да издаваме вестници, книги или телевизия - друг вариант няма! Отделно Режима е наложил пълно медийно затъмнение. Който не вярва, да пробва да прати някой материал от сайта на официозен вестник да се убеди сам.
Top
anti666
Публикувано на: 30.11.2013, 8:09
Quote Post
Значи сумата 450 лева е за цялата година. Може да я платим разсрочено, на няколко пъти. Така сме правили преди, така и ще направим ако няма друг вариант. След като този човек е предложил, като КРАЕН вариант ще се възползваме от предложението му. Но въпреки всичко е хубаво да намерим по-евтин хостинг, в дългосрочен план не можем да продължаваме така. Още повече при тая криза, която по-зле ще става с отиващата си република.

За това най-добрия вариант е да намерим някой, който да потърси подходящ хостинг и да закачи на него архива на сайта. Обикновено тези платени хостинги вървят с включен домейн, така че може да го има паралелно за известно време, докато издъхне този.
Top
Ванина
Публикувано на: 30.11.2013, 11:53
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 556
Участник # 5 217
Дата на регистрация: 27-January 13Дали има възможностъ за не, не големи книги, а тънички съ много концентрирани послания и снимки? Дори и чернобели пакъ вършатъ работа. Колко ли ще струва една книжка отъ примерно 30-40 страници? Може мъничкото да е плюсъ, че днесъ хората са напрегнати и няматъ сили да четатъ на дълго и широко. Малкото кога е точно се забива въ десятката. Навъдили са се едни книги ужъ духовни послания, ама имамъ чувството че нарочно ги пишатъ разтягайки локуми, че да отделят хората отъ съществените и практични неща.
PM
Top
Дари
Публикувано на: 30.11.2013, 13:16
Quote Post


Често пишещ
****

Група: Участници
Съобщения: 782
Участник # 766
Дата на регистрация: 19-January 07QUOTE (Георги-НЗ @ 30.11.2013, 1:56 )

Писа ми човек с предложение да плати цялата сума за хоста, но аз смятам че не е редно един да плаща, а хиляди да четат сайта. Не е въпроса в някакви си пари, а в жертвата за Движението. А жертвата не е даване на кръв или пот, а някакви си пари от много хора за общо дело.


И според мен е така, Гошо.
Копирах от другата тема тези данни, потвърди дали те са актуалните.

ЦКБ АД , Клон Сливен,( CECBBGSF ) IBAN : BG56 CECB 9790 10C6 6070 00
Георги Йорданов Георгиев.
PM
Top

Topic OptionsСтраници: (6) [1] 2 3 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

 

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020